DARK FUNERAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Dark Funeral
a ja nie wiem co się aż tak czepiacie tej okładki, jak by to miało jakiekolwiek znaczenie.... tą logiką Morbid Angel po C. nie powinno się słuchać.
a co do okładki Infernal Death, to dla mnie jest w topie kultowych polskich okładek... gdzieś między Fatum a Kawaleria Szatana he he
a co do okładki Infernal Death, to dla mnie jest w topie kultowych polskich okładek... gdzieś między Fatum a Kawaleria Szatana he he
- Nico
- świeżak

samuraj szatana bez katany?
Mortification jest ciekawsze niż to całe DF
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Domination ma dziwna okladke, ale ja lubie (przez sentyment), natomiast covery Formulas i Gateways sa zajebiste, zwlaszcza tej drugiej.Maleficio pisze:a ja nie wiem co się aż tak czepiacie tej okładki, jak by to miało jakiekolwiek znaczenie.... tą logiką Morbid Angel po C. nie powinno się słuchać.
this is a land of wolves now
- Rattlehead
jakieś coś kurwa tego
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=130276
support music, not rumors
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
to granie już nawet śmieszne nie jest. Z napuszonych, sterydowych diablo-herosów wolę już chyba Dimmu Borgir. Przynajmniej są tam jakieś "trompki, szkszypce i organki".Rattlehead pisze:jakieś coś kurwa tego
Yeah, right. Jak dla mnie mogą milczeć nawet następne dwie dekadyThe long wait is over! After four years of silence, Dark Funeral return with their most powerful, technical and varied album to date. And while still being true to their roots, they have taken a great step forward in the evolution of their brand of fine Swedish black metal.
Podsumowując, jaka okładka taka muzyka.
Coś tam było! Człowiek!
-
Arisowicz
- w mackach Zła
a tak zapytam przekornie, spodziewaliście się czegoś innego?
- Scaarph
-
Arisowicz
- w mackach Zła
możliwe, ale komu chciałoby się to sprawdzać ;p .
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Wiadomo, że Dark Funeral to nie jest kapela, którą można traktować stuprocentowo poważnie i rozumiem, że image i cała otoczka jaka wokół nich istnieje jest na tyle żenująca, że może wielu odstraszać skutecznie od ich muzyki, ale ja dam tej płycie szansę.
Zacząłem ich słuchać gdzieś w okolicach 2000 roku, debiut i ”Diabolis Interium” to dla mnie bardzo dobre płyty. Sample dają akurat dają nadzieję na nawiązanie do tej drugiej płyty i jakkolwiek bynajmniej nie spodziewam się nie wiadomo czego, to myślę, że totalne mieszanie muzyki DF z gównem jest przesadzone. Zgadzam się, że ten zespół stał plastikowym produktem dla nieco, ekhem, młodszych słuchaczy, ale posłuchać się da. A że przy blackmetalowej ekstraklasie panowie wypadają śmiesznie wizerunkowo i średniawo muzycznie, no cóż, bywa, nie każdy może być Deathspell Omega.
Zacząłem ich słuchać gdzieś w okolicach 2000 roku, debiut i ”Diabolis Interium” to dla mnie bardzo dobre płyty. Sample dają akurat dają nadzieję na nawiązanie do tej drugiej płyty i jakkolwiek bynajmniej nie spodziewam się nie wiadomo czego, to myślę, że totalne mieszanie muzyki DF z gównem jest przesadzone. Zgadzam się, że ten zespół stał plastikowym produktem dla nieco, ekhem, młodszych słuchaczy, ale posłuchać się da. A że przy blackmetalowej ekstraklasie panowie wypadają śmiesznie wizerunkowo i średniawo muzycznie, no cóż, bywa, nie każdy może być Deathspell Omega.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- Scaarph
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Pierwsze przesłuchanie, pierwsze wrażenie: a jednak da sie przynudzić bardziej niż na "Attera Totus Sanctus". Wydają nową płytę raz na zasrane ruskie ileśtam lat, a brzmi to jak wymiot znudzonej życiem kapeli zmuszanej przez wytwórnię do wydawania czegoś co pół roku i mającej już generalnie wszystkiego dosyć. Kolejne odsłuchy będą, ze względu na tlący się jeszcze we mnie do nich sentyment, ale póki co, wielki <zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew>.
PS. "My Latex Queen". Za pięć lat, na następnej płycie, niech dadzą "My Big Black (Metal) Dildo".
PS. "My Latex Queen". Za pięć lat, na następnej płycie, niech dadzą "My Big Black (Metal) Dildo".
- Nerwowy
No i po co żeś tego słuchałCarnal_Malefactor pisze:Pierwsze przesłuchanie, pierwsze wrażenie: a jednak da sie przynudzić bardziej niż na "Attera Totus Sanctus". Wydają nową płytę raz na zasrane ruskie ileśtam lat, a brzmi to jak wymiot znudzonej życiem kapeli zmuszanej przez wytwórnię do wydawania czegoś co pół roku i mającej już generalnie wszystkiego dosyć. Kolejne odsłuchy będą, ze względu na tlący się jeszcze we mnie do nich sentyment, ale póki co, wielki <zieeeeeeeeeeeeeeeeeeew>.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Nerwowy pisze:No i po co żeś tego słuchał.
Carnal_Malefactor pisze:ze względu na tlący się jeszcze we mnie do nich sentyment.
- Nerwowy
Pierdolić sentymenty ! Wiem - łatwo powiedzieć. 
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
aż takie złe?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Nie, po prostu do bólu wtórne i plastikowe.black_lava pisze:aż takie złe?
Ale, po którymś tam przesłuchaniu stwierdzam, że jednak jest trochę lepiej niż na "Attera Totus Sanctus". Nawet znalazłem parę momentów, na których można "zawiesić ucho".
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Bez wątpienia jest lepiej, moim zdaniem dużo lepiej. W tych kawałkach wreszcie coś się dzieje, bo na Attera... 2 bardzo dobre numery, reszta fatalnie nudna.Carnal_Malefactor pisze: po którymś tam przesłuchaniu stwierdzam, że jednak jest trochę lepiej niż na "Attera Totus Sanctus". Nawet znalazłem parę momentów, na których można "zawiesić ucho".
Warto temu poświęcić więcej przesłuchań.
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
"King Antichrist" i "666 Voices Inside". Resztę można, jak mawiał klasyk, o kant dupy rozbić. No, może jeszcze "Godhate" jest słuchalne.Kingu pisze:bo na Attera... 2 bardzo dobre numery
Zgadzam się.Kingu pisze:Warto temu poświęcić więcej przesłuchań.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Właśnie King Antichrist miałem na myśli i... Godhate, a jakże, bardzo pasuje mi zwłaszcza aranżacja wokalna, wychyla się poza schemat.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Podziwiam ludzi, którzy sciągnęli ten album i go przesłuchali. Z drugiej strony przecież słuchacie strasznego gówna pokroju Satyricon itd. więc sentyment do Dark Funeral nie powinien zaskakiwać.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.