KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
oficjalne strony wydawnictw - ZAWSZE mozna sie dogadac co do ceny przesyłki, ebay...
zrob mi i sobie przysluge i sprawdz ile w empiku spiewaja za sprowadzenie "The Snowman" autorstwa Jo Nesbø w terminie 4 dni.
zrob mi i sobie przysluge i sprawdz ile w empiku spiewaja za sprowadzenie "The Snowman" autorstwa Jo Nesbø w terminie 4 dni.
- ultravox
Oczywiście masz racje, ale są rzeczy, których w moim mieście nie kupię nigdzie indziej - choćby prasa muzyczna, ta bardziej "niszowa", której w kioskach nie uświadczysz. Ja nie twierdzę, że Empik to najlepsze miejsce na zakupy, ale niektóre rzeczy mogę dostać tylko tam i to o dziwo nieraz taniej niż gdzieś indziej.Lykantrop pisze: Zależy o którym dziale mówimy, kto jakie ma gusta i czego dokładnie szuka. Jeśli chodzi o literaturę to akurat alternatyw jest sporo, ale systematycznie są wypierane przez takich monopolistów jak empik. Poza tym empik z góry założył, że z pewnymi wydawnictwami nie wejdzie w komitywę, jak chociażby w/w IPN. Nie wnikam w powody...![]()
Ogólnie rzecz biorąc jest bieda, podobnie jak w Saturnach czy MM, których oferta tez systematycznie się kurczy a ceny idą w górę. Od czasu do czasu można jednak trafić na ciekawe rzeczy w okazyjnych cenach (niestety na dzień dzisiejszy są to głównie wyprzedaże), dlatego wciąż jeszcze warto tam zaglądać.Lykantrop pisze: Co do muzyki to tam jest dosłownie i w przenośni bieda. I powie to potencjalny poszukiwacz płyt metalowych, meloman czy maniak jazzu. Dużo lepszą ofertę ma już Media Markt czy Saturn, gdzie nie dość, że więcej to i ceny zdarzają się okazyjne (chociaż w przypadku Saturna mogę się mylić - ostatni raz odwiedzałem sklep z tej sieci dobre 2 lata temu).
- ultravox
Nie no, oczywiście. Sęk w tym, że na dzień dzisiejszy nie mam paypala, więc trudniej jest mi zamawiać bezpośrednio ze źródła. Akurat rzeczy, które kupowałem miały ceny porównywalne z zachodnimi (zazwyczaj sprawdzam przed zakupem), ale w większości przypadków na pewno się przepłaca. Nie są to jednak jakieś gigantyczne kwoty, wiec tak czy inaczej doceniam możliwość zamówienia przez Empik.Analripper pisze:oficjalne strony wydawnictw - ZAWSZE mozna sie dogadac co do ceny przesyłki, ebay...
- Gore_Obsessed
Z rozrzewnieniem wspominam sytuację z lat 90. Empik miał wtedy naprawdę bogatą ofertę płyt w przyzwoitych cenach. Od mniej więcej '96 r. często odwiedzałem ten na Wolskiej, od '99 ten na Marszałkowskiej, potem przy Nowym Świecie. Jeździłem tam przynajmniej raz w tygodniu. Najpierw głównie po kasety, potem płyty CD. Było z czego wybierać, tylko człowiek jeszcze nie pracował i z gotówką było krucho.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Dziwnym nie jestboroowa pisze:ja w empiku kupuję tylko WILQ'a, czasem jakąś książkę czy gazetę

- Scaarph
to jest właśnie dla mnie najdziwniejsze. ma piętnaście tysięcy płyt, zna się na metalu lepiej, niż wszyscy tu piszący razem wzięci, rozumie też z niego więcej, no i oczywiście kocha metal bardziej, niż ktokolwiek inny, ale jedynymi źródłami płyt są dla niego allegro i pewnie okazyjnie media markt, a prasy o muzyce, którą tak kocha - empik. o ile na allegro - zakładam - pojawia się spora część wartych kupna płyt, tak w przypadku tej prasy maryjan równie dobrze mógłby być miłośnikiem wina i zaopatrywać się w pobliskim spożywczaku na rogu.Analripper pisze:coś Ty, Maria kupuje wyłącznie na Allegro i w Empiku, dla niego podziemne dystrybucje to jakiś niewyobrażalny kosmos! Jak można dystrybuować coś z czego nie ma się pieniędzy i nie jest wydawane w kilku tysiącach egzemplarzy??Scaarph pisze:a najlepiej to sobie wejdź na stronę jakiegoś dystrybutora, najbliżej masz czy to tbt, czy old temple, czy innego pagana i kup sobie od razu kilka różnych jeśli nie chce ci się jebać w pisanie maili do każdego z osobna.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No w sumie tez mnie to zastanawia. W np. moim przypadku to jest zrozumiałe, bo nie jestem nawet w 1/1000 takim maniakiem metalu jak Marian, przez co dla mnie jak na stronie distra nie ma numeru konta ani cennika to nie wiem o co chodzi i jak sie to zamawia 

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Hehehehe! Nie wiem skąd takie informacje bierzecie, ale z rozbawieniem je czytam
))) Nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo mi tego brakowało
))) Napiszcie jeszcze o nieprzesłuchanych płytach w folijkach na mojej półce, kapelach chłopaków w rajtuzach, nieznajomości Voivod i moim ulubionym Evol - poczuję się jakbym oglądał Alternatywy IV - niby tyle razy już się widziało, a wciąż bawi
))) No powiedzcie, że tęskniliście za mną ... 

- Adrian696
dziwnym nie jestIRONMIL pisze:No powiedzcie, że tęskniliście za mną ...

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Adrian696 pisze:dziwnym nie jestIRONMIL pisze:No powiedzcie, że tęskniliście za mną ...

tylko zmień nicka na normalnego Maryś

Nie - pod nowym nickiem nie będę już takim bucem. Obiecuję nie pisać po pijaku, nie podpuszczać, nie prowokować, nie obrażać, nie wywyższać się, nie kpić, nie przesadzać, nie fantazjować, nie ubarwiać, nie naciągać i nie dyskutować z Triceratopsem o jedzeniu kałuIhasan pisze: tylko zmień nicka na normalnego Maryś

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
IRONMIL pisze:Nie - pod nowym nickiem nie będę już takim bucem. Obiecuję nie pisać po pijaku, nie podpuszczać, nie prowokować, nie obrażać, nie wywyższać się, nie kpić, nie przesadzać, nie fantazjować, nie ubarwiać, nie naciągać i nie dyskutować z Triceratopsem o jedzeniu kałuIhasan pisze: tylko zmień nicka na normalnego MaryśObiecuję też milczeć w temacie "Jakie płyty ostatnio kupiłeś", żeby nie budzić frustracji, zazdrości i zawiści współbiesiadników:) Nie będę też pisał rzeczy, których wcale nie myślę,dla prostackiej przyjemności czytania postów pełnych oburzenia
)) W ogóle będę starał się pozować na mądrzejszego niż jestem w rzeczywistości, a słowa krytyki przyjmować z pokorą, zrozumieniem i szacunkiem dla krytykującego
))

- Adrian696
Maryś, tu w miedzyczasie nadleciało kilku takich zawodników, ze Twoja radosna twórczość jawi sie jako niewinna zabawa...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
o, a kiedy zaczniesz wprowadzać ten wspaniały plan w życie?IRONMIL pisze:Nie - pod nowym nickiem nie będę już takim bucem. Obiecuję nie pisać po pijaku, nie podpuszczać, nie prowokować, nie obrażać, nie wywyższać się, nie kpić, nie przesadzać, nie fantazjować, nie ubarwiać, nie naciągaćIhasan pisze: tylko zmień nicka na normalnego Maryś

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
To co, wychodzi na to że znowu w ogóle nie będziesz pisał tak?IRONMIL pisze:Nie - pod nowym nickiem nie będę już takim bucem. Obiecuję nie pisać po pijaku, nie podpuszczać, nie prowokować, nie obrażać, nie wywyższać się, nie kpić, nie przesadzać, nie fantazjować, nie ubarwiać, nie naciągać i nie dyskutować z Triceratopsem o jedzeniu kałuIhasan pisze: tylko zmień nicka na normalnego MaryśObiecuję też milczeć w temacie "Jakie płyty ostatnio kupiłeś", żeby nie budzić frustracji, zazdrości i zawiści współbiesiadników:) Nie będę też pisał rzeczy, których wcale nie myślę,dla prostackiej przyjemności czytania postów pełnych oburzenia
)) W ogóle będę starał się pozować na mądrzejszego niż jestem w rzeczywistości, a słowa krytyki przyjmować z pokorą, zrozumieniem i szacunkiem dla krytykującego
))

- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Gore_Obsessed
Digital i Planet Music były świetne. Chciałbym móc odbyć podróż do przeszłości z dzisiejszymi zasobami mamony i przebrać tam wszystko. 10-15 lat temu stać mnie było tylko na pojedyncze tytuły.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Czy ten digi będzie chociaż miał standardowe wymiary, aby normalnie na półkę postawić, czy będzie to dziwadło jak Morowe, co się nadaje przez okno wyrzucić?manieczki pisze:Dobra Polaczki-biedaczki czas pokazać wom jak TO się robi na podlasiu polska biedoto
http://www.hellywood.net/nonopusdei/des ... itle&num=0
- grot
- weteran forumowych bitew
ładne toto, a że NOD chały nie nagrywają, to chyba sobie zamówięmanieczki pisze:Dobra Polaczki-biedaczki czas pokazać wom jak TO się robi na podlasiu polska biedoto
http://www.hellywood.net/nonopusdei/des ... itle&num=0
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Mam jedną płytę i smiem sie nie zgodzić. Jak ostatnio wrzuciłem do odtwarzacza i usłyszałem jakis tekst w stylu: "krwawiąca pierś rozcięta znakiem diabła" to nie wytrzymałem...grot pisze: ładne toto, a że NOD chały nie nagrywają, to chyba sobie zamówię