WATAIN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: WATAIN

02-04-2010, 23:34

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:
przecież Volcano jest zimniejsze niż RE :lol:
Chyba jak w lodówce trzymałeś tę płytę. Volcano od RE dzieli różnica dwóch klas. Volcano to płyta niespójna, próba znalezienia jakiegoś kierunku muzycznego, który nie przekreślałby perspektyw na sukces komercyjny. Jedyna płyta Satyricon, której po prostu nie lubię - gdyby mi się dziś połamała, to z pewnością nigdy bym jej nie kupił po raz drugi :)
ale to wszystko twoje problemy, nie moja, ja uwielbiam ten krążek :lol:
White Pharaoh
postuje jak opętany!

02-04-2010, 23:35

Nie musisz pisać o sobie.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-04-2010, 23:37

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:podchodzić do muzyki z jakimiś oczekiwaniami to robić z muzyków zwykłe kurwy.
Jeśli oczekujesz od kobiety, że nie będzie dawała dupy wszystkim sąsiadom w promieniu 5 km to znaczy, że robisz z niej kurwę? Oczekiwanie czegoś od muzyków jest czymś naturalnym i normalnym. Inna sprawa, że Ci muzycy mogą nie spełnić tych oczekiwań na dwa sposoby. Na taki sposób jak zrobił to SATYRICON czy DARKTHRONE, albo na taki sposób jak zrobił to ABIGOR czy 1349 :) Jest jeszcze trzeci sposób nie spełnienia oczekiwań - tą drogą poszedł MAYHEM :)
Marian, możesz iść do kobiety i oczekiwać, że rozłoży nogi, wejść w nią, pomachać dupą, posapać trochę i skończyć, a możesz się bawić z nią na tysiąc innych sposobów. albo lubisz, jak kobieta / muzyka cię uwodzi, zaskakuje, albo jebiesz na misjonarza :lol:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-04-2010, 23:38

White Pharaoh pisze:Nie musisz pisać o sobie.
nie musisz w ogóle pisać.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-04-2010, 23:40

Maria Konopnicka pisze:
ale to wszystko twoje problemy, nie moja, ja uwielbiam ten krążek :lol:
a ja wolę chociażby ostatni Ondskapt czy Abigor ;)
Abigor jest ok, ale oczywiście to nie ta klasa, co Volcano...
Ondskapt w tym kontekście to już w ogóle żart.
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

02-04-2010, 23:42

White Pharaoh pisze:Zgadzam się we wszystkim co napisałeś. Tylko skreśl z tego ten Watain.
Edit: To do TORTURERA, Napierdalacie te posty zbyt szybko.
No ale w koncu napisz dlaczego? Co masz im do zarzucenia?
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-04-2010, 23:49

już wiem Marian, po prostu muzycy Satyricon, Darkthrone i Watain są zbyt zdemoralizowani, abyś lubił ich muzykę. masz tak głęboko wszczepiony katolicyzm, że nawet muzykę black metalową odbierasz pod kątem prowadzenia się muzyków HAHAHAHA!! to jest rewelacja, jesteś żywym przykładem na podprogowe oddziaływania społeczne. no jak oni tak mogą, być tacy niemoralni... zdradzają IDEAŁY, nie daj boże chcą wchodzić w mainstream. przecież to ZŁO. jak oni tak w ogóle... no to nie przystoi, że Satyr ma lepsze auto niż ty i rucha nastolatki po koncertach. tak nie można, bo to jest ZŁE. FE! BE! AHAHAHAHAHAHA!! Marian, ty jesteś po prostu Polak-katolik 100 procentowy ;)
White Pharaoh
postuje jak opętany!

02-04-2010, 23:50

Ty też a ciągle piszesz. Mamy po prostu zupełnie inny stosunek do tej muzyki. Ty potrafisz wrzucić do jednego wora Bathory, Watain, Deathspell Omega i Katharsis, nazywając wszystko black metalem. Ja widzę różnicę między tymi zespołami i nie ujmując dwóm pierwszym, nie jest to black metal. Sam doskonale widzisz różnice stylistyczne między nimi a równocześnie nie chcesz tego wszystkiego szufladkować. Coś mi się w tym nie zgadza.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

02-04-2010, 23:53

Maria Konopnicka pisze: Zgodzę się - Abigor przeznaczony jest dla bardziej wyrobionego słuchacza, Volcano to płyta dla nastolatków, prosta, bezpośrednia, klarowna, hiciarska. Zresztą wystarczyło wpaść na koncert Satyricon i zobaczyć, że średnia wieku poniżej 20 lat :)
nowy Abigor jest bardzo dobry, ale te kilka rzeczy, które mnie razi na tej płycie (nie więcej niż 20 proc. muzyki) to własnie takie pretensjonalne wstawki dla dzieci. na Volcano nic takiego nie odnotowałem.
Posłuchaj sobie uważniej tego Ondskapt bo jak napiszesz jeszcze parę postów w tym stylu to później głupio będzie Ci się przyznać, że zbyt pochopnie oceniłeś tę płytę i że to jednak dobry album :)
słuchałem już wystarczającą liczbę razy. nie boję się tego napisać raz a dobrze:

NOWY ONDSKAPT JEST CHUJOWY
[V]

03-04-2010, 00:00

no watejn ok,muzyka ok,ale calosc zjawiska to jednak (niekiedy) wysoki stopien standaryzacji,jest tu jakis element z tworzywa sztucznego,który byc moze bedzie jeszcze bardziej widoczny w przyszlosci, to jakies kwanty,odpryski ,moze majaki ,a moze prawda ,wszak nie wiadomo co pociagna za soba te spektakularne sukcesy i wielka wrzawa wokol zespolu..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-04-2010, 00:03

White Pharaoh pisze:Ty też a ciągle piszesz. Mamy po prostu zupełnie inny stosunek do tej muzyki. Ty potrafisz wrzucić do jednego wora Bathory, Watain, Deathspell Omega i Katharsis, nazywając wszystko black metalem. Ja widzę różnicę między tymi zespołami i nie ujmując dwóm pierwszym, nie jest to black metal. Sam doskonale widzisz różnice stylistyczne między nimi a równocześnie nie chcesz tego wszystkiego szufladkować. Coś mi się w tym nie zgadza.
SŁOWEM GRZECHU JEST OGRANICZENIE

czego nie rozumiesz? to kwestia wiary. kwestia religijna. wiary w rzeczywistość stawania się, a nie rzeczywistość istnienia. wszystko, co zostaje zdefiniowane, uwięzione w języku i zasymilowane przez logos, przestaje stawać się w swoim rzeczywistym aspekcie. jedyną opozycją dla absolutu jest brak, nieobecność podniesiona do rangi absolutu. albo jesteś po stronie Boga, logosu, logiki albo... ja jestem od lat jasno określony w tej kwestii i strasznie śmieszy mnie bieganie ze sztandarem black metalu przy jednoczesnym patrzeniu na świat za pomocą optyki chrześcijańskiej. no prośba, to tak, jakby walczyć z kapitalizmem wyznając zarazem jako nadrzędne prawo do własności...
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-04-2010, 00:11

[V] pisze:no watejn ok,muzyka ok,ale calosc zjawiska to jednak (niekiedy) wysoki stopien standaryzacji,jest tu jakis element z tworzywa sztucznego,który byc moze bedzie jeszcze bardziej widoczny w przyszlosci, to jakies kwanty,odpryski ,moze majaki ,a moze prawda ,wszak nie wiadomo co pociagna za soba te spektakularne sukcesy i wielka wrzawa wokol zespolu..
mialem dosc podobne odczucia , nie mniej jednak ten nowy numer jest wyjebisty
this is a land of wolves now
[V]

03-04-2010, 00:16

Riven pisze:
[V] pisze:no watejn ok,muzyka ok,ale calosc zjawiska to jednak (niekiedy) wysoki stopien standaryzacji,jest tu jakis element z tworzywa sztucznego,który byc moze bedzie jeszcze bardziej widoczny w przyszlosci, to jakies kwanty,odpryski ,moze majaki ,a moze prawda ,wszak nie wiadomo co pociagna za soba te spektakularne sukcesy i wielka wrzawa wokol zespolu..
mialem dosc podobne odczucia , nie mniej jednak ten nowy numer jest wyjebisty
jest. zobaczymy co przyniesie przyszlosc.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-04-2010, 00:21

Marian, jak wychowasz swoje dziecko? wpoisz mu dekalog czy może wpoisz mu mizantropię i chęć zmiecenia ludzkości z powierzchni ziemi? co na to twoja żona? HAHAHAHA!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-04-2010, 00:27

dlaczego mu nic nie wpajasz? nie chcesz, aby było wierne ideałom black metalu? od obcych wymagasz, a od własnego bachora nie? no jak to tak. i nie pogadamy, bo nie będę miał dzieci. jak wpadne, to się wydrapie ścierwo.
White Pharaoh
postuje jak opętany!

03-04-2010, 00:49

White Pharaoh pisze:Ty też a ciągle piszesz. Mamy po prostu zupełnie inny stosunek do tej muzyki. Ty potrafisz wrzucić do jednego wora Bathory, Watain, Deathspell Omega i Katharsis, nazywając wszystko black metalem. Ja widzę różnicę między tymi zespołami i nie ujmując dwóm pierwszym, nie jest to black metal. Sam doskonale widzisz różnice stylistyczne między nimi a równocześnie nie chcesz tego wszystkiego szufladkować. Coś mi się w tym nie zgadza.
SŁOWEM GRZECHU JEST OGRANICZENIE

czego nie rozumiesz? to kwestia wiary. kwestia religijna. wiary w rzeczywistość stawania się, a nie rzeczywistość istnienia. wszystko, co zostaje zdefiniowane, uwięzione w języku i zasymilowane przez logos, przestaje stawać się w swoim rzeczywistym aspekcie. jedyną opozycją dla absolutu jest brak, nieobecność podniesiona do rangi absolutu. albo jesteś po stronie Boga, logosu, logiki albo... ja jestem od lat jasno określony w tej kwestii i strasznie śmieszy mnie bieganie ze sztandarem black metalu przy jednoczesnym patrzeniu na świat za pomocą optyki chrześcijańskiej. no prośba, to tak, jakby walczyć z kapitalizmem wyznając zarazem jako nadrzędne prawo do własności...
Ależ ja się wcale nie ograniczam i nie wyznaję jedynej słusznej drogi którą powinien podążać black metal. Załóżmy że pod black metal podepniemy AMEBIX z Twojego awatara. Zgadzam się AMEBIX nie mieści się w ramach black metalu sensu stricto ale niesie jego wartości, szczególnie mam tutaj na myśli nihilizm w jaki jest zapleciona ta muzyka. Nie w każdej muzyce, czasami błędnie nazywanej black metalem możemy coś takiego znaleźć a jednak jest tak nazywana. Taki sam problem mamy z Watain. Oni sami afiszują się jako zespół black metalowy a jednak nie niosą swoją muzyką żadnych wartości jakie powinna nieść ta muzyka. Black metal = ZŁO. Nie powiesz mi że można znieść ograniczenie zła w taki sposób żeby było ono równocześnie dobrem. Możesz powiedzieć że jak dla kogo, ale w ten sposób black metalem może być wszystko począwszy od dajmy na to Hunter do Antaeus. Wszak nie ma żadnych ograniczeń.
Awatar użytkownika
Bloodcult

03-04-2010, 00:49

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze: no jak to tak. i nie pogadamy, bo nie będę miał dzieci. jak wpadne, to się wydrapie ścierwo.
LOL. Piłeś? Nie pisz... :) Takie teksty to się rzuca w wieku lat 15 :)
nie, to właśnie są "ideały black metalu" :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
DCI Hunt

03-04-2010, 07:52

Dla mnie Watain to żaden mainstream, a nawet jeśli to jest to ten sam mainstream co Dissection w okresie 'Storm Of The Light's Bane', który sprzedawał mnóstwo płyt, zarabiał niezłą kasę i grał na dużych festiwalach pozostając jednocześnie poważnym i zaangażowanym zespołem. Nowy kawałek zajebisty. Zła wciąż w tej muzyce pod dostatkiem, a coraz większe wpływy klasycznego (black) metalu też jak najbardziej mi pasują. Dla mnie to black metal pełną gębą.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-04-2010, 08:59

Maria Konopnicka pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:dlaczego mu nic nie wpajasz? nie chcesz, aby było wierne ideałom black metalu? od obcych wymagasz, a od własnego bachora nie?
A dlaczego uważasz, że mam czegoś oczekiwać od 4-letniego dziecka? Zresztą co niby mają znaczyć "ideały black metalu"?
twoja_stara_trotzky pisze: no jak to tak. i nie pogadamy, bo nie będę miał dzieci. jak wpadne, to się wydrapie ścierwo.
LOL. Piłeś? Nie pisz... :) Takie teksty to się rzuca w wieku lat 15 :)
Marian, jesteś katolikiem pełną gębą i są to fakty. które przykazanie z lubością łamiesz? więcej niż jedno? :lol:
teksty 15-latka... blablabla... jesteś tak skatolony, że nawet trudno ci przyjąć, że ktoś programowo i z rozmysłem nie chce przedłużać egzystencji gatunku i świadomie podejmuje decyzję, żeby nie mieć dzieci.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

03-04-2010, 09:07

White Pharaoh pisze: Ależ ja się wcale nie ograniczam i nie wyznaję jedynej słusznej drogi którą powinien podążać black metal. Załóżmy że pod black metal podepniemy AMEBIX z Twojego awatara. Zgadzam się AMEBIX nie mieści się w ramach black metalu sensu stricto ale niesie jego wartości, szczególnie mam tutaj na myśli nihilizm w jaki jest zapleciona ta muzyka. Nie w każdej muzyce, czasami błędnie nazywanej black metalem możemy coś takiego znaleźć a jednak jest tak nazywana. Taki sam problem mamy z Watain. Oni sami afiszują się jako zespół black metalowy a jednak nie niosą swoją muzyką żadnych wartości jakie powinna nieść ta muzyka. Black metal = ZŁO. Nie powiesz mi że można znieść ograniczenie zła w taki sposób żeby było ono równocześnie dobrem. Możesz powiedzieć że jak dla kogo, ale w ten sposób black metalem może być wszystko począwszy od dajmy na to Hunter do Antaeus. Wszak nie ma żadnych ograniczeń.
a ten jak mnie pod włos bierze z tym Amebix :lol:
no właśnie, o nihilizmie był mój poprzedni wpis, na który odpowiadałeś i wszystko fajnie, tylko czegoś nie zrozumiałeś. jakie wartości? nihilizm niosący wartości? z całym szacunkiem, ale jak takie banialuki wypisujesz, to powinieneś się do szkoły cofnąć, a nie filozować po forach. albo coś jest nihilistyczne albo niesie jakieś wartości.

i jeszcze raz. black metal jest pojęciem płynnym. próby jakiejkolwiek definicji statycznej i ostatecznej powodują, że zamiast black metalu opisujesz swoje widzi misie o black metalu, ergo, nie opisujesz nic.
ODPOWIEDZ