METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re: Nowa METALLICA
Czytając ostatnich kilka stron można odnieść wrażenie że już nie tylko Slayer, ale dosłownie wszystko (Venom, Exodus, VoiVod, Celtic Frost, Exciter, Possessed, Onslaught, Sodom, Manowar (!???!)... nawet jakieś Warfare - co to jedni do diabła ?) z lat 82-85 było bardziej znaczące od Metallici. No normalnie do tej pory żyłem w Matrixie, ale kilku światłych doktorów otworzyło mi oczy. Czy ten Ulrich nie jest czasem masonem? Tak wypromować trzeciorzędną bezczelnie zrzynającą z kogo popadnie kapelkę i jeszcze wmówić całemu światu że to od niej zaczyna się thrash metal. Niebywałe...
Z innej beczki: co ma staż do trzeźwości osądów to nie wiem, wysługa lat jakaś tu obowiązuje? To już nie można oceniać muzyki w oderwaniu od czasów w których powstawała? W temacie o Slayer było plucie na kolesia który ośmielił się skrytykować świętą krowę. A nie przyszło wam do głowy sentymentem podszyci geriatryczni pierdziele że może właśnie ten gość, pozbawiony subkulturowych przesądów (bo miałem 14 lat jak wychodzło "South of Heaven", bo true metal skończył się w 89, bo Venom rządzi - deptaj krzyże a jak nie to w ryj itd, itd... ) ma świeże spojrzenie na temat i ocenia go z innej, niekoniecznie gorszej perspektywy ?
Z innej beczki: co ma staż do trzeźwości osądów to nie wiem, wysługa lat jakaś tu obowiązuje? To już nie można oceniać muzyki w oderwaniu od czasów w których powstawała? W temacie o Slayer było plucie na kolesia który ośmielił się skrytykować świętą krowę. A nie przyszło wam do głowy sentymentem podszyci geriatryczni pierdziele że może właśnie ten gość, pozbawiony subkulturowych przesądów (bo miałem 14 lat jak wychodzło "South of Heaven", bo true metal skończył się w 89, bo Venom rządzi - deptaj krzyże a jak nie to w ryj itd, itd... ) ma świeże spojrzenie na temat i ocenia go z innej, niekoniecznie gorszej perspektywy ?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Tak się jakoś złożyło, że pisząc posta, longinus mnie ubiegł. Nie ma to jak zacząć na forum od bezsensownego wcinania się.bisqp pisze:a od prztakiwania rosną wąsy
W trakcie walk wymieszano kilka spraw. To, że Ulrich nie jest najlepszym perkusistą to fakt, jednak kwestia jego gry zaczęła być używana jako jeden ze sposobów zniekształcania wypowiedzi innych, stąd jakby stracił na znaczeniu. Technicznie rzec biorąc Ulrich to najsłabsze ogniwo tego zespołu.
Na ostatnich stronach jest tyle bzdur, że trzeba to potraktować w kategoriach żartu. Niektórzy broniąc swojej wizji świata są w stanie pisać tak niestworzone głupoty, że to już przestaje być śmieszne.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ale gdyby nie to najsłabsze ogniwo nie byłoby Metallicybeastov23 pisze: W trakcie walk wymieszano kilka spraw. To, że Ulrich nie jest najlepszym perkusistą to fakt, jednak kwestia jego gry zaczęła być używana jako jeden ze sposobów zniekształcania wypowiedzi innych, stąd jakby stracił na znaczeniu. Technicznie rzec biorąc Ulrich to najsłabsze ogniwo tego zespołu.
Coś tam było! Człowiek!
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
jakie watpliwosci? Co Ty mozesz wiedziec? Poczytaj lepiej rankingi w gazetach.
- Skaut
Ale wątpliwości z czym związane? Skoro przy MOP zaczęły się one dopiero wyłaniać, to jakim cudem jedyną płytą, którą trawisz jest następna? Tam już wątpliwości nie ma? Lars&Co znów zaczęli grać lepiej? Bez sensu trochę. Osobiście nie chce wdawać się w polemikę o wyższości jednych świąt nad drugimi, ale pomijanie Metallicy jako jednych z "ojców założycieli" uważam za niestosowny chwyt. Prowokacja prowokacją, ale tylko wtedy jeśli jest przemyślana. Może się "Ride the Lightning" nie podobać, można się męczyć przy "Czarnym Albumie" (sam uważam, że ten album to niewypał i taka forma przejściowa, pomiędzy metalowym poprzednikiem a świetnym rockowym "Load"), ale zachowajmy jakieś granice rozsądku.Drone pisze:Ale do "Ride The Lightning" włącznie dawał sobie radę. Przy okazji MoP zaczęły wyłaniać się wątpliwości.Skaut pisze:ale gdyby nie to najsłabsze ogniwo nie byłoby Metallicybeastov23 pisze: W trakcie walk wymieszano kilka spraw. To, że Ulrich nie jest najlepszym perkusistą to fakt, jednak kwestia jego gry zaczęła być używana jako jeden ze sposobów zniekształcania wypowiedzi innych, stąd jakby stracił na znaczeniu. Technicznie rzec biorąc Ulrich to najsłabsze ogniwo tego zespołu.
Coś tam było! Człowiek!
- beastov23
To tak na poważnie? Ranking w gazecie (chociaż pewnie miałeś na myśli czasopismo) to jest jakiś wyznacznik?Some serious shit? pisze: Poczytaj lepiej rankingi w gazetach.
maximum walrus yields maximum walrus
- Skaut
W takim razie wyedytuje moje pytanie:Drone pisze:Skaut, chodziło mi o wątpliwości dotyczące gry Ulricha na MOP, a nie o całą METALLIKĘ.
"Skoro przy MOP zaczęły się one dopiero wyłaniać, to jakim cudem jedyną płytą, którą trawisz jest następna? Tam już wątpliwości nie ma? Lars znów zaczął grać lepiej? Bez sensu trochę."
Coś tam było! Człowiek!
- H-K44
Re: Re:
Maria, nie chcę się kłócić, ale najpierw przypierdalasz się do Rivena o staż, teraz o ilość postów...Maria Konopnicka pisze: A mniej więcej coś takiego napisał Drone w kontekście Metallica, a mędrzec z 10-letnim stażem i ośmioma tysiącami postów skwapliwie mu przytaknął
Wygląda to tak jakby te pyskówki sprawiały Tobie przyjemność, a w razie braku mocnych argumentów wynajdujesz inne powody, żeby doczepić się na siłę... Tak wychodzi, niestety.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- H-K44
Maria - coś takiego?Maria Konopnicka pisze:Można próbować się wycofywać rakiem, a można jechać w to dalej - wywołując szok i konsternacje forumowej gawiedzi![]()
Najpierw:
Potem:Drone pisze:(...) nieobecność Metalliki nic by nie zmieniła na scenie. Z perspektywy czasu jedynie AJFA się broni i to też od biedy, reszta - kosz.
Drone pisze: Poza tym: ja nawet lubię cztery pierwsze płyty METALLIKI (...)
-
wolf
Czytając temat zastanawiam się które kapele są tymi ideałami by je czcić ,szanować i podziwiać ,straszne tutaj pierdolenie odchodzi. Skoro Metallica ,autorka Ride the Lightning ,Master of Puppets,...And Justice for All jest podobno przeceniana to czym jest ten metalowy absolut?
- H-K44
Niech Ci będzie. Swoją drogą gratulacje - błędy robię bardzo rzadko.Maria Konopnicka pisze:Po pierwsze: liczby postów, a nie ilości postów - to a propos błędów językowychH-K44 pisze: Maria, nie chcę się kłócić, ale najpierw przypierdalasz się do Rivena o staż, teraz o ilość postów...![]()
.
I Ty się tym przejmujesz? Twoja kolekcja, Twoja sprawa...Fakt, że czasem podniecasz się jakimiś chujowymi kapelkami, ale jeśli bawi Cię kupowanie ich płyt - Twój wybór.Maria Konopnicka pisze: po drugie: cóż, chyba to przez to, że zawsze mi ktoś dopierdala na forum za liczbę płyt w mojej kolekcji i przyjałem , że na tym polega specyfika tego forum.
A tak poza tym, Ci, którzy napomkują coś o tonie plastiku na Twoich półkach, nie przypierdalają się raczej bezpośrednio do Twoich płyt, tylko do tego, co czasem wypisujesz na forum. A Twoje płyty z 7-ligowym heavy, to taki bonusowy przytyk...
Ostatnio zmieniony 10-11-2009, 02:11 przez H-K44, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wolf
Tak spytam czy pod ten Voivod pijesz?Maria Konopnicka pisze:wolf pisze: A jak jeszcze ja napiszę, że nie znam to rodzi się na masterfulu kult i muzyczny absolut
- Mol
- zahartowany metalizator
-
Some serious shit?
- postuje jak opętany!
w takim razie dlaczego sam sobie dopierdalasz?Maria Konopnicka pisze: Zresztą te 10 lat i 8 tys. postów sporo mówi - wiem niewiele, słyszałem niewiele, widziałem niewiele, ale mam więcej do powiedzenia niż inni![]()
- Riven
- Kontakt:
i gdzie, buraku jeden, widzisz niespojnosc w tym co pisze?Drone: To jest oczywiste. To zespół kilku bardzo dobrych utworów i jednej dobrej od A do Z płyty (AJFA). Mistrzowie riffu bardziej kwadratowego niż niemiecki thrash. Mistrzowie pentatonicznych solówek powtarzanych bez końca. Mistrzowie gubienia dramaturgii utworu po dobrym wstępie. Mistrzowie koślawej perkusji, która nadrabia słynnym PAC PAC na stopie, chyba tylko po to, żeby ukryć braki. Gdzie ówczesnym płytom METALLIKI do SLAYER czy nawet IRON MAIDEN, których pierwsze pięć płyt wciąga nosem całą METALLIKĘ? Płyty METALLIKI są kompletnie niespójne (poza AJFA).
Kiedyś, gdy METALLICA grała słynną trasę z GUNS'N'ROSES, uważałem GUNS'N'ROSES za niepotrzebny dodatek. Z perspektywy czasu oceniam, że sam debiut GUNS'N'ROSES to osiągnięcie większe niż cała dyskografia METALLIKI.
Riven:
moze jest ciut zbyt radykalny, ale co do oceny samych plyt to sie zgadzam w zupelnosci. dobre momenty w morzu nudnych riffow i mielenia kwadratowych patentow.
ok. - z mojej strony EOT
TAK, zgadzam sie z Dronem, solowki Kirka, poza moze 5-6, sa do bani, dobre riffy popsute sa jalowymi wypelniaczami, a perkusja jest po prostu slaba - tak wyglada przewazajaca czesc i ch materialu W MOJEJ OCENIE. przy czym po pierwsze, nadal moge sluchac tego z przyjemnoscia, bo sa tam dobre momenty, a dwa, ze to nie zmienia faktu, ze NIE ODMAWIAM IM MIEJSCA W HISTORII. czy ty jestes glupi, czy udajesz, czy jak w koncu?
przyznam, ze tego typu zarzuty lekko mnie wkurwiaja, latwo nimi rzucac, ciezko odeprzec. tyle tylko, ze uwazam tak od lat (nie musisz mi wierzyc) i tego typu dyskusje prowadzilem , o ile pamietam, zanim Drone pojawil sie na tym forum (a przynajmniej nie kojarze go z tego okresu). i zawsze uzywalem tych samych argumentow, bo nic mi sie w tej kwestii nie przewartosciowalo. tyle, ze wtedy nie skonczylo sie na wyzwaniu mnie od 'smarkaczy' tylko dlatego, ze mam 21 lat , nie bylo pustych wrzutow, banowania etc - no ale moze dlatego, ze , gadalem z vulture, a nie z burakiem.o nie jest Twoja opinia, tylko opinia Drone, do której się w ciemno podłączyłeś.
nie oszukujmy sie, obaj wiemy, ze dojebales sie do mnie i zaczales rzuca tymi zalosnymi inwektywami tylko po to, zeby polechtac swoje ego, z tego samego powodu zreszta odnosisz sie do jakis bzdur typu ilosc postow (kto na to patrzy w ogole?
wytlumaczylem, bo uwazam ze warto odeprzec oszczerstwa. ale widac, ze nie zrozumiesz, ze mozna miec az tak "skomplikowany" stosunek do plyty czy zespolu.Maria Konopnicka pisze:Już się nie tłumacz - przyznaj, że pierdolnąłeś babola, przeproś, przesłuchaj 50 razy MoP (może zrozumiesz o co w niej chodzi) i tyle...
przekonales mnie w tym temacie doskonale - jestes zwyczjanym prostakiem. to bylo widac dawno - od narcystycznego przechwalania sie iloscia (czy to plyt, czy to zdjec, czy czegokolwiek), przez zalosny bulwarowy styl pisania i prowincjonalne poczucie humoru, a na tych parszywych manipulacjach tym co pisze konczac. sam o muzyce nie napisales tu praktycznie nic ciekawego , co wykraczaloby poza faktografie. generalnie wypierdalaj
Ostatnio zmieniony 10-11-2009, 08:56 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
No przynajmniej bede mial racjeMaria Konopnicka pisze:Jak to? Nie wiesz? Celtic Frost, Voivod, Coroner + wszystko inne co Trotzky jeszcze dopisze, Drone zgodzi się zostać tego promotorem, a Riven powtórzy siedem razywolf pisze:Czytając temat zastanawiam się które kapele są tymi ideałami by je czcić ,szanować i podziwiać ,straszne tutaj pierdolenie odchodzi. Skoro Metallica ,autorka Ride the Lightning ,Master of Puppets,...And Justice for All jest podobno przeceniana to czym jest ten metalowy absolut?A jak jeszcze ja napiszę, że nie znam to rodzi się na masterfulu kult i muzyczny absolut
a na serio - kurwa, jak mozna byc takim idiota...
a zreszta myslcie sobie co chcecie, ja juz to pierdole. gdyby nie to, ze poznalem na tym forum a) sporo znakomitej muzyki b) kilka naprawde swietnych osob , to juz dawno bym na to lache polozyl. ale chyba warto olac katolstwo i probowac szukac dalej.
wolf > Slayer
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Ciekawe czy jak spotkacie się na jakimś koncercie, teże będziecie się tak obrzucać gównem. Dajcie już sobie siana.
support music, not rumors
- Riven
- Kontakt:
ja juz sobie daje siana, chcialem tylko zetrzec gowno jakim bezpodstawnie obrzucil mnie maria. pasuje.