ZINES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: ZINES

07-07-2010, 20:08

jeszcze można go spokojnie kupić, jak już zejdzie to się zastanowię hehe
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

07-07-2010, 20:15

Jak go w Europie ktoś będzie dystrybuował to może też go kupię, ale pewnie mało to możliwe. Nie chcę mi się płacić ponad 10 dolca za pocztę z USA na razie.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-07-2010, 20:19

w europie to chyba nieprędko, jeśli w ogóle ktokolwiek. ja tam się szarpnąłem, do tego dobrałem sobie jeszcze trochę majdanu i jest luz.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Karkasonne

07-07-2010, 20:22

Miazga, ale co to jest? Samodzielny zine, czy jakaś kompilacja? Ile to kosztowało?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-07-2010, 20:29

gallery of grotesque - samodzielny zine. piąty numer, wydany po pięciu latach przerwy, więc trochę materiału się nazbierało - choć w sumie większość wywiadów wygląda mi na całkiem świeże. niedawno się to to ukazało, do dostania w hells headbangers za bodajże 11 czy 12 dolarów, przesyłka drugie tyle, bo waży to prawie kilo, więc najlepiej coś sobie dobrać do zamówienia jak kogoś to boli.

edit: dodam jeszcze, że jest klejony, okładka tektura+lakier, wydaje się być solidny, nie rozpierdoli się przy pierwszym kartkowaniu.
mam też numer poprzedni, też sporawy, coś pod 100 stron, choć tu już zwykły print + zszywki. również zawiera kilka ciekawych wywiadów, czy innymi słowy sporo czytania.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-07-2010, 23:37

Czy ktoś z wyalienowanych jednostek się może orientuje kiedy się ukaże 20 nr SLAYER Magazine? Ew. co będzie zawierał? I czy będzie w empikach? ;-)
... tylko nie piszcie że razem z bootlegem Blasphemy i "Camera Obscura" ;-) liczę na poważne posty!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

10-07-2010, 19:28

Scaarph pisze:gallery of grotesque - samodzielny zine. piąty numer, wydany po pięciu latach przerwy, więc trochę materiału się nazbierało - choć w sumie większość wywiadów wygląda mi na całkiem świeże. niedawno się to to ukazało, do dostania w hells headbangers za bodajże 11 czy 12 dolarów, przesyłka drugie tyle, bo waży to prawie kilo, więc najlepiej coś sobie dobrać do zamówienia jak kogoś to boli.

edit: dodam jeszcze, że jest klejony, okładka tektura+lakier, wydaje się być solidny, nie rozpierdoli się przy pierwszym kartkowaniu.
mam też numer poprzedni, też sporawy, coś pod 100 stron, choć tu już zwykły print + zszywki. również zawiera kilka ciekawych wywiadów, czy innymi słowy sporo czytania.

Powiedz lepiej jaki poziom merytoryczny i językowy, czy dobrze się czyta czy tylko wygląda dobrze. Swoją drogą to debilizm żeby połowę ze 100 stron zmarnowac na foteczki i logóweczki, bo oczywiście nikt nie wie jak one kurwa wyglądają.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

10-07-2010, 19:57

jeszcze nie wiem jak poziom merytoryczny bo jeszcze nie czytałem. dzisiaj wyniosłem do kibla, bo jestem tak zaganiany ostatnio, ze tylko w ten sposób coś tam z tego szmatławca uszczknę hehe, a makulatury na kupce do przeczytania coraz więcej.
nie powiem, bardziej to przypomina jakiś elementarz, niż podziemnego zina, ale taka formuła się chyba po prostu wilhelmowi podoba. zdaje się, że pytania są w tak samo irytującym tonie jak i te z poprzedniego numeru, czyli: "witaj w galerii, jestem taki to a taki, tu jestem ja, tu moja kosa, o - a tu widzowie siedzą więc się ukłoń. możemy zaczynać?". na szczęście nie jest to coś co kompletnie niszczy odbiór, raczej nie przekracza granicy wkurwienia.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Wielki Hektor
rozkręca się

10-07-2010, 21:28

Mam, a w zasadzie miałem jeden egzemplarz zine'a który prowadzi Czesław. Dziwną przeszedł u mnie drogę w domu on. Kiedyś zostawiłem go w kuchni i musiała znależć go babka bo stał się podstawką na weki w piwnicy. W zasadzie podstawką na słoiki ze smalcem. Ale przeczytałem go bardzo szybko całego i już nie musiałem go czytać i wyrywać spod smalców. Moja babka od pewnego czasu topi smalec i sprzedaje i dużo jest w domu słoików. Sprzedaje go ludziom i w ten sposób mamy coś z tego pieniędzy. Ostatnio wynikła afera bo przyszli jacyś ludzie ze wsi wraz z policją i chcieli zabrać babkę do komisariatu twierdząc że babka z psów robi ten smalec. Ale w końcu jej nie zabrali i sprawa przycichła. Ja tam nie wiem z czego go babka robi, grunt że jest dobry i ma w sobie spore kawałki mięsa.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

11-07-2010, 20:00

Szkoda że już nie masz, długopisowa recenzja dowolnego zina musi miażdżyć.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

11-07-2010, 22:25

Ja myślę, że jakby Długopis się wziął za robienie zine'a to Wolfpack poszedłby w zapomnienie ;-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

26-07-2010, 10:54

Wrzuci ktoś wszystkie Turbosperminatory?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

26-07-2010, 11:54

i Garazele
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-07-2010, 10:38

A moze wogole chcesz kupic kilka Turbosperminatorow?
samael
rozkręca się

27-07-2010, 11:21

wg strony:
http://www.myspace.com/turbosperminatormagazine
dostępne są jeszcze dwa ostatnie numery.
j
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

30-07-2010, 15:24

samael pisze:wg strony:
http://www.myspace.com/turbosperminatormagazine
dostępne są jeszcze dwa ostatnie numery.
Dokładnie!Są.Własnie zamówiłem oba...
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

23-08-2010, 23:57

9- go września ma się ukazać 9- ty nr R' lyeh. Polecam:-)
NECRO SKINS SOCIETY
samael
rozkręca się

25-08-2010, 12:51

nowy tytuł na scenie:

FIRST LIMITED ISSUE OF OLDSCHOOL METAL MANIAC MAAGAZINE available on 15th of July 2010!

Containing tons of the materials and interviews with such essential heroes of real Metal as TRENCH HELL, MERCILESS DEATH, TOXIC HOLOCAUST, ATTOMICA, EXORCIST, BACKWATER, RAZOR, SENTINEL BEAST, MORBID SAINT, DARKTHRONE, EM RUINAS, NIGHTMARE, ABSCESS/AUTOPSY, MIDNIGHT, SZRON, KRIEGSMACHINE, GUMO MANIACS, STORMING STEELS, article about dark tattoo artist LENON, an essay on the cult Polish horror classic WILCZYCA" (The She-Wolf"), report from KISS show in Ostrava, CZ and many more.

oldschool_metal_maniac@wp.pl
thrashing_madness@wp.pl
j
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

25-08-2010, 16:10

zmieliłem w końcu ten gallery of grotesque 5. no cóż, najefektowniejszy to to ma wygląd z wierzchu. w środku natomiast - nie każdemu może to pasować, ale duuuża czcionka i duuuuuuuuuże zdjęcia, nierzadko na całą lub prawie całą stronę. wywiady nawet niezłe, długie, dotyczące nie tylko muzyki, co cieszy. nieźle się czyta. im bliżej tylnej okładki, tym więcej literówek, a nawet kilka zwyczajnych byków się pojawia (zwłaszcza w nieskorektowanych wypowiedziach). recenzji dosłownie garstka, może z piętnaście, ich poziom jest daleki od zadowalającego. no generalnie taki se ten zine. niezły, ale mogło być lepiej. edytor zapowiada już numer szósty, ponoć jeszcze bardziej obszerny. mam nadzieję, że nie oznacza to tylko powiększenia czcionki i rozmiaru i tak niemożebnie roztyłych zdjęć. ja bym ten cały numer spokojnie zmieścił na 48 stronach.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-09-2010, 00:47

The texts below was written by Metalion of Slayer Magazine:

SLAYER XX BLOOD FIRE DEATH
Obrazek

Interviews and articles with:

WATAIN
MORBID
WHIPLASH (Tony Scaglione)
BATHORY (several interviews and reviews in a somewhat big tribute feature)
666 (no)
SADUS
KREATOR
SAVAGE THRUST
MEDIEVAL
INVIDIOUS
DEATHRASH
OBSCURITY
NOCTURNAL GRAVES
SADISTIK EXEKUTION
SUNNO))
GROTESQUE
MASTER’S HAMMER
DESTROYER 666
PAGAN ALTAR
STRID
JARBOE
FUNERAL MIST
NIFELHEIM
as well as other more or less familiar features.

Obrazek

All sales goes through NUCLEAR WAR NOW so check out their site for further information and for distribution in your area.
-------------
źródło: NWN Prod.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ