Ta płyta jest dokładnie odwrotnaH-K44 pisze:Łap:hcpig pisze: Wrzuci ktoś recenzje tej mrocznej kobitki w 7G?
Przedsmak pełnej płyty w postaci "Płoń" zdecydowanie mnie
zaskoczył. Zaskoczył do tego stopnia, że ostatnimi czasy Furia
gości nieprzyzwoicie często w moim odtwarzaczu. Dawno już
nie słyszałam tak intensywnego i pełnego pasji materiału.
Obcuję z tą EP'ką od pewnego czasu, znam już ją niemal
na pamięć, mimo to za każdym razem słucham jej z takim samym
zaciekawieniem. Ten materiał to spory krok do przodu.
Furia ukazuje tu oblicze jeszcze bardziej wściekłe i nieokrzesane
niż to znane z "Martwej polskiej jesieni". Pokaz siły, agresji
i zaangażowania w idealnej symbiozie z dobitnymi (i na pozór
trywialnymi, choć to tylko początkowe wrażenie) tekstami.
Piękno ukryte w chaosie.
(777-Diva)
7 GATES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Re: 7 GATES
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
DCI Hunt
Gdybym tego nie słyszał to pomyślałbym, że to jakaś soniczna dewastacja na najwyższych obrotach.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Przestań. 90% tego co wyciąga to jakieś smarkate retrothrashe, którzy łupią na jedno i to same kopyto. Chyba, że lubisz słuchać setnej kopii Kreator/ Exodus/ Slayer, itp, etc. to ok, rozumiem, nie wtrącam się.Nie wiem co od tego biednego Vlada chcecie. Może i pierdolnął jakaś głupotę, może i napisał kontrowersyjną recenzję RiB, ale jednak chłopak coś robi - wyciąga z czeluści podziemia sporo thrashowych kapel (czasami wartych uwagi)
Ale w redakcji tam próżno szukać młodych ludzi. Co mnie właśnie przeraża, bo w pewnym wieku powinno się już mieć, w jakimś tam sensie, gust wyrobiony. Inna sprawa, że Hardrocker promuje to na co dana wytwórnia z kiesy sypnie. Więc ten wątek można zaorać.HR to magazyn robiony dla młodych ludzi głównie przez młodych ludzi
W tym, że często przeinacza podstawowe fakty i na pewno nie jest dobrym nauczycielem dla "kinder metali". Idąc dalej, daleko mu do obiektywności, która i tak jest pojęciem abstrakcyjnym, w każdym razie często jego wizja dominuje nad odpytywaną/ recenzowaną kapelą. A Jaszakiem nie jest, aby szło to jeszcze łyknąć i wybaczyć.Gdyby pisał w 7 gates to byłby problem, ale dopóki siedzi sobie w swojej wąskiej thrashowej specjalizacji to w czym to komu przeszkadza?
DYLETANCKIE wywody braci Książek nazywasz dobrą znajomością tematu?! Przecież oni promowali głównie jakiś 2 - 3 ligowy syf power metalowy z Szwablandii. Dodatkowo, robili byki i wykazywali się totalnym brakiem wiedzy jeśli chodzi o znajomość "prekursorów" takiego grania z USA. Ba, potrafili nawet zjebać Metal Church, a piać zachwyty nad jakimś Majesty czy Rhapsody. No kurwa, bez jaj...Mi się podobało to rozbicie stylistyczne magazynów - w HMP mogłem poczytać o starym heavy, siermiężne i anty-dziennikarskie teksty, z których jednocześnie biła pasja, miłość do tej muzyki i dobra znajomość tematu
Zaczynam się Ciebie naprawdę baćJakbym dobierał zespół redakcyjny do magazynu muzycznego to w CV kazałbym wklejać zdjęcia swojego kutasa. Jak ktoś nie ma fiuta, to od metalu powinien trzymać się z daleka.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To wyciaganie polega glownie ne menedzerce czyli z milosci jedynie tego nie robi. Zreszta tak czy siak nie kazdy menago jest dobrym redaktorem i na odwrot, to obrzydzanie Reign In Blood byc moze ma na celu to zeby gnoje siegneli po to co ma zazwyczaj w stopce a nie po klasykeLykantrop pisze:Przestań. 90% tego co wyciąga to jakieś smarkate retrothrashe, którzy łupią na jedno i to same kopyto. Chyba, że lubisz słuchać setnej kopii Kreator/ Exodus/ Slayer, itp, etc. to ok, rozumiem, nie wtrącam się.Nie wiem co od tego biednego Vlada chcecie. Może i pierdolnął jakaś głupotę, może i napisał kontrowersyjną recenzję RiB, ale jednak chłopak coś robi - wyciąga z czeluści podziemia sporo thrashowych kapel (czasami wartych uwagi)
woodpecker from space
- ultravox
Aż tak trudno uwierzyć, że komuś może się Amon Amarth zwyczajnie podobać? Tak mało płyt sprzedają?Alkoholokaust pisze: Przecież widać z kilometra że Metal Blade tłusto sypneła w kieszeń redakcji HR na promocje AA.Chyba 2-3 razy byli na okładce, tyle samo był dołączany ich plakacik, artykuły porozciągane na 4 strony, konkursik był nawet chyba w którym można było zgarnąć gadżety AA, nawet jakiś niedojebany komiks o wikingach załączyli na 3 strony.Więc recka że AA to najlepsza kapela świata wcale mnie nie tutaj nie dziwi.
Na okładce HR byli raz, nie dwa czy trzy. Są popularnym zespołem (choć może nie na forum Masterfula
- Lykantrop
Mam jednak wrażenie, że na scenie thrash metalowej mamy dużo więcej klonów, niż zainspirowanych. Ot, subtelna różnica.Taki urok tej scenyKtoś inny na tej samej zasadzie może powiedzieć, że scena death metalowa to setne kopie Morbid Angel/ Deicide/ Cannibal Corpse.
Ależ skąd, wręcz przeciwnie, ja też zacząłem słuchać dużo więcej heavy metalu po trzydziestce. Jednocześnie stwierdzam, że bardzo spora część kapel promowanych przez Barta, czy kapel którymi się zachwyca, to miernoty. Mam wrażenie, że on łyka wszystko co ma etykietę "oldschool heavy metal".
Ale o co Ci chodzi? Bart Gabriel jest w moim wieku, od lata maniakalnie słucha heavy metalu i upust swoim fascynacjom daje w magazynie, który prowadzi. Z innymi piszącymi jest pewnie podobnie. Co znaczy wyrobiony gust? Twoim zdaniem nie powinno się słuchać heavy metalu po trzydziestce?
Nie zauważam tego wszechobecnego w Hardrockerze włazidupstwa w tytułowym 7 Gates czy Mega-Sin. Poza tym to główny powód dla którego wolę czytać ziny.Błagam... te praktyki w mniejszym lub większym stopniu stosują wszystkie magazyny muzyczne. W mniejszym te, którym mniej kasy sypią.
Nie oszukujmy się. 80% czytelników Hardrocker to motłoch bez większego gustu, który łyknie wszystko co wyląduje pod ich nosem. Pozycja Vlada czy innego redaktora jest tutaj pozycją quasi mentora. Tacy właśnie są odpowiedzialni za ten cały retrotrend, zupełnie jak niegdyś Mariusz K. i boom na Manowar w Polsce.
No bo to żaden dziennikarz, ale fan muzyki, który pisze dla fanów z pozycji fana. Podobnie zresztą jak 95 proc. innych podobnych "dziennikarzy".
Patrz wyżej na recenzję RiB.Podaj przykład, bo nigdy nie zauważyłem tych przeinaczonych faktów.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ee w ogole co to za maniax jak wiekszosc plyt tych bay area frisco srisco typu Defiance i inne kupil dopiero jak wyszly reedycje z metalmindu, no bez jaj. Pamietam jak mnie rozsmieszylo w jakims wywiadzie czy recenzji jak vlad sie doszukiwal w tworczosci jakiejst retro ekipy wplywow tak znanego, szanowanego i ogolnie znanego zespolu jak Pyracanda
Jakas 5 liga srasz metalu a on chcial wmowic ze ktos sie tym inspirowal 
woodpecker from space
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Skoro już Maria o tym napisał, to ja przedstawię swój aktualny cennik na wywiady i recki.Maria Konopnicka pisze: Widać mało spostrzegawczy jesteśZaręczam Cię, że jest dokładnie odwrotnie niż Ci się wydaje. Różnica jest tylko taka, że Hard Rocker jest krzykliwie kolorowy a 7 gates czarno-biały, przez co robi wrażenie niezależnego, podziemnego i wiarygodnego
Myślę, że magazyny muzyczne to najbardziej skurwiały rodzaj prasy. Prowadziłem w życiu kilka czasopism i dla mnie nie do pomyślenia było, żeby ktoś mógł np. kupić okładkę, albo dając reklamę skłonić redakcję do zajęcia się jakimś tematem. W prasie muzycznej to nagminne - dlatego trzeba patrzeć na nią z przymrużeniem oka i zachowywać odpowiedni dystans.
1. Wywiady
- na 1 stronę - 200 zł
- na 2 strony - 350 zł
- powyżej dwóch stron od 450 zł (do negocjacji)
2. Recenzje
- wazeliniarsko-wdupowłażąca - 100 zł
- pochwalna - 85 zł
- przychylna - 66 zł
- neutralna - 40 zł
- gdy muzyka gówniana, a label chce żebym napisał że jest dobra cena - 175 zł
Na zagranice przelicznik w Euro lub USD według aktualnego kursu NBP.
Obecnie mam promocję z racji ferii i na wszystkie ceny daje 15% rabatu
Hello darkness, my old friend
-
[V]
Tymothy pisze:Skoro już Maria o tym napisał, to ja przedstawię swój aktualny cennik na wywiady i recki.Maria Konopnicka pisze: Widać mało spostrzegawczy jesteśZaręczam Cię, że jest dokładnie odwrotnie niż Ci się wydaje. Różnica jest tylko taka, że Hard Rocker jest krzykliwie kolorowy a 7 gates czarno-biały, przez co robi wrażenie niezależnego, podziemnego i wiarygodnego
Myślę, że magazyny muzyczne to najbardziej skurwiały rodzaj prasy. Prowadziłem w życiu kilka czasopism i dla mnie nie do pomyślenia było, żeby ktoś mógł np. kupić okładkę, albo dając reklamę skłonić redakcję do zajęcia się jakimś tematem. W prasie muzycznej to nagminne - dlatego trzeba patrzeć na nią z przymrużeniem oka i zachowywać odpowiedni dystans.
1. Wywiady
- na 1 stronę - 200 zł
- na 2 strony - 350 zł
- powyżej dwóch stron od 450 zł (do negocjacji)
2. Recenzje
- wazeliniarsko-wdupowłażąca - 100 zł
- pochwalna - 85 zł
- przychylna - 66 zł
- neutralna - 40 zł
- gdy muzyka gówniana, a label chce żebym napisał że jest dobra cena - 175 zł
Na zagranice przelicznik w Euro lub USD według aktualnego kursu NBP.
Obecnie mam promocję z racji ferii i na wszystkie ceny daje 15% rabatu
ale tak na powaznie,to kurewsko rozczarowujacym jest fakt ze w Polsce musisz pisac do skurwialego MH albo innej Machiny zeby zobaczyc jakiekolwiek pieniadze za swoja prace a ustawianie sie z artystami,telefony,tlumaczenia,to jest wszytsko twoj czas i pieniadze...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Only_True_Believers
To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? ! 
(bez urazy dla ciebie, ale niektórzy, np. taka diva to powinna dostać co najwyżej kg. cebuli albo kopa w dupe za uzewnętrznianie swojego wewnętrznego dziennikarza.)
(bez urazy dla ciebie, ale niektórzy, np. taka diva to powinna dostać co najwyżej kg. cebuli albo kopa w dupe za uzewnętrznianie swojego wewnętrznego dziennikarza.)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ultravox
[V] pisze: ale tak na powaznie,to kurewsko rozczarowujacym jest fakt ze w Polsce musisz pisac do skurwialego MH albo innej Machiny zeby zobaczyc jakiekolwiek pieniadze za swoja prace a ustawianie sie z artystami,telefony,tlumaczenia,to jest wszytsko twoj czas i pieniadze...
To po co się tym zajmujesz, skoro to takie wkurwiające? Wysyłaj CV do Machiny, może Cię przyjmą.
- ultravox
A Ty dostajesz pensję za pisanie na forum?Nif pisze:To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? !
- Only_True_Believers
A TY ?ultravox pisze:A Ty dostajesz pensję za pisanie na forum?Nif pisze:To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? !
-
[V]
nie pisalbym tam nawet gdyby mi za to placili. mam wiecej respektu dla ulotki z media markt niz do tego..czasopisma.ultravox pisze:[V] pisze: ale tak na powaznie,to kurewsko rozczarowujacym jest fakt ze w Polsce musisz pisac do skurwialego MH albo innej Machiny zeby zobaczyc jakiekolwiek pieniadze za swoja prace a ustawianie sie z artystami,telefony,tlumaczenia,to jest wszytsko twoj czas i pieniadze...
To po co się tym zajmujesz, skoro to takie wkurwiające? Wysyłaj CV do Machiny, może Cię przyjmą.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
10zł za każdy post, który wywoła dyskusjęNif pisze:A TY ?ultravox pisze:A Ty dostajesz pensję za pisanie na forum?Nif pisze:To wy w tych gazetkach dostajecie pensje za te wywiady i pierdziprzemyslenia o muzyce ? !
5zł za każdy post na temat
2zł za każdy post nie na temat
- ultravox
Rozumiem, ale pytam się poważnie - dlaczego się tym zajmujesz, skoro tak bardzo (jak to ująłeś powyżej) przeszkadza Ci brak pieniędzy z tego tytułu? Chyba masz świadomość, że zajmując się tą tematyką raczej nigdy ich nie zobaczysz.[V] pisze: nie pisalbym tam nawet gdyby mi za to placili. mam wiecej respektu dla ulotki z media markt niz do tego..czasopisma.
-
[V]
mysle troche w odmienny sposób.sadze,ze jak najbardziej mozliwym jest pozyskiwanie profitow z takiej dzialanosci.nie wazne czy to bedzie portal czy gazeta,mam zamiar w niedalekiej przyszlosci wystartowac z takim przedsiewzieciem. i placic ludziom którzy poswiecaja swoj czas piszac o muzyce.oczywiscie jest tysiac rzeczy które moga sie nie udac,ale dlaczego mialbym nie spróbowac?ultravox pisze:Rozumiem, ale pytam się poważnie - dlaczego się tym zajmujesz, skoro tak bardzo (jak to ująłeś powyżej) przeszkadza Ci brak pieniędzy z tego tytułu? Chyba masz świadomość, że zajmując się tą tematyką raczej nigdy ich nie zobaczysz.[V] pisze: nie pisalbym tam nawet gdyby mi za to placili. mam wiecej respektu dla ulotki z media markt niz do tego..czasopisma.
kontynuuje wspolprace z niszowymi periodykami poniewaz w ten sposób stale powiekszam baze kontaktów i jestem bogatszy o nowe doswiadczenia.mam nadzieje ze to zaprocentuje,jesli chodzi o moje przyszle dzialania.
- twoja_stara_trotzky
to zainwestuj maria kasę - masz pojęcie o dziennikarstwie (ponoć) - powzól się wykazać ludziom, którzy z kolei mają pojęcie o muzyce 
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a ten jak ciepłego etatu szuka 
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- twoja_stara_trotzky
nie żartuj, musiałby sporo zaproponować, żebym nie kupić 
no chyba, że na boku miałbym sobie dorabiać
no chyba, że na boku miałbym sobie dorabiać