PUSTOTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
PUSTOTA
Widziałem na tym forum dyskusje w różnych tematach o tym projekcie, ale nie doczekał się on należytego podsumowania.
Chłopaki wypuścili nie tak dawno na światło księżyca "Pogrzeb Cieni Zapomnianych" przez Black Dominion Prod. i przyznać trzeba otwarcie, że to był ich cel w środek tarczy. Jeśli ktoś lubi naszą Mgłę to dźwięki proponowane przez tych kolesi łykną jak skacowany zimną wodę. Ba, powiem więcej - tytuł tutaj dobrze sugeruje - jest w tym dużo więcej "grobowego klimatu" spowitego wstęgą mroku i smrodu zatęchłej piwnicy, niż w projekcie Mikołaja.
Spóźnialscy mają ostatnią szansę zapoznania się z materiałem, bo u gościa z BDP wisi już tylko ostatnich kilka sztuk. Tym bardziej, że cena 8 zł za taki materiał to po prosto jak za darmo...
Dla tych co jeszcze nie słyszeli 10 razy sękatym kijem i http://www.myspace.com/pustotaband
Chłopaki wypuścili nie tak dawno na światło księżyca "Pogrzeb Cieni Zapomnianych" przez Black Dominion Prod. i przyznać trzeba otwarcie, że to był ich cel w środek tarczy. Jeśli ktoś lubi naszą Mgłę to dźwięki proponowane przez tych kolesi łykną jak skacowany zimną wodę. Ba, powiem więcej - tytuł tutaj dobrze sugeruje - jest w tym dużo więcej "grobowego klimatu" spowitego wstęgą mroku i smrodu zatęchłej piwnicy, niż w projekcie Mikołaja.
Spóźnialscy mają ostatnią szansę zapoznania się z materiałem, bo u gościa z BDP wisi już tylko ostatnich kilka sztuk. Tym bardziej, że cena 8 zł za taki materiał to po prosto jak za darmo...
Dla tych co jeszcze nie słyszeli 10 razy sękatym kijem i http://www.myspace.com/pustotaband
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: PUSTOTA
myślałem, że to temat o dysfunkcji intelektualnej, a to kapela się tak nazywa...
- twoja_stara_trotzky
Bonny pisze:myślałem, że to temat o dysfunkcji intelektualnej, a to kapela się tak nazywa...
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Pustka, Nicość... pewnie jeszcze sporo lepiej brzmiących słów dałoby się wynaleźć.
Muzyka na myspace w moim klimacie i nawet przyjemna, ale nie wiem czy warta tych 8 złotych (czy ile tam krzyczą)
.
Muzyka na myspace w moim klimacie i nawet przyjemna, ale nie wiem czy warta tych 8 złotych (czy ile tam krzyczą)

- twoja_stara_trotzky
ja sugeruję zionącą prawdziwym mrokiem nazwę BLEKOTA, ewentualnie RUMBURAK.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
BEŁKOT, OSAD, PYŁ, PROCH, NEKROMROK.
- olo1972
- postuje jak opętany!

Czy ten Blekota to nie był gosć z tej bajki czeskiej o Arabelli,czy jakos tak?twoja_stara_trotzky pisze:ja sugeruję zionącą prawdziwym mrokiem nazwę BLEKOTA, ewentualnie RUMBURAK.

- twoja_stara_trotzky
no, rumburak tesz
-
- weteran forumowych bitew
lepiej byłoby Rhumburhak
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Pustota? Po rusku słowo oznacza pustkę, odosobnienie. Ale żeby polska kapela się tak zwała? Aż z ciekawości sprawdzę, bo w polskim wydaniu te naleciałości rusycystyczne ranią uszy...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Morph
- Kontakt:
Jakby się nazwali PUSTO(s)TA(n) to mogliby grać mroczny i przygnębiający urban industrial.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
SROMOTA
- koreaniec
- w mackach Zła
- Lykantrop
Nie no, zajebiście... 12 odpowiedzi i żadna na temat. Przetłumaczcie sobie Hooded Menace czy Black Breath o którym tak ostatnio dyskutujecie i naprawdę, Pustota nie wyda Wam się tak przewrotnie oryginalną nazwą.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
podoba się, zamówione.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja pokrótce swoje zdanie wyraziłem o PUSTOCIE o tu: viewtopic.php?f=4&t=8266&p=490305&hilit=Pustota#p490305
Bardzo obiecujący materiał. A zarzuty o nazwę są z dupy wzięte i tym bym się nie przejmował. Nazwa ciekawa. W pełni oddaje ducha muzyki.
Inna bajka że pojawiło się i pewnie pojawi parę polskojęzycznych nazw z powodu pewnego rodzaju naśladownictwa. Chyba chodzi o "sukces" nazwy MGŁA.
Z nowych rzeczy polecałem gdzieś tam w temacie "młodzi atakują" ODRAZĘ i 21:37. Tez może być z nich coś ciekawego.
Bardzo obiecujący materiał. A zarzuty o nazwę są z dupy wzięte i tym bym się nie przejmował. Nazwa ciekawa. W pełni oddaje ducha muzyki.
Inna bajka że pojawiło się i pewnie pojawi parę polskojęzycznych nazw z powodu pewnego rodzaju naśladownictwa. Chyba chodzi o "sukces" nazwy MGŁA.
Z nowych rzeczy polecałem gdzieś tam w temacie "młodzi atakują" ODRAZĘ i 21:37. Tez może być z nich coś ciekawego.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Eee.... nie. Myślę, że "sukces" nazwy KAT to był "naśladowany" w siermiężnych nazwach typu Stos, Turbo, Fatum, Piekielne Wrota itp., zanim nastąpił zwrot w kierunku angielszczyzny.Blackult pisze:A może chodzi o sukces nazwy Kat?
Obecne nazewnictwo to są nazwy eteryczne, określenia stanów, odczuć, uczuć, by przytoczyć kilka: FURIA, ODRAZA, PUSTOTA, MGŁA, MOROWE. Nie wspominam tu o nurcie pogańskim lub NS bo te nazwy wynikają z innych przesłanek...,
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- koreaniec
- w mackach Zła
tylko dlaczego większość r.ż. ?trup pisze: Obecne nazewnictwo to są nazwy eteryczne, określenia stanów, odczuć, uczuć, by przytoczyć kilka: FURIA, ODRAZA, PUSTOTA, MGŁA
są stany, odczucia rodzaju m. np. Letarg
pustota to jak ktoś zauważył słusznie już w ogóle rusycyzm i wpasowuje się w ten nurt sztucznie - to już faktycznie prawie jak ta Gołota

Lefthandpathyoga
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Ja bym powiedział, że to raczej wchodzące na scenę pokolenie młodzieży znającej angielski na tyle, żeby wiedzieć że durna nazwa po angielsku dalej zostanie durna, i dla której anglicyzmy nie brzmią tak dobrze jak brzmiały po upadku komunizmu w nazwach przedsiębiorstw i produktów stylizowanych na anglojęzyczne (bo ciężko nazwać niektóre anglicyzmami), niż "sukces komercyjny" i artystyczny Mgły (czy Furii) spowodowały taką sytuację że nagle się okazało, że polska języka nie ma taka zła. Chociaż jak się zastanowić może to mieć jakiś tam wpływ na niektóre z powstających ostatnio tworów.