FOUL STENCH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
FOUL STENCH
Nie wiem dlaczego ta płyta/zespół nie posiada jeszcze tematu, bo mamy tu do czynienia z sensacją dużego kalibru. FOUL STENCH byli łaskawi powstać już w 1990 roku, nagrali parę demówek i zanurzyli się w czeluściach alkoholu oraz cięższych nałogów - co wnioskuję po zdjęciach - by niedawno lekko otrzeźwieć, nagrać EP, split i prześwietny album, o którym mowa poniżej.
Pierwsze co mogę rzuca się w uszy to fakt, że wokalista ww. czyli King Stench już zdobył złoty mikrofon za growling za rok 2010. Ciężar, agresja i tęsknota za latami chwały death metalu w jednym; ma facet koparę i tyle! Teraz o instrumentach, które są nagrane tak, że Century Media czy Nuclear Blast nigdy by tego nie wydały. Mamy tu brud i smród z 0% zawartością plastiku, a zatem to co tygryski lubią najbardziej. Pojawiające się porównania do Obituary ze "Slowly We Rot" i Napalm Death z "Harmony Corruption" raczej na miejscu, ale to zbyt duże uproszczenie. Lepiej samemu posłuchać:
http://www.myspace.com/foulstench" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwsze co mogę rzuca się w uszy to fakt, że wokalista ww. czyli King Stench już zdobył złoty mikrofon za growling za rok 2010. Ciężar, agresja i tęsknota za latami chwały death metalu w jednym; ma facet koparę i tyle! Teraz o instrumentach, które są nagrane tak, że Century Media czy Nuclear Blast nigdy by tego nie wydały. Mamy tu brud i smród z 0% zawartością plastiku, a zatem to co tygryski lubią najbardziej. Pojawiające się porównania do Obituary ze "Slowly We Rot" i Napalm Death z "Harmony Corruption" raczej na miejscu, ale to zbyt duże uproszczenie. Lepiej samemu posłuchać:
http://www.myspace.com/foulstench" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 13-04-2014, 21:13 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rasowy masterfulowicz
Re: FOUL STENCH - Eternal Rot
próbki na myspace bardzo zachęcające. Zapoznam się z całością to się wypowiem.
KVLT lizania CZASZKI
Zajebista płyta. Brzmienie wręcz idealnie dopasowane, masa wpadających w ucho riffów, mocarne wokale, groove... no wszystko tu jest co trzeba i w dodatku wymieszane w niemal idealnych proporcjach. Dopiero pierwszy raz przesłuchałem, ale już przy pierwszym numerze był banan na mordzie, który w dodatku nie zszedł przez cały czas trwania płyty. Wyborne. Gdzie to można u nas kupić?
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a juz prawie dwa tygodnie temu pisałem, ze płyta niszczy obiekty...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
W sumie przesłuchałem po Twoich wpisach w np, a potem dopiero zauważyłem, że jest o nich temat. Napisz jeszcze gdzie to można dostać w Polsce 

- Adrian696
nigdzie nie widziałem, na ebayu jest - ale mysle ze na allegro bedzie u znanych sprzedawców co śledza Masterfula 

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nie reklamuj za bardzo, bo znów z 50 zł nie zejdzieAdrian696 pisze:nigdzie nie widziałem, na ebayu jest - ale mysle ze na allegro bedzie u znanych sprzedawców co śledza Masterfula

- panthyme
- w mackach Zła
Ja bym dorzucił do porównań oprócz Obituary i Napalmów jeszcze wczesny Gorefest.
Płyta ma moc.
Płyta ma moc.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobra płyta. Świetnie brzmi a wokale są naprawdę mocarne. Do pojawiających się porównań dodałbym jeszcze Benediction z okresu pierwszych trzech płyt. Do tego miłe dla oka wydanie i 'poetyckie' teksty. Smakowite.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Po następnych przesłuchaniach płyty Foul Stench stwierdzam, że najlepszym obiektem porównawczym dla niej byłoby belgijskie CADUCITY i ich prześwietna "The Weiliaon Wielder Quest" (pozostałe 3 albumy także polecam).
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- świeżak
- Kontakt:
This is King Stench, singer / vocalist for the band Foul Stench. Thank You all for the great comments ! Much respect here ! King
- Najprzewielebniejszy
właśnie przyszło i słucham - udany kawał zgnilizny!!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- olo1972
- postuje jak opętany!
Jakoś przegapiłem ten temat i dopiero zapoznaję się z tą stęchlizną, ale jazda. Trzeba zamówić.
Wtedy nigdzie nie było, teraz ta zajebista płyta leży sobie na allegro w przystępnej cenie. Warto dodać do Chaos Inception, bo płyta rozpierdala :) Przy okazji może ktoś nowy pozna.
http://allegro.pl/foul-stench-eternal-r ... 90482.html
http://allegro.pl/foul-stench-eternal-r ... 90482.html
- aginsiak
- w mackach Zła
Na pewno przewijała sie tutaj ,gdzies płyta KING STENCH-Visions Of Death ....coż można dodać ....chamówa 100%
You ate that nasty cunt
Sores inside heinous hole
Stench of whore
You taste that nasty clit
Putrid smell
Stench of whore
Stench of whore
zalecam z serca maści wszelkiej skurwielom bandziorom
You ate that nasty cunt
Sores inside heinous hole
Stench of whore
You taste that nasty clit
Putrid smell
Stench of whore
Stench of whore
zalecam z serca maści wszelkiej skurwielom bandziorom
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
To może i ja to sobie dodam do Chaos Inception i Gigan? :D Tagi powyżej wypisane bardzo obiecujące, a sam materiał - co mnie nie dziwi - jakoś mnie ominął. Rozumiem, że warto się z tym zapoznać? ;)))
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Bezwzględnie warto. Doskonały materiał. Coś znacznie ciekawszego niż kolejny fajny retro death.
- Sybir
No nie, albo FS, albo C :Pkregozmyk pisze:pytanie...weź jeszcze CENTURION!
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Centuriona zamówię sobie z Cianide, ale to już po wypłacie ;) Na razie musi mi wystarczyć Foul Stench i jeszcze dwie takie rzeczy z Psycho.
- chaos
- w mackach Zła
właśnie dotarła wraz z innymi od Roberta
zajebisty materiał, wpasowało się w moje def metalowe ucho jak ulał :)
zajebisty materiał, wpasowało się w moje def metalowe ucho jak ulał :)