ZINES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: ZINES

29-12-2009, 21:39

pogodancer pisze:
Lykantrop pisze: Kozi Bobek zaginął podczas którejś z wielu przeprowadzek.
a masz może linę do tego, bo te dwa poprzednie ziny okrutnie dobre :)
Napisałem mejla do jednego z moich starych znajomków. Jeśli mu proza życia za bardzo nie daje się we znaki to będę miał jakoś niedługo ksero Koziego Bobka.

Tak jak napisał Conflagrator - te czasy miały w sobie coś szczególnego. Mi akurat przypadło koegzystowanie w środowisku, które słuchało podobnych rzeczy i czytywało takie zine'y, więc nie chcąc być gorszy i mi się udzieliła fascynacja kolegów :-)
Lord of Evil było zajebiste. Nie wiesz czy wyszła jakaś reedka tego na CD? Mam kompilkę War88 "White Aryan...", niestety, tylko na kaseciaku - a w chwili obecnej nie posiadam i nie przewiduję już kupowania decka. A chętnie bym sobie posłuchał i powspominał stare czasy :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

29-12-2009, 21:42

aż tak, żeby kupować to nie; ot, ściągnąć skany, poczytać, pośmiać się trochę i wyjebać
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

29-12-2009, 21:45

boroowa pisze:wczoraj ponownie przejrzałem "Antychrysta" - oprócz doskonałej dawki humoru (śmieszy podobnie jak 10 lat temu) to uświadomiłem sobie, że jeden z jego "tfurców" udziela się aktywnie na tym forum... pewności nie mam, ale wszechobecne skojarzenie z homoseksualizmem oraz rozwój umysłowy zatrzymany na poziomie 13 latka jednoznacznie wskazują, że tą osoba jest....
a weźże oświeć z łaski swojej, bo opis niejednoznaczny :lol:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

29-12-2009, 22:01

Lykantrop pisze:Lord of Evil było zajebiste. Nie wiesz czy wyszła jakaś reedka tego na CD? Mam kompilkę War88 "White Aryan...", niestety, tylko na kaseciaku - a w chwili obecnej nie posiadam i nie przewiduję już kupowania decka. A chętnie bym sobie posłuchał i powspominał stare czasy :-)
W 1998 nakładem holenderskiej Berzerker Records wyszła płyta "Soldiers Of Satan", na której jest demo "Kill For Satan" i "Satan's Soldiers" (czyli ten sam materiał, który pod nazwą "White Aryan Resistance" został potem wydany już pod szyldem War88 kiedy "weszli w klimaty skins i Szatan poszedł w chuj"), ale zdobycie tamtego CD graniczy obecnie z cudem. Rok temu ukazał się CD z tymi samymi materiałami, inną okładką i zmieniona kolejnością demówek pod nazwą "Demo'93 Demo'94". Było tego sporo na allegro i to w bardzo niskich cenach.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

29-12-2009, 22:05

Conflagrator pisze:Poza tym wciąż bardzo lubię wszystkie te stare wydawnictwa, a demosy Lord Of Evil wciąż rozpierdalają większość dzisiejszego black metalu
Absolutnie kapitalne, żadnego innego polskiego materiału BM nie katowałem tyle co LORD OF EVIL!
Lykantrop pisze:Lord of Evil było zajebiste. Nie wiesz czy wyszła jakaś reedka tego na CD? Mam kompilkę War88 "White Aryan...", niestety, tylko na kaseciaku - a w chwili obecnej nie posiadam i nie przewiduję już kupowania decka. A chętnie bym sobie posłuchał i powspominał stare czasy
Oczywiście, wyszło na CD w 2008 z fatalną poligrafią i uśmiechniętymi skinami w środku, ale muzyka po prostu niszczy, masę razy zeszło na allegro za kilkanście zł, albo wcale. Brać, bo kiedyś ludzie się połapią, co to za kult...
DCI Hunt

29-12-2009, 22:15

Czesław pisze: Oczywiście, wyszło na CD w 2008 z fatalną poligrafią i uśmiechniętymi skinami w środku, ale muzyka po prostu niszczy, masę razy zeszło na allegro za kilkanście zł, albo wcale. Brać, bo kiedyś ludzie się połapią, co to za kult...
Nie widziałem tego wydania, ale szkoda. Mogli to wydać tak jak wydany był wcześniejszy CD z demówkami. Swoją drogą foty uśmiechniętych skinheadów niezbyt pasują do tego znajduje się na tych demówkach :lol: Tak na marginesie, jak brzmi ta płyta? Ja mam ten stary CD i kurwa te demosy lepiej brzmiały z taśmy :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

29-12-2009, 23:52

może ktoś wrzucić tego Lord of Evil na net bo jakoś nie pamiętam co to grało.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-12-2009, 00:02

Maleficio pisze:może ktoś wrzucić tego Lord of Evil na net bo jakoś nie pamiętam co to grało.
Zanim zgram na mp3 i wrzucę gdzieś... t tak na szybko. Powinno się chyba ściągnąć. Linka nie sprawdzałem.
http://pagan-music88.blogspot.com/2009/ ... satan.html
hasło do archiwum: http://pagan-music88.blogspot.com/
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-12-2009, 00:08

Conflagrator pisze:
Czesław pisze: Oczywiście, wyszło na CD w 2008 z fatalną poligrafią i uśmiechniętymi skinami w środku, ale muzyka po prostu niszczy, masę razy zeszło na allegro za kilkanście zł, albo wcale. Brać, bo kiedyś ludzie się połapią, co to za kult...
Nie widziałem tego wydania, ale szkoda. Mogli to wydać tak jak wydany był wcześniejszy CD z demówkami. Swoją drogą foty uśmiechniętych skinheadów niezbyt pasują do tego znajduje się na tych demówkach :lol: Tak na marginesie, jak brzmi ta płyta? Ja mam ten stary CD i kurwa te demosy lepiej brzmiały z taśmy :mrgreen:
Znaczy ci majster niestety nie powiem teraz jak oryginalne demos brzmiały z taśmy, ale do tego co jest na tej ostatniej reedycji nie ma mam najmniejszych zastrzeżeń, zgrali stuff bez najmniejeszego pierdolenia i głupich remasterów tymbardziej że ponoć 500 sztuk na CD poszło.
Maleficio pisze:może ktoś wrzucić tego Lord of Evil na net bo jakoś nie pamiętam co to grało.
Wymieszaj necro-klimat SAMAEL z klimatem upadku wszystkiego i brakiem nadziei z BURZUM przewałkuj przez naszen polski XANTOTOL, dodaj do tego cmentarz z MORTUARY DRAPE i to co, z black metalem lat 80's zrobił MAYHEM i nie dość, że będziesz wiedział czemu my wszyscy uwielbiamy te demos to jeszcze będziesz miał względny wzgląd na stuff LORD OF EVIL / WAR 88

a jak mie nie wierzyta to endżoj: http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =228355179
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-12-2009, 00:22

Zajebista była jeszcze taka kapela jak Darkstorm - grali bardzo w klimacie prezentowanym przez Lord of Evil z minimalnie lepszym brzmieniem. Z tego co widzę na allegro można za niecałe 2 dychy kupić na CD materiał ze wszystkich taśm - ze szczęścia chyba do kaca nie dopuszczę przez tydzień jak to dojdzie :)

A co do LoE trzeba się narazie zadowolić mp3. Na allegro nie ma i już dawno nie było tej kompilki o której wspominał Czesław.

http://www.oldtempleshop.pl/album.php?aid=456 - i jest!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
samael
rozkręca się

30-12-2009, 09:05

no prosze, teraz LEGION wisi na stronie www, a kiedyś przekazywany był z zaufanych rąk do rąk, nocą, w czasie pełni księżyca i tylko na rozstaju dróg....
j
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

30-12-2009, 09:50

Conflagrator pisze:
to?:
http://cgi.ebay.com/LORD-OF-EVIL-Demos- ... 3358c186ed
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-12-2009, 12:33

samael pisze:no prosze, teraz LEGION wisi na stronie www, a kiedyś przekazywany był z zaufanych rąk do rąk, nocą, w czasie pełni księżyca i tylko na rozstaju dróg....
Dziwne, jeśli mnie pamięć nie myli to ja to nabyłem w Nawia Prod. bez większych problemów...
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

04-01-2010, 23:35

Dobra, dobra..wracając do tematu...ostatni, 22-gi numer Necroscopa jakiś czas już jest. Pisać do Skalpela po moc dobroci w formacie klasycznie A5!
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-01-2010, 10:52

już długo jest, i...aaa, poczytacie o nim gdzie indziej.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

05-01-2010, 11:29

Wczoraj przyszła paczka. Objętościowo niewielkie, ale bardzo fajnie zrobione pisemko. W przygotowaniu numer drugi, który ma być już o wiele obszerniejszy. Część z was może znać człowieka, który za tym stoi ;) Nie wiem czy komuś będzie się chciało zamawiać, ale myślę, że warto odnotować istnienie tego pisma. Nawet relacja z koncertu Amebix jest ;)

RITES OF ZYGADENA

Die Hard Metal Fucker for over two decades!!!! And that's the way I'm gonna die!!!! Once a drummer of AMAZEROTH (Death/Doom Metal - Poland). Once an Editor of ELIGOR'zine and SILENT TEARS'zine (6 issues spawned between 1992 and 1999). Now after over 10 years break in my editorial activity I'm coming back with new underground magazine - RITES OF ZYGADENA!!!! Debut issue is out now!!! You can read here interviews with MAGNUS (Death Metal legend from Poland), MYTHOLOGICAL COLD TOWERS (Epic and Majestic Doom Metal – Bra.), STILLBORN (Decapitating Unholy Death Metal – Pol.), INFERNAL EXECRATOR (New Wave of Thrash/ Death/ Black Metal – Sin.), THRONEUM (Old School Death Masters – Pol.). Also reports from the Metal shows, reviews, and etc. 16 pages A4 format, English written, professionally printed, black/white, glossy cover, CD-bootleg attached to each copy!!! I know that 16 pages is not much - but hey! It is fucking free! Just send me $3 (US) or $4 (rest of the world) for shipping (well hidden cash is fine) at the following address: Peter “Kreator” Shedletsky 1000 Hillcrest Street Yorktown Heights, NY 10598 USA

http://www.myspace.com/ritesofzygadena
Ostatnio zmieniony 05-01-2010, 12:01 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trup

05-01-2010, 11:31

Conflagrator pisze:Wczoraj przyszła paczka. Objętościowo niewielkie, ale bardzo fajnie zrobione pisemko. W przygotowaniu numer drugi, który ma być już o wiele obszerniejszy. Część z was może znać człowieka, który za tym stoi ;) Nie wiem czy komuś będzie się chciało zamawiać, ale myślę, że warto odnotować istnienie tego pisma.

RITES OF ZYGADENA

Die Hard Metal Fucker for over two decades!!!! And that's the way I'm gonna die!!!! Once a drummer of AMAZEROTH (Death/Doom Metal - Poland). Once an Editor of ELIGOR'zine and SILENT TEARS'zine (6 issues spawned between 1992 and 1999). Now after over 10 years break in my editorial activity I'm coming back with new underground magazine - RITES OF ZYGADENA!!!! Debut issue is out now!!! You can read here interviews with MAGNUS (Death Metal legend from Poland), MYTHOLOGICAL COLD TOWERS (Epic and Majestic Doom Metal – Bra.), STILLBORN (Decapitating Unholy Death Metal – Pol.), INFERNAL EXECRATOR (New Wave of Thrash/ Death/ Black Metal – Sin.), THRONEUM (Old School Death Masters – Pol.). Also reports from the Metal shows, reviews, and etc. 16 pages A4 format, English written, professionally printed, black/white, glossy cover, CD-bootleg attached to each copy!!! I know that 16 pages is not much - but hey! It is fucking free! Just send me $3 (US) or $4 (rest of the world) for shipping (well hidden cash is fine) at the following address: Peter “Kreator” Shedletsky 1000 Hillcrest Street Yorktown Heights, NY 10598 USA

http://www.myspace.com/ritesofzygadena
Kreator z "Silent Tears" magazine. Wyemigrował, ale miłość do zinoróbstwa nie przeszła :)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

05-01-2010, 11:33

yeap!
mister Kreator, znany przede wszystkim z doskonalej roboty w Silent tears zine, Bestial zine i Arachnophobia zine :)
oraz z babnowaniu w Amazeroth :)
Awatar użytkownika
trup

05-01-2010, 11:44

Analripper pisze:yeap!
mister Kreator, znany przede wszystkim z doskonalej roboty w Silent tears zine, Bestial zine i Arachnophobia zine :)
oraz z babnowaniu w Amazeroth :)
Swój swojego zawsze wywącha! ;-)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

05-01-2010, 11:47

ale przeczytanie tego zajęło mi chyba z 10 minut :) czekam na numer drugi!
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
ODPOWIEDZ