BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Re: BURZUM
Płyta jest świetna. Na ten moment napewno wydaje mi się lepsza od jedynki i "plumkanych" płyt. Nawet wyśmiewany "Sverddans" mi się podoba
.

- wombat
- zaczyna szaleć
Nie zjebał sprawy, jestem na tak. Po prostu BURZUM.
Jedyna niewiadoma to brzmienie. Kto wie, byc moze odsluch z tego ripu bedzie dawal wiecej frajdy niz odsluch z CD : o. Taki nienamacalny kvlt
Poki co 3 numer najbardziej mi sie podoba, zobaczymy co bedzie po dalszych przesłuchaniach...
Jedyna niewiadoma to brzmienie. Kto wie, byc moze odsluch z tego ripu bedzie dawal wiecej frajdy niz odsluch z CD : o. Taki nienamacalny kvlt

Poki co 3 numer najbardziej mi sie podoba, zobaczymy co bedzie po dalszych przesłuchaniach...
- Realista
- weteran forumowych bitew
Z każdym przesłuchaniem płytka zyskuje u mnie. Jestem bardzo na TAK!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Glemselens Elv to czysty kult. chyba nie tylko w mojej ocenie najlepszy track z płyty. te czyste wokale powodują dreszcze.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ja też jestem coraz bardziej na tak, w zasadzie wszystko co nowe jest rewelacyjne, nie podobają mi się jedynie dwie powtórki z rozrywki. reszta jest spójna i momentami naprawdę piękna. to jest dokładnie to, czego mi brakowało w kilku nowszych płytach z BM.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
i wejście gitary w 7:25 min. i później 8:56black_lava pisze:Glemselens Elv to czysty kult. chyba nie tylko w mojej ocenie najlepszy track z płyty. te czyste wokale powodują dreszcze.
POEZJA

słucham sobie tego albumu od piątkowego wieczoru i z każdym przesłuchaniem jestem coraz bardziej kupiony;
- wombat
- zaczyna szaleć
Dokładnie, im więcej słucha się tej płyty, tym bardziej zyskuje na wartości. Różne rzeczy można powiedzieć o tym cd, ale na pewno nie to, że jest słaba.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Sporo zła, sporo lasu, trochę mniej transu. Coraz bardziej podobają mi sie wokale, szczególnie w 'Glemselens Elv'. Bardziej w kierunku Filosofem, niż wczesniejszych płyt.Bardzo dobre. Jak narazie, jak Filosofem ma jakieś 12/10 to 'Belus' stoi ok. 8.5/10 z tendencja zwyżkową.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- rozkręca się
pewnie dlatego że to prawdziwy black metalDrone pisze:Piąty utwór jest fatalny
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Nie przesadzajcie obywatelu, nie przesadzajcie.DeathDealer pisze:pewnie dlatego że to prawdziwy black metal
Burzum to czysty kult jako całość. Jedna z niewielu nazw na blackmetalowej scenie, które naprawdę zasługują na to wyświechtane określenie.black_lava pisze:Glemselens Elv to czysty kult. chyba nie tylko w mojej ocenie najlepszy track z płyty. te czyste wokale powodują dreszcze.
"Glemselens Elv" na tej płycie nie wyróżnia się swoją doskonałością. Jedyny kawałek który się na niej wyróżnia, to "Sverddans" - wyróżnia dystansem, który go od doskonałości dzieli, choć wg mnie nie jest to aż taki kaszalot, jakim widzi go większa cześć forumowiczów.
Zresztą, ta płyta dała mi również drobną, osobistą satysfakcję. Kiedy przez lata powtarzałem, że Burzum jeszcze powróci w wielkim stylu, odpowiadano mi w stylu "ta, następną płytę Varg zagra na grzebieniu". Wyszło na moje.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
"Glemselens Elv" to rzeczywiście najlepszy track na płycie - esencja tego co uwielbiam w takim graniu. Geniusz!
Skojarzyłem w końcu z co mi przypomina "Sverddans": Falkenbach.
Skojarzyłem w końcu z co mi przypomina "Sverddans": Falkenbach.
- hcpig
Niczego nie słucham od soboty prócz "Belus" Przekonałem się do wokali, bo chociaż nie są tak pięknie syfiaste jak na "Filosofem" to nie jest ich znowu tak dużo aby przeszkadzały. Awansował mi znacznie "Kaimadalthas' Nedstigning". Rozważałem z czym mi się on kojarzy, dzwoniło dzwoniło tylko nie wiedziałem w ktorym kościele ale mam już odpowiedz. THORNS. Jebane THORNS. Nawet nie jest tutaj zarzutem lekka niespójność albumu, bo "Glemselens Elv" i 3 ostatnie utwory to świetna wariacja na temat typowych burzumowych "płynących" pejzaży, 2 i 4 to zderzenie vargowego grania z MAYHEM i wspomnianym projektem Blackthorna, a ten nieszczęsny "Sverddans" wyskoczył nie wiadomo z czyjej dupy. Najlepsze jest to iż "Belarus" niszczy sam w sobie niezależnie od faktu posiadania szyldu BURZUM. Generalnie to jak na razie najlepszy powrót w black metalu i oby kolejny album Grisznaka prezentował podobny poziom. Moja ocena zawrze się spokojnie w granicach 8,5-9 na 10 i to nawet bez konieczności brania pod uwagę mojego spaczenia na punkcie muzyki Varga.
Yare Yare Daze
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
to ten Hrabia napierdala te albumu po wyjściu z pierdla jak na amfie! Jeszcze premiery "Belus" nie było a tu już "Belarus" (pewnie zainspirowały go prześladowania mniejszości polskiej na Białorusi)!!!hcpig pisze:Niczego nie słucham od soboty prócz "Belus" (...). Najlepsze jest to iż "Belarus" niszczy sam w sobie niezależnie od faktu posiadania szyldu BURZUM. (...)".

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- hcpig
- zekke
- weteran forumowych bitew
strasznie hujowa plyta.
ostatni beherit > burzum
ostatni beherit > burzum
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
SŁAWA BURZUM! SŁAWA BELARUS! SŁAWA LUKASZENKA!hcpig pisze:No ja będę używac nazwy Belarus. Jest bardziej pagan i slavonic.

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Nigdy nie byłem fanem Grishnakha. Ostatni raz słuchałem jego twórczości pewnie z 10-12 lat temu. O dziwo Belus bardzo mi się podoba. Płyta posiada klimat. Mam sporo skojarzeń z Vikingligr Veldi, które do dziś bardzo cenię. No i na dokładkę Sverddans kopie dupę aż miło.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
!!!Major pisze:sporo skojarzeń z Vikingligr Veldi
-
- w mackach Zła
a słyszałeś "Monotheist"?hcpig pisze: Generalnie to jak na razie najlepszy powrót w black metalu
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Rzyg pisze:a słyszałeś "Monotheist"?hcpig pisze: Generalnie to jak na razie najlepszy powrót w black metalu
a Monotheist to black metal