BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- brb
- postuje jak opętany!
Re: BURZUM
w ogole nie przekonuja mnie te sample
- Scaarph
- zahartowany metalizator
to do mnie przytyk, więc dawaj: a) o jakie konkretnie zespoły tobie chodzi, i b) w którym dokładnie miejscu objawiła się moja zawiść, wybolduj weź, czy co.twoja_stara_trotzky pisze:kurde, zawsze najbardziej zawistni są fani zespołów, o których nikt po dwóch miesiącach nie pamięta, że w ogóle istniały
- brb
- postuje jak opętany!
nachtmystium ;]Scaarph pisze:to do mnie przytyk, więc dawaj: a) o jakie konkretnie zespoły tobie chodzi, i b) w którym dokładnie miejscu objawiła się moja zawiść, wybolduj weź, czy co.twoja_stara_trotzky pisze:kurde, zawsze najbardziej zawistni są fani zespołów, o których nikt po dwóch miesiącach nie pamięta, że w ogóle istniały
-
- weteran forumowych bitew
Sample całkiem fajne, chociaż momentami to mam wrażenie jakbym słuchał Drudkh a nie Burzum.
Coś jest na rzeczy. No ale to tylko sample, ciężko coś konkretnego powiedzieć. Zobaczymy jak wyjdzie, póki co nie zapowiada się kaszana. Raczej.Nif pisze:To brzmi jak 2 ligowy niemiecki klon burzum.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- brb
- postuje jak opętany!
jak dla mnie te sample to sraka straszna
- Scaarph
- zahartowany metalizator
hehe ja tam pamiętam, bo słucham namiętnie często bardzo. i to szczegółowo pamiętam. co do sekundy znam hehe. ultra-zajebisty, wciąż świeży (tak właśnie) album. więc nie jest tak, że niktbrb pisze:nachtmystium ;]Scaarph pisze:to do mnie przytyk, więc dawaj: a) o jakie konkretnie zespoły tobie chodzi, i b) w którym dokładnie miejscu objawiła się moja zawiść, wybolduj weź, czy co.twoja_stara_trotzky pisze:kurde, zawsze najbardziej zawistni są fani zespołów, o których nikt po dwóch miesiącach nie pamięta, że w ogóle istniały

- Realista
- weteran forumowych bitew
Hmm może być ciekawie, w sumie obiektywnie rzec biorąc ciężko zawyrokować czy ten album będzie naprawdę bardzo dobry po tych krótkich samplach ale nie brzmi to źle tylko ten wokal faktycznie mi tez przypomina jakieś 2 ligowe popłuczyny niemiecki po Burzum:D
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
LOL! to nie był przytyk do ciebie, ciebie akurat uważam za osobę z dość interesującym gustem, w kilku miejscach nieoszlifowanym jeszcze, ale w innych nad wyraz dojrzałymScaarph pisze:to do mnie przytyk, więc dawaj: a) o jakie konkretnie zespoły tobie chodzi, i b) w którym dokładnie miejscu objawiła się moja zawiść, wybolduj weź, czy co.twoja_stara_trotzky pisze:kurde, zawsze najbardziej zawistni są fani zespołów, o których nikt po dwóch miesiącach nie pamięta, że w ogóle istniały

tzw. student z potencjałem - i bardzo dobrze, że czasem coś zaneguje albo nie zgadza się z profesorem, świat musi się kręcić

-
tak jestScaarph pisze:fajne, fajne. jakiegoś strasznego zawodu z tego co słyszę nie będzie. będzie słuchalna płyta. a wszyscy i tak zapomną o niej w dwa miesiące od premiery, idę o zakład.
- TORTURER
- w mackach Zła
Niestety coś w tym jest,moze na wyrost porównanie jak na odsłuch parusekundowych sampli,ale mi tez jakos sie to nie widzi póki co.Nif pisze:To brzmi jak 2 ligowy niemiecki klon burzum.
Death Dwells in Love
- hcpig
Drugi sampel (brzmi jak MAYHEM) wyraźnie lepszy od reszty, która zła nie jest... ale coś za mało BURZUM w BURZUM! No i każda z 4 pierwszych płyt miała niesamowite i oryginalne wokale, znak rozpoznawczy Varga - a co z tego zostało tutaj?
No ale poczekamy na całe.
No ale poczekamy na całe.
Yare Yare Daze
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie wiem co było niezwykłego w wokalach na "Filosofem"?!?!hcpig pisze:No i każda z 4 pierwszych płyt miała niesamowite i oryginalne wokale, znak rozpoznawczy Varga - a co z tego zostało tutaj?
Pierwsze trzy pełna zgoda;
- hcpig
Mnie tam zniszczyły na "Filosofem", totalnie brudne i syfiaste - te na samplach są za to nieco nijakie.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Pewnie to ze na tej płycie właśnie Varg jako pierwszy takie zrobil i potem różne leviathany, xasthury, anti i masa innych zaczęła to kopiować.Ihasan pisze:nie wiem co było niezwykłego w wokalach na "Filosofem"?!?!hcpig pisze:No i każda z 4 pierwszych płyt miała niesamowite i oryginalne wokale, znak rozpoznawczy Varga - a co z tego zostało tutaj?
Pierwsze trzy pełna zgoda;
dla mnie tez największym minusem jest wokal, .
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Lykantrop
Usłyszeli sample po 30s i już postawili na płycie krzyżyk, bo to już nie to, bo wokal, bo 2ligowa kopia z Niemiec... 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Oceniamy właśnie te 30s zajawki a nie nową płytę.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Proponuję żeby znawcy sampli siedzący przed komputerkami w rozciągniętych dresach i kapciach wzięli dupy w troki i nagrali po zajebistej płycie. Dzięki temu udowodnicie, że naprawdę znacie się na muzyce i wiecie 'co jest 5'.
Przecież jesteście bogami metalu (straight from the internet)
A co do Burzum to jak płytka wyjdzie to z chęcią posłucham
Przecież jesteście bogami metalu (straight from the internet)

A co do Burzum to jak płytka wyjdzie to z chęcią posłucham

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
tych na samplach jest tak naprawdę sporadyczna ilość, więc tak jak i muzykę ciężko je w 100% ocenić, jedno jest pewne mało chyba kto się spodziewał, że będą takie jak na trzech pierwszych albumach;hcpig pisze:Mnie tam zniszczyły na "Filosofem", totalnie brudne i syfiaste - te na samplach są za to nieco nijakie.
Cały brud i syf wokali na "Filosofem" polegał na tym, że Varg nagrywał je przez zjebany mikrofon ... ot cały kult

- Lykantrop
A raczej przez fuzz... 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no i wyszly mu jego najlepsze wokale, heh. chociaz na Hviss tez sa wpytencje.
this is a land of wolves now