GRAVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: GRAVE
rotflblack_lava pisze:teraz to tylko Grave gra prawdziwy szwecycki DM. Entombed się do nich nie umywa, choć lubię ich ostatnią płytkę.
this is a land of wolves now
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no właśnie - fajna płyta wyszła temu Grave, najlepsza po reaktywacji, co nie zmienia FAKTU, że za jakimkolwiek Entombed mogą sobie instrumenty nosić.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
szczególnie że Entombed ostatnio nagrywa stricte DM plyty. jeżeli chodzi o zawartość to nie ma czego porównywać. widzę, że na tym forum nie mozna mieć jednak swojego zdania a jedynie podzielać "słuszne" poglądy tutejszych autorytetów. pozdrawiam.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Nawet bardzo. Morph wspiąłeś się na wyżyny dziecinady tak zabawnie i oryginalnie przekręcając mój złowieszczy nick. Nie wspomnę, że de facto to argument ad personam, nie odnoszący się w żadnej mierze do mojego wcześniejszego posta odnośnie ilości DM w DM na nowej płycie Entombed. Może posłuchaj "Same difference" - nakurwiają tam megasieczkę!!!
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- twoja_stara_trotzky
jeżeli Entombed nie gra death metalu (z czym bym polemizował), to gra muzykę wychodzącą z death metalu i po prostu rozwijającą ten gatunek. co zresztą nie ma najmniejszego znaczenia, bo oceniać można jakość muzyki, a w jej wypadku kwestie szufladek nie mają ŻADNEGO znaczenia.
- Skaut
-
oczywiscie black lava gada od rzeczy.
a jesli chodzi o death metal made in sweden to temat sie przejada cyklicznie,pare lat tłustych,pare chudych,raz ziewanie,innym razem zachwyt az do przesady. osobiscie,nie potrzebuje do szczescia kolejnej plyty Grave,Dismember,Unleashed,Facebreaker,Bloodbath,Nominon,Interment, etc etc..owszem,mozna posluchac,ale co z tego? tydzien,dwa, i plyta pokrywa sie kurzem..
a jesli chodzi o death metal made in sweden to temat sie przejada cyklicznie,pare lat tłustych,pare chudych,raz ziewanie,innym razem zachwyt az do przesady. osobiscie,nie potrzebuje do szczescia kolejnej plyty Grave,Dismember,Unleashed,Facebreaker,Bloodbath,Nominon,Interment, etc etc..owszem,mozna posluchac,ale co z tego? tydzien,dwa, i plyta pokrywa sie kurzem..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
bym się podpisał, gdybyś napisał o death metalu ogólnie, a nie o szwedzkim death metalu, który i tak jest stosunkowo w najlepszej formie w ostatnich latach z wszystkich znanych mi death metali 

- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
bo jest po prostu za dużo dobrego[V] pisze:etc etc..owszem,mozna posluchac,ale co z tego? tydzien,dwa, i plyta pokrywa sie kurzem..

oczywiście sprawa wygląda w ten sposób, że w tej chwili mamy bardzo dużo bardzo dobrego death metalu, a także bardzo dużo zespołów, które 'nauczyły się robić/podrabiać dobry death metal' - wciąż jednak jest to sytuacja najlepsza od wielu lat. Oczywiście co innego kwestia 'środowiskowa' - że to już nie to samo, że myspace, mp3 itp. Ale od strony czysto muzycznej mamy w tej chwili w death metalu Eldorado. Kto tego nie widzi, ten stetryczały dziadyga ;P
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
no wlasnie,te zespoly o ktorych piszesz ,ze nauczyly sie jak robic/podrabiac dobry death metal w moim osobistym rankingu najszybciej ida w odstawke. chyba jestem stetryczaly dziadyga ,bo jesli chodzi o death metal to ciezko mi w tym roku wygrzebac cos naprawde sensownego,poza rewelacyjnymi Majesty and Decay i Dawn of Inhumanity.Olo pisze:bo jest po prostu za dużo dobrego[V] pisze:etc etc..owszem,mozna posluchac,ale co z tego? tydzien,dwa, i plyta pokrywa sie kurzem..
oczywiście sprawa wygląda w ten sposób, że w tej chwili mamy bardzo dużo bardzo dobrego death metalu, a także bardzo dużo zespołów, które 'nauczyły się robić/podrabiać dobry death metal' - wciąż jednak jest to sytuacja najlepsza od wielu lat. Oczywiście co innego kwestia 'środowiskowa' - że to już nie to samo, że myspace, mp3 itp. Ale od strony czysto muzycznej mamy w tej chwili w death metalu Eldorado. Kto tego nie widzi, ten stetryczały dziadyga ;P

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Conflagrator pisze:Weź synek skończ pierdolić, zajebista jest.Conflagrator pisze: I dokładnie taka jest - solidna, takie mocne 6,5-7/10. Nie powiem żeby to była jakaś rewelacja, ale słucha się bardzo dobrze i na pewno na półce postawię. Fajna płyta.

znaczy się, wreszcie zaskoczyła?!
Zaskoczyła w sumie od razu, ale ostatnio do niej wróciłem i stwierdziłem, że to jednak jedna z lepszych płyt z death metalem jakie słyszałem w ostatnim czasie. Początkowo uznałem, że to po prostu kolejny rzetelny album, ale po kilku kolejnych przesłuchaniach stwierdziłem, że w temacie oldskulowego death metalu, który nie wnosi nic, ale cieszy jak trzęsienie ziemi w Haiti, "Burial Ground" to płyta niemalże idealna.