ACID DRINKERS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: ACID DRINKERS

31-08-2010, 17:36

Aż tak bym się nad nimi nie pastwił. Ryzykownym posunięciem było podejście na całkowitym luzie do absolutnej klasyki, ale mam wrażenie, że oni tacy naprawdę są - nie przejmują się opiniami ogółu. Mają swojego "fizia" i go pielęgnują. Dla mnie ich przeróbka "Seasons..." to nie jest żadna obraza czy szarganie świętości, nie oburza mnie, nie obruszam się. Ot, zwykła ciekawostka. Trzeba jednak przyznać, że jak większość ciekawostek - tylko na jeden raz.
"Ring of fire" jest niezły, ale zagrany za szybko. Na koncertach brzmiało to o wiele lepiej.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

31-08-2010, 18:01

Ale nie o to się rozchodzi, że oni kalają świętość i lżą ze sfery sacrum. Zwyczajnie ich interpretacja jest niestrawna, tak płytka w swoim zamyśle, że aż smutek ogarnia i zalewa. Z drugiej strony, nie zazdroszczę im, wszak domyślać się mogę jak cięzkim kawałkiem chleba jest trzymanie przy życiu takiego tworu. Tym bardziej, że zdaje się to być ich podstawowe źródło utrzymania.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
aryman
postuje jak opętany!

31-08-2010, 18:03

Najgorsze jest to, że to nawet śmieszne nie jest. Na poziomie bawarskiego humoru.
Ten smutek zagrany z Czesiem to przynajmniej zabawa z typową dla niego konwencją. A cover Slayera to po prostu dno.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-08-2010, 18:08

Po zapoznaniu się z większością nowych przeróbek za pośrednictwem You Tube muszę stwierdzić, że pierwszy "Fishdick" wygrywa na całej linii.
wolf

31-08-2010, 22:03

Pacjent pisze:Acid Drinkers to kiepski, żenujący żart pasujący do klimatu WOŚP i brudasów, którym wydaje się, że słuchają metalu. Sam fakt, iż są od 20 lat tak bardzo popularni w oficjalnych mediach (mimo, iż żaden z nich nie chodzi z Dodą itp.) świadczy o tym, że to g.... do kwadratu.
tylko ,ze rasowy brudas to metal wlasnie wiec o co biega?
nie powiem abym palal totalna miloscia do ad,jednak duzo ich kawalkow idealnie mi podchodzi,na trzezwo ,po pijaku lub podczas plewnienia warzyw w ogrodzie.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

31-08-2010, 22:57

kupa
jeden riff Darkthrone więcej jest wart niż wszystkie Fiszdiki

kurwa. to jest niezłe. Muir-like na perce i Kerry King wannabe na wieśle.
Ostatnio zmieniony 31-08-2010, 23:08 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
wolf

31-08-2010, 23:06

to i tak slabo bo pierdniecie ireny santor>>>>> caly darkthrone,vlad tepes oraz pazuzu
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

31-08-2010, 23:14

wolf pisze:to i tak slabo bo pierdniecie ireny santor>>>>> caly darkthrone,vlad tepes oraz pazuzu
irena santor>>>>> caly darkthrone,vlad tepes oraz pazuzu>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>acid drinkers

no bo kurwa, powiedzmy sobie szczerze, Irena Santor jest krieg!
wolf

31-08-2010, 23:21

Xapapote pisze:
no bo kurwa, powiedzmy sobie szczerze, Irena Santor jest krieg!
[/quote]
no kurwa oczywisty qlt
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

31-08-2010, 23:28

analizowałem riffy Santor na guitar pro. jakby obniżyć strój do D to taki Celtic Frost może się schować do borsuczej nory.
wolf

31-08-2010, 23:40

celtic frost co to za chuje?moze to oni grali ostatnia trase z karelem gottem?
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

01-09-2010, 10:39

Patrzac po aukcjach Mystic Productions na allegro to zachwalany tutaj FishDick Zwei swietnie schodzi :mrgreen: .
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-09-2010, 11:36

Nie od dzisiaj wiadomo, że Masterful to taka Wyborcza polskich metalowców. Jak Trotzky i Drone powiedzą, że coś jest względnie chujowe, a reszta pokiwa głową to znaczy, że się tego na salonach nie słucha i to jest faux pas.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
wolf

01-09-2010, 12:02

wynika z tego jasno,ze nie slyszales ani jednej ich plyty a swoje wypowiedzi opierasz na przeczytanych wczesniej recenzjach w bravo.
Awatar użytkownika
Lykantrop

01-09-2010, 12:08

Ja słyszałem wszystkie do "High Proof...". Dawno temu nawet "Strip Tease" mi się podobał, ale wtedy byłem młody, głupi, nieosłuchany i z bagażem doświadczeń nie większym niż 50 kaset. Jakoś parę miesięcy temu zrobiłem do tego podejście po latach i wymiękłem w połowie. To jest chujnia.

Ps. Zaznaczam, że nigdy nie zasięgałem opinii w czasopismach dla jednostrzałowych pizd z kompleksami.
wolf

01-09-2010, 12:19

Moim zdaniem nie mozna operowac skrajnymi wypowiedziami w stosunku do kapeli ktora egzystuje na rynku nascie lat i ma w dorobku spora liczbe plyt.Oczywiscie AD nigdy nie byl dla mnie pierwszoligowa kapela jednak smiac mi sie chce gdy ktos ocenia ich muzyke mianem "chujni".Plyty gdzies do "infernal connection"to calkiem poprawne granie bez wiekszych rozczarowan.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

01-09-2010, 13:45

Titus ma wybitnie wkurwiający sposób śpiewania.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

01-09-2010, 13:55

grot pisze:Titus ma wybitnie wkurwiający sposób śpiewania.
Śpiewania to tam jeszcze chuj ale on tak gada jak pojebany. Nie mogę zdzierżyć tej maniery. Zespół zaorać wpiździet.
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

01-09-2010, 16:42

Ja będę bronił, zwłaszcza "Strip tease". To naprawdę jest świetna płyta. Oryginalna, nietuzinkowa, zagrana z niespotykanym polotem, luzem, bez kompleksów, bez zapatrzenia w zachód jak inne krajowe "gwiazdy". "Masterhood of hearts devouring" czy "I'm a rocker" obecnie robią na mnie nawet większe wrażenie niż kilkanaście lat i kilkaset płyt temu.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-09-2010, 19:20

wolf pisze:
Pacjent pisze:Acid Drinkers to kiepski, żenujący żart pasujący do klimatu WOŚP i brudasów, którym wydaje się, że słuchają metalu. Sam fakt, iż są od 20 lat tak bardzo popularni w oficjalnych mediach (mimo, iż żaden z nich nie chodzi z Dodą itp.) świadczy o tym, że to g.... do kwadratu.
tylko ,ze rasowy brudas to metal wlasnie wiec o co biega?
Mów za siebie i sp....j z takim metalowym rasizmem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ