a co "Only Fearless Dreams" i "Catafalque' nie były progresywne?Lykantrop pisze:Mam alergię na większość co opatrzone terminem "progresja", a opinie nie do końca są pozytywne... Głównie tych osób, które mają gust zbliżony do mojego. Jestem sentymentalistą i czasami wolę zachować ignorancję, niż sromotnie się rozczarowaćMaleficio pisze:czemu nie chcesz, bo ma pozytywne opinie?
TENEBRIS - powrót komety!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Re: TENEBRIS - powrót komety!
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
I co sadzicie o tym "Nowym" albumie? U mnie leci po raz pierwszy i na razie mam wrazenie, ze slucham Stained Class JP:) Bardziej heavy metalowo niz progresywnie. Troszke brzmienie mi kiszki skreca, ale moze to tak jest bo mam awersje do doktora Avalanche:)
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
odebrałem wczoraj "Leaving of distortion soul" - po pierwsze bardzo ładnie wydane
po drugie - brzmienie nieco za mocno odbasowane (nie wiem czy to przez automat)
po trzecie - materiał jest bardzo OK - ale to punkcik niżej niż "Catafalque + Mesmerized" i "Only Fearless Dreams" - za melodyjne i patatajowate momentami, ale mimo to wciąż bardzo tenebrisowe i słucha sie tego dobrze - dzięki m.in. tym zajebistym specyficznie "cedzonym" wokalom Szymona
. Momentami bardzo gotycko, ale takie to były czasy - w tych latach chyba najbardziej gotyk się umetalowiał a metal ugotycał 
po drugie - brzmienie nieco za mocno odbasowane (nie wiem czy to przez automat)
po trzecie - materiał jest bardzo OK - ale to punkcik niżej niż "Catafalque + Mesmerized" i "Only Fearless Dreams" - za melodyjne i patatajowate momentami, ale mimo to wciąż bardzo tenebrisowe i słucha sie tego dobrze - dzięki m.in. tym zajebistym specyficznie "cedzonym" wokalom Szymona

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Maleficio
- Kontakt:
No jest odbasowane ale nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie, (albo moze jak robilem sobie ripa na ajpoda zle parametry zapodalem) ale to CD brzmi jak 128 kbps mp3!?!?!
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Mario nie bredź 128 kbp?? mogę ci podesłac dla porównania coś w tej jakości.
co do basu u mnie zarówno na słuchawkach i jak i na głosniczkach jest w pyte, niszczą ucho niestety pseudo talerze z 8 bitowego automatu marki Boss
czy było to niepotrzebne? dla postronnego słuchacza może i tak to wyglada, dla mnie to było jedyne co mogłem zrobić żeby nie upaść jeszcze niżej w czasie totalnej beznadzieji i hujni postępującej, bez tego materiału pewnie nie było dalszego grania pod szyldem Tenebris ale rozumiem i szanuję że dla osób postronnych nic to nie znaczy po prostu zawsze po całym zamieszaniu zostaje muzyka a ta jak słychać jest pod włos deathmetalowym gustom z czego jestem wciąż zadowolony mimo minionych 10ciu lat.
Liczę na cierpliwość bo tak naprawdę dopiero naprawdę nowy album ukaże nam rzeczywistość w jakiej się porusza Tenebris a LODS to jakby ciekawostka archeo dla ciekawskich
co do basu u mnie zarówno na słuchawkach i jak i na głosniczkach jest w pyte, niszczą ucho niestety pseudo talerze z 8 bitowego automatu marki Boss
czy było to niepotrzebne? dla postronnego słuchacza może i tak to wyglada, dla mnie to było jedyne co mogłem zrobić żeby nie upaść jeszcze niżej w czasie totalnej beznadzieji i hujni postępującej, bez tego materiału pewnie nie było dalszego grania pod szyldem Tenebris ale rozumiem i szanuję że dla osób postronnych nic to nie znaczy po prostu zawsze po całym zamieszaniu zostaje muzyka a ta jak słychać jest pod włos deathmetalowym gustom z czego jestem wciąż zadowolony mimo minionych 10ciu lat.
Liczę na cierpliwość bo tak naprawdę dopiero naprawdę nowy album ukaże nam rzeczywistość w jakiej się porusza Tenebris a LODS to jakby ciekawostka archeo dla ciekawskich

- Maleficio
- Kontakt:
nie no ja mowilem, ze prawdopodobnie cos w ustawieniach spierdolilem... jest dobrze na CD. Po prostu nie mialem czasu posluchac samego CD a zrobilem jak to w 21 wieku sie robi, odazu zgralem na mp3simondebelem pisze:Mario nie bredź 128 kbp?? mogę ci podesłac dla porównania coś w tej jakości.

- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Jestem zzdecydowanie usatysfakcjonowany. Płyta nie wychodzi z odtwarzacza od niemal tygodnia. Bardzo dobrze, że ten materiał ujrzał światło dzienne po latach. Leviangs of Distortion Souls doskonale wytrzymuje próbę czasu, choć być może największy wpływ na to mają wokale Szymona nagrane dużo później
Jak zawsze kapitalnie zaaranżowane, i ta barwa głosu nie do podrobienia. Bardzo dużo chwytliwych niemalże przebojowych momentów, sporo motoryki a'la Sisters of Mercy, trochę skojarzeń z "Above the Light" trochę nocturnusowego klimatu w solówkach. Brzmienie takie sobie, głównie przez płaskie blachy, choć przyznaję, że automat nie wpływa negatywnie na odbiór całości - co zdarza się niezwykle rzadko. Podsumowując: cenna pozycja na półce, nabyta za smieszne pieniądze.

-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
miło że niektórym się podoba
Major wokale powstały w większości na bazie tych z przed 10 lat sa tylko lepiej nagrane i wyprodukowane niz mogły być wowczas.
Wracajac do boxa właśnie wyprodukowały się same boxy czas na zawartość
http://i250.photobucket.com/albums/gg26 ... em/Box.jpg
niestety poczynione zostały pewne zmiany na które nie miałem wpływu w boxie nie bedzie digipacków tylko kopertki z klapką :/ plus ksiazeczka plus metalowy znaczek do wybijania szyb ot rzeczywistość.

Wracajac do boxa właśnie wyprodukowały się same boxy czas na zawartość

http://i250.photobucket.com/albums/gg26 ... em/Box.jpg
niestety poczynione zostały pewne zmiany na które nie miałem wpływu w boxie nie bedzie digipacków tylko kopertki z klapką :/ plus ksiazeczka plus metalowy znaczek do wybijania szyb ot rzeczywistość.
-
- rozkręca się
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
dziś wieczorem wystawie aukcję na allegro z Boxem cena się jednak zmieniła na 69.99 zł czyli nie ma zapowiadanej taniochy, aukcja będzie działać na zasadzie zapisów data wysyłki 15.02.2010
i to będzie koniec odgrzewania kotletów dla mnie fantastyczna wiadomość
bo to oznacza że teraz czeka nas już tylko i wyłącznie praca nad nową płytą.
i to będzie koniec odgrzewania kotletów dla mnie fantastyczna wiadomość

- Block69
Wiadomo było, że nie ma szans, by takie coś kosztowało 40 czy 50zł. Brak digi też szkoda, ale tyle sie na to naczekałem, że zamawiam jak tylko sie pojawi. Będzie jakiś limit ?
PENIS METAL
- Maleficio
- Kontakt:
- Maleficio
- Kontakt:
Sajmon, zrobicie tez wersie kasetowa dla kolegiBlock69 pisze:Wiadomo było, że nie ma szans, by takie coś kosztowało 40 czy 50zł. Brak digi też szkoda, ale tyle sie na to naczekałem, że zamawiam jak tylko sie pojawi.

- Block69
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
z tego co wiem ma być 500 szt boxa
- Block69
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Pod warunkiem, że "biznesmeni" nie będą brać po kilkanaście sztuk i później sprzedawać z podwójną przebitką...
- Block69
Tacy nieudacznicy pewnie też sie znajdą, ale przynajmniej dzięki temu wydawnictwu skończą sie te kosmiczne ceny "The Odious Progress" i "Only Fearless Dreams" jak np. tu: http://www.allegro.pl/item877711312_ten ... reams.html
PENIS METAL
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
myślę ze wydanie Boxa jakoś diametralnie nie wpłynie na takie aukcje, pierwsze wydanie zawsze będzie w cenie. I to widać nie tylko na przykładzie TENEBRIS.
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt: