TRAUMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duban
- weteran forumowych bitew
-
- postuje jak opętany!
- wombat
- zaczyna szaleć
Trauma
"Imperfect like a god" to moim zdaniem jedna z najlepszych płyt gatunku nagranych w naszym kraju.
Przypominam o chłopakach z tego względu, że niedługo powinna ukazać się ich nowa płyta "Archetype of Chaos" (btw, ostatnio strasznie cicho o nich sie zrobiło...). Zastanawiam się jak nowe dzieło Traumy wypadnie na tle takich pozycji jak nowe Lost Soul czy Masachist.
Okładka nowej płyty (autorstwa xaay'a)

Przypominam o chłopakach z tego względu, że niedługo powinna ukazać się ich nowa płyta "Archetype of Chaos" (btw, ostatnio strasznie cicho o nich sie zrobiło...). Zastanawiam się jak nowe dzieło Traumy wypadnie na tle takich pozycji jak nowe Lost Soul czy Masachist.
Okładka nowej płyty (autorstwa xaay'a)

- brb
- postuje jak opętany!
Re: Trauma
slyszalem jedyne determination. jedyne co mi przyszlo wtedy do glowy to "plastik" i dalem sobie spokoj z ta kapela
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
I zajebiście. Moim zdaniem bardzo niedoceniona kapela. Jestem bardzo ciekawy co wyrzygają tym razem.
support music, not rumors
- wombat
- zaczyna szaleć
Płyta już nagrana i po mixach...nie wiem po co zwlekają z jej wypuszczeniem. Można sie spodziewac naprawde solidnego krążka, odswieżam sobie ich dyskografie i imperfect razem z neurotic mass kopią dupsko jak trza.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli tym razem nie wyprodukowali płyty w stylu syntetic-plastic to będzie dobrze, bo technikę i pomysły mają na poziomie. Okładka może być.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Kingu
Bez jaj, nic słabszego nie nagraliwombat pisze:"Imperfect like a god" to moim zdaniem jedna z najlepszych płyt gatunku nagranych w naszym kraju.

Następna - Determination - nieco lepsza ale wciąż ten sam rejon.
Na Neurotic Mass przebudzenie i pewien ograniczony powrót esencji Traumy.
Suffocated in Slumber wciąż jednak nie przeskoczyli.
Kto był na trasie Trauma + Decapitated + Vader, ten wie o czym mówię. A Crash Test - Live był pięknym podsumowaniem tamtego okresu

Czekam na kolejną, jak zawsze, bo to dla mnie żelazny kanon polskiej sceny death.
- H-K44
Świetna wiadomość o tej nowej płycie. Okładka też bardzo dobra. Ostatni ich wyziew czyli "Neurotic Mass" zajebiście mi się podoba po dziś dzień. Kawał bardzo dobrego Death Metalu. Liczę, że utrzymali taką formę.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Husar
Suffocated in slumber zajebista jest. comedy is over moze byc. reszte olalem, choc slyszalem. przecietniactwo
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bardzo ważna dla mnie grupa. I mam nadzieje, że ten materiał się wreszcie ukaże, bo to, jak dla mnie, lekkie nieporozumienie, że kapela o takiej klasie nie może znalezć wydawcy.
Całkiem niezła okładka.
Całkiem niezła okładka.
- TORTURER
- w mackach Zła
Szkoda ,ze to taki zespól-nie zespół,nie chce brużdzic,ale po prostu to jest jedno wielkie oszustwo,a Mister,mimo,ze jest spoko kolesiem do piwa,to ma żenujace ciagoty do gwiazdorzenia...jak dla mnie słuchalny tylko najwczesnieszy materiał,bo te wszytskie nowe gówna,to nie dośc,ze sztampa i plastik,to totalna ściema.
Death Dwells in Love
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Hmm, możesz rozwinąc temat-'totalna ściema'?
- TORTURER
- w mackach Zła
Nie chce żeby ktos mi proces wytoczył hehe,ale napisze tylko,ze "sesje' nagraniowe nie wygladaja jak by sie zdawało;)
Death Dwells in Love
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
W sumie mało interesują mnie ich sesje nagraniowe, nigdy ich sobie nie wyobrażałem-hehe. Po prostu interesuje mnie sprawa tej' ściemy'. Wal śmiało pózno jest nikt nie czyta-najwyżej wykasujesz;-)
- TORTURER
- w mackach Zła
No i wracajac do tematu to smutne to jest,bo Mały jest zajebistym garowym,tylko w takiej sytuacji nie ma mozliwosci zaistniec i sie rozwijac,a potem dostaje zadyszki jak jada na trase i wynmieka w połwie setu i gra na jedna stope tam gdzie na "płycie" jest na dwie...
Death Dwells in Love
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Za szybko skasowałeś-hehe
- wombat
- zaczyna szaleć
Nie gadaj, jak dla mnie kawał zajebistego łojenia. Jak wyszła ta płyta to każdy się spuszczał na lewo i na prawo, ale rozumiem dlaczego wolisz starsze produkcje.Kingu pisze:Bez jaj, nic słabszego nie nagraliwombat pisze:"Imperfect like a god" to moim zdaniem jedna z najlepszych płyt gatunku nagranych w naszym kraju.Pierwsza słabsza płyta Traumy. Wprawdzie brutalniejsza od wszystkich poprzednich, więcej sieki, więcej Herzowego plastiku, dramatycznie mało samej Traumy.
Ostatnio zmieniony 17-10-2009, 08:38 przez wombat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
powiedziales a powiedz bTORTURER pisze:Nie chce żeby ktos mi proces wytoczył hehe,ale napisze tylko,ze "sesje' nagraniowe nie wygladaja jak by sie zdawało;)

a co do samej traumy - dobrze znam w zasadzie tylko determination. jest plastik, jest wchuj triggerow i sztampy, ale w sumie jest tam pare niezlych numerow. tytulowy numer jest bardz ok, ma zly riff. tylko zawsze wkurwia mnie to "why I should TO follow". kurwa, edukcja

btw nowa okladka chujowa
this is a land of wolves now