ZINES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ZINES
Nic, nie jestem entuzjastą NSBM, ale to jednak jakaś część historii polskiego podziemia i pomijanie tego tutaj jest sporym uchybieniem. To tak jak opowiadać o zjednoczeniu Niemiec i Republice Weimarskiej i nie wspomnieć o postaci Bismarcka. Pewnie, że to kabaret i najczęściej czyta się te naiwne poglądy NS utopistów ze łzami w oczach. Od strony muzycznej nie było lepiej, z małymi wyjątkami...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Śmieszy mnie ta polityczna poprawność niektórych userów. Wstawię skany na dniach.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- weteran forumowych bitew
a mnie śmieszy chęć wstawiania linków do np Legiona gdzie nie ma nic o muzyce metalowej.
to było bardzo niepoprawne polityczne pisemko wydawane przez kolesia o wyglądzie geja, sorry rudego geja i zdecydowanie nie polskim,a raczej typowo semickim nazwisku hehehe.
to było bardzo niepoprawne polityczne pisemko wydawane przez kolesia o wyglądzie geja, sorry rudego geja i zdecydowanie nie polskim,a raczej typowo semickim nazwisku hehehe.
- Lykantrop
Osobiście nie znałem Herr Redaktora "Legionu", ale spora część tego towarzystwa charakteryzowała się wątłością, i fizyczną i umysłową 
Jednak coś tam o muzyce metalowej jest - wywiad z Absurd.
No i masa śmiesznych artykułów, próbujących dowieść, że satanizm i nazizm to 2 bratanki albo wykazujących, że fjurerowi leżało na sumieniu dobro kraju słowian. Mówiąc krótko - to ma wartość raczej rozrywkową, niż propagandową.

Jednak coś tam o muzyce metalowej jest - wywiad z Absurd.
No i masa śmiesznych artykułów, próbujących dowieść, że satanizm i nazizm to 2 bratanki albo wykazujących, że fjurerowi leżało na sumieniu dobro kraju słowian. Mówiąc krótko - to ma wartość raczej rozrywkową, niż propagandową.
- pogodancer
"Nie widziałem lasu od czasu aresztowania. Czy możesz wyobrazić sobie katusze jakie przeżywam. Nie ujrzę ich dopóki nie opuszczę więzienia".
btw nie znam twórczości Absurd, ale wygląda, że to jakaś więzienna orkiestra.
btw nie znam twórczości Absurd, ale wygląda, że to jakaś więzienna orkiestra.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jeśli chodzi o polskich sympatyków firera to można by po prostu książki o przekłamywaniu faktów pisać, ale co tu pisać, jeszcze mi ktoś powie że pejsy mi się kręcąLykantrop pisze:o i masa śmiesznych artykułów, próbujących dowieść, że satanizm i nazizm to 2 bratanki albo wykazujących, że fjurerowi leżało na sumieniu dobro kraju słowian.

Tak czy siak mam większy szacunek do maniaków NSBM, niż wesołków z internetu, jeśli wiecie co mam na myśli
Ostatnio zmieniony 29-12-2009, 20:04 przez Czesław, łącznie zmieniany 1 raz.
- pogodancer
hehe, niby kilka kartek, ale ubawiłem się nie najgorzejLykantrop pisze:Mówiąc krótko - to ma wartość raczej rozrywkową, niż propagandową.
- boroowa
wczoraj ponownie przejrzałem "Antychrysta" - oprócz doskonałej dawki humoru (śmieszy podobnie jak 10 lat temu) to uświadomiłem sobie, że jeden z jego "tfurców" udziela się aktywnie na tym forum... pewności nie mam, ale wszechobecne skojarzenie z homoseksualizmem oraz rozwój umysłowy zatrzymany na poziomie 13 latka jednoznacznie wskazują, że tą osoba jest....
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- pogodancer
humoru przede wszystkim, ale nie tylko; kurwa do dzisiaj myślałem, że dąb to dąb, a tu okazuje się, że to wcale takie proste nie jestboroowa pisze:wczoraj ponownie przejrzałem "Antychrysta" - oprócz doskonałej dawki humoru (śmieszy podobnie jak 10 lat temu).

- boroowa
a jak byś poznał, że jesteś w kręgu dębów, hę?
I'll give you black sensations up and down your spine
- Lykantrop
Już pomijając czy autor "Antychrysta" jest zakamuflowany na tym forum - lepiej przyznać się kto za młodu też biernie wspierał Antybehemoth front i słał listy do Roberta F.? 

- pogodancer
leśny duch mi powie bądź wiatr jesienny wyszeptaboroowa pisze:a jak byś poznał, że jesteś w kręgu dębów, hę?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ej a pamieta ktos takiego zina Kozi Bobek wydawanego przez samego mrocznego Nazgrima? Kiedys widzialem pesten pogonil za 6 dyszek 

woodpecker from space
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Kozi Bobek - ale jak odkrył True BM to juz Ripping SkyTriceratops pisze:Ej a pamieta ktos takiego zina Kozi Bobek wydawanego przez samego mrocznego Nazgrima? Kiedys widzialem pesten pogonil za 6 dyszek

oj polew był z tego naszego podziemia

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Lykantrop
I potem się przekształcił w Ripping Sky? Ten jeszcze gdzieś mam, ale Kozi Bobek zaginął podczas którejś z wielu przeprowadzek. Może się mylę, ale wbrew pozorom on nie stał jeszcze na tak koszmarnie złym poziomie - biorąc pod uwagę czasy, w których powstał... 

Grunt to mieć dystans do tego wszystkiego i spojrzeć na to z odpowiedniej perspektywy. Czasy były nieco inne, ludzie byli dużo młodsi. Każdy chciał być bardzo elitarny, ekstremalny i często zdarzało im się gadać pierdoły albo rzucać jakimiś pustymi sloganami (i nie ma różnicy czy były wypowiedzi Darkena czy gwiazd norweskiej sceny BM). Dzis podchodzę do tego ze sporym dystansem traktując to wszystko bardziej jako całość (wliczając w to nawet wojenki scenowe), część pewnego etosu. Pomimo tych wszystkich aspektów ówczesnej sceny, z których dziś chce mi się śmiać, miało to wszystko swój urok. Poza tym wciąż bardzo lubię wszystkie te stare wydawnictwa, a demosy Lord Of Evil wciąż rozpierdalają większość dzisiejszego black metaluLykantrop pisze:Na 1szy rzut Antychryst. Ktoś wie czy kiedykolwiek ukazał się nr drugi tego zine'a?
Co poniektórzy przy wywiadzie z Thunderbolt, Ohtar czy artykule o Behemoth będą za pewne zrywać boki. Aż się dziwię, że kiedyś potrafiłem to brać na poważnie...

PS. nie trawię terminu NSBM. Mam wrażenie, że wszyskto co lubiłem w tej starej polskiej scenie skończyło się w momencie kiedy ten termin zaczął być używany.
- pogodancer
a masz może linę do tego, bo te dwa poprzednie ziny okrutnie dobreLykantrop pisze: Kozi Bobek zaginął podczas którejś z wielu przeprowadzek.

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W starej chacie na strychu, w starej skrzyni mam jeszcze kilka nowych nieuzywanych, niesprzedanych. Kiedys pogonie za okrutny hajs 

woodpecker from space