IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: IMMOLATION

16-01-2010, 14:32

dokładnie.
aryman
postuje jak opętany!

16-01-2010, 14:35

:lol: nożyce się odezwały
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

16-01-2010, 14:45

bynajmniej.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

16-01-2010, 14:50

Ten nowy kawałek zapowiada całkiem dobry album. Pewnie że nic nowego nie wymyślili ale chyba nie po to latami konsekwentnie wypracowuje się swój własny niepowtarzalny styl żeby po latach nagle eksperymentować.
Ma ktoś może epkę "Hope and Horror" z bonusowym DVD ? Jak ten koncert wygląda pod względem jakości audio/video ? Warto tego szukać ?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-01-2010, 15:02

A mi okładka się nie podoba, jakoś mi nie pasuje do ich muzy.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

16-01-2010, 16:09

simondebelem pisze: poszukajcie całości bo tak pojedyńczo obsrywać to szkoda prądu do komputera.
Nie było mi szkoda na prąd do komputera na obsranie pojedynczego numeru i na komentarz dokładnie do tego zdania.
Zajebistość reszty na albumie nie zmieni dla mnie braku zajebistości tego numeru, zwłaszcza w kontekście jego nadmuchanej reklamy od Rossa.
Na tegorocznej trasie w Europie może znów zagrają Those Left Behind i znów będzie zajebiście 8)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

16-01-2010, 16:28

Herezjarcha pisze:Ten nowy kawałek zapowiada całkiem dobry album. Pewnie że nic nowego nie wymyślili ale chyba nie po to latami konsekwentnie wypracowuje się swój własny niepowtarzalny styl żeby po latach nagle eksperymentować.
Ma ktoś może epkę "Hope and Horror" z bonusowym DVD ? Jak ten koncert wygląda pod względem jakości audio/video ? Warto tego szukać ?
Ja ją mam. Ogólnie mówiąc dobra rzecz, jak to mówią obowiązkowa że dla każdego fana :wink: Dzwięk jest ok: wszystko dobrze słyszalne. Brzmienie mogło by być bardziej siarczyste, bardziej koncertowe. Generalnie za mało w nim szatana :twisted: A brzmienie perkusji jest co najmniej dziwne, w szczególności werbla, ale ogólnie da się słuchać. Obraz bez zastrzeżeń
Bringing Down the World Tour DVD jest dużo lepsze.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

16-01-2010, 16:35

Drone pisze:
aryman pisze:Brawo też dla wszystkich forumowiczów, którzy notorycznie nadużywają słowa "dokładnie" w błędnym znaczeniu potwierdzenia czyjegoś zdania. "Dokładnie" znaczy tyle co "precyzyjnie", "starannie", więc jeśli chcemy coś potwierdzić, to po prostu powiedzmy: "właśnie tak". Kolejne wkurwiające, modne słówko po niesławnych "jakby", "swoisty" czy "dokonać".
Kolego, przeczytajcie dokładnie poniższy artykulik:
http://www.wsp.krakow.pl/konspekt/13/kawka13.html
Nie przekonuje mnie to. Owszem, żyjemy w świecie tekstu. Wolałbym jednak by język był tropem rzeczywistości, ale hermeneutycznie osadzonym w rzeczywistości, do której język już wypowiedziany odnosi się na zasadzie powinowactwa, ale nie tożsamości! O co chodzi? O to by posługiwać się precyzyjną, transparentną, a ponad wszystko poprawną mową. "Dokładnie" w rozmaitych funkcjach partykuły (od twierdzącej, przez wzmacniającą ku optatywnej) z pewnością nie spełnia takich wymogów, bo zwyczajnie jest językowo niepoprawne. W polszczyźnie jest wiele możliwości realizowania takich funkcji: rzeczywiście, faktycznie, w rzeczy samej, istotnie, doprawdy itd.
Awatar użytkownika
Lykantrop

16-01-2010, 16:42

Azaliż zaiste! Nowe Immolation chujowe, tudzież zajebiste?
:-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

17-01-2010, 02:46

Dobry ten nowy kawałek. Bez rewelacji, ale słucha się przyjemnie.
Herezjarcha pisze: Ma ktoś może epkę "Hope and Horror" z bonusowym DVD ? Jak ten koncert wygląda pod względem jakości audio/video ? Warto tego szukać ?
Bardzo fajny montaż i ujęcia. Wokal Ross'a czasami zanika, ale poza tym wszystko gra. Zdecydowanie rzecz godna polecenia.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
aryman
postuje jak opętany!

17-01-2010, 10:36

Bonny pisze:
Drone pisze:
aryman pisze:Brawo też dla wszystkich forumowiczów, którzy notorycznie nadużywają słowa "dokładnie" w błędnym znaczeniu potwierdzenia czyjegoś zdania. "Dokładnie" znaczy tyle co "precyzyjnie", "starannie", więc jeśli chcemy coś potwierdzić, to po prostu powiedzmy: "właśnie tak". Kolejne wkurwiające, modne słówko po niesławnych "jakby", "swoisty" czy "dokonać".
Kolego, przeczytajcie dokładnie poniższy artykulik:
http://www.wsp.krakow.pl/konspekt/13/kawka13.html
Nie przekonuje mnie to. Owszem, żyjemy w świecie tekstu. Wolałbym jednak by język był tropem rzeczywistości, ale hermeneutycznie osadzonym w rzeczywistości, do której język już wypowiedziany odnosi się na zasadzie powinowactwa, ale nie tożsamości! O co chodzi? O to by posługiwać się precyzyjną, transparentną, a ponad wszystko poprawną mową. "Dokładnie" w rozmaitych funkcjach partykuły (od twierdzącej, przez wzmacniającą ku optatywnej) z pewnością nie spełnia takich wymogów, bo zwyczajnie jest językowo niepoprawne. W polszczyźnie jest wiele możliwości realizowania takich funkcji: rzeczywiście, faktycznie, w rzeczy samej, istotnie, doprawdy itd.
Artykulik taki sobie, mnie też nie przekonał. Język ma służyć nam, a nie my językowi. Idąc tym tropem, to wkrótce ktoś będzie chciał zaakceptować "poszłem" czy "włanczam", bo spełnia wymogi funkcjonalności i pozwala niektórym łatwiej zorganizować rzeczywistość albo jest hmm... dobitne. Zgadzam się z Bonnym, że polszczyzna jest na tyle bogata, że możemy sobie darować to "dokładnie".
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-01-2010, 11:29

dokładnie.. zgadzam się z przedmówcami
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Heretyk

17-01-2010, 11:52

H-K44 pisze:Dobry ten nowy kawałek. Bez rewelacji, ale słucha się przyjemnie.
dokładnie ;)

będzie bardzo dobra płyta, tak mi mówi intuicja
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

17-01-2010, 13:01

Lykantrop pisze:Azaliż zaiste! Nowe Immolation chujowe, tudzież zajebiste?
:-D
Złote Wary dla tego pana. (W pozytywnym rzecz jasna znaczeniu)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-01-2010, 11:54

Dużo fajnych zagrywek na tej nowej płycie. Może jednak coś z tego będzie.
PENIS METAL
simondebelem
zaczyna szaleć
Kontakt:

18-01-2010, 19:22

to jak to rozumieć czekasz na opinie innych czy się jeszcze zastanawiasz ?????
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

18-01-2010, 19:36

Na nic nie czekam. Przesłuchałem 3 razy a to zbyt mało na oceny. Słucham dalej, szału nie ma, ale jest lepiej niż myślałem. Materiał zdaje sie spójny, mniej przebojowy od poprzedniej i brzmienie jest inne.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

18-01-2010, 19:41

to się podziel, to wydamy ocenę ;)
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

18-01-2010, 19:43

Też nie miał bym nic przeciwko :wink:
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Death in another way
weteran forumowych bitew

20-01-2010, 11:30

Nowy kawałek jest dobry-czekam na płytę, żeby ją w pełni ocenić, a ta okładka też mi się nie podoba!!!:-)))

Najlepszy z koncertów Immolation, które widziałem/mam na dvd jest ten z Krakowa ze Studia Krzemionki
z 1996-go roku-mam go w wersji dvd przerobionej z kasety vhs wraz z kilkoma innymi z początku lat 90-tych,
kiedy Robert Vigna nie golił jeszcze głowy, a ten Ich koncert na płycie dvd dołączony do ostatniej epki jest dobry
i brakuje na nim zdecydowanie Ich kilku starszych kawałków; z kolei na Ich oficjalnym dvd moim zdaniem najlepszy
jest zamieszony tam koncert z Paryża!!!:-)))
ODPOWIEDZ