HELLWITCH - Omnipotent Convocation
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
Re: HELLWITCH - Omnipotent Convocation
Wedlug mnie ta plyta powinna miec tytul "Impotent Convocation". Same kompozycje sa rzeczywiscie dobre, ale brakuje tutaj siary, ognia i owlosionych jaj.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Mental
- weteran forumowych bitew
Porownywac Motorhead z Hellwitch, to jak porownywac elektrownie z agregatem pradotworczym 

You may raise your chalice of nothing
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
powoli zaczynam się z tym zgadzać...Maria Konopnicka pisze:Słucham sobie właśnie "Omnipotent Convocation" - rzeczywiście świetna płytka - być może gdyby nie sentyment, pacholęce lata spędzone przy dźwiękach Megadeth, pierwsze wagary w podstawówce przy dźwiękach "Countdown..." , pierwsze włoski na jajkach przy dźwiękach "RIP", pierwsza palcówka na obozie harcerskim przy "Killing..." może nie jestem obiektywny, ale dla mnie Hellwitch to czub drugiej ligi, a Megadeth to ekstraklasa, Nie ma nawet co porównywać. Rozumiem, że ktoś kocha Górnik Zabrze, ale twierdzenie, że ta drużyna zjada w oka mgnieniu Real Madryt jest dość kontrowersyjneRiven pisze:Hellwitch zjada nowy Megadeth w mgnieniu oka. W zasadzie sam "Mysterion" daje sobie z nia rade bez popity.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
chyba jednak jest to pierdolenie glupot ;D. porwnanie real madryt - gornik zabrze totalnie z dupy, bo megadeth to moze i byl realem madryt, ale dobrych pare lat temu.
zupelnie nie rozumiem tez zarzutow o brak siary na nowym Hellwitch. owszem, nie jest to tego rodzaju satanik thrash metal cp Aura noir czy Witchmaster, ale przeciez ZLA jest tam calkiem sporo. plyta jest cholernie intensywna i ostra jak zyleta.
w duzym skrocie OC to dla mnie cos, co powstaloby gdyby Atheist chcial w tym roku nagrac zajebisty album w klimacie Piece of Time.
zupelnie nie rozumiem tez zarzutow o brak siary na nowym Hellwitch. owszem, nie jest to tego rodzaju satanik thrash metal cp Aura noir czy Witchmaster, ale przeciez ZLA jest tam calkiem sporo. plyta jest cholernie intensywna i ostra jak zyleta.
w duzym skrocie OC to dla mnie cos, co powstaloby gdyby Atheist chcial w tym roku nagrac zajebisty album w klimacie Piece of Time.
this is a land of wolves now
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
W tym właśnie przypadku tak jest. Po prostu Górnik i Real zamieniły się składamiMaria Konopnicka pisze:Rozumiem, że ktoś kocha Górnik Zabrze, ale twierdzenie, że ta drużyna zjada w oka mgnieniu Real Madryt jest dość kontrowersyjneRiven pisze:Hellwitch zjada nowy Megadeth w mgnieniu oka. W zasadzie sam "Mysterion" daje sobie z nia rade bez popity.

-
- rasowy masterfulowicz
Nie przekonuje mnie ta płyta. Niby ma wszystko co potrzeba, ale coś jest z nią nie halo...
- Riven
- Kontakt:
a co mnie obchodzi NAZWA Megadeth? rozumiem ze nad Metallica tez mam sie spuszczac, bo nagrali Kill em all i RTL? i to ma niby automatycznie sytuowac ich najnowsze albumy w 1 lidze?
genialna argumentacja chlopie
genialna argumentacja chlopie
- brb
- postuje jak opętany!
mize i teoche najebany jestem ale gdzue ty masz takowa skoro coroner ponales jakis rok temuyMaria Konopnicka pisze:To już nawet nie kwestia gustu, ale elementarnej orientacji w muzyce...
- Skaut
- Riven
- Kontakt:
jeszcze mi to w rownaniu rozpisz. jakosc muzyki. no ja pierdole.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Dokładne, wystarczy POSŁUCHAĆ.Maria Konopnicka pisze:Nie ma co dyskutować - wystarczy posłuchać..
-
- świeżak
dźwięk zjebany, płyta po remasteringu straciła pierwotny grobowy pogłos. zdecydowanie nie warto. komiks jest też w pierwszym wydaniu + jako bonus logo Wild Rags i CD bez malowanych obrazków.Maria Konopnicka pisze:Zdecydowanie warto - dość gruba książeczka, teksty, fotki jakiś starych plakatów, biletów, okładki demówek, z których utwory trafiły na płytę jako bonus, no i jeszcze zabawny kilkustronicowy komiksik jest. Bez przepychu - ale porządnie, zgrabnie wydane. Ja jestem zadowolony.Conflagrator pisze:Wie ktoś jak wygląda reedycja 'Syzygial Miscreancy'? Warto w nią zainwestować?
- aginsiak
- w mackach Zła
Pacjent pisze:Mylisz się. Thrashową płytę roku 2009 wyda Suicidal Angels!Maria Konopnicka pisze:E tam, pierdolenie - sporo bardzo dobrych płyt thrashowych się w tym roku pojawiło, a pewnie jeszcze nie jedna się pojawi i coś mi przeczucie podpowiada, że nie będzie to zespół na literkę "S"
http://www.myspace.com/suicidalangelsgreece

A co do Hellwitch, to płyta zajebista.Fajny tam wyżej jest tekst o piekielnym graniu Atheist ,no na drugiej i trzeciej płycie to samo piekło

- knaar
- rasowy masterfulowicz
Odświeżam temat, bo ostatni post sprzed 8 lat, a teraz w 90% inny skład forum.
Dzisiaj wylosowałem do słuchania 'Omnipotent Convocation' i przypomniałem sobie jaka to jest doskonała płyta. Jako jej idealne określenie pierwsze co mi przychodzi na myśl, to jednocześnie klasyczna i świeża, co też zresztą napisał kolega Pacjent w pierwszym poście.
Kto nie zna zapraszam do posłuchania pierwszego utworu z tej płyty:
[youtube][/youtube]
Dzisiaj wylosowałem do słuchania 'Omnipotent Convocation' i przypomniałem sobie jaka to jest doskonała płyta. Jako jej idealne określenie pierwsze co mi przychodzi na myśl, to jednocześnie klasyczna i świeża, co też zresztą napisał kolega Pacjent w pierwszym poście.
Kto nie zna zapraszam do posłuchania pierwszego utworu z tej płyty:
[youtube][/youtube]
- Drone
Fajna płyta to była płyta, muszę sobie odświeżyć.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-

i to jest ten przypadek gdy wersja okładki z reedycji wydaje się być lepsza od pierwotnej.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- devastator77
- zahartowany metalizator
To wspaniały zespół!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
-
To oczywiste, mam nadzieję. Jednocześnie jest to zespół bardzo leniwy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.