DIABOLIC
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
DIABOLIC
Co sądzicie na temat tej kapeli, jaki album najbardziej wam sie podoba, czy potrzebna był reaktywacja ? Co myślicie o konflikcie Aantara z Brianem Malonem ? I o nieobecności tego ostatniego w reaktywacji Diabolic ?
Przypominam że kapela nagrała cztery płytki i trzy mimi albumy :
Supreme Evil
City of the Dead [Ep]
Subterraneal Magnitude
Vengeance Ascending
Infinity Through Purification
Possessed By Death [Ep]
Chaos In Hell [Ep]
Na ich profilu na My Space dostępny jest nowy kawałek, z nadchodzącego mini ablumu "Chaos In Hell".
[urlhttp://www.myspace.com/diabolic666[/url]
To już drugi ich mini album po reaktywacji,i do tego wydany w tym samym roku co wcześniejszy mcd "Possessed By Death".Jeszcze niedawno panowie zapowiadali nową płytkę, i nawet był już podany jej tytuł "Shellfire And Tombstones", póxniej mówiło się o roku 2007 jako ty kiedy nowy album wyjdzie na rynek, jednak na razie Amerykanie raczą nas porcja muzyki z dwóch miniaków.
Obecny skład kapeli wyglada następująco :
Aantar Lee Coates - Drums (Unholy Ghost, ex-Horror of Horrors, Blastmasters, ex-Eulogy (US), Necrosis (US), Exmortis (US), ex-Impiety (US))
R.J. - Guitar
Kelly McLauchlin - Guitar (Pessimist (US), Unholy Ghost, Cauldron)
Paul Ouellette - Vocals, Bass (Unholy Ghost)
Ze spraw związanych bezpośrednio z Diabolic to kapela w której grali jego członkowie amianowicie Unholy Ghost dokonała żywota, Blastmasters (gdzie gra Aantar) nadal istnieje i podobno reaktywował się zespól Exmortis w który czarnoskóry perkusista także kiedys pogrywał (z nim w składzie).O Eulogy jest gdzies temat więc ta sprawe omijam.
Przypominam że kapela nagrała cztery płytki i trzy mimi albumy :
Supreme Evil
City of the Dead [Ep]
Subterraneal Magnitude
Vengeance Ascending
Infinity Through Purification
Possessed By Death [Ep]
Chaos In Hell [Ep]
Na ich profilu na My Space dostępny jest nowy kawałek, z nadchodzącego mini ablumu "Chaos In Hell".
[urlhttp://www.myspace.com/diabolic666[/url]
To już drugi ich mini album po reaktywacji,i do tego wydany w tym samym roku co wcześniejszy mcd "Possessed By Death".Jeszcze niedawno panowie zapowiadali nową płytkę, i nawet był już podany jej tytuł "Shellfire And Tombstones", póxniej mówiło się o roku 2007 jako ty kiedy nowy album wyjdzie na rynek, jednak na razie Amerykanie raczą nas porcja muzyki z dwóch miniaków.
Obecny skład kapeli wyglada następująco :
Aantar Lee Coates - Drums (Unholy Ghost, ex-Horror of Horrors, Blastmasters, ex-Eulogy (US), Necrosis (US), Exmortis (US), ex-Impiety (US))
R.J. - Guitar
Kelly McLauchlin - Guitar (Pessimist (US), Unholy Ghost, Cauldron)
Paul Ouellette - Vocals, Bass (Unholy Ghost)
Ze spraw związanych bezpośrednio z Diabolic to kapela w której grali jego członkowie amianowicie Unholy Ghost dokonała żywota, Blastmasters (gdzie gra Aantar) nadal istnieje i podobno reaktywował się zespól Exmortis w który czarnoskóry perkusista także kiedys pogrywał (z nim w składzie).O Eulogy jest gdzies temat więc ta sprawe omijam.
In a world of compromise...some don't
-
- zaczyna szaleć
Jakiś temat o Diabolic kiedys tam był już... Kapelka pełna wzlotów i upadków. Kiedyś dużo częściej słuchana przeze mnie 1 i 2 to całkiem dobre płyty, 3 kupa, 4 powrót do niezłej formy, po dordze przygoda z Unholy Ghost (w sumie niemal blizniaczo podobne granie do Diabolic) Zobaczymy co będzie na nowej płycie, choć jakichś rewelacji się nie spodziewam, zobaczymy...
-
- postuje jak opętany!
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Supreme Evil-znakomity materiał 9/10
Subterraneal Magnitude-3 pierwsze numery jak wyżej potem coraz większa nuda 7/10
Vengeance Ascending-zjebane brzmienie po maksie, muzyka się broni 7/10
Infinity Through Purification -bardzo silna pozycja 8,5/10
Myslę, że Coates od zawsze był pojebany. Nie dało się czytać megalomańskich bredni jakie serwował w większości wywiadów.
Subterraneal Magnitude-3 pierwsze numery jak wyżej potem coraz większa nuda 7/10
Vengeance Ascending-zjebane brzmienie po maksie, muzyka się broni 7/10
Infinity Through Purification -bardzo silna pozycja 8,5/10
Myslę, że Coates od zawsze był pojebany. Nie dało się czytać megalomańskich bredni jakie serwował w większości wywiadów.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Mnie rozjebał fakt jak w wywiadzie (jest w dziale wywiady na Masterfulu) powiedział że ostatnia płyta nagrana bez niego w składzie jest słaba, i lepszy już jest ostatni Unholy Ghost - co za bełkot.Wysłane przez Major
Najbardziej w ich dyskografii cenię "Supreme Evil " - bardzo mocny debiut najlepsza ich płyta, co do późniejszych nagrań to po kolei:
1. epka "City Of the Dead" (utwory z demo) - mocna rzecz podobnie jak jedynka,
2. "Subterraneal Magnitude" - fajne brzmienie, ale muzycznie słabiej niż na jedynce,
3. "Vengeance Ascending" - muzycznie jak wyżej, natomiast zjebane brzmienie,
4. "Infinity Through Purification" - bardzo mocny materiał, tak powinna wyglądać ich druga płytka.
Obecne wydawane mini i nie wydana płyta - czeski film, może nawet kabaret.
Brak w składzie Briana Malone'a i kłótnie o prawa do nazwy - śmieszne.
Re: DIABOLIC
DIABOLIC have completed recording the band’s 5th full-length CD, “Excisions of Exorcisms”.
The CD was recorded at D.O.W. Studios in Seffner, FL with producer Juan “Punchy” Gonzalez (MORBID ANGEL, TERRORIZER, UNHOLY GHOST, live sound for NILE).
Track listing is as follows:
1. Excisions of Exorcisms
2. Hellish World
3. Entombed
4. Venomous Habitations
5. Evil in Disguise
6. Bloodwashed
7. False Belief
8. Fragmented Kreations
Artwork is being completed by Joe Petagno (MOTORHEAD, MARDUK, KRISIUN, ANGELCORPSE).
A label will be announced shortly, and we are expecting a Feb/Mar 2010 release date.
The band’s current lineup includes founding members Aantar Coates (Drums), Paul Ouellette (Bass/Vocals), and guitarists Kelly McLauchlin (UNHOLY GHOST, PESSIMIST) and Jeff Parrish (BLASTMASTERS).

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
I bardzo dobrze. Mam nadzieję,że mnie nie zawiodą, bo wszystkie wcześniejsze materiały lubię. (Niektóre nawet bardzo).
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ale to akurat jest prawda.KAKAESIAK pisze:Mnie rozjebał fakt jak w wywiadzie (jest w dziale wywiady na Masterfulu) powiedział że ostatnia płyta nagrana bez niego w składzie jest słaba, i lepszy już jest ostatni Unholy Ghost - co za bełkot.
Jeśli chodzi o 'Infinity Through Purification' to płyta Unholy Ghost zjada ją na śniadanie. Lubię muzykę Diabolic, niektóre płyty nawet bardzo ("Supreme Evil" niszczy). Mimo nowoczesnego brzmienia zawiera zacny ładunek diabelstwa i starego dobrego death metalu bez zbędnego kombinowania. Swoją drogą uważam, że Paul Ouelette ma zajebisty wokal. Posłuchajcie wokali w ich wersji 'Visions From The Darkside" - miszcz.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
I dokładnie taka jest cała płyta. Rewolucji nie ma i nie będzie, na żadnym podium się nie znajdzie, ale jest to kawał porządnego amerykańskiego death metalu z diabelskim zacięciem. Może nie jest to oryginalna muzyka, ale na pewno posiadająca swój charakter. Przez większość czasu jest cholernie szybko, bez zbytniego kombinowania i jak zwykle słychać, że mimo tych wszystkich blastów i nowoczesnego brzmienia goście z Diabolic wolą Sodom niż Suffocation. ;) Wokale Paula Ouellette jak zwykle klasa.Conflagrator pisze:Fajny. Bez obsrania, ale myślę, że dobra płyta będzie.
- Adrian696
Przesłuchałem tak na szybko dwa razy (oj ten synek - lubi sobie pogadac, dobrze, ze nie lubi płakać ;) ) - zgadzam sie - to jest ten rodzaj USDM który ja lubie i który nie wymaga silenia sie na oryginalnosc - maja przypierdolić bez upiekszaczy i to im wychodzi bardzo dobrze... ale obadam dokładnie te płytke - w juesej bida ostatnio okrutna...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Rattlehead
Przesłuchałem zaledwie dwa razy i przyznam szczerze, że jakoś nie chce mi się wracać ponownie do tej płyty. Jakieś to takie trochę przepitolone, przymulone i nudnawe miejscami. No nie wiem, może w późniejszym czasie przypierdoli mi w potylicę, na razie zaledwie pogłaskało do snu.
support music, not rumors
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Generalnie mogę się pod tym podpisać. Bardzo solidne łojenie, z mnóstwem fajnych riffów. Nie podoba mi się brzmienie bębnów - zwłaszcza stopy zlewające się z przejściówkami, może to kwestia innego koloru skóry. :mrgreen:Conflagrator pisze:I dokładnie taka jest cała płyta. Rewolucji nie ma i nie będzie, na żadnym podium się nie znajdzie, ale jest to kawał porządnego amerykańskiego death metalu z diabelskim zacięciem. Może nie jest to oryginalna muzyka, ale na pewno posiadająca swój charakter. Przez większość czasu jest cholernie szybko, bez zbytniego kombinowania i jak zwykle słychać, że mimo tych wszystkich blastów i nowoczesnego brzmienia goście z Diabolic wolą Sodom niż Suffocation ;) Wokale Paula Ouellette jak zwykle klasa.Conflagrator pisze:Fajny. Bez obsrania, ale myślę, że dobra płyta będzie.
- Mol
od Suffo to sie odpierdolcie
nowa plyta jest sredniawa, posluchalem kilka razy i raczej do niej nie wroce. bebny wyprodukowane fatalnie.

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wrzucili rzekomo nowy kawałek "Mausoleum Of The Unholy Ghost", chyba nagrany suszarką do włosów:
https://www.reverbnation.com/play_now/2 ... _news_item" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.reverbnation.com/play_now/2 ... _news_item" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tragedia te brzmienie. Jeśli mowa o zespole lubię wszystkie wydawnictwa(bez urwania dupska) a najlepiej robi mi Infinity
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Siakieś demo, poczekajmy co dalej nagrają. Dobry band, oby szykowali wpierdol.