7 GATES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: 7 GATES

29-01-2010, 00:43

twoja_stara_trotzky pisze:to zainwestuj maria kasę - masz pojęcie o dziennikarstwie (ponoć) - powzól się wykazać ludziom, którzy z kolei mają pojęcie o muzyce ;)
A ten jak zarobić chce ;)

Już kiedyś pisałem- Sępie, kaptuj pralkę, doktorka, stwórzcie trzeci triumwirat, i, o ile się nie zagryziecie na kolegiach, macie sukces gwarantowany.

Maria będzie was wydawał, a wszystko pod egidą Masterfula ;)

ET: O, Olo mnie ubiegł :)
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

29-01-2010, 01:09

pomysł dobry ale w połowie pracy pewnie wszyscy by się pokłucili ;)
KVLT lizania CZASZKI
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

29-01-2010, 01:18

hehe późno już a to mój drugi tydzien, w którym mam po 3-4 godziny snu na dobę:P Panie Miodek.
KVLT lizania CZASZKI
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

29-01-2010, 01:37

to będzie wspaniały magazyn, jak będzie miał takiego redaktora pracusia naczelnego :D :D :D
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

29-01-2010, 01:42

Maria musisz strasznie dużo wydawac na fetę:) pewnie więcej niż na płyty:)
Ale na poważnie, porównując poziom (merytoryczny:)) gazet muzycznych i innych for internetowych to masterful jest niebo wyżej. Sam bym taką gazetkę kupował hehe
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-01-2010, 12:38

Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze: mam zamiar w niedalekiej przyszlosci wystartowac z takim przedsiewzieciem. i placic ludziom którzy poswiecaja swoj czas piszac o muzyce.
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że Ci się uda. Też mam wrażenie, że jest możliwe stworzenie dobrego magazynu muzycznego, który mógłby funkcjonować na zasadach rynkowych - co nie oznacza skurwienia czy szukanie kompromisów za wszelką cenę. Chodziły mi różne pomysły po głowie, tylko zająłem się czymś innym i aktualnie wiem, że nie mógłbym się poświęcić temu w 100 proc. A jak coś się robi z doskoku to wychodzi tak jak widzimy na naszym rynku. Problemem magazynów muzycznych jest to, że są najczęściej robione przez fanów, którzy mają jakąś wiedzę o muzyce i wielkie serce do tego co robią, niestety odwrotnie proporcjonalne pojęcie o dziennikarstwie, wydawaniu magazynu, sprawach związanych z marketingiem czy reklamą prasową. I wychodzi jak wychodzi.
Osobną sprawą jest ocenianie tego, co wychodzi, bo oceniać może każdy, także ten, kto czymś takim się nie zajmuje. Chciałbym jednak zobaczyć jak radzicie sobie w rzeczywistości z tym tematem, bo fantazjować o tym "co by się zrobiło, gdyby..." potrafi każdy. Pieprzenie typu "zrobiłbym lepiej, ale nie mam czasu" świadczy o tym, że i tak niczym takim zajmować się nie będziecie, chyba że na horyzoncie pojawią się wspomniane "profity". Już widzę jak tworzycie "bezkompromisowy" magazyn "na zasadach rynkowych", jak płacicie piszącym o muzyce za ich czas, który z takim bólem poświęcają :lol:
Wspomniany 7 Gates funkcjonuje na rynku od lat, co jest niebywałym sukcesem zważywszy na to, jaką tematyką się zajmuje. Jakoś obywa się to wszystko bez profesjonalnych dziennikarzy i speców od marketingu. Oczywiście, że teoretycznie można zrobić to jeszcze lepiej, ale kto to zrobi? Wy? Wątpię.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

29-01-2010, 12:44

ultravox pisze:
Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze: mam zamiar w niedalekiej przyszlosci wystartowac z takim przedsiewzieciem. i placic ludziom którzy poswiecaja swoj czas piszac o muzyce.
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że Ci się uda. Też mam wrażenie, że jest możliwe stworzenie dobrego magazynu muzycznego, który mógłby funkcjonować na zasadach rynkowych - co nie oznacza skurwienia czy szukanie kompromisów za wszelką cenę. Chodziły mi różne pomysły po głowie, tylko zająłem się czymś innym i aktualnie wiem, że nie mógłbym się poświęcić temu w 100 proc. A jak coś się robi z doskoku to wychodzi tak jak widzimy na naszym rynku. Problemem magazynów muzycznych jest to, że są najczęściej robione przez fanów, którzy mają jakąś wiedzę o muzyce i wielkie serce do tego co robią, niestety odwrotnie proporcjonalne pojęcie o dziennikarstwie, wydawaniu magazynu, sprawach związanych z marketingiem czy reklamą prasową. I wychodzi jak wychodzi.
Osobną sprawą jest ocenianie tego, co wychodzi, bo oceniać może każdy, także ten, kto czymś takim się nie zajmuje. Chciałbym jednak zobaczyć jak radzicie sobie w rzeczywistości z tym tematem, bo fantazjować o tym "co by się zrobiło, gdyby..." potrafi każdy. Pieprzenie typu "zrobiłbym lepiej, ale nie mam czasu" świadczy o tym, że i tak niczym takim zajmować się nie będziecie, chyba że na horyzoncie pojawią się wspomniane "profity". Już widzę jak tworzycie "bezkompromisowy" magazyn "na zasadach rynkowych", jak płacicie piszącym o muzyce za ich czas, który z takim bólem poświęcają :lol:
Wspomniany 7 Gates funkcjonuje na rynku od lat, co jest niebywałym sukcesem zważywszy na to, jaką tematyką się zajmuje. Jakoś obywa się to wszystko bez profesjonalnych dziennikarzy i speców od marketingu. Oczywiście, że teoretycznie można zrobić to jeszcze lepiej, ale kto to zrobi? Wy? Wątpię.
jestes czlowiekiem malej wiary,bracie :lol:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-01-2010, 12:52

[V] pisze: jestes czlowiekiem malej wiary,bracie :lol:
Owszem. Poza tym nie przeczytałem tutaj ani słowa o tym, dlaczego chciałbyś takie coś robić. Poza "profitami" rzecz jasna.
[V]
mistrz forumowej ceremonii

29-01-2010, 13:09

ultravox pisze:
[V] pisze: jestes czlowiekiem malej wiary,bracie :lol:
Owszem. Poza tym nie przeczytałem tutaj ani słowa o tym, dlaczego chciałbyś takie coś robić. Poza "profitami" rzecz jasna.
mam bardzo mocno zarysowana wizje takiego magazynu,który nomen omen róznilby sie od tego co ukazuje sie na rynku.chodzi nie tylko o artystów którzy pojawialiby sie na lamach,ale tez o osoby piszace.jak juz kiedys wspominalem,brakuje mi na naszym rynku periodyku w ktorym moglbys przeczytac wywiady z DEATHSPELL OMEGA i z DEATH IN JUNE, z MORBID ANGEL i z TECHNO ANIMAL. mozna by o tym wiele jeszcze gadac,rzeczywistosc zweryfikuje wszystko,siedze w tym srodowisku nie od wczoraj i zdaje sobie sprawe ze mozliwosc utopienia jest bardzo duza,zobaczymy jak sie sprawy potocza.rozumiem twój sceptycyzm hehe..

aha, tak w nawiazaniu do 7 Gates,oczywiscie wielki szacunek za wytrwalosc,cieszy mnie ta kolaboracja,kolejny numer bedzie bardzo mocny,jesli wszystkie wywiady i terminy wypala...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-01-2010, 13:16

No pono Szubrycy z jakims periodykiem startuje, na blogu pisal, pisal tez ze szuka chetnych , walic ino jak w dym, pioter to pewnie od reki dostanie. Ogolnie z pismem to w chuj jebania, koles co wydawal Pure Metal pisal czasami na forum ile z tym pierdolenia a zebrac redakcje do kupy i zagonic do roboty to juz calkiem. Pono zreszta przez legendarna pracowitosc red.vlada i tego drugiego od tych durnych nibysmiesznych felietonow miedzy innymi to sie rozjebalo. Czyli trzeba miec praktyke na plantacji bawelny z batem zeby zaloga robila co ma robic :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

29-01-2010, 13:18

ultravox pisze:10zł za każdy post, który wywoła dyskusję
5zł za każdy post na temat
2zł za każdy post nie na temat

Dobre ceny , tez bym takie chcial.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

29-01-2010, 21:37

Maria Konopnicka pisze: hehehehe! To do mnie?
Tak.
ultravox pisze: Wspomniany 7 Gates funkcjonuje na rynku od lat, co jest niebywałym sukcesem zważywszy na to, jaką tematyką się zajmuje. Jakoś obywa się to wszystko bez profesjonalnych dziennikarzy i speców od marketingu. Oczywiście, że teoretycznie można zrobić to jeszcze lepiej, ale kto to zrobi? Wy? Wątpię.
Maria Konopnicka pisze: Przepraszam mistrzu, już się nie odzywam - ja na rynku wydawniczym jeszcze absolutnie nic nie zrobiłem, więc nie śmiałbym stawać nawet w cieniu Twojego geniuszu :) Jeszcze raz życzę powodzenia - przynajmniej tak dużego jak Twoje ego. EOT :)
Nie wiem gdzie w powyższym tekście wyczytałeś coś o moim "geniuszu". Nie widzę tam żadnego zdania na mój temat, chyba że jako wytrawny dziennikarz czytasz już między wierszami i dopatrujesz się tam ukrytych treści :wink: . Nie oceniam Twoich dokonań wydawniczych, bo ich nie znam. Oceniam to, o czym piszesz, że "byś zrobił" w zestawieniu z tym, co ktoś inny (nie ja!) faktycznie robi. I tyle.

EDIT: I żeby nie było wątpliwości - nie mam nic wspólnego z magazynem 7 Gates.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

31-01-2010, 00:20

Drukowane magazyny muzyczne to obecnie przerost formy nad sensem. Jako produkt rynkowy skazane na relikt.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

31-01-2010, 02:30

ja uważam, że dopóki są ludzie, którzy chcą czytać "drukowane" (czytaj - papierowe) magazyny muzyczne, nie jest to absolutnie przerost jakikolwiek, czy tam przeżytek, bezsens, czy inne. przeciwnie wręcz.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

31-01-2010, 10:17

Maria Konopnicka pisze: A ja tak - i w żaden sposób nie chciałem deprecjonować 7 gates czy jakiegokolwiek wydawanego magazynu. Sam nigdy nie wydawałem nic o tej tematyce, ale sporo rozmawiałem z ludźmi, którzy podjęli ten trud i wiem, że wcale nie jest tak łatwo (zresztą nic nie jest łatwo na rynku wydawniczym)
No i o to mi w zasadzie chodziło, stąd taka a nie inna moja reakcja. Oczywiście nie jestem w żadnej mierze ekspertem w tym temacie, moja wiedza jest raczej mała. Nie mogę też wykluczyć, że Ty (szczególnie posiadając doświadczenie związane z wydawaniem innego rodzaju tytułów) czy Vulture poradzilibyście sobie z tym tematem na tyle dobrze, żeby czerpać z tego profity.
Maria Konopnicka pisze: Mam nadzieję, że - "Drukowane magazyny muzyczne to obecnie przerost formy nad sensem" jest bzdurą. Ale nie wykluczone, że tak właśnie jest.
Tak źle jeszcze chyba nie jest. Oczywiście rolę głównego źródła informacji pełni dzisiaj Internet, ale jest jeszcze kilka osób, które wolą poczytać drukowaną (bądź kserowaną) gazetkę niż gapić się w ekran ;)
Awatar użytkownika
trup

07-04-2010, 10:39

Bramy piekieł otworzą się ponownie 14 kwietnia! ;-)
Obrazek

Wywiady:
Angst Skvadron, Den Saakaldte, Decline, Destruktor, Disiplin, Gromm, Head System Control, Himinbjorg, Hyperial, Immolation, Keep of Kalessin, Lost Soul, Master's Hammer, Malevolent Creation, Nebiros, Obliteration, Oranssi Pazuzu, Repossession, Temple of Baal, Thee Maldoror Kollective, Serpent Chalice, Shrapnel, Silva Nigra, Suffering Soul, Svartahrid... i więcej...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

07-04-2010, 10:46

No i fajnie. Duży plus za wybór zespołu na okładkę. Zawartość też zapowiada się nieźle (Malevolent Creation!).
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

07-04-2010, 12:27

Hm, mogli się zdecydować czy w TMK jest The czy Thee ;)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

13-04-2010, 20:04

Kiedy ten 7G wyjdzie?
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Dzeus1973
starszy świeżak