THE CHASM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: THE CHASM

24-10-2009, 16:39

Maria Konopnicka pisze:z tego co wiem ten plakat i naklejka (co za gówniane dodatki - swoją drogą) były nawet nie do wszystkich kopii tego pierwszego wydania.
Owszem, ja nie dostałem.
Awatar użytkownika
młody_zakapior
zaczyna szaleć

28-10-2009, 00:59

mnie jak na razie ta płyta nie porwała, kilkanaście przesłuchań i jeszcze nie weszła, wychwytuję kilka na prawdę fajnych momentów ale to jeszcze nie to.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

30-10-2009, 01:37

Maria Konopnicka pisze: Axis Power to liga niżej niż The Chasm
The Chasm jeszcze nie słyszałem, ale weź sobie Maria przesłuchaj jeszcze z 5 razy to Axis PowerS, bo to jest bardzo dobra płyta. Jedna z najlepszych w tym roku. Mocne 8,5/10
Maria Konopnicka pisze: TRIBULATION - naprawdę nieźle.... i nic więcej.
Tribulation to już absolutna czołówka płytowa 2009 roku. Fanom szwedzkiego łomotu nie może się nie podobać... Ponoć lubić szwedzki DM?

O Asphyx już nie wspomnę...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
DCI Hunt

30-10-2009, 09:38

Różnica polega na tym, że The Chasm nagrał bardzo dobrym album, który posiada własną tożsamość i jest na swój sposób oryginalny. O tych wszystkich nowych płytach ze starym death metalem tego powiedzieć się nie da, nawet jeśli tez są bardzo dobre. Na tym polega przewaga The Chasm.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

30-10-2009, 11:44

Drone pisze:Nowy THE CHASM jest też oryginalny w stosunku do swoich poprzednich dokonań.
I co dziwne, ta w miarę elegancka melodyjność ostatniej płyty zaczęła mi przypominać... DISSECTION :lol:
o kurwa, to jest ostateczny argument przemawiający za tym, ze jednak muszę posłuchac tej płyty
Awatar użytkownika
Skaut

30-10-2009, 12:42

H-K44 pisze:
Maria Konopnicka pisze: TRIBULATION - naprawdę nieźle.... i nic więcej.
Tribulation to już absolutna czołówka płytowa 2009 roku. Fanom szwedzkiego łomotu nie może się nie podobać... Ponoć lubić szwedzki DM?

O Asphyx już nie wspomnę...
Zarówno Tribulation jak i Asphyx to nie jest absolutna czołówka płytowa. To może się oczywiście podobać, ale bez przesady. Ktoś kto tak twierdzi musiał death metal poznać stosunkowo niedawno. Taki Ulcerate miażdży Tribulation jednym riffem, a Asphyx trzema ;)
A odnośnie The Chasm - skoro tak zachwalacie, to zakupie w ciemno :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

31-10-2009, 00:52

Conflagrator pisze:Różnica polega na tym, że The Chasm nagrał bardzo dobrym album, który posiada własną tożsamość i jest na swój sposób oryginalny. O tych wszystkich nowych płytach ze starym death metalem tego powiedzieć się nie da, nawet jeśli tez są bardzo dobre. Na tym polega przewaga The Chasm.
Ale ja tego nie neguję, dlatego napisałem "The Chasm jeszcze nie słyszałem (...)". Nie chodziło mi o porównywanie Meksykańców do Tribulation czy Axis Powers. Miałem na myśli zdanie Marii "TRIBULATION - naprawdę nieźle.... i nic więcej". Dla mnie Szwedzi nagrali naprawdę zajebistą rzecz (tym bardziej jak na debiut), która teraz podoba mi się chyba jeszcze bardziej niż wcześniej. Ja wiem, że to nie jest oryginalne granie, ale "The "Horror" ma w sobie coś takiego, że cholernie mnie przyciąga do tych dźwięków... Chciałem po prostu zwrócić uwagę Marii, żeby raz jeszcze posłuchał tego Tribulation.
Skaut pisze: Zarówno Tribulation jak i Asphyx to nie jest absolutna czołówka płytowa. To może się oczywiście podobać, ale bez przesady. Ktoś kto tak twierdzi musiał death metal poznać stosunkowo niedawno.
W ostatnim zdaniu pudło. O Tribulation - patrz wyżej - choć może dodam jeszcze, mimo, że to brzmi trochę paradoksalnie - dźwięki zawarte na debiucie Szwedów, pomimo, że nie są odkrywcze, to mają w sobie jakiś powiew świeżości... Zresztą nieważne, mnie ten album zajebiście pasuje i dla mnie to jest czołówka. I chuj :D
Skaut pisze: Taki Ulcerate miażdży Tribulation jednym riffem, a Asphyx trzema ;)
Sprawdzę zatem, choć nie wierzę. :wink:
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-10-2009, 01:00

tak sobie dziś posłuchałem tego nowego THE CHASM, zastanawiając się, co wy tam słyszycie, a czego tam samemu nie usłyszałem, a później sobie posłuchałem nowego SLAYERA i po kilku chwilach naszła mnie taka oto refleksja: co to jest THE CHASM?
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

31-10-2009, 19:45

The Chasm,to jest kawałek,podkreślam kawałek (nie kawał) dobrej muzyki no i kult stworzony przez ceny Ich pierwszych płyt na ebajjuu.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0426738383
DCI Hunt

31-10-2009, 20:54

SODOMOUSE pisze:The Chasm,to jest kawałek,podkreślam kawałek (nie kawał) dobrej muzyki no i kult stworzony przez ceny Ich pierwszych płyt na ebajjuu.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0426738383
O kurwa, mam te płytę i chyba chętnie opchnę :mrgreen:
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

31-10-2009, 21:41

chyba ostatnio za taką kwotę, tyle, że w złotówkach, poszła na allegro
DCI Hunt

31-10-2009, 21:51

pogodancer pisze:chyba ostatnio za taką kwotę, tyle, że w złotówkach, poszła na allegro
W złotówkach mnie nie satysfakcjonuje :) Generalnie nie mam zamiaru się tego pozbywać, ale gdyby ktoś zaproponował jakąś nieprzyzwoitą sumę, za którą uzupełniłbym dyskografie kilku innych kapel to pewnie bym się skusił. Zabawne, że dostałem ten CD raptem kilka lat temu za jakieś 15zł czy też wymieniłem się z jednym leszczem na dwie starsze kasety licencyjne z mmp ;)
kakademona
weteran forumowych bitew

31-10-2009, 22:10

twoja_stara_trotzky pisze:tak sobie dziś posłuchałem tego nowego THE CHASM, zastanawiając się, co wy tam słyszycie, a czego tam samemu nie usłyszałem, a później sobie posłuchałem nowego SLAYERA i po kilku chwilach naszła mnie taka oto refleksja: co to jest THE CHASM?
the chasm jest fajne, ale poównanie ze Slayer...no to są rzeczy nieporównywalne
DCI Hunt

31-10-2009, 22:17

kakademona pisze: the chasm jest fajne, ale poównanie ze Slayer...no to są rzeczy nieporównywalne
Przy Slayer niewiele rzeczy istnieje.

Tak swoja drogą to jak wam się podobają wydawnictwa The Chasm sprzed 'The Spell Of Retribution"? Ja lubię wszystkie, które słyszałem, ale tak naprawdę dopiero w/w "The Spell..." mnie oczarował i sprawił, że maglowałem te płytę spory okres czasu.
kakademona
weteran forumowych bitew

31-10-2009, 22:22

Ja osobiście dopiero dzięki Masterfulowi poznałem ten zespół. Na razie z satysfakcją.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-10-2009, 23:19

Conflagrator pisze:
pogodancer pisze:chyba ostatnio za taką kwotę, tyle, że w złotówkach, poszła na allegro
W złotówkach mnie nie satysfakcjonuje :) Generalnie nie mam zamiaru się tego pozbywać, ale gdyby ktoś zaproponował jakąś nieprzyzwoitą sumę, za którą uzupełniłbym dyskografie kilku innych kapel to pewnie bym się skusił. Zabawne, że dostałem ten CD raptem kilka lat temu za jakieś 15zł czy też wymieniłem się z jednym leszczem na dwie starsze kasety licencyjne z mmp ;)
Zależy jeszcze które wydanie macie, bo jedno jest warte 200, a drugie tyle ile ty zapłaciłeś czyli... najlepiej mi dajcie numery na CD to wam powiem czy macie pierwsze bicie czy tanie bicie. :)
Awatar użytkownika
Bloodcult

01-11-2009, 22:17

foes jest dla słabych 8)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-11-2009, 22:31

Morph pisze: Obrazek
to się w dyskusję wdałem :P
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Heretyk

02-11-2009, 11:23

Maria Konopnicka pisze:Nie, nie dla tego, że gość jest idiotą, tylko dlatego, że udaje idiotę, a naszym poczuciom humoru zupełnie nie po drodze.
Powiem więcej, to jest bardzo inteligenty koleś. można się o tym przekonać, kiedy czasem zapomni, że zgrywa tu wieśniaka i napisze jakiś bardzo rozsądny post, bez tej wieśniackiej maniery. :)
Hallucinating Death
starszy świeżak
Kontakt:

Latest THE CHASM Interview on DC Webzine!

09-04-2010, 17:15

One of the very few, probably the only interview given by the band in the last 3-4 years!

Interview with Daniel Corchado of the Death Metal band THE CHASM

Obrazek

"If there is another Chasm album in the future I'm almost sure that there won't be any vocals at all. Shouldn't be saying thisright now, but there is a very good chance it will happen"

"to be honest I didn't push it enough to keep the band on Earache, there was a point that we just simply didn't care about being signed. Nothing against Wicked World, in fact they did a decent job distributing The Spell, and Dan Tobin, manager of Wicked World, really likes/understands our music, but also they knew/realized that we were not very successful commercially"

"we took some long breaks, we were fed up with all the circus that is the "scene" nowadays, gotta say we were pretty close to disbanding, but we just relaxed and realized that we should keep minding our own business and keep writing music"

"I'm still a stubborn guy when it comes to Death Metal and this music, I still believe this music has to be done with some degree of class, a lot of atmosphere and feeling, a menacing tone and darkened sound"

- Conducted by Hamano Kyousuke
Transcending Obscurity Records, Webzine and PR Company
http://www.tometal.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://transcendingobscurity.bandcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ