Alez ja przeciez nie pierdole o jakiejs niesamowitej jakosci tylko rzucilem pierwsze z brzegu o dobrej jakosci za przystepna i niewygorowan cene i tyle, w odniesieniu do jakiegos tam posta. Wiadomo ze do audiofilskich z okolic tysiaka nie maja sie co rownac bo sprzet z innej polki, segmentu , targetu czy jak tam sobie nazwiesz.Morph pisze:To weź se dalej na Portach słuchaj, tylko nie pierdol wciąż o jakiejś niesamowitej jakościTriceratops pisze:Bez jaj, po 3 razach trzeba czyscic z miodu a komus dac cos do posluchania to juz masakra , ani nikt nie wezmie bo sie brzydzi i komus tez strach dac bo chuj wie co w uszach siedzi. Korki nadaja sie do tego aby wino nie uciekalo z butelki albo ewentualnie jak baba pierdzi podczas dymania
Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?
woodpecker from space
- chaos
- w mackach Zła
dajże spokój, jakąś dizajnerską chujnią sprzed lat profanujesz takiego fajnego w chuj zajebistego plajera ?Triceratops pisze:Morph pisze:Alez ja przeciez nie pierdole o jakiejs niesamowitej jakosci tylko rzucilem pierwsze z brzegu o dobrej jakosci za przystepna i niewygorowan cene i tyle, w odniesieniu do jakiegos tam posta. Wiadomo ze do audiofilskich z okolic tysiaka nie maja sie co rownac bo sprzet z innej polki, segmentu , targetu czy jak tam sobie nazwiesz.
- Triceratops
Nienawidze korkow, z racji wielkiego lba i sloniowych uszu, korki mi po prostu wylataja przy kazdym poruszeniu i ruchu glowa, jakby byla taka wersja takich sluchawek z palakiem to bym sobie sprawil niestety sensownych dousznych z palakiem nie widzialem jeszcze.
woodpecker from space
- chaos
- w mackach Zła
SENNHEISER MX 95 Style II ?
może te nie wypadają, sam się nad nimi zastanawiałem
może te nie wypadają, sam się nad nimi zastanawiałem
- Triceratops
Ja sie nad takimi zastanawiam aktualnie po przetestowaniu Beyerdynamic Sx 10 i Sennheiser PMX 70 i 80

Tych jeszcze nie probowalem ale za 15 dolcow to raczej nie graja.

Tych jeszcze nie probowalem ale za 15 dolcow to raczej nie graja.

woodpecker from space
Nie chce mi się przeglądać całego wątku, a sytuacja jest awaryjna, bo muszę kupić nowy odtwarzacz jutro. Poradźcie coś zacnego tak maksymalnie do 400zł. Nie jestem audiofilem, ma tylko porządnie grać. Przedtem miałem zwykły creative zen 2gb i też jakoś dawałem rade.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jak znajdziesz to iAudio 7, jak nie to Sansa Fuze.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
sansa fuze . za 400 zl (albo mniej jesli sie postarasz - ja kupilem nowke za 290
) dostaniesz wersje 8 gb. jak Ci sie to znudzi to za jakies 200 zl dokupisz karte 16 gb (choc za pol roku bedzie kosztowac pewnie polowe tego) i masz 24 gb w pudelku mniejszym niz karta kredytowa. mam ponad rok, nie bylo zadnych bugow, wykonanie zajebiste i bardzo trwale, interface jest znosny (jak zainstalujesz rockboxa to WYJEBISTY). obsluga flaac i chyba wszystkich mozliwych formatow. do tego wg recenzji jakosc dzwieku na poziomie najlepszego sprzetu. ogolnie rzecz biorac raczej nie ma konkurencji (a jesli jest to za nieproporcjonalnie wyzsza cene)

this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
co ty z tym flaac
?
Melduję iż iAudio 7 nie przeżywa mocnego pierdolnięcia o asfalt, a więc jestem w stanie poszukiwania nowego playera - może ktoś coś powiedzieć nt. autopsyjnych zad i waletów którychś z następujących playerów:
Samsung - P3/R1/M1
Cowon - S9
iPod Touch 3G?

Melduję iż iAudio 7 nie przeżywa mocnego pierdolnięcia o asfalt, a więc jestem w stanie poszukiwania nowego playera - może ktoś coś powiedzieć nt. autopsyjnych zad i waletów którychś z następujących playerów:
Samsung - P3/R1/M1
Cowon - S9
iPod Touch 3G?
- Riven
- Kontakt:
nie wiem, kiedys tak mi weszlo i zostalo 
w ogole rozwazasz ipoda?
w fuzie z karta masz 24 gb, instalujesz sobie rockboxa, a na taki gui nie ma bata po prostu, najlepsze mozliwe rozwiaznie ; )
a, btw, przezywa pierdolniecie w asfalt i to nie jedno . zdarzylo sie juz parenascie razy. za kazdym razem rzucam kurwami wtedy, ale jak dotad nie bylo zadnych reperkusji, a obudowa - poza zarysowaniami od kluczy etc. - caly czas jak nowa, nic nie trzeszczy.

w ogole rozwazasz ipoda?

a, btw, przezywa pierdolniecie w asfalt i to nie jedno . zdarzylo sie juz parenascie razy. za kazdym razem rzucam kurwami wtedy, ale jak dotad nie bylo zadnych reperkusji, a obudowa - poza zarysowaniami od kluczy etc. - caly czas jak nowa, nic nie trzeszczy.
- Morph
- Kontakt:
Tym razem chcę coś "większego".
plusy iToucha:
+ interfejs!!!!
+ appstore
+ cena/pojemność
+ ludzki line-out (możliwość późniejszego podłączenia mobilnego ampa)
minusy iToucha:
- iTunes
- iTunes
- brak obsługi FLACa
- iTunes
- "rozbieralność"
Fuze OK, ale trochę mi się nie podoba menu, + za wyjście line-out po docku (rockbox niestety to udupia).
Na 75% jestem zdecydowany na S9, jakby miała slota na kartę to by było super. Samsung M1 wyposażeniowo jest zajebisty, ale podobno OeSa skopali i nie wykorzystali w pełni możliwości chipa graficznego (nVidia Tegra)
plusy iToucha:
+ interfejs!!!!
+ appstore
+ cena/pojemność
+ ludzki line-out (możliwość późniejszego podłączenia mobilnego ampa)
minusy iToucha:
- iTunes
- iTunes
- brak obsługi FLACa
- iTunes
- "rozbieralność"
Fuze OK, ale trochę mi się nie podoba menu, + za wyjście line-out po docku (rockbox niestety to udupia).
Na 75% jestem zdecydowany na S9, jakby miała slota na kartę to by było super. Samsung M1 wyposażeniowo jest zajebisty, ale podobno OeSa skopali i nie wykorzystali w pełni możliwości chipa graficznego (nVidia Tegra)
łatwo dostać ten Sansa Fuze? np. w mp3store'ach?
- Morph
- Kontakt:
Raczej bezproblemowo, jak w październiku byłem w MM to też mieli.
- Morph
- Kontakt:
A nie, w mp3store nie ma, ale w większości komputerowych powinno być, najlepiej sobie na ceneo sprawdź w interesującym cię mieście.
- Riven
- Kontakt:
no zwykle gui jest srednio ladne ale do funkcjonalnosci raczej zastrzen wiekszych nie mam. a rockbox jest wyjebisty, zreszta w latwy sposob mozna sie przelaczac miedzy standardowym a alternatywnym firmware - wiec jak korzystasz z lineout to zaden problem.
jak tam chcesz, ja bym wolal kupic playera za taka cene i miec wszystko czego wymagam od playera (internet i appstore sa mi niepotrzebne), a kase zaoszczedzic na plyty ; ).
gui w ipodzie faktycznie jest fajne, ale... itunes ;D. zreszta ja mam awersje do apple'a, jebac ich. btw - chcesz cos wiekszego rozmiarowo, tak? bo chyba nie o pojemnosc chodzi ;P
jak tam chcesz, ja bym wolal kupic playera za taka cene i miec wszystko czego wymagam od playera (internet i appstore sa mi niepotrzebne), a kase zaoszczedzic na plyty ; ).
gui w ipodzie faktycznie jest fajne, ale... itunes ;D. zreszta ja mam awersje do apple'a, jebac ich. btw - chcesz cos wiekszego rozmiarowo, tak? bo chyba nie o pojemnosc chodzi ;P
- Morph
- Kontakt:
Większego w sensie - z górniejszej półki, gdzie nie stosują półśrodków wykonaniowych. O pojemność też, najchętniej bym przytulił albo 64GB albo 32GB + SD. S9 jest najrozsądniejszy bo ma 32GB (czyli wliczając różnice deklarowana/faktyczna pojemność, to uśredniając po 350MB na album daje jakieś 85 albumów).Riven pisze: gui w ipodzie faktycznie jest fajne, ale... itunes ;D. zreszta ja mam awersje do apple'a, jebac ich. btw - chcesz cos wiekszego rozmiarowo, tak? bo chyba nie o pojemnosc chodzi ;P
To raz, dwa - czas na touchscreen i wygodne przeglądanie biblioteki.
Trzy - wierzę że jednak chip w S9 jest trochę lepszy niż w Fuzie, a z playerem spędzam naprawdę dużo czasu (1,5h w drodze do/z pracy, często 5-6 w pracy, jak jestem na uczelni to też ze 2-3h), tak więc nie żałuję w tym departamencie kasy na jakość.
A czy gdybym wziął sansa fuze 4gb to różni się on tylko pojemnością? Można do tego dokupić kartę później?Morph pisze:A nie, w mp3store nie ma, ale w większości komputerowych powinno być, najlepiej sobie na ceneo sprawdź w interesującym cię mieście.
- Morph
- Kontakt:
Aha, teoretycznie do 16GB, ale któryś mądry człowieczyna z Head-fi znalazł działający model 32GB (chyba Lexar'a).
Do 400 to powinieneś 8GB znaleźć.
Do 400 to powinieneś 8GB znaleźć.
- Riven
- Kontakt:
ale o czym Ty mowisz - jakich polsrodkow?? tak jak pisalem, mam fuze'a od roku, upadl wielokrotnie i byl w najrozniejszych sytuacjach - obudowa nie trzeszczy ani troche (nawet jak sie 'postarasz'), kolko chodzi tak jak po wyjeciu z pudelka, ekran jest bardzo czytelny i ma swietne kolory. prawde mowiac wyglada solidniej niz taki np ipod classic 160 (a mechaniczne kolko jest znacznie lepsze, bo ZAWSZE dziala).
touchscreen moze jest czyms fajnym, ale to rzecz raczej efektowna , niz efektywna. rockbox ma tak zajebiscie zaimplementowana obsluge kolka, ze mozna bez zadnych problemow trafic na konkretna pozycje, nawet jesli jest tego bardzo duzo i przegladasz szybko. ale przede wszystkim, z tego co widzialem, ipoda latwiej uzywac za pomoca dwoch dloni - dla mnie to calkowicie dyskwalifikuje taki odtwarzacz. (jak tego uzywac podczas jazdy na rowerze?)
zreszta jestes chyba najwiekszym maniakiem jakosci dzwieku na tym forum, a w ogole rozwazasz ipoda ktory nie umie otwierac flacow? ; )
co do tego s9 - tego nie wiem, wiem tylko, ze w prasie bardzo chwalono fuze'a pod tym wzgledem i nie sadze, zeby dalo sie uslyszec roznice. poza tym w rockboksie masz tak zajebisty eq (z iloscia parametrow ktorej nie powstydzilby sie rasowy player komputerowy), ze wszystko ustawisz jak sobie zachcesz.
Warcrimer -> rozni sie tylko pojemnoscia.
touchscreen moze jest czyms fajnym, ale to rzecz raczej efektowna , niz efektywna. rockbox ma tak zajebiscie zaimplementowana obsluge kolka, ze mozna bez zadnych problemow trafic na konkretna pozycje, nawet jesli jest tego bardzo duzo i przegladasz szybko. ale przede wszystkim, z tego co widzialem, ipoda latwiej uzywac za pomoca dwoch dloni - dla mnie to calkowicie dyskwalifikuje taki odtwarzacz. (jak tego uzywac podczas jazdy na rowerze?)
zreszta jestes chyba najwiekszym maniakiem jakosci dzwieku na tym forum, a w ogole rozwazasz ipoda ktory nie umie otwierac flacow? ; )
co do tego s9 - tego nie wiem, wiem tylko, ze w prasie bardzo chwalono fuze'a pod tym wzgledem i nie sadze, zeby dalo sie uslyszec roznice. poza tym w rockboksie masz tak zajebisty eq (z iloscia parametrow ktorej nie powstydzilby sie rasowy player komputerowy), ze wszystko ustawisz jak sobie zachcesz.
Warcrimer -> rozni sie tylko pojemnoscia.
- Morph
- Kontakt:
4m jest większymRiven pisze: zreszta jestes chyba najwiekszym maniakiem jakosci dzwieku na tym forum, a w ogole rozwazasz ipoda ktory nie umie otwierac flacow? ; )

Nie uznaję EQco do tego s9 - tego nie wiem, wiem tylko, ze w prasie bardzo chwalono fuze'a pod tym wzgledem i nie sadze, zeby dalo sie uslyszec roznice. poza tym w rockboksie masz tak zajebisty eq (z iloscia parametrow ktorej nie powstydzilby sie rasowy player komputerowy), ze wszystko ustawisz jak sobie zachcesz.