ASPHYX @ Klub Progresja, Warszawa - 27 Marca 2010

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Mort
rasowy masterfulowicz

Re: ASPHYX @ Klub Progresja, Warszawa - 27 Marca 2010

29-03-2010, 13:09

O ja tez tam jestem. :)

Czesio na pierwszym planie, na prawo od niego, jak mówi Maniek, Maria, a ja jestem ten co stoi bokiem obok Marii :)

Trzeba przyznac, ze Czesław ładnie napierdalał, przez cały występ Throneum i Asphyx.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

29-03-2010, 13:27

Iście forumowe foto, schlana morda w Black Witchery to ja :wink:
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

29-03-2010, 13:43

Conflagrator pisze:Jeden z najlepszych koncertów jakie widziałem. Pamiętam wszystko i nawet się w sumie nie skułem, choć na te cholerne piwa wydałem majątek i wypiłem ich mnóstwo. Do tego jeszcze kupiłem kilka płyt i koszul. Towarzysko na celujący.

ASPHYX - miazga

Supporty ok mimo średniego brzmienia. Poza Traumą, której nie widziałem wszystkie wypadły naprawdę dobrze, choć przyznam, że po Throneum spodziewałem się więcej energii na scenie (tu sytuację ratował głównie basista Embrional, który napierdalał aż miło). Pandemonium bardzo bardzo ok.

Pozdro dla nielicznych forumowiczów, których poznałem na koncercie, a w szczególności dla Mariana K. za gościnę ;)
Do dziś się zastanawiam jak Marii udało się zaparkować auto pod budką z kebabem na wprost PKiN. Towarzycho było wzorowe! Pozdrowienia dla ekipy z Krasnegostawu.
Six o clock.
Sineater
postuje jak opętany!

29-03-2010, 13:50

Koncert ASPHYX naprawdę fantastyczny. W sumie o ich formę i o przyjęcie nikt się chyba specjalnie nie obawiał, ale jednak to że wyszło aż tak zabójczo mogło dwóch czy trzech zaskoczyć. Setlista jak marzenie, Van Drunen charyzmatyczny do bólu, brzmienie ostre i dynamiczne, prezencja sceniczna metalowa jak cholera, nawet był synchroniczny headbanging chociaż niektóre dzieciaki twierdzą, że to już anachroniczne; perkusja leciała momentami wręcz punkowo. Wszystko na temat. Wolne partie mieliły, że aż bolało (szczególnie na "The Rack" - chyba kulminacyjnym punkcie koncertu); szybkie partie kopały po jajach (bisowy "Serenade in lead" zabił). Zabawa pod sceną była taka jak ma być. Wiadomo, że młyn nie był aż tak agresywny i żywiołowy jak na koncertach core'owych czy punkowych, ale był naprawdę fajny. Dużo osób się bawiło, i to już od trzeciego rzędu, konkretne koszule, tańce-łamańce połączone z headbangingiem, praktycznie zero jakichś telemaniaków z komórkami do góry; sporo miejsca, tak że sobie można było pobiegać, a że lubię biegać i hasać to wykorzystałem (koszulka Motorhead, włosy do pasa). Asphyx to po prostu była lekcja metalowego koncertu. Ideał, Van Drunena jako frontmana powinni trzymać w Sevres. Zabawna była jeszcze droga powrotna do Krakowa, bo w wyniku kombinacji: wejście do pociągu TLK z biletami na Interregio + brak pieniędzy na dopłatę z Warszawy do Krakowa jechałem prawie 12 godzin, zwiedzając sobie po drodze Warkę, Radom, Skarżysko Kamienną, Kielce i Jędrzejów. Zakwasy do dzisiaj. Pozdro dla Revenanta i jak zwykle nieśmiało przypominam o fotach. :)
zuo
zaczyna szaleć

29-03-2010, 14:22

Góral pisze:Iście forumowe foto, schlana morda w Black Witchery to ja :wink:
To Ty szukałeś Blasphemy? Jakiś podobny ludź się mnie pytał czy gdzieś nie wypatrzyłem jak patrzyłem co w distro piszczy.
zuo
zaczyna szaleć

29-03-2010, 14:28

Sineater pisze: i jak zwykle nieśmiało przypominam o fotach :)
http://www.rockmetal.pl/galeria.html?image=68349_Asphyx

jedno już masz :wink:
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

29-03-2010, 14:32

zuo pisze:
Góral pisze:Iście forumowe foto, schlana morda w Black Witchery to ja :wink:
To Ty szukałeś Blasphemy? Jakiś podobny ludź się mnie pytał czy gdzieś nie wypatrzyłem jak patrzyłem co w distro piszczy.
Prawdopodobnie tak. :) Szukałem ich koncertówki, o Autopsy chyba też pytałem, ale nie jestem pewien, % zrobiły swoje. Ale i tak najbardziej się cieszę z Order From Chaos - Stillbirth Machine, wydanie z dodatkową demówką Crushed Infamy, przy którym nawet udało się wynegocjować małą zniżkę (na drugi raz biorę więcej kasy na zakupy).

P.J.E.C.

zuo
zaczyna szaleć

29-03-2010, 14:36

na Order From Chaos to się ludziska rzucili jak źli, ze 3 osoby przy mnie kupiły.
4 płytki kupiłem, z czego najbardziej cieszę się że w końcu teitanblood dorwałem za 35zł od barta.
Awatar użytkownika
kocurejro
postuje jak opętany!

29-03-2010, 15:10

bylo widac ze stare dziady sie bawily, mlyn jak nalezy i okupacja baru nonstop, megaalkoholizacja byla grana :D

o koncercie nie bede nic juz p[isal, bo wszystko jasne ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

29-03-2010, 15:58

Ech , ależ to był koncert - udany ze wszech miar . Łapska mam w stylu sine moro - takie fajne plamy sine tu i ówdzie , kark napierdziela ale morda cieszy mi sie jak tylko sobie przypomnę koncert nawet teraz .Spodziewalem sie dobrej zabawy , ale aż takiej nie , teraz tylko czekać na Bełt Throwera pozostało.
Koncert dla mnie rozpoczął się wizytą wpłyto-i-koszulkodajni ( zakupiono 3 winyle i cd - zresztą cd Order from Chaos i koszulkę Teitanblood). Koncertowo pierwszą kapela dla mnie był Throneum ( Centurion spędziłem na schodach jakiegoś budynku zajmując sie piwospożywaniem oraz , już po wejściu do Progresji - przeglądaniem płyt. Ja tam po Throneum nie byłem zawiedziony - cały koncert pod sceną aktywnie brałem udział , poszły kawałki , na które czekałem - Godless Antihuman Evil , kower Anliszt i inne smaczki, których nie pamiętam przez sklerozę i fakt nie ściągnięcia dyskografii tej kapeli :D .Koncert jak dla mnie na + dla Throneum .
Trauma - niezły występ również , nawet na chwile polazlem pod scenę , ale raczej nie jest to moja muzyka .
Pandemonium - zbierałem siły na Apsik ( jak również promile ) , tak więc - oglądałem z bezpiecznej odległości
Asphyx - masakra , koncert totalny i zdecydowanie występ , który zapamiętam , nie będę tutaj powielał opinii powyżej zawartych - REWELACJA . Praktycznie cały set ( no , w połowie gigu A. musiałem jednak 10 minut przerwy technicznej zrobić , bo zimowa kondycja siadała )spędziłem w młynie , potu trochę przelałem , poryczałem co nieco różne takie Asphyxy i inne napierdalaje i zajmowałem się innymi zwyczajnymi zabawami podscenicznymi .Powrót na Pomorze (bus do Torunia , a potem zabawa w przesiadki pks i pkp) to ledwo chodzące zwłoki , ale szczęśliwe ( w pewnej chwili przyśniło mi się w autobusie , że jestem jeszcze w pogo i już zaczynałem zabawę , dobrze , że się obudziłem w porę , bo pogo w pks to raczej kierowcy by nie zachwyciło ) Znakomity wypad !!!!
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

29-03-2010, 16:03

W ogóle nasz bus z Torunia niszczył, BESTIAL KURWA RAIDS, czizusy chuje, i inne wesołe przyśpiewki :wink:
A co do Throneum, to mnie najbardziej ucieszyło Cadaveric Cult, chciałem żeby to zagrali, i poszło na samym początku :twisted:

P.J.E.C.

Awatar użytkownika
młody_zakapior
zaczyna szaleć

29-03-2010, 22:19

tych pstrykaczy pod sceną była masa, widział ktos gdzieś jeszcze zdjęcia z gigu oprócz tych na rockmetal?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-03-2010, 22:38

A beda jakies nagrania wideo?
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-03-2010, 22:46

Od wczoraj cały czas katuję "Last one on Earth".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-03-2010, 22:50

ja pierdole, ten Eisenbahnmörser musial brzmiec morderczo, ale zaluje... o 7 rano byl konkretny plan zeby wpasc, ale tego dnia bylem w takiej rozsypce fizycznej po calonocnym chlaniu, ze padlbym jeszcze przed Asphyx :lol: . kurwa..........
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

30-03-2010, 00:41

Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Majtek Pomidoras
świeżak

30-03-2010, 00:58

Bloodswamp

http://www.megaupload.com/?d=UWYYKB1Y

i troche zdjec

http://www.megaupload.com/?d=WQSSBW4E

Jeszcze mam nagranie Vermin + Scorbutics, ale to juz wrzuce na serwer jak wroce z pracy.

Co do samego koncertu, elegancko wszystko Panowie opisaliscie, tak wiec nie bede sie po Was powtarzal :wink:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-03-2010, 01:53

Mort pisze:
o ja tez tam jestem :)

Czesio na pierwszym planie, na prawo od niego, jak mówi Maniek, Maria, a ja jestem ten co stoi bokiem obok Marii :)

trzeba przyznac, cze Czesław ładnie napierdalał, przez cały występ Throneum i Asphyx
Haha, jaki kult to foto, wyglądam na jakieś 15 lat! :D Mariana nigdzie nie spotkałem w Progresji - no a przynajmniej nie poznałem, choroba, nie założył koszulki w niebieskie pasy jak na Grave/Entombed/Dismember + aftersupproty he he! Wracając do młyna to szacun dla Mańka, szczególnie w kontekście tego co tutaj napisał (zwichnięta łapa), bo na samym Asphyx ani na chwilę nie odpuszczał - ciągle musiał być w samym środku oka cyklonu hehe.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

30-03-2010, 07:42

Majtek Pomidoras pisze:Bloodswamp

Dzięki stary. Świetna robota. Obejrzyjcie wszyscy - polecam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
zuo
zaczyna szaleć

30-03-2010, 08:04

Majtek Pomidoras pisze:Bloodswamp

i troche zdjec

http://www.megaupload.com/?d=WQSSBW4E

Jeszcze mam nagranie Vermin + Scorbutics, ale to juz wrzuce na serwer jak wroce z pracy.

Co do samego koncertu, elegancko wszystko Panowie opisaliscie, tak wiec nie bede sie po Was powtarzal :wink:

Pozdrawiam
merci.

do zobaczenia na st.
ODPOWIEDZ