DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

14-10-2010, 23:10

psy szczekają, karawana jedzie dalej. a konkretnie krok w tył i dwa do przodu. zarazem się cofa i idzie do przodu ;)

i oczywiście ten numer to najlepsza rzecz, jaką nagrali ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-10-2010, 23:10

[V] pisze: wydaje mi sie,ze DsO to taki zespol który u wielu sluchaczy wywoluje zaklopotanie
bez przesady też. nie jest to zespół, który mnie zawstydza swoją maesterią, nie wywołuje we mnie zakłopotania wielopoziomowością i geniuszem do którego jeszcze nie dojrzałem. mi niezbyt się po prostu podobają te dźwięki, choć sprawności w obsługiwaniu instrumentów, tudzież lepieniu kawałków do kupy - ba, nawet (zwłaszcza!) oblepianiu całego tego majdanu treścią nie mogę im odmówić (oczywiście). tak się nieszczęśliwie składa, że w moim wypadku ziarno trafiło na nieurodzajny grunt. tu jeno chwasty się przyjmują :)
trafiają do mnie jakieś fragmenty ich twórczości (np końcówka katechon, fragment kawałka z fas, którego akurat tytułu zapomniałem a nie chce mi się teraz zapierdalać do półki), większość to zwyczajnie nie moja działka, ale w sumie ciekaw jestem, co wymodzą na perkadlecie. nie aż tak (a może właśnie aż tak?) jednak, żeby psuć sobie przyjemność (?) słuchania całego, kompletnego dzieła, obawiam się, że ten sampel, który się pojawił niepotrzebnie uprzedziłby mnie do całości.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
[V]

14-10-2010, 23:14

Alsvartr pisze:
[V] pisze: powaznie; wydaje mi sie,ze DsO to taki zespol który u wielu sluchaczy wywoluje zaklopotanie,nie bardzo wiedza jak sie do niego odniesc,stad bardzo czesto pojawiaja sie te zabawne komentarze i pejoratywne okreslenia wszelkiej masci.
No bo zasadniczo to w takiej sytuacji są 3 wyjścia: albo czegoś nie łapie i olewam, albo nie łapię, ale chcę załapac i drążę temat, albo nie łapię i robie sobie jaja. Najzdrowsze jest wyjście nr.1 do którego sam się stosuję, ale nie dziwię się, że najczęściej pojawiającym sie tutaj jest nr.3, bo wybitnie pasuje do miejsca i okoliczności (vide uniesienia tak zapalczywe, jakby ktoś conajmniej drugą Ziemię odkrył, których nie sposób skwitowac inaczej ;) )
oczywiscie nadmierna ekscytacja ,egzaltacja etc czesto wymusza takie wlasnie reakcje,lekko drwiace ,cyniczne,zabawrwione ironia,i tak dalej..no jest hype na ten zespól ,nie ma co ukryc,niektórzy juz szczytuja,ale kazdy ma jakies swoje wariactwo a w sztuce czesto wiele rzeczy celowo funkcjonuje na zasadzie transpozycji,przesady,wyolbrzymienia,mozna to skwitowac jak sie chce.

p.s; ponoc odkryto druga planete zblizona do Ziemi GI 581G, tylko 20 lat swietlnych od nas. :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

14-10-2010, 23:18

Mol pisze:no kurwa, toz to jebie trojka Gorguts i mini Negativa na kilometr
Zgadza się. Wkrótce powstanie nowy gatunek - techniczny black metal :)
Mimo połamania kompozycji, utwór nieprzerwanie prze naprzód, w charakterystyczny już dla DSO, a nie dla Gorguts, sposób. Wciąga.
Więcej swobodnej nieschematycznej muzyki, mniej złowrogiego klimatu.
Produkcja zdaje się być doskonała, na pierwszy rzut z ucha.
Drone pisze: jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
Jak dla mnie pierwsze z brzegu w BM - Mayhem i Thorns (druga wkrótce :lol: )
Ostatnio zmieniony 14-10-2010, 23:32 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

14-10-2010, 23:22

oczywiście.
tak jak jebie wieloma innymi rzeczami, od Voivod, Meshuggah, Univers Zero czy Slint :lol: po Emperor czy Darkthrone nawet :lol:
so_i_am_lame
świeżak

14-10-2010, 23:26

Jest ciekawy. Ale i tak nieciekawy.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-10-2010, 23:28

Mikko śpiewa i nie śpiewa, a ja jestem suchy i mokry.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

14-10-2010, 23:35

Oczywiście,że tak ale przecież trudno z tego czynić jakiś zarzut. Właściwie to wręcz przeciwnie...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-10-2010, 23:46

Drone pisze: Z tym cofaniem to jest racja o tyle, że słychać pewne rzeczy z SMRC w tym kawałku.
tez mi sie SMRC nasunelo, chociaz prawde mowiac nie potrafie precyzyjnie wskazac dlaczego (brzmiala przeciez _zupelnie_ inaczej). cos mi jednak podpowiada, ze to bedzie cos na zasadzie duch FAS/CTK w szkielecie SMRC (struktura plyty, dlugosc i ilosc utworow etc.) ;)

zobaczymy. ja nadal uwazam, ze upublicznienie tego sampla bylo kompletnie zbedne -- moze wypaczyc jego odbior. bedzie brzmial inaczej niz gdybysmy poznali go w tym samym momencie co reszte materialu. ja rozumiem polityke duzego label'a, ale samo DSO powinno w tej sprawie miec cos do powiedzenia. dobra, nie bede juz marudzil. jeszcze tylko niecaly miesiac.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

14-10-2010, 23:55

Wokal i brzmienie są totalne!
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Agnósdej
zaczyna szaleć

15-10-2010, 00:24

Hejka!

Udostępnienie promocyjnego kawałka było jedynie nieśmiałym krokiem w kierunku promocji Pierwszego Oficjalnego Fanklubu zespołu Deathspell Omega:
Akademia Parakleksa
Obrazek

Czekamy na wasze antykosmiczne wiecznie nienasycone pełne przerażających promieni ciemności (TM) pomysły, ktore na pewno zaowocują wkrótce nielimitowanym eterycznym terrorem i nieustajacym jak brutalna emanacja wtórnie zatracającego się cierpienia suwerennym doświadczeniem (TM).

Zatem do dzieła!
Hocki klocki! Myszka Miki!

"Jak gdyby śmierć zostala rozwiana na śmierć w ciągu, ciąg kradzieży z użyciem przemocy ze względu na oczy, promień ciemności, negacji, chleb goryczy, która zapala ani pobożność, ani zapału;"

"Teraz należy do śmierci, w ukrywanie pragnienie ohydne, byłem kiwa się na śmierć. Insatiable spalania, rozwinąć, to ciało jest naczyniem łaski!"
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
Awatar użytkownika
Skaut

15-10-2010, 00:55

no i kurwa proszę, jeden kawałek zmiótł pod dywan wszystkie płyty z tego roku, w końcu.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

15-10-2010, 01:22

Drone pisze:jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
Funeral Mist
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
manieczki

15-10-2010, 02:20

Nie rozumiem o co ta cała licytacja... jak chcecie tak zapoznać trochę chaosu i spokoju to zapraszam was na wieś, wyobraźcie sobie takie życie... najpierw trzeba pola przygotować żeby było co siać, potem się sieje, zawsze do tego mój wujek bardzo miły i przystojny pan typu bears załatwia ludzi z okolicznych wsi i oni robią, robią, robią za tanie wino... I tak to wygląda, bo mamy największe poletko w prawie całym powiecie... No i jak już się ładnie przygotuje i obsadzi to trzeba pielęgnować i nie wierzcie w to co ludzie mówią, że bez chemii uprawy mają, w promieniu 100km nie znam rolnika ekologicznego, a jak się pójdzie na targ to niby wszystko ekologiczne i tutaj jest też chaos. Potem są żniwa i odpust w kościele i można sobie od razu przypomnieć jak było rok temu - stworzyć taką trylogię, najpierw relacja z robotnikami, potem ze sołtysem a na końcu z absolutem - mówie o tej wódce, chociaż ona droga jest, ale po żniwach to zawsze wszyscy radośni i weseli są to zawsze ktoś kupi... A ten cały parakleks, no zobaczymy ja mam nadzieję, że jak to puszczę to się poczuję jak na polu moim jak w nim robię, sadzę i zbieram, tak chciałbym się poczuć....
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

15-10-2010, 02:36

Długopisyyyyy wannabe :D Ale nie ten poziom :P

Nie rozumiem po co udostepniaja ten numer, odsluchalem - ok, pojechany, dziwny, ale taki wyrwany z kontekstu mi sie wydaje...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

Re:

15-10-2010, 05:58

Skaut pisze:
Drone pisze:jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
Funeral Mist
O właśnie.

A nowy DsO miażdzy. Tego zresztą można było się spodziewać, ale nutka niepewności zawsze jest. Tak jak zazwyczaj głupotą jest wnioskować co do całej płyty na podstawie jednego utworu, tak tutaj wątpliwości nie ma - ten album zmiecie wszystko, co w tym roku się w szeroko pojętym BM pojawiło.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

15-10-2010, 07:00

No to teraz sie zacznie :D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

15-10-2010, 07:37

twoja_stara_trotzky pisze: oczywiście.
tak jak jebie wieloma innymi rzeczami, od Voivod, Meshuggah, Univers Zero czy Slint :lol: po Emperor czy Darkthrone nawet :lol:
mhm i pewnie jakby ktos spytal ich o inspiracje to oczywiscie wymienionych przeze mnie plyt nie slyszeli
AroHien pisze:Oczywiście,że tak ale przecież trudno z tego czynić jakiś zarzut. Właściwie to wręcz przeciwnie...
to nie zarzut, po prostu zwracam uwage co niektorych na plyty, z ktorych, moim zdaniem, DsO czerpia garsciami. Powtarzam, nie wiem o co tyle halasu bo jesli chodzi o sama muzyke to nie powiedzialbym, ze jest ona jakos szczegolnie nowatorska.
Drone pisze: jacy to artyści w przeciągu ostatnich 10 lat wydali choćby 2 płyty na poziomie DsO lub wyższym?
W takim razie pierdol wartosci obiektywne i z metalowych plyt ostatniego dzisieciolecia zostaw sobie tylko DsO :lol:

Co do pytania - Immolation na przyklad.

Nie spuszczajcie sie jeszcze nad cala plyta bo chyba nikt tutaj jeszcze nie slyszal jej w calosci, prawda? A pozniej bedzie tak jak z ostatnim Slejerem, kilka tygodni, emocje opadna i okaze sie, ze plyta jednak nie jest tak zajebista ;)
Obrazek

Obrazek
Mort
rasowy masterfulowicz

15-10-2010, 09:56

Mol pisze: Powtarzam, nie wiem o co tyle halasu bo jesli chodzi o sama muzyke to nie powiedzialbym, ze jest ona jakos szczegolnie nowatorska.
racja, ale bardzo dobrze ja graja

rozczarowalem sie konfrontujac nowy kawalek ze uwielbieniem jakie bije z Waszych postow, ale i tak jest bardzo dobrze i pewnie bedzie to scisla czolowka tego roku
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

15-10-2010, 10:00

Ihasan pisze:"chyba" nie trzeba się martwić kto nagra(ł) płytę roku?! ;)
Hejt :D ?
ODPOWIEDZ