Przyszłość CD w dobie zagrożenia mp3rroryzmem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: Przyszłość CD w dobie zagrożenia mp3rroryzmem
Ja mam taki: http://www.allegro.pl/item686607567.html
Grał kapitalnie, brzmienie to cud malina i pewnie jeszcze sobie go kupie jak gość wystawi jeszcze raz. Trzy lata ostrej eksploatacji dały mu mocno w kość - jako że jest wielkości pudełka do kasety to z domu się nie ruszałem bez niego.
Grał kapitalnie, brzmienie to cud malina i pewnie jeszcze sobie go kupie jak gość wystawi jeszcze raz. Trzy lata ostrej eksploatacji dały mu mocno w kość - jako że jest wielkości pudełka do kasety to z domu się nie ruszałem bez niego.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Jak wrócę w grudniu do Polski, to wygrzebię swojego, nieco nowszego chyba nawet i możemy się jakoś dogadaćCzesław pisze:Ja mam taki: http://www.allegro.pl/item686607567.html

I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Heh, rozbawiło mnie to:
Pantera, Vulgar Display of Power (Atlantic Group) 780 sold
This is all digital sales – Amazon had a one-day sale of the album for $3.99. Not too shabby
I dream of colour music,
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
Czesław pisze:Ja mam taki: http://www.allegro.pl/item686607567.html
fajne to to, jak z kasa trochę nadrobię to poszuka jakiegoś dobrego walkmana, bo trzeba dac trochę dla discmana odpoczać

- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
o taki ciekawy artykuł o piractwie subkulturowym:
http://wiadomosci.mediarun.pl/news/5629 ... twa,group4
http://wiadomosci.mediarun.pl/news/5629 ... twa,group4
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Artykuł tendencyjny, napisany z punktu widzenia wycinka subkultury, zgromadzonego na jakimś zapchlonym forum. Ciekawe czy ci, co żebrzą o parę złotych na jabola, również kupują oryginalne CD 

- Najprzewielebniejszy
oni raczej nie maja nawet komputerów, a mp3 player to dla nich niewyobrażalne monstrum postępu technologicznego
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- hcpig
- grot
- weteran forumowych bitew
Już ktoś to wrzucał.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
taaa, "zjebane". jakby ci podmienili wykresy to bys sie zachwycal jacy sa odlskulowi 
boze, jak ja nie lubie takiego pierdolenia

this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Riven, ale to klipuje jak cholera ("nausznie", nie "naocznie"), więc JEST zjebane. Z Mayhem dla odmiany racja, aż się sam zdziwiłem.Riven pisze:taaa, "zjebane". jakby ci podmienili wykresy to bys sie zachwycal jacy sa odlskulowi
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drone pisze:A co, lepiej stawać na baczność, bo to SLAYER?Riven pisze:taaa, "zjebane". jakby ci podmienili wykresy to bys sie zachwycal jacy sa odlskulowi
Taka produkcja doprowadza do takich absurdów, że lepiej się słucha nowego SLAYER w samochodzie niż na dobrym sprzęcie czy słuchawkach.

woodpecker from space
-
- zaczyna szaleć
Hmmm kup mi pod choinke samochód to ci powiem czy masz racje Puki co musze się zadowolić na moim sprzęcie:P
-
- zaczyna szaleć
Swoja drogą , kiedyś ludzie bardziej zwracali uwagę na to co słuchają w tym najbardziej podstawowym znaczeniu.Kaseta ktora dostali od kumpla byla poprostu zmasakrowana nim dostało się następną .Póżniej jak już internet był w każdym domu ściągnieta mp3 -ujka już tak nie cieszyła, a i materiał zawarty w niej nie był (jest) przez odbiorcę aż tak przyswojony
- Gore_Obsessed
To chyba prawda. Mam wrażenie, że obecnie konsumuje się muzykę w stylu "byle szybciej, byle więcej, nie mogę zostać w tyle", często również po to, żeby być na bieżąco z dyskusjami forumowymi. Oczywiście mnie to nie dotyczy, bo ja jestem zajebisty i nadal każda kolejna płyta to dla mnie święto oraz całe tygodnie wyrwane z życiorysu, a kalendarz wydawniczy nie ma dla mnie żadnego znaczenia, tak jak nowości z serwerów. 

Only SŁUCHANIE płyt is real!
- chaos
- w mackach Zła
kto to jest czarny chuj ?Triceratops pisze:widze poki co bande czarnego chuja i dzieci neostrady a zero jakiś ludzików którzy chca stukać i klikać o muzyce..ciekawe jak daleko jestem od prawdy..
ja tam lubię mp3, lubię też kasety i lubię cd
wkurwiłem się natomiast na MM, pojechałem sobie kupić jakiś cd, a tu pedały z MM zlikwidowali półkę z metalem i wrzucili płyty na inne półki w porządku alfabetycznym z innymi nurtami muzyki, po 5 minutach przeglądania abdykowałem z funkcji klienta MM
- Skaut
No faktycznie, wkarwiające nieco, ale ja raz byłem cierpliwy, trochę poszukałem i zakupilem sobie debiut Einstürzende Neubauten za 19.90, do tego za podobną kwotę wpadł Dave Gahan - Hourglass (wersja z DVD) i Voivod - Voivod. Czasem warto się pomęczyć te 5-10 min. więcejchaos pisze:kto to jest czarny chuj ?Triceratops pisze:widze poki co bande czarnego chuja i dzieci neostrady a zero jakiś ludzików którzy chca stukać i klikać o muzyce..ciekawe jak daleko jestem od prawdy..
ja tam lubię mp3, lubię też kasety i lubię cd
wkurwiłem się natomiast na MM, pojechałem sobie kupić jakiś cd, a tu pedały z MM zlikwidowali półkę z metalem i wrzucili płyty na inne półki w porządku alfabetycznym z innymi nurtami muzyki, po 5 minutach przeglądania abdykowałem z funkcji klienta MM

Coś tam było! Człowiek!
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
<piwko>Gore_Obsessed pisze:To chyba prawda. Mam wrażenie, że obecnie konsumuje się muzykę w stylu "byle szybciej, byle więcej, nie mogę zostać w tyle", często również po to, żeby być na bieżąco z dyskusjami forumowymi. (...) a kalendarz wydawniczy nie ma dla mnie żadnego znaczenia, tak jak nowości z serwerów.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Lykantrop
Muzykę zgrywam do formatu mp3, tylko po to, aby mieć co słuchać w samochodzie. Oryginały za bardzo się niszczą w takich warunkach, a ja jestem typem pedanta, który wpada w furię jak zauważy odcisk palca na poligrafii czy rysę na tafli, hehe.
Czy mp3 niosą jakiekolwiek zagrożenie? Nie wydaje mi się. Ostatnio czytałem artykuł, że w porównaniu do lat ubiegłych - spada zainteresowanie p2p, a ludzie coraz częściej sięgają po oryginalne pozycje. Może zdecydował o tym fakt, że:
- ceny płyt minimalnie spadły
- allegro i wszelkiej maści serwisy aukcyjne stały się powszechne nawet dla juniorów
Czy mp3 niosą jakiekolwiek zagrożenie? Nie wydaje mi się. Ostatnio czytałem artykuł, że w porównaniu do lat ubiegłych - spada zainteresowanie p2p, a ludzie coraz częściej sięgają po oryginalne pozycje. Może zdecydował o tym fakt, że:
- ceny płyt minimalnie spadły
- allegro i wszelkiej maści serwisy aukcyjne stały się powszechne nawet dla juniorów
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95