GENIUS ULTOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: GENIUS ULTOR
Zajebiście mi się podoba. Dokładnie tak jak napisałeś, niby nie jest to oryginalne ale z charakterem. Moim zdaniem te kawałki (ze wskazaniem na rondle)>>> całość Furii
Szkoda, że tylko dwa kawałki można posłuchać. Wie ktoś kiedy wyjdzie płyta??

KVLT lizania CZASZKI
- koreaniec
- w mackach Zła
Wiadomo co z tym "Dniem nocy" ? - tytuł jak książki Jana Oborniaka "Krzyk ciszy" - ale to szczegół 
Miało wyjść najpierw pod koniec zeszłego, teraz w tym roku. Jest to gdzieś do dostania? Na myspace zespołu cisza na ten temat. Mają grać w październiku w KRK na Czarnej sobocie więc chyba żyją. Szkoda byłoby takiego wyśmienitego materiału gdyby nie wyszedł - a może wyszedł ale jestem w temacie. Nawiasem mówiąc dużo bliżej tej muzyce do grania Thunderbolt (nawet bardzo blisko) niż do Furii, więc nieco dziwie sie takim porównaniom.

Miało wyjść najpierw pod koniec zeszłego, teraz w tym roku. Jest to gdzieś do dostania? Na myspace zespołu cisza na ten temat. Mają grać w październiku w KRK na Czarnej sobocie więc chyba żyją. Szkoda byłoby takiego wyśmienitego materiału gdyby nie wyszedł - a może wyszedł ale jestem w temacie. Nawiasem mówiąc dużo bliżej tej muzyce do grania Thunderbolt (nawet bardzo blisko) niż do Furii, więc nieco dziwie sie takim porównaniom.
Lefthandpathyoga
http://legion-of-death.com/attack2010.phpGenius Ultor tworzy trzech członków Stillborn. Grupa wykonuje Metal, któremu najbliżej do jego czarnej odmiany, w całości w języku ojczystym. W połowie 2009 roku została zarejestrowana debiutancka płyta "Dzień Nocy"; będzie ją można nabyć na stoisku festiwalowym. Podczas koncertu zespół zagra większość utworów z debiutu i będzie to pierwszy jego występ sceniczny.
- koreaniec
- w mackach Zła
nie wybieram się, niech oni zahaczą o GdańskConflagrator pisze:będzie ją można nabyć na stoisku festiwalowym.
http://legion-of-death.com/attack2010.php
Lefthandpathyoga
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Nikt nie zahaczy. Są trasy, to nikt nie przychodzi. Pojedyńcze sztuki z nagromadzeniem sensownych kapel, też źle.
"Niech!"
"Niech!"

maximum walrus yields maximum walrus
:3
- koreaniec
- w mackach Zła
niech kolega się nie napinabeastov23 pisze:Nikt nie zahaczy. Są trasy, to nikt nie przychodzi. Pojedyńcze sztuki z nagromadzeniem sensownych kapel, też źle.
"Niech!"
Lefthandpathyoga
- beastov23
Nie wiem, czy kolega, ale daleki jestem od napinki. Może to kwestia nieprzystosowania do stanu obecnego, gdzie wielu pod sceną skupia się na nagrywaniu telefonem video, które później wrzucone na youtube daje komuś podstawy stwierdzić "złe nagłośnienie", robieniu niedoświetlonych zdjęć, narzekaniu, czemu koncert w ramach trasy wypada w taki a nie inny dzień no i oczywiście "niech zagrają *wstaw miasto* to się przejdę".koreaniec pisze:niech kolega się nie napina
Żeby zostać w temacie, cacy, jakby GU już w końcu sfinalizował kwestię tego materiału. O formę na żywo można być spokojnym

maximum walrus yields maximum walrus
- Castor
a ja gościa rozumiem. ja też do Gdańska bym nie pojechał
Choć wyprawy tego typu na dłużej pozostają w pamięci, ale jednak nie zawsze jest możliwość (kasa, czas) by móc sobie na to pozwolić.

- koreaniec
- w mackach Zła
Jak trza to jeździ się i dalej.
Chciałem tylko zaznaczyć, że dosyć nieskutecznym sposobem na dotarcie do większego grona jest sprzedaż swojej płyty tylko i wyłącznie, przed koncertami, zwłaszcza jeśli się tych sztuk nie gra za wiele w roku.
Nie wiem w czym problem, że wydanie się opóźnia, może chłopaki negocjują jakieś specjalne warunki
Bo trudno mi sobie jakoś wyobrazić, że nikt nie jest zainteresowany tak dobrym materiałem,
Chciałem tylko zaznaczyć, że dosyć nieskutecznym sposobem na dotarcie do większego grona jest sprzedaż swojej płyty tylko i wyłącznie, przed koncertami, zwłaszcza jeśli się tych sztuk nie gra za wiele w roku.
Nie wiem w czym problem, że wydanie się opóźnia, może chłopaki negocjują jakieś specjalne warunki

Lefthandpathyoga
- Castor
jeszcze niech ta płyta GU będzie objęta ścisłym limitem, np. 100 szt to już w ogóle będzie przejebane 

- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
100 to się nie kalkuluje przy tłoczeniu. Chyba, że się naprawdę chce być tak elitarnym jak Goatmoon.
Posłuchałem tego co jest na myspace i jakoś nie podzielam tego entuzjazmu. Kiła to, to nie jest, ale też bez momentów wybitnych. Lepiej jakby wyszedł nowy Stillborn, który byłby naznaczoną pokutą za mocno średnie "ERET".
Posłuchałem tego co jest na myspace i jakoś nie podzielam tego entuzjazmu. Kiła to, to nie jest, ale też bez momentów wybitnych. Lepiej jakby wyszedł nowy Stillborn, który byłby naznaczoną pokutą za mocno średnie "ERET".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Mnie wydawało się, że informacja, którą wkleiłem dotyczyła orientacyjnego terminu wydania tej płyty, tzn. 'na festiwalu będzie można kupić płytę Genius Ultor', a nie 'jak nie pójdziesz na fest to już nie dostaniesz płyty Genius Ultor, kudłaty chuju'. No, ale może źle zrozumiałem 

- Castor
Debiutancka płyta ukazała się już na rynku, a o zespole Genius Ultor jakoś zrobiło się cicho. Czyżby "Dzień Nocy" nie zrobił na Was większego wrażenia?
Dla mnie płyta reprezentuje na prawdę dobry poziom. Mimo że można w niej odnaleźć wpływy Thrash, a nawet Heavy metalowe, płyta wydaje się być dość spójna i pewnie dlatego też świetnie się jej słucha.
Jeśli ktoś jej jeszcze nie ma, a chciałby się zaopatrzyć to polecam odwiedzić stronę: http://rockmaniak.pl/index.php?page=sho ... d371905314&
Dla mnie płyta reprezentuje na prawdę dobry poziom. Mimo że można w niej odnaleźć wpływy Thrash, a nawet Heavy metalowe, płyta wydaje się być dość spójna i pewnie dlatego też świetnie się jej słucha.
Jeśli ktoś jej jeszcze nie ma, a chciałby się zaopatrzyć to polecam odwiedzić stronę: http://rockmaniak.pl/index.php?page=sho ... d371905314&

- ataman
- starszy świeżak
Album można nabyć już w Pagan Records
-
- w mackach Zła
całość przesłuchana już kilka razy...dobre mocne granie, black ogólnie z tymi industralnymi wstawkami, mocne teksty, dobrze wydana, przez te polskie teksty to momentami ( nielicznymi ) czuć punk...warto nabyć
- Mental
słaba ta płyta, zdecydowanie poniżej oczekiwań. w sumie można by zrobić z tego materiału dobre mini z pięcioma utworami ("Dzień Nocy", "Rondle Wojny", "Apage Katabas", Prawo do wojny...", Pożegnanie Ojczyzny"), reszta do wyjebania, a już szczególnie te kutafony czy tam antyfony, które według mnie są zbędne. na plus zasługują teksty, fano że po polskiemu. nic więcej nie jestem w stanie w tej chwili wymyślić, a z okazji nowego roku życzę wam żeby was wszystkich szlag trafił 

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Castor
Miło że pamiętałeś o życzeniach. Dzięki i wzajemnie
Co do samego Genius Ultor to dziś rano sobie to włączyłem i powiem tyle. Płyta dobra, bez rewelacji, ale na tyle dobrze jej się słucha że stosunkowo często do niej wracam.
A tak przy okazji ciekawe co tam ze Stillbornem się dzieje?

Co do samego Genius Ultor to dziś rano sobie to włączyłem i powiem tyle. Płyta dobra, bez rewelacji, ale na tyle dobrze jej się słucha że stosunkowo często do niej wracam.
A tak przy okazji ciekawe co tam ze Stillbornem się dzieje?

- koreaniec
- w mackach Zła
- Mental
w kotłach śmierć gotuje się
z żelaznego rondla wojnę jem
z żelaznego rondla wojnę jem
You may raise your chalice of nothing