KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

28-09-2010, 22:59

teraz to ja się głupio zapytam... a gdzie tę promocje i co tam jest ciekawego dla "kolekcjonerów"?
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

28-09-2010, 23:27

Nawet Czesi tłoczą w rzeszy
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

28-09-2010, 23:32

Maleficio pisze:teraz to ja się głupio zapytam... a gdzie tę promocje i co tam jest ciekawego dla "kolekcjonerów"?
Przyłączam się, bo nie widzę "rarów"....
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

29-09-2010, 12:19

Wishman pisze:
Maleficio pisze:teraz to ja się głupio zapytam... a gdzie tę promocje i co tam jest ciekawego dla "kolekcjonerów"?
Przyłączam się, bo nie widzę "rarów"....
O rarach nie mówię, ale np Amok, Diocletian, disco The Meads of Asphodel, disco Striborg czy obydwa Angst Szwadrony można wyrwać po dwie dychu od sztukasa i są to ceny okazyjne, jakby nie patrzeć. Przykładowo "Spiritual..." Striborg schodzi na egaju średnio za 3-4 dychy + słanie, tutaj połowa tej ceny.
W Agonii Amok ok. 4 dych, tutaj 2. Zresztą, dziwię się, że ten album przeszedł niezauważony, dojebane granie, szczególnie 3 ostatnie kawałki są w pytę "niespodzianką".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

29-09-2010, 16:09

Kto to jest ten cały "kolekcjoner"? Gość który zbiera rary do ustawiania na półce, czy zbiera dobre płyty do słuchania? Ja sobie wyrwałem np. "Angelwhore" i Master "1985" po 20zł, a dla znajomego płytę Abscess w podobnej cenie, to się jeszcze poczta rozłożyła, także pełna satysfakcja.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

29-09-2010, 21:27

Lykantrop, dzięki że wspomniałeś o Amok. Wcześniej przeglądałem i jakoś nie zauważyłem, a teraz jest już moja.
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

01-10-2010, 18:02

co do tego linka wyżej, na który pokazana jest oprawa nowego Non Opus Dei. Właśnie rozpakowałem paczkę i materiał jest przepysznie wydany! Teraz czas posłuchać co NOD nam przygotowało muzycznie. WHP to zajebisty label

p.s. na pocztę chodziłem codziennie od wtorku. te kurwy od wtorku miały moją paczkę, ale mi mówiły za każdym razem, że nie ma! co za szmaty! dzisiaj nowa, nieobeznana chyba z tematem się wygadała i paczkę dostałem :/ nie wnikałem dokładnie czemu tyle czasu czekałem, bo bym im rozjebał ten kiosk. już nigdy kurwa na tę swoją wiochę nic nie zamawiam tylko zawsze do roboty :/
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

01-10-2010, 18:08

Owszem, bardzo porządne wydanie. Muzyka bardzo (nie tylko jak na nich) intensywna, brakuje trochę ludowych instrumentów, ale całość bardzo dobra i dalej zdecydowanie w ich własnym stylu.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-10-2010, 21:31

http://www.metalhit.com/store/pagan.htm

Dobre posunięcie i ceny też przystępne (zwłaszcza dla osób z 'zachodu').
Inna kwestia, że nie wszyscy tolerują niefizyczną wersję albumu ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

11-10-2010, 21:40

Bardzo przyzwoite ceny, ale - DO CHUJA WACŁAWA - FLAC to jest aktualnie standard a nie jakaś fanaberia :(
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

12-10-2010, 11:25

Strasznie głupio bym się czuł, gdybym wydał pieniądze na pliki muzyczne. Swoją drogą, to ciekawe, czy dużo ludzi będzie korzystać z takiego bajeru tu w Polsce. Z tego, co wiem, to na zachodzie to jest dość popularne, ale jakbym miał ściągnąć pliki z muzyką, to już wolę jakiś rapidshare records i potem ew. kupić płytę, i wydaje mi się, że wiele osób tak do tego podchodzi.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-10-2010, 11:58

bo ja wiem, czy taka fajna cena?? 14 zyli - za tyle, to sporo katalogu Pagan mozna wyrwać na Allegro...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

12-10-2010, 18:11

Jakby album w elektronicznej te 10-14 zeta kosztował, ale dostałbym go we FLAC to nie miałbym oporów zapłacić. Np. takie Blasphemy Rites czy inne Furie - posłucham raz na ruski rok więc szkoda mi na to miejsca na półce, a tak kupiłbym sobie Flaczki i obie strony byłyby do przodu.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-10-2010, 18:13

mi tam właśnie na półce nie szkoda miejsca a na dysku bardzo hehe
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-10-2010, 18:30

Scaarph pisze:mi tam właśnie na półce nie szkoda miejsca a na dysku bardzo hehe
ja mam podobnie ;)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-10-2010, 18:40

A ciepne to tutaj, bo nie chce mi sie szukac odpowiedniego tematu ;)
http://webhosting.pl/kupujesz.w.amazon. ... a.za.darmo
Milusio.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-10-2010, 18:52

manieczki pisze:A ciepne to tutaj, bo nie chce mi sie szukac odpowiedniego tematu ;)
http://webhosting.pl/kupujesz.w.amazon. ... a.za.darmo
Milusio.
no ja zawsze sprawdzam amazon zanim coś kupię na ebay, nierzadko na tym pierwszym jest taniej. w artykule nie wspomniano jednak o pewnej drobnostce - działa to tak, że dostawa powyżej 25funtów/euro owszem, jest za darmo, ale pod warunkiem, że kupujesz OD amazon (jak kupujący wiedzą, amazon to tak naprawdę szyld skupiający tysiące, setki tysięcy sprzedawców, i tylko jednym z nich jest właściwy amazon), a w tym wypadku z reguły ceny są ciut większe od najniższych oferowanych w serwisie. no, ale mi najczęściej jednak się bardziej opłaca kupić od amazon (zwłaszcza, jeśli kupuję kilka przedmiotów) z darmową wysyłką, niż kupić od innego sprzedawcy za taniej, ale z przesyłką windującą cenę całkowitą powyżej poziomu amazon.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

13-10-2010, 00:15

martyrdoom pisze:Strasznie głupio bym się czuł, gdybym wydał pieniądze na pliki muzyczne. Swoją drogą, to ciekawe, czy dużo ludzi będzie korzystać z takiego bajeru tu w Polsce. Z tego, co wiem, to na zachodzie to jest dość popularne, ale jakbym miał ściągnąć pliki z muzyką, to już wolę jakiś rapidshare records i potem ew. kupić płytę, i wydaje mi się, że wiele osób tak do tego podchodzi.
Jeśli nie można by było dostać płyty, nawet używki na allegro, to kupiłbym w formie mp3. Zawsze lepsze to niż od pirata jakieś pomieszane, poucinane i słabej jakości.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-10-2010, 13:26

No, ale po co Ci w mp3 jak na youtube masz w gigant jakości i to całe albumy?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DCI Hunt

13-10-2010, 14:16

Castor pisze: Jeśli nie można by było dostać płyty, nawet używki na allegro, to kupiłbym w formie mp3. Zawsze lepsze to niż od pirata jakieś pomieszane, poucinane i słabej jakości.
Jeśli jakaś płyta jest takim rarem, że nie można jej nigdzie kupić za normalne pieniądze, a reedycji nie było to albo zespół nie jest zainteresowany ponownym jej wydaniem albo jest to związane z prawami autorskimi (np. kolo, który to wydał wciąż ma prawa do materiału, ale metal przestał go bawić i zniknął ze sceny, więc nawet nie ma z kim gadać na temat reedycji). W nielicznych przypadkach kapele same wrzucają całe swoje materiały do sieci zupełnie za darmo, np. zajebisty Demilich, Eucharist czy Sindrome (jak nie znasz to nadrabiaj). Przeważnie jednak jeśli nie można czegoś dostać normalnie to plików mp3 też normalnie nie kupisz.
ODPOWIEDZ