BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: BURZUM
Myślę, że nie. Wspomniane opowiadanie było na pewno w Nowej Fantastyce z pięć lat temu, a pewnie i w którymś zbiorku opowiadań Orbitowskiego też jest, ale nie pamiętam w tej chwili czy na pewno i w którym.
EDIT: jest i na necie http://www.archiwum.gildia.pl/horror/be ... a/modlicha
EDIT: jest i na necie http://www.archiwum.gildia.pl/horror/be ... a/modlicha
Ostatnio zmieniony 04-01-2010, 20:13 przez grot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
-
- w mackach Zła
http://tinyurl.com/yjagpkvNecro pisze:Łatwo to dostać?
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
raczej to, że w pewnym momencie dość aktywnie działał w tzw. podziemiu... no ale widać mało kto pamięta.Deathless King pisze:Co, że skinem jest? Też mi drugie dno...
-
- zaczyna szaleć
Pisał w wolfpacku oraz w bad taste bodajże...
- twoja_stara_trotzky
miałem na myśli jeszcze wcześniejsze historie, ale ok, tam też chyba, bo to Jaszaka ziom generalnie.
-
- zaczyna szaleć
Wczesniej to chyba miał coś wspólnego z zinem/distro prowadzonym przez niejakiego Szastoka chyba......nazwy nie pomnę jak i nie wiem czy nazwisko poprawne..pózniej te distro poniekąd przeistoczyło się w bad taste
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Mnie najbardziej ciekawi, jak Varg poradzi sobie z wokalami. Zarówno jeśli chodzi o płaszczyznę czysto techniczną (w końcu miał 'trochę' przerwy), jak i to jaki wariant wokaliz wybierze.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Ja doskonale rozumiem że świat idzie do przodu i wszystko się zmienia, ale mówiłem to w kontekście tego nieszczęsnego pudła żywiąc jakąś dziwną nadzieję że może trochę go to... zakonserwowało?, he he.Maria Konopnicka pisze:co akurat w przypadku Mayhem cieszy - bo nagrywają bardzo dobre, ciekawe płyty w stylistyce dziś dużo bardziej interesującej niż ta z lat 80-tych, a w przypadku Darkthrone smuci bo stali się parodią trzecioligowych heavy metalowych kapel z lat 80-tych próbujących grać covery punkowych zespołów. Mam nadzieję, że Burzum nagra płytę, która poruszy mnie tak jak te płyty, które poruszyły mną w latach 90-tych. A to oznacza, że stylistyka musi być raczej troszeczkę inna - w przeciwnym razie stwierdzę, że nagrali bardzo przyjemny krążek i po 10 przesłuchaniach (podobnie jak w przypadku ostatniego Beherit) postawię go na półce. A jak będę miał ochotę na Burzum to włączę sobie którąś ze starych płyt. Podobne oczekiwania mam w stosunku do Mrobid Angel - nie chcę płyty takiej jak te sprzed lat. Chcę płyty tak dobrej dziś, jak te sprzed lat były wówczas.Lucek pisze:mam tylko nadzieję że to będzie płyta w klimacie lat dziewięćdziesiątych, bo od Mayhem i Darkthrone już się tego nie doczekamy
No powiedz sam Marian, czy nie fajnie jest czasami cofnąć się w czasie?
Wiem, wiem, pewnie odpowiesz, to sobie sięgnij po jakąś starą już nagraną płytę.
No wszystko ok tylko mi nie o to chodzi...
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Akurat nie wierzę aby nowe Burzum przystawało w jakimkolwiek stopniu do współczesnych standardów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja sadze, ze to bedzie taka pocieszna wycieczka do skansenu.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Mam nadzieję, że muzyka na nowej płycie będzie wprost proporcjonalna do okładki.
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Mnie się wydaje że będa w stylu Filosofem.Alsvartr pisze:Mnie najbardziej ciekawi, jak Varg poradzi sobie z wokalami. Zarówno jeśli chodzi o płaszczyznę czysto techniczną (w końcu miał 'trochę' przerwy), jak i to jaki wariant wokaliz wybierze.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- trup
"...Szeregi metalowców-satanistów zasilił Vikernes. Przemianował się na Varga. Nie potrafił dogadać się z innymi muzykami. Założył jednoosobowy projekt o nazwie Burzum. Grał na wszystkim i wrzeszczał." Kurwa uwielbiam takie teksty z artykułów z "oficjalnej" "profesjonalnej" prasyAnalripper pisze:idol na salonach internetowych portali
http://muzyka.onet.pl/10175,1590491,wywiady.html

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
"... Podpalenia zdarzały się też w Finlandii, Australii, Kanadzie, tylko w Polsce jakoś nie bardzo – może dlatego że podpalacz zamiast wygodnej celi dostałby regularny łomot od współwięźniów, jeśli oczywiście wcześniej nie dopadliby go krewcy wierni.(...)" No i ZONK!
w Polsce też palyly kościółki
Nawet listy spalonych kościołów (uaktualniane w kolejnych numerach!) były tworzone w niektórych zine'ach!

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Sorki, przed wprost powinno byc nie
Jest potwierdzona data wydania?

- Maleficio
- Kontakt:
trup pisze:"... Podpalenia zdarzały się też w Finlandii, Australii, Kanadzie, tylko w Polsce jakoś nie bardzo – może dlatego że podpalacz zamiast wygodnej celi dostałby regularny łomot od współwięźniów, jeśli oczywiście wcześniej nie dopadliby go krewcy wierni.(...)" No i ZONK!w Polsce też palyly kościółki
Nawet listy spalonych kościołów (uaktualniane w kolejnych numerach!) były tworzone w niektórych zine'ach!
Oczywiscie, ze byla lista spalonych Polskich kosciolow i zbeszczeszczonych grobowcow rozsylana przez Temple of The Fullmoon
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Mam nadziejęAlkoholokaust pisze:Mnie się wydaje że będa w stylu Filosofem.Alsvartr pisze:Mnie najbardziej ciekawi, jak Varg poradzi sobie z wokalami. Zarówno jeśli chodzi o płaszczyznę czysto techniczną (w końcu miał 'trochę' przerwy), jak i to jaki wariant wokaliz wybierze.

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Lykantrop
Szkoda łącza na takie gdybanie, w sumie... 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Mol