FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Castor
- weteran forumowych bitew
Re: FURIA
Oczywiście że oba zespoły się od siebie różnią, ale to i dobrze. Gdybyśmy mieli do czynienia z dwoma kapelami, które stylistycznie grają to samo, a jedyną różnicą byłaby ich nazwa to lepiej gdyby połączyły swe siły i grały jako jeden twór.
MasseMord jest bardziej brutalny i bezpośredni, natomiast Furia bardziej klimatyczna i subtelna. Sami twórcy twierdzą iż Furia adresowana jest bardziej do polskiego słuchacza, natomiast MM do słuchacza zagranicznego. Trudno się z tym nie zgodzić weźmy pod uwagę choćby teksty: Furia wszystkie ma w języku polskim, natomiast MM większość w angielskim.
MasseMord jest bardziej brutalny i bezpośredni, natomiast Furia bardziej klimatyczna i subtelna. Sami twórcy twierdzą iż Furia adresowana jest bardziej do polskiego słuchacza, natomiast MM do słuchacza zagranicznego. Trudno się z tym nie zgodzić weźmy pod uwagę choćby teksty: Furia wszystkie ma w języku polskim, natomiast MM większość w angielskim.

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
zamówiłem sobie właśnie i halnego i hutę --> to drugie zapewne za kilka lat będzie chodzić w podobnych cenach jak dziś 10" księżyc 

- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
twoja_stara_trotzky pisze:zamówiłem sobie właśnie i halnego i hutę --> to drugie zapewne za kilka lat będzie chodzić w podobnych cenach jak dziś 10" księżyc
fajnie, ze wspierasz polski black metal
- Castor
Oczywiście wiem że skład obu zespołów prawie identyczny. Może trochę nieprecyzyjnie się wypowiedziałem. Chodziło mi o to by tworzyli pod jedną nazwą i żeby utwory były ciekawsze. Więcej ciekawych pomysłów skomasowanych w muzyce jednego, a nie rozbite na dwa, o podobnej stylistyce. Na szczęście oba zespoły różnią się od siebie stylistycznie, więc ten problem nie istnieje.Tymothy pisze:O jakim łączeniu sił piszesz, przecież Furię i MM tworzą ci sami ludzie?Castor pisze: lepiej gdyby połączyły swe siły i grały jako jeden twór.

- Castor
W jednym z wywiadów to wyczytałem, ale teraz nie mogę przypomnieć sobie w którym. Niemniej jednak takie słowa padły.koreaniec pisze:gdzie tak twierdzą?Castor pisze:Sami twórcy twierdzą iż Furia adresowana jest bardziej do polskiego słuchacza, natomiast MM do słuchacza zagranicznego.

Kiedyś też twierdzili, żę Furia jest bardziej dla dziewczyn. Przecież oni sobie jaja robią i mają z tego naprawdę niezły ubawCastor pisze:W jednym z wywiadów to wyczytałem, ale teraz nie mogę przypomnieć sobie w którym. Niemniej jednak takie słowa padły.koreaniec pisze:gdzie tak twierdzą?Castor pisze:Sami twórcy twierdzą iż Furia adresowana jest bardziej do polskiego słuchacza, natomiast MM do słuchacza zagranicznego.

- koreaniec
- w mackach Zła
Conflagrator pisze: Kiedyś też twierdzili, żę Furia jest bardziej dla dziewczyn. Przecież oni sobie jaja robią i mają z tego naprawdę niezły ubaw
mogli powiedzieć że F jest dla gimnazjalistów a MM dla licealistów

a swoją drogą coś w tym jest znam pewną gimnazjalistkę

Lefthandpathyoga
- twoja_stara_trotzky
ja nie mam dzieci, nie znam więc żadnych gimnazjalistów...
- hcpig
Trochę to dziwne bo właśnie MPJ jest chyba najlepsza, a jeśli nawet nie to niewiele za "Płoń", nie wiem ile na nią poświęciłeś czasu bo jest tu paru wieśniaków co oceniają płyty po 1,5 kawałka usłyszanego lewym uchem więc wszystko jest możliwe ale powinieneś jeszcze dać temu szansęLykantrop pisze:"Martwa Polska Jesień" średnio do mnie trafiła. Tzn. nie to, że była to jakaś chujnia, bo głoszenie owej racji to herezja. (...) Teraz kiedy jestem po gruntownym przestudiowaniu "Płoń", "Grudzień za Grudniem" i "Huta Laura" stwierdzam, że straciłem kupę czasu żyjąc w nieświadomości o istnieniu tak zajebistej rzeczy.

Yare Yare Daze
- Lykantrop
Właśnie w czasie kiedy to wyszło nie poświęciłem temu albumowi wystarczająco dużo czasu. Olśnienie przyszło 2 lata po zakupieniu krążka, kiedy wreszcie przewałkowałem go wzdłuż i wszerz pierdylion razy. Teraz mam diametralnie inne zdanie.hcpig pisze:Trochę to dziwne bo właśnie MPJ jest chyba najlepsza, a jeśli nawet nie to niewiele za "Płoń", nie wiem ile na nią poświęciłeś czasu bo jest tu paru wieśniaków co oceniają płyty po 1,5 kawałka usłyszanego lewym uchem więc wszystko jest możliwe ale powinieneś jeszcze dać temu szansęLykantrop pisze:"Martwa Polska Jesień" średnio do mnie trafiła. Tzn. nie to, że była to jakaś chujnia, bo głoszenie owej racji to herezja. (...) Teraz kiedy jestem po gruntownym przestudiowaniu "Płoń", "Grudzień za Grudniem" i "Huta Laura" stwierdzam, że straciłem kupę czasu żyjąc w nieświadomości o istnieniu tak zajebistej rzeczy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- twoja_stara_trotzky
doskonały ten Halny.