i oczywiście ten numer to najlepsza rzecz, jaką nagrali

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
bez przesady też. nie jest to zespół, który mnie zawstydza swoją maesterią, nie wywołuje we mnie zakłopotania wielopoziomowością i geniuszem do którego jeszcze nie dojrzałem. mi niezbyt się po prostu podobają te dźwięki, choć sprawności w obsługiwaniu instrumentów, tudzież lepieniu kawałków do kupy - ba, nawet (zwłaszcza!) oblepianiu całego tego majdanu treścią nie mogę im odmówić (oczywiście). tak się nieszczęśliwie składa, że w moim wypadku ziarno trafiło na nieurodzajny grunt. tu jeno chwasty się przyjmują[V] pisze: wydaje mi sie,ze DsO to taki zespol który u wielu sluchaczy wywoluje zaklopotanie
oczywiscie nadmierna ekscytacja ,egzaltacja etc czesto wymusza takie wlasnie reakcje,lekko drwiace ,cyniczne,zabawrwione ironia,i tak dalej..no jest hype na ten zespól ,nie ma co ukryc,niektórzy juz szczytuja,ale kazdy ma jakies swoje wariactwo a w sztuce czesto wiele rzeczy celowo funkcjonuje na zasadzie transpozycji,przesady,wyolbrzymienia,mozna to skwitowac jak sie chce.Alsvartr pisze:No bo zasadniczo to w takiej sytuacji są 3 wyjścia: albo czegoś nie łapie i olewam, albo nie łapię, ale chcę załapac i drążę temat, albo nie łapię i robie sobie jaja. Najzdrowsze jest wyjście nr.1 do którego sam się stosuję, ale nie dziwię się, że najczęściej pojawiającym sie tutaj jest nr.3, bo wybitnie pasuje do miejsca i okoliczności (vide uniesienia tak zapalczywe, jakby ktoś conajmniej drugą Ziemię odkrył, których nie sposób skwitowac inaczej[V] pisze: powaznie; wydaje mi sie,ze DsO to taki zespol który u wielu sluchaczy wywoluje zaklopotanie,nie bardzo wiedza jak sie do niego odniesc,stad bardzo czesto pojawiaja sie te zabawne komentarze i pejoratywne okreslenia wszelkiej masci.)
Zgadza się. Wkrótce powstanie nowy gatunek - techniczny black metalMol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
Jak dla mnie pierwsze z brzegu w BM - Mayhem i Thorns (druga wkrótceDrone pisze: jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
oczywiście.Mol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
Oczywiście,że tak ale przecież trudno z tego czynić jakiś zarzut. Właściwie to wręcz przeciwnie...Mol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
tez mi sie SMRC nasunelo, chociaz prawde mowiac nie potrafie precyzyjnie wskazac dlaczego (brzmiala przeciez _zupelnie_ inaczej). cos mi jednak podpowiada, ze to bedzie cos na zasadzie duch FAS/CTK w szkielecie SMRC (struktura plyty, dlugosc i ilosc utworow etc.)Drone pisze: Z tym cofaniem to jest racja o tyle, że słychać pewne rzeczy z SMRC w tym kawałku.
O właśnie.Skaut pisze:Funeral MistDrone pisze:jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
mhm i pewnie jakby ktos spytal ich o inspiracje to oczywiscie wymienionych przeze mnie plyt nie slyszelitwoja_stara_trotzky pisze: oczywiście.
tak jak jebie wieloma innymi rzeczami, od Voivod, Meshuggah, Univers Zero czy Slintpo Emperor czy Darkthrone nawet
to nie zarzut, po prostu zwracam uwage co niektorych na plyty, z ktorych, moim zdaniem, DsO czerpia garsciami. Powtarzam, nie wiem o co tyle halasu bo jesli chodzi o sama muzyke to nie powiedzialbym, ze jest ona jakos szczegolnie nowatorska.AroHien pisze:Oczywiście,że tak ale przecież trudno z tego czynić jakiś zarzut. Właściwie to wręcz przeciwnie...
W takim razie pierdol wartosci obiektywne i z metalowych plyt ostatniego dzisieciolecia zostaw sobie tylko DsODrone pisze: jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
racja, ale bardzo dobrze ja grajaMol pisze: Powtarzam, nie wiem o co tyle halasu bo jesli chodzi o sama muzyke to nie powiedzialbym, ze jest ona jakos szczegolnie nowatorska.
HejtIhasan pisze:"chyba" nie trzeba się martwić kto nagra(ł) płytę roku?!