WATAIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: WATAIN
waters of ain masa ok, najlepszy na płycie. z cyklu niedaleko pada celtic frost od fields of the nephilim.
-
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
Reinkaos i Somberlain... to akurat absolutnie nie wadziPan_Kimono pisze:hmm tylko ja słysze w pewnych fragmentach Reinkaos?

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobra płyta, ale miejscami faktycznie mogłoby byc prościej. Trochę za dużo tu różnych upiększaczy. Właśnie włączyłem "On horns impaled" i jednak wolę takie granie. GFYJG! 

KVLT lizania CZASZKI
- zekke
- weteran forumowych bitew
chyba masa gowna. przepitolony smetny kloc na 15 minut z koncowka gorsza niz wszystkie solowki na ostatnim shining razem wziete.twoja_stara_trotzky pisze:waters of ain masa ok, najlepszy na płycie. z cyklu niedaleko pada celtic frost od fields of the nephilim.
- Raagoon
Ktoś podeśle na priva linka do tego cuda? Zyska uznanie w oczach Rogatego.
- Kingu
Widzę, że już kilka osób posłuchało, więc parę słów od siebie.
Większość materiału jest znakomita, co zaskoczeniem nie jest. Znów otarli się o satanistyczny geniusz twórczy.
Mankamentem tego albumu jest natomiast jego rozwlekłość. Ze 20 min mogłoby dla mnie nie istnieć, a Lawless Darkness i Hymn to Quain w całości.
W tych ponad 73 minutach, weny, dynamiki i napięcia jest na góra 50 min. Sworn...nie ma dla mnie żadnych słabych punktów, jest satanistycznym majstersztykiem i łykam go bez popitki, a po wybrzmieniu Stellarvore załączam ponownie. Dlatego jako całość zdecydowanie wyżej Sworn...niż Lawless... Gdzieś ta mroczna, duszna i napięta atmosfera wraz z kapitalną dynamiką znaną ze Sworn... ulatnia się miejscami z Lawless...
Reaping Death, Malfeitor, Death's Cold Dark, Total Funeral i pierwsza połowa Waters of Ain wchodzą jednak do kręgu najlepszych stworzonych przez Watain.
Większość materiału jest znakomita, co zaskoczeniem nie jest. Znów otarli się o satanistyczny geniusz twórczy.
Mankamentem tego albumu jest natomiast jego rozwlekłość. Ze 20 min mogłoby dla mnie nie istnieć, a Lawless Darkness i Hymn to Quain w całości.
W tych ponad 73 minutach, weny, dynamiki i napięcia jest na góra 50 min. Sworn...nie ma dla mnie żadnych słabych punktów, jest satanistycznym majstersztykiem i łykam go bez popitki, a po wybrzmieniu Stellarvore załączam ponownie. Dlatego jako całość zdecydowanie wyżej Sworn...niż Lawless... Gdzieś ta mroczna, duszna i napięta atmosfera wraz z kapitalną dynamiką znaną ze Sworn... ulatnia się miejscami z Lawless...
Reaping Death, Malfeitor, Death's Cold Dark, Total Funeral i pierwsza połowa Waters of Ain wchodzą jednak do kręgu najlepszych stworzonych przez Watain.
-
- rasowy masterfulowicz
Zgoda co do tego, że płyta jest zbyt rozwlekła. Kawałki spokojnie mogłyby być krótsze, tylko na tym by zyskały. Natomiast moim zdaniem LD jest i tak dużo lepsza od swojej poprzedniczki.
KVLT lizania CZASZKI
- hcpig
Szczerze to jak dla mnie cały następny album mógłby być takizekke pisze:chyba masa gowna. przepitolony smetny kloc na 15 minut z koncowka gorsza niz wszystkie solowki na ostatnim shining razem wziete.

Zamawia ktoś ten box ze świeczkami, medalionami, flagami itp. ?
Yare Yare Daze
- zekke
no, koncowka to absolutna kwintesencja black metalu 
rozpierdalaja mnie jeszcze czestochowskie rymy w (momentami w huj tandetnych) lirykach.
szatana na tej plycie nie ma, moze chowa sie w boxie z medalionami, chociaz pewnie tez trzeba go ze swieczka szukac.

rozpierdalaja mnie jeszcze czestochowskie rymy w (momentami w huj tandetnych) lirykach.
szatana na tej plycie nie ma, moze chowa sie w boxie z medalionami, chociaz pewnie tez trzeba go ze swieczka szukac.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Przesluchalem plyte 3 razy i moge juz powiedziec, ze kolejny bardzo dobry tribute to Dissection im sie udal. Lawless bedzie w absolutnym top 10 plyt black metalowych w tym roku.
- Lykantrop
Ja pewnie się skuszę.Zamawia ktoś ten box ze świeczkami, medalionami, flagami itp. ?
Filip z Agonii zapewniał, że będzie to miał u siebie.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
Trochę za drogi ten box to jak na mój gust. Poza tym mam ambiwalentne odczucia odnośnie tych dodatków - świece jeszcze ok, ale ten medalion...
Ostatnio zmieniony 24-05-2010, 18:19 przez DCI Hunt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ponad 3 stówki za takie gówno
ja pierdolę

- twoja_stara_trotzky
trzeba mieć ostro nasrane, żeby kupować płytę ze świecami 

ale na przykład babom to dobrze kupować płyty takie. Np. do wkładania w psity świece.
Hipopotam !
Hipopotam !
- Lykantrop
Albo do zaklejania woskiem otworu gębowego, na wypadek dolegliwości okresowychdługopisyyyyyyyyyy pisze:ale na przykład babom to dobrze kupować płyty takie. Np. do wkładania w psity świece.
Hipopotam !

- Kingu
Wersja odpustowahcpig pisze: Zamawia ktoś ten box ze świeczkami, medalionami, flagami itp. ?

A śmieli się z dodatków do CD u Dimmu Borgir i innych...
- Bloodcult
twoja_stara_trotzky pisze:trzeba mieć ostro nasrane, żeby kupować płytę ze świecami