INTRONAUT - Prehistoricisms [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: INTRONAUT - Prehistoricisms [2008]
Fakt duzo Mastodon, oby tylko nie zatracili swojej oryginalnosci, ale to tylko jeden kawalek i nie wiadomo jak bedzie wygladal na tle reszty plyty. Licze na ze Intronaut da rade i zabierze nas w kolejna interesujaca podroz jak ta do prehistorii
.

- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Glene
Bardzo dobra ta okładka, widać ze nie porzucili pierwotnego klimatu z poprzedniej okladki 

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O to do mnie hehe bylo.twoja_stara_trotzky pisze:[Ale nowy album zrobił mi po prostu przeogromne kuku.Wystrzelili mnie w kosmos, a raczej prosto do Parku Jurajskiego
Tak na rozkrecenie ponownej dyskusji.
void była skrajnie przeciętna... i ta też jest taka... tylko się stylistyka zmieniła nieco
no własnie, ci panowie są sprawni, a nie muzykalni

tu jest pies pogrzebany.
emocje 0
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Triceratops
daj spokoj szczyt skurwienia, ile ten koles napierdoli jeszcze tych coverow spod jednej sztancy?Rattlehead pisze:
Świetna okładka
woodpecker from space
- Rattlehead
Ty mnie lepiej powiedz czy ten LOW to ta płyta z tą zajebistą kołysanką może?Triceratops pisze:daj spokoj szczyt skurwienia, ile ten koles napierdoli jeszcze tych coverow spod jednej sztancy?Rattlehead pisze: Świetna okładka
support music, not rumors
- Triceratops
- Rattlehead
czyli kurcze to jest to. Muszę to gdzieś dorwać, bo nie słyszałem tego z 10 lat. Chuj w Intronaut, można zamykać temat.
- Triceratops
- Rattlehead
thx, a Cede gdzieś nie widziałeś w pobliżu?
- Triceratops
- Rattlehead
Będę zatem bacznie obserwował. Dzięki.
Taki współczesny RepkaTriceratops pisze:daj spokoj szczyt skurwienia, ile ten koles napierdoli jeszcze tych coverow spod jednej sztancy?Rattlehead pisze:
Świetna okładka

- Glene
http://www.youtube.com/watch?v=EQZWcPWnOMI
Zajwka nowego albumu, brzmi bardzo surowo, mam nadziej, ze nagraja cos na poziomie 2. A wy co sadzicie, bedzie jeszcze cos z nich? W sumie to nagrali jedna z najlepszych plyt metalowych ubieglej dekady:D
Zajwka nowego albumu, brzmi bardzo surowo, mam nadziej, ze nagraja cos na poziomie 2. A wy co sadzicie, bedzie jeszcze cos z nich? W sumie to nagrali jedna z najlepszych plyt metalowych ubieglej dekady:D
- megawat
Poznałem ich tak w okolicach wydania "Prehistoricisms" bo perkusista Intronaut grał wtedy akurat w Man is the Bastard a ja bardzo lubię Man is the Bastard. Akurat "Prehistoricisms" to rzecz do której bardzo lubię wracać, żaden tam przełom ale bardzo solidna dawka współczesnego, progresywno-łamanego grania z naprawdę ciekawym i urzekającym klimatem. "Valley of Smoke" to już lekki zwrot w stronę "mainstreemu" i odbieram ten album tak jak jego okładkę, czyli taki trochę "mastodonowo-baronessowy" produkt dla gawiedzi. Niby wszystko na pierwszy rzut oka jest na miejscu, ale na "Prehistoricisms" miałem wrażenie, że goście po prostu robią tam swoje a teraz ja dziękuję i nie chce mi się ich dalej tropić.
Edit: Dodam, że oczywiście same kompozycje na "Valley of Smoke" wydają mi się bardziej z dupy i mniej ciekawe.
Edit: Dodam, że oczywiście same kompozycje na "Valley of Smoke" wydają mi się bardziej z dupy i mniej ciekawe.
Ostatnio zmieniony 04-08-2012, 15:33 przez megawat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Glene
A moim zdaniem na Prehistoricisms przeskoczyli wszystkie te post-neurosisowe band, dzieki bardzo udanemu wpleceniu do swojej muzyki wyraznych sladow z muzyki prog rockowej czy jazzowej, sklaniajac sie w szczegolnosci do fusion. Po drugie kosmiczna sekcja rytmiczna, ktora sprawia, zew w czlowieku atawizmy sie ujawniaja:D
- megawat
Ja wiem? Wszystkich nie słyszałem. :DGlene pisze:A moim zdaniem na Prehistoricisms przeskoczyli wszystkie te post-neurosisowe band,
No, słychać na tej płycie, że inspiracje to oni mieli wtedy bardzo szerokie.Glene pisze:dzieki bardzo udanemu wpleceniu do swojej muzyki wyraznych sladow z muzyki prog rockowej czy jazzowej, sklaniajac sie w szczegolnosci do fusion.
Kurwa, a taki fajny zespół był.Glene pisze:Po drugie kosmiczna sekcja rytmiczna, ktora sprawia, zew w czlowieku atawizmy sie ujawniaja:D
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Glene
Ja tez wszystkich nie sluchalem bo po co:D Ta plyta jest wyjatkowa moim zdaniem od pierwszych dzwiekow po okladke.