Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
electricwizard
rozkręca się

Re: Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?

19-12-2009, 11:57

Ja pierdolę, błagam... przestań chłopie mi tu chrzanić o jakości. Bo nie ma jakości w przypadku czegoś takiego jak odtwarzacz mp3/mp4 czy nawet mp666. Rozpierdala mnie kompletnie biadolenie na ten temat bo jak tu można rozmawiać o jakości w przypadku malutkiego gówienka z układem scalonym w środku, słuchaweczkach dousznych i podróżowaniu w tramwaju bądź autobusie? Nawet format bezstratny tu wiele nie pomaga. Litości ludzie... Jak ktoś w takich warunkach uważa, że można delektować się w pełni np. ostatnim Teitanblood no to winszuję.
Хороший русский - мертвый русский.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

19-12-2009, 12:11

nastepny kurwa znawca meloman, wypierdalac.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

19-12-2009, 12:22

electricwizard pisze:Ja pierdolę, błagam... przestań chłopie mi tu chrzanić o jakości. Bo nie ma jakości w przypadku czegoś takiego jak odtwarzacz mp3/mp4 czy nawet mp666. Rozpierdala mnie kompletnie biadolenie na ten temat bo jak tu można rozmawiać o jakości w przypadku malutkiego gówienka z układem scalonym w środku, słuchaweczkach dousznych i podróżowaniu w tramwaju bądź autobusie? Nawet format bezstratny tu wiele nie pomaga. Litości ludzie... Jak ktoś w takich warunkach uważa, że można delektować się w pełni np. ostatnim Teitanblood no to winszuję.
Kolejny dla którego szczytem słuchawek są Apple'owskie iBudy :lol:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

19-12-2009, 12:23

electricwizard pisze:Ja pierdolę, błagam... przestań chłopie mi tu chrzanić o jakości. Bo nie ma jakości w przypadku czegoś takiego jak odtwarzacz mp3/mp4 czy nawet mp666. Rozpierdala mnie kompletnie biadolenie na ten temat bo jak tu można rozmawiać o jakości w przypadku malutkiego gówienka z układem scalonym w środku, słuchaweczkach dousznych i podróżowaniu w tramwaju bądź autobusie? Nawet format bezstratny tu wiele nie pomaga. Litości ludzie... Jak ktoś w takich warunkach uważa, że można delektować się w pełni np. ostatnim Teitanblood no to winszuję.
racja, proponuje zatem nie słuchać na lepszym sprzęcie i żyć w tym przekonaniu, zaoszczędzisz stresów i złotówek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-12-2009, 12:31

chaos pisze:
Riven pisze:jakby ktos byl zainteresowany... niedawno wyszedl Sansa Clip
coś się tak kurwa na sanse uparł, pojemność się liczy czy jakość ?
i to i to, i w tych kwestiach sansa jest imo bez konkurencji :lol: no chyba ze lubisz doplacac x zlotych wiecej za nic nie znaczace bzdury albo modne logo
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

19-12-2009, 12:47

kupiłem używkę w zajebistym stanie samsunga P2 za połowę tej ceny co proponujesz sansę
ani on nowonodny ani popularny a jakością gniecie jajka iriverowi, podejrzewam że sansie również
electricwizard
rozkręca się

19-12-2009, 12:48

Kolejny dla którego szczytem słuchawek są Apple'owskie iBudy
A czym się różni iPod od mp4? Chyba tylko ceną, jak nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi to przynajmniej nie rób z siebie pajaca. Widzę, że nikt generalnie nie zrozumiał. mp4, iPod, telefon... jeden i ten sam chuj.

I tak właśnie nie wiem kurva po co pierdolić o "jakości" w tego typu urządzeniach i jaki jest w tym sens. Dla mnie to nie ma kompletnie znaczenia, ma być pojemne, wytrzymałe, intuicyjne i nie sprawiające jakiś większych problemów. Po chuj tu się spuszczać i zastanawiać co daje lepszą jakość dźwięku skoro w towarzystwie starych bab, napierdalającym silniku busa jedynie dla mnie liczy się zagłuszenie tego dziadostwa dobrą muzyką? Zapomniałem jednak, że tutaj siedlisko tytanów intelektu. I właśnie megalomaństwo to jest pierdolenie jaka to zajebista jakość jest na tego typu urządzeniach.
Хороший русский - мертвый русский.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-12-2009, 12:49

porownujesz ceny uzywanych playerow do nowych? to raz, dwa - jaka ma pojemnosc?
widziales sanse fuze z rockboxem/sanse clip?

no ale huj z tym, jak jestes zadowolony to good for you

electricwizard > ja pierdole, co ty sie tak napinasz :lol: :lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-12-2009, 12:55

electricwizard pisze: I tak właśnie nie wiem kurva po co pierdolić o "jakości" w tego typu urządzeniach i jaki jest w tym sens. Dla mnie to nie ma kompletnie znaczenia, ma być pojemne, wytrzymałe, intuicyjne i nie sprawiające jakiś większych problemów. Po chuj tu się spuszczać i zastanawiać co daje lepszą jakość dźwięku skoro w towarzystwie starych bab, napierdalającym silniku busa jedynie dla mnie liczy się zagłuszenie tego dziadostwa dobrą muzyką?
Bo może zamiast zagłuszać baby/silnik sobie po prostu kupić słuchawki które izolują? Mam i Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro, i Sennheiser IE8, i obie pary nawet BEZ GRAJĄCEJ MUZYKI potrafią wygłuszyć 90% niepożądanych dźwięków.

A jak już jestem wyizolowany to wtedy mogę docenić porządny chip włożony do dobrego odtwarzacza.

Tak więc nie pierdol mi tutaj o ZAGłUSZANIU bab/silnika bo w ten sposób to najwyżej można sobie uszy rozjebać.
Zapomniałem jednak, że tutaj siedlisko tytanów intelektu. I właśnie megalomaństwo to jest pierdolenie jaka to zajebista jakość jest na tego typu urządzeniach.
Dla ciebie tytanizm intelektualny, dla innych norma :lol:
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

31-12-2009, 09:22

Morph - creative aurvana czy senki hd555? ; ) z bezprzewodowych cos bys polecal czy lepiej sobie darowac? z tego co sie rozgladalem to widze ze pzrewodowe graja lepiej niz 2-3x drozsze bezprzewodowe ~~
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-12-2009, 10:22

zekke pisze:Morph - creative aurvana czy senki hd555? ; ) z bezprzewodowych cos bys polecal czy lepiej sobie darowac? z tego co sie rozgladalem to widze ze pzrewodowe graja lepiej niz 2-3x drozsze bezprzewodowe ~~
A to sobie odpowiedz czy chcesz otwarte czy zamknięte, jeśli zamknięte to CAL! są jednym z lepszych wyjść. Jeżeli chcesz otwarte to w tym przedziale cenowym (~100$) albo HD555 albo Audio Technica ATH-AD700. Jak nie masz ochoty przeglądać specjalistycznych forów to poczytaj sobie temat o słuchawkach, o obu (CAL! i HD555) trochę było.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

31-12-2009, 12:57

nie musze, czytalem juz mase opinii o cal vs hd555 - pytalem o twoje zdanie. jak z bezprzewodowymi, chyba nie warto wywalac 2-3 razy tyle za pozbycie sie kabla, do tego kosztem dzwieku? orientujesz sie w bezprzewodowych?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-12-2009, 13:07

Nie bardzo, ale nie widziałem żadnych "wysokopółkowych" słuchawek bezprzewodowych poza jednymi ATH więc nie jest to chyba pożądane wyjście.

Co do CAL vs. HD555 - samych CAL! nie słuchałem, ale słuchałem Denonów AH-D1001, które dzielą te same drivery i podobno są praktycznie identyczne brzmieniowo. No i ich brzmienie zupełnie do mnie nie przemówiło, moje ówczesne ATH-ES7 niszczyły toto z miejsca. Tak więc IMO - bierz HD555, o ile tylko nie potrzebujesz z nimi wychodzić i nikomu nie będzie przeszkadzało to, że są zamknięte. Aha, i jeżeli chcesz to podpinać pod małego jacka to koniecznością jest jakiś kabel (np. dość niedrogi Grado: http://sklep.rms.pl/index.php?p1972,prz ... iniadaptor), bo dołączona przejściówka robi z wtyczki zupełnie irracjonalnego kloca, względnie ujebać i przylutować małego jacka.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

31-12-2009, 15:07

haha, no wlasnie patrze ze kloc niezly z tej przejsciowki, podlaczalbym pod pilota z glosnikow ktory stoi na biurku wiec odpala calkiem. Anyway mam mozliwosc potestowania CAL, pewnie zrobie to w najblizszym czasie. Z opinii ktore wyczytalem wynikalo raczej ze CAL > HD555.

offtop - ogladales juz carnal fluidity? jak wrazenia, 'pozytywne'? ; ) wlasnie czekam na dvdka
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-12-2009, 15:22

CAL to słuchawki zamknięte, HD 555 - otwarte, więc wszelkie porównania mijają się z celem, nigdy nie rozumiem kogoś kto szuka takich porównań, zupełnie inny sprzęt, często o diametralnie różnym przeznaczeniu. Poza tym HD 555 bez wzmacniacza (słuchawkowego) pokazuja góra 2/3 swoich możliwości.

CF jest mocarne, minimalistyczne, chore, z bardzo fajnym soundtrackiem.
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

01-01-2010, 14:53

gdyby ktoś był zainteresowany mam do sprzedania SAMSUNG P2 w eleganckim stanie
informacje na pm
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

01-01-2010, 19:42

chaos pisze:kupiłem używkę w zajebistym stanie samsunga P2 za połowę tej ceny co proponujesz sansę
ani on nowonodny ani popularny a jakością gniecie jajka iriverowi, podejrzewam że sansie również

Poczyniłem odsłuchy z modeli różnych firm i na dzisiaj najlepsze zdanie mam jednak o iriver. Czy samsung P2 jest wyraźnie lepszy od innych modeli? Jeśli nie, to upierałbym się nad pierszeństwem właśnie irivera.
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

01-01-2010, 21:11

wyrwane z kontekstu mowa była o iriver e100 któremu p2 gniecie jajka w 3 sekundy
innych iriverów nie słuchałem to nie wiem, ale w związku z zakupem p3 ;) p2 mam na sprzedaż
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

02-01-2010, 00:33

Hm, ciekawe. Nie znam ani p2, ani p3. Zakupu jednak w najbliższym czasie nie przewiduję, jestem zadowolony z mojego poczciwego staruszka iriver iFP-895.
Awatar użytkownika
hedzio
starszy świeżak

05-01-2010, 20:24

Mój znajomy deathmetalowiec poleca to:

http://www.vedia.pl/19,features,produkty.php
http://www.vedia.pl/19,specifications,produkty.php

Polskie i daje radę. No i tanie.
Wziąłbym sobie, jakby mieli takie z 200GB pojemności.
Ja zawsze Prawdę...
ODPOWIEDZ