LOST SOUL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

Re: Lost Soul

10-10-2009, 20:03

Duban pisze:Jestem w końcu po pełnym przesłuchaniu płyty i niestety nieco się rozczarowałem. 'Revival' zapowiadał świetną ucztę, ale pote powietrze mocno z ekipy Greckiego schodzi i atakują jakimiś banalnymi, pozbawionymi jaj pseudo-deathmetalowymi riffami. Ciśnienie skacze dopiero przy 'One Step to Far', a zwłascza 'Breath of Nibiru', które dorównują szlagierom z Nadczłowieka. ]

"Immerse in Infinity" to płyta dobra, ale śmiem twierdzić, że w połowie pozbawiona energii 'Chaostream' i klimatu 'Ubermensch',czyli tego, co było do tej pory solą muzyki Lost Soul. Może to opinia kontrowersyjna, ale z dużych produkcji krajowych Behemoth jest na pewno wyżej.
Witam wszystkich!
Miałem dokładnie takie samo wrażenie po pierwszym przesłuchaniu tej płyty. Trochę też byłem zły na samego siebie, że pochopnie ją kupiłem i teraz będzie leżeć. Kolejna przeciętna płyta w mojej półce :cry: !!! Jednak po kolejnych kilku przesłuchaniach, zmienia zdanie o tej płycie. Immerse in Infinity to bardzo dobra płyta i wcale nie gorsza od poprzednich albumów Lost Soul! Nie gorsza też od Evagelion Behemoth'a. Oczywiście można się czepiać brzmienia gitar, werbla, który nie brzmi zbyt naturalnie, ale jest to wina tych wszystkich udziwnień , których używa się w studio. Chodzi o tzw trigery i ddrum'y. Z resztą zauważam taką tendencję, nie tylko na polskiej scenie, iż dąży się do tego by werbel brzmiał bardzo "masywnie", lecz mało tradycyjnie, naturalnie!
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

10-10-2009, 20:21

Castor pisze: Witam wszystkich!
Miałem dokładnie takie samo wrażenie po pierwszym przesłuchaniu tej płyty. Trochę też byłem zły na samego siebie, że pochopnie ją kupiłem i teraz będzie leżeć. Kolejna przeciętna płyta w mojej półce :cry: !!! Jednak po kolejnych kilku przesłuchaniach, zmienia zdanie o tej płycie. Immerse in Infinity to bardzo dobra płyta i wcale nie gorsza od poprzednich albumów Lost Soul! Nie gorsza też od Evagelion Behemoth'a. Oczywiście można się czepiać brzmienia gitar, werbla, który nie brzmi zbyt naturalnie, ale jest to wina tych wszystkich udziwnień , których używa się w studio. Chodzi o tzw trigery i ddrum'y. Z resztą zauważam taką tendencję, nie tylko na polskiej scenie, iż dąży się do tego by werbel brzmiał bardzo "masywnie", lecz mało tradycyjnie, naturalnie!
Szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia co masz na myśli pisząc o 'tradycyjnym' i 'naturalnym' brzmieniu werbla, móglbyś to jakoś ukonkretnić?
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

10-10-2009, 20:27

Mol pisze:
AroHien pisze:
Mol pisze: brzmienie werbla to tragedia :(
A ten jak zwykle swoje trzy grosze... :lol: A jakie brzmienie by Ci w tym przypadku pasowało? Werbla oczywiście.
wystarczy zeby bylo bardziej naturalne
To samo pytanie które zadałem powyżej...
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

10-10-2009, 22:28

to podajcie tytuły płyt z tym właściwym brzmieniem werbla :D
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

10-10-2009, 22:48

AroHien pisze:
Castor pisze: Witam wszystkich!
Szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia co masz na myśli pisząc o 'tradycyjnym' i 'naturalnym' brzmieniu werbla, móglbyś to jakoś ukonkretnić?
Mówiąc o naturalny lub tradycyjny, myślę o rzeczywistym brzmieniu werbla, a nie jakieś dziwnym uzyskanym w studio. Często brzmienie werbla swą masywnością przewyższa stopy, a to już jest przegięcie pały. Np. "Demigod" Behemoth'a lub "God the Lux" Vesanii, nie nawidzę takiego brzmienia perkusji!!!
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

10-10-2009, 23:01

KreatoR pisze:to podajcie tytuły płyt z tym właściwym brzmieniem werbla :D
Najlepsze brzmienie nie tylko werbla, ale i całej perkusji jest na:
Furia "Płoń" lub "Martwa Polska Jesień"

Całkiem w porządku jest też na:
Vasania "Firefrost Arcanum"
Infernal War - "Infernal War"
Prism
świeżak

10-10-2009, 23:56

Castor pisze:
Najlepsze brzmienie nie tylko werbla, ale i całej perkusji jest na:
Furia "Płoń" lub "Martwa Polska Jesień"

Całkiem w porządku jest też na:
Vasania "Firefrost Arcanum"
Infernal War - "Infernal War"
Popieram i dodaję Destroyer 666 - Terror Abraxas i jedynkę Nile
Let my words be as sand in cogwheels of reasons...
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

11-10-2009, 09:27

Castor pisze:myślę o rzeczywistym brzmieniu werbla, a nie jakieś dziwnym uzyskanym w studio. Często brzmienie werbla swą masywnością przewyższa stopy, a to już jest przegięcie pały. Np. "Demigod" Behemoth'a lub "God the Lux" Vesanii, nie nawidzę takiego brzmienia perkusji!!!
Slayer "Divine Intervention" - na niej werbel Bostapha jest mocniejszy niż stopy i jakoś mi to nie przeszkadza :wink:
Castor pisze:byłem zły na samego siebie, że pochopnie ją kupiłem i teraz będzie leżeć. Kolejna przeciętna płyta w mojej półce :cry: !!! Jednak po kolejnych kilku przesłuchaniach, zmienia zdanie o tej płycie. Immerse in Infinity to bardzo dobra płyta i wcale nie gorsza od poprzednich albumów Lost Soul!!
zgadzam się z tym, jedyny wyjątek to 3 numer, który jest nachalnie zrobiony pod masowego słuchacza
DeathMaster
starszy świeżak

11-10-2009, 16:15

Masowy słuchacz Death Metalu,to Ci setki tysiecy tych słuchaczy beda puszczac " ... If The Dead Can Speak" w biurach,sklepach i dyskotekach :P
To kawałek w wolnym tempie ktory idzie pod klip i ma chwytliwy riff ktory kazdy tzn. sluchacz zarejeastruje swoim narzadem sluchowym bez wiekszego trudu ale coz.. takie prawa komercyjnego rynku ze czasami trza cos zrobic pod publiczke byleby w pudelku napisali,dobrze czy zle to juz bez znaczenia. Samo Zycie :lol:
Awatar użytkownika
czterooki.pastor
starszy świeżak

11-10-2009, 22:05

DeathMaster pisze:Masowy słuchacz Death Metalu,to Ci setki tysiecy tych słuchaczy beda puszczac " ... If The Dead Can Speak" w biurach,sklepach i dyskotekach :P
To kawałek w wolnym tempie ktory idzie pod klip i ma chwytliwy riff ktory kazdy tzn. sluchacz zarejeastruje swoim narzadem sluchowym bez wiekszego trudu ale coz.. takie prawa komercyjnego rynku ze czasami trza cos zrobic pod publiczke byleby w pudelku napisali,dobrze czy zle to juz bez znaczenia. Samo Zycie :lol:
Ale pierdolenie. Przecież cała ta płyta jest dla "masowego słuchacza" LOL.
Śmierć Metal Napierdalaj.
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

16-10-2009, 19:13

czterooki.pastor pisze:
DeathMaster pisze:Masowy słuchacz Death Metalu,to Ci setki tysiecy tych słuchaczy beda puszczac " ... If The Dead Can Speak" w biurach,sklepach i dyskotekach :P
Ale pierdolenie. Przecież cała ta płyta jest dla "masowego słuchacza" LOL.
Obrazek

Dla masowego słuchacza to jest metallica, slayer, slipknot, behemoth, a nie zespół którego płytę wydaje mała wytwórnia i nie ma jakiejś szerokiej promocji. Lost Soul nagrało death metalową płytę roku, a jeśli ktoś uważa "revival", "216", "one step too far" za utwory które przetrawi przeciętny metalowczyk, to gratuluje uszkodzonego słuchu.

Nazywanie zespołu który jest znany w miare dobrze tylko na polskim podwórku "masówką" to jakieś nieporozumienie. No ale jeśli ktoś porównuje death metal z krwii i kości do radykalnego black metalowego undergroundu czy innych rzeczy to pozniej pojawiaja sie takie głupoty :lol: . Smutne, niektórzy chcieliby żeby powstawały tylko płyty o gównie, seksie i szatanie.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

17-10-2009, 17:19

czterooki.pastor pisze: Przecież cała ta płyta jest dla "masowego słuchacza" LOL.
Zamieniłbyś jedna parę oczu na uszy...
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

22-10-2009, 19:04

Smutne, niektórzy chcieliby żeby powstawały tylko płyty o gównie, seksie i szatanie.[/quote]

Co Ty chcesz od "Agonizing Journey Through the Burning Universe and Transcendental Ritual of Transfiguration"?? Ta płyta to death metalowy geniusz!!!!!!!!!! Anima Damnata jest zajebista!!!!
Różnica między Lost Soul a Anima Damnata jest taka, że Lost Soul lubię,a Animę uwielbiam!!!
Awatar użytkownika
Sebol
zaczyna szaleć

24-10-2009, 12:45

Paczka z WithingHour Prod. doszla, a w niej m.in. zestaw CD+koszulka Lost Soul, wiec w koncu udalo sie przesluchac :)
Dwa przesluchania jak narazie zaliczone, i musze stwierdzic, ze jest dobrze, nawet bardzo dobrze.
Jeszcze musze kilka razy przesluchac, ale w moim TOP5 '09 w PL to raczej bedzie ;)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

24-10-2009, 13:07

Sebol pisze: ale w moim TOP5 '09 w PL to raczej bedzie ;)
W miejsce słowa 'raczej' dajemy- 'napewno' :wink:
Awatar użytkownika
Sebol
zaczyna szaleć

24-10-2009, 14:02

Nie ma nic "napewno" :P
No mam kilka rzeczy z PL czekajacych jeszcze w kolejce na przesluchanie, wiec sprawa TOP 5 jest ciagle otwarta. A jakie sa szanse, ze Lost Soul wypadnie poza pierwsza piatke, to juz inna sprawa :)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

24-10-2009, 21:31

To akurat jest pewne. Jak dla mnie to numer jeden w tym roku( w Polsce) i nie wiem kto mógłby to zmienić
DCI Hunt

14-12-2009, 16:12

Ja pierdolę, jak mnie ta płyta niszczy :evil: Aż musiałem odświeżyć temat tym nic nie wnoszącym postem :lol:
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

14-12-2009, 16:21

no jest dobra, dobra, choć moim zdaniem wokal nie daje rady
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

14-12-2009, 17:18

za chwile obczaje co i jak, jestem bardzo ciekaw tego albumu