Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

Re: Odtwarzacze Mp3 - jakie radzicie?

26-04-2010, 22:40

odkryłem ostatnio miszcza w wytrzymałości baterii
iriver e30
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

26-04-2010, 22:57

w sumie jesli player wytrzymuje kolo 15-20 h to nie wiem jakie to ma znaczenie. no chyba, ze jestesmy pozbawiweni dostepu do komputera/pradu, to co innego. ale tak na codzien to nie sadze, zeby to bylo kryterium, jakim nalezy sie kierowac przy zakupie odtwarzacza. ja np wole lepsza funkcjonalnosc kosztem odrobine slabszej baterii
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

26-04-2010, 23:02

Riven pisze:a ja sobie wymienilem telefon i trafila mi sie nokia 5130 express music. pisze o tym tutaj, bo, jak sie okazalo, ten telefon ma naprawde porzadny odtwarzacz muzyki. bylem sceptycznie nastawiony do playerow w komorkach (i w ogole nie kierowalem sie tym przy wyborze - wpadl mi w sumie przez przypadek), a tu prosze.

nie jest to oczywiscie konkurencja dla 'powaznych' odtwarzaczy (nie odpali flaca np.), ale generalnie sprawuje sie bardzo fajnie. jakosc dzwieku bardzo dobra (wystarczy odrobinke podkrecic equalizer), normalne wejscie sluchawkowe 3,5'', ladna, szybko dzialajaca biblioteka plikow i fajny wizualnie soft playera. na razie mam co prawda tylko dolaczona w zestawie karte 1gb, ale ponoc bez problemu obsluguje i 8 gb. musze to sprawdzic - jak sie okaze, ze tak, to chyba zrezygnuje z noszenia oddzielnego odtwarzacza. zawsze jedna pierdola w kieszeni mniej. jakoscia w niczym nie ustepuje, a moze i przewyzsza typowe playerki z przedzialu 2-8 gb (a juz na pewno ma znacznie lepszy interfejs), a i sam telefon bardzo fajny i konkretnie wykonany (bardzo solidna obudowa, nic nie trzeszczy, zajebista klawiatura). no i ponoc bateria wytrzymuje 20 h odtwarzania muzy.

tak wiec jakby ktos akurat wymienial komorke i przy okazji nie wymaga od urzadzen przenosnych audiofilskiej jakosci dzwieku, to polecam te nokie.

a - jest jedna wada - nie ma mowy o gapless playback - sa wyrazne przerwy miedzy utworami. czyli mozna zapomniec o sluchaniu wagnera ; ) tak poza tym to da sie to wytrzymac.
Mam tę samą, kupiłem jakos w lutym i musze powiedziec, że nie moge sie przekonac do odtwarzania na niej muzyki ;) Zdecydowanie wole playery z SE, ale to może dlatego, że przez 3 lata zdązyłem sie przyzwyczaic. Napewno na plus jest wejscie na normalne słuchawki i obsluga kart o sporej pojemności. Jednak mimo to zostane przy Sansie Fuze, która sprawuje sie, jak narazie, zajebiście :) Oczywiscie jakąs muzykę na tej Nokii tez mam, ale raczej jako "zapas" w razie gdyby rozładowała mi się bateria w Sansie i musiałbym słuchac jakichs tępych cip w autobusie ;) Może jak poodkrywam wszystkie funkcje zamontowanego odtwarzacza, to cos się zmieni, ale szczerze mówiąc, to nie sądzę.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

26-04-2010, 23:06

nie wiem, mi niczego nie brakuje w tym wbudowanym playerze, jasne, ze nie ma paru fajnych bajerow, ale w sumie sluchac muzyki da sie bez problemu - a to chyba o to chodzilo, nie? ;). poza tym dla mnie osobiscie ogromnym plusem jest fakt, ze telefon i muzyke mam w jednym pudelku.

zgadza sie - sansa jako odtwarzacz jest na pewno lepsza, ale wkurwia mnie noszenie ilus tam pierdol w kieszeniach, zwlaszcza teraz, jak sie zrobilo cieplo. jak jeszcze nosilem kurtke to nie byl taki problem ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

27-04-2010, 02:57

chaos pisze:odkryłem ostatnio miszcza w wytrzymałości baterii
iriver e30
mój stary aigo 2gb robił dyskotekę przez 50 godzin na jednym paluszku.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

10-12-2010, 19:12

Riven pisze:zgadza sie - sansa jako odtwarzacz jest na pewno lepsza, ale wkurwia mnie noszenie ilus tam pierdol w kieszeniach, zwlaszcza teraz, jak sie zrobilo cieplo. jak jeszcze nosilem kurtke to nie byl taki problem ;)
Pytanko: strace gwarancje po potraktowaniu tego rockboxem?
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 19:15

3 lata mam sanse fuze i dopiero zaczela sie psuc (ale dlatego ze nie szanuje). zajebisty odtwarzacz, i bardzo dobre sluchawki w zestawie. polecam.

edit: wlasnie wyczytalem ze Alsvartr pisal wczesniej. mam dokladnie taki sam. wyjebisty odtwarzacz.
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

10-12-2010, 19:18

0ms pisze:
Riven pisze:zgadza sie - sansa jako odtwarzacz jest na pewno lepsza, ale wkurwia mnie noszenie ilus tam pierdol w kieszeniach, zwlaszcza teraz, jak sie zrobilo cieplo. jak jeszcze nosilem kurtke to nie byl taki problem ;)
Pytanko: strace gwarancje po potraktowaniu tego rockboxem?
Jak wgrasz oryginalnego fyrmłera przed oddaniem do sersyfu to nie sądzę żeby były problemy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

10-12-2010, 19:26

Morph pisze:Jak wgrasz oryginalnego fyrmłera przed oddaniem do sersyfu to nie sądzę żeby były problemy.
Thx
white_pony pisze:3 lata mam sanse fuze i dopiero zaczela sie psuc (ale dlatego ze nie szanuje)
O, wlasnie. Przydalyby sie namiary na jakies etui :P Rozne fajne rzeczy sa np na amazon, ale jednej pierdolki nie chce mi sie importowac
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

10-12-2010, 23:14

0ms pisze:
Morph pisze:Jak wgrasz oryginalnego fyrmłera przed oddaniem do sersyfu to nie sądzę żeby były problemy.
Thx
white_pony pisze:3 lata mam sanse fuze i dopiero zaczela sie psuc (ale dlatego ze nie szanuje)
O, wlasnie. Przydalyby sie namiary na jakies etui :P Rozne fajne rzeczy sa np na amazon, ale jednej pierdolki nie chce mi sie importowac
etui do sansy? ja dostałem razem z odtwarzaczem takie szmaciane, fajne. zgubiłem oczywiscie ;) musze zainwestowac w jakiegos playera bo ten juz ledwo zipie, a odtwarzacz w samsungu monte pozostawia raczej wiele do zyczenia.

edit: kiedys znalazlem w robocie takiego irivera 1gb starego. pamietam ze jak to sie pojawilo w sklepach to dalbym sie pokroic zeby takiego miec:

Obrazek
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

10-12-2010, 23:20

Moze i fajne, ale nie na dluzsza mete
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-12-2010, 18:53

żeby nie mnożyć bytów ponad miarę spytam tutaj. otóż zainstalowałem foobara, zainstalowałem skina (melancholy), ale nie wyświetla mi przycisków. w instrukcji jest napisane, że na wszelki wypadek w pliku tekstowym jest załączony seekbar. no jest, tylko ja się pytam: co ja mam z tym plikiem zrobić? wie ktoś?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

03-09-2011, 08:19

Jakie odtwarzacze mp4 polecacie w przedziale cenowym 250 - 300 zl?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-09-2011, 09:22

sansa clip +

male, poreczne, ladne, chyba wytrzymale. sprawdz sobie ale powinno byc ok. no i ma slot na karte sd.
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

03-09-2011, 10:04

Dzieki, obczaje sobie. Jak bede mial czas wybiore sie do Media Markt i potestujerozne modele. Teraz chce zdobyc jakas wiedze bo malo sie oreintuje w temacie odtwarzaczy.
Awatar użytkownika
domel666
zaczyna szaleć

03-09-2011, 19:38

osobiscie polecam Cowon i9 naprawde fajny odtwarzacz, mam juz go chyba ze 3 lata i spisuje sie swietnie
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

05-09-2011, 16:24

Posiedidzalem na Allegro i znalazlem takie aukcje:
http://allegro.pl/sandisk-fuze-4-gb-bla ... 11033.html
http://allegro.pl/sandisk-sansa-fuze-4g ... 00072.html
http://allegro.pl/itsklep-cowon-iaudio- ... 98356.html
Co sadzicie o tych odtwarzaczach? Tak sie zastanawiam czy nie mp3 kupic, ale na formacie FLAC mi zalezy.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

05-09-2011, 16:29

zwykle sansa fuze bardzo ok. 20h spokojnie z niego wyciagniesz, dobrze gra, tylko sluchawki bedziesz musial wypieprzyc zaraz po zakupie. no i kompatybilny z rockboxem. + to raczej strata pieniedzy jesli nie zalezy ci na srednio ciekawych bajerach. no i plus za obsluge kart pamieci
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

05-09-2011, 16:42

Bajery mnie nie interesuja tylko muzyka. Sluchawki mam Koss Porta Pro, ale mozliwe, ze zmienie je na cos lepszego. Cena sansy tez jest kuszaca kuszaca. Z drugiej storny cowon reklamuje sie bardzo dobra jakoscia dzwieku. Testowal juz moze ktos ten odtwarzacz?
nightspiryt

05-09-2011, 20:08

Glene pisze: Co sadzicie o tych odtwarzaczach? Tak sie zastanawiam czy nie mp3 kupic, ale na formacie FLAC mi zalezy.
Mi też zależy, więc kupiłem niedawno drugi egzemplarz Sansy Clipp+ 4gb z wejściem na kartę. Świetna sprawa, polecam.
ODPOWIEDZ