DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: DEATHSPELL OMEGA

15-10-2010, 19:06

ja tam nie slysze ani troche improwizacji
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

15-10-2010, 19:10

ja też nie. to raczej metalowa transkrypcja Strawińskiego doprawiona noise rockiem ;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

15-10-2010, 19:13

ale głupio by było, gdyby się jednak okazało, że w tym misternym planie zostawiono jednak miejsce na troszkę improwizacji, nie? :P
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
White Pharaoh
postuje jak opętany!

15-10-2010, 19:16

Może źle się wyraziłem bo oczywiście żaden dźwięk w tym kawałku nie ma swojego miejsca bez powodu...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-10-2010, 19:17

podejrzewam, że oni muzykę tworzą jamując, więc tu jest u źródła improwizacja, nei ma jej jednak w produkcie finalnym. tak to odbieram.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

15-10-2010, 19:23

twoja_stara_trotzky pisze:podejrzewam, że oni muzykę tworzą jamując, więc tu jest u źródła improwizacja, nei ma jej jednak w produkcie finalnym. tak to odbieram.
przynajmniej do pewnego stopnia to chyba każdy tak tworzy muzykę, nie?
White Pharaoh
postuje jak opętany!

15-10-2010, 19:26

Najprawdopodobniej tak jest.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-10-2010, 19:30

Bonny pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:podejrzewam, że oni muzykę tworzą jamując, więc tu jest u źródła improwizacja, nei ma jej jednak w produkcie finalnym. tak to odbieram.
Aphex Twin? :lol:

może źle się wyraziłem - chodziło o zespołowe ja(zz)mowanie.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

15-10-2010, 19:43

aleś przykład podał ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

15-10-2010, 19:55

Bonny - czy już przesłuchałeś cokolwiek DSO - bo cholernie ciekawi mnie Twoja opinia
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

15-10-2010, 20:01

no póki co tylko ten nowy kawałek i jak już pisałem jest w tym pewien potencjał
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

15-10-2010, 20:05

Drone pisze: Jeżeli ktoś nie słyszy progresu w stosunku do SMRC czy Fas, to niech nie ustaje w słuchaniu.
niedokładnie mnie zrozumiałeś, między FAS a nowym wałkiem (który chyba w jakimś sensie jest reprezentatywny dla Paracletus) , nie czuję takiego progresu jak między SMRC a FAS, w tym sensie oceniam go zachowawczo - ale jak już tez sam stwierdziłem, użycie słowa "zachowawczy" jest w przypadku DsO nie do końca uzasadnione, ze względu na bogactwo jakie charakteryzuje ich muzykę
to co na pewno uległo zmianie to brzmienie, które jest bardziej "oczywiste", można nawet pokusić się o rozkład "Devouring famine" na czynniki pierwsze , co w przypadku FAS jest chyba niemożliwe (nie ma w sieci ani jednej tabulatury dla utworów z FAS natomiast jest parę świetnych dla SMRC - dla posiadaczy Giutar pro bardzo dobra transkrypcja wszystkich instrumentów dla Blessed are the dead whiche dye in the Lorde http://metaltabs.com/tab/13298)
Ostatnio zmieniony 15-10-2010, 20:10 przez koreaniec, łącznie zmieniany 2 razy.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

15-10-2010, 20:06

*świst nadlatujących kamieni*
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

15-10-2010, 20:07

Bonny pisze:no póki co tylko ten nowy kawałek i jak już pisałem jest w tym pewien potencjał
Dronik już sie za Ciebie modli :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

15-10-2010, 20:10

niech się modli i katechezę uprawia, wszak w tym kościele jestem neofitą ;)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

15-10-2010, 20:16

Drone pisze:
Bonny pisze:
Też byłem tego zdania, ale niedawno usłyszałem taką myśl, że możliwe jest, że w ramach tego jammowania nagrywają wszysto jak leci, żeby z tego potem użyć najlepsze fragmenty i poskładać w całość - to miałoby sens, zwłaszcza jeśli chodzi o te ultraszybkie partie. Jeżeli przekręcam, to proszę szanownego autora tej myśli o sprostowanie ;)
w sumie to rzeczywiście się da. w sierpniu Shane Embury mówił mi, że z Mitchem Dickinsonem (Unseen Terror, Heresy) i Mickiem Harrisem (wiadomo) chcą wejść do studia na jakieś 3 godziny i na tzw. setkę nagrać kilkanaście kawałków i wydać je na 7''. To ma być improwizacja, pomysły na gorąco, 2 góra 3 riffy na kawałek i do przodu w stylu starego S.O.B.
Maria Konopnicka

15-10-2010, 22:02

Adrian696 pisze:
IRONMIL pisze:założę słuchawkę
załóż dwie - w stereo lepiej sie słucha :wink:
LOL :mrgreen:
Maria Konopnicka

15-10-2010, 22:16

Bonny pisze:
Mol pisze: Nie spuszczajcie sie jeszcze nad cala plyta bo chyba nikt tutaj jeszcze nie slyszal jej w calosci, prawda? A pozniej bedzie tak jak z ostatnim Slejerem, kilka tygodni, emocje opadna i okaze sie, ze plyta jednak nie jest tak zajebista ;)
hehehe, dokładnie o tym samym pomyślałem czytając ostatnie strony tego oblepionego ejakulatem tematu ;)
Bzdura - ostatni Slayer jest rewelacyjny! Minęło już trochę czasu od premiery tej płyty, a ja wciąż uważam, że to ich najlepszy album od czasów SiTA. Mój kumpel orzekł natomiast, że to najlepsza płyta w ich dyskografii i mimo, że się z nim nie zgadzam to wcale ten pogląd nie wydaje mi się specjalnie kontrowersyjny.
Nie słyszałem nowego kawałka DsO, bo swój pierwszy raz z tym albumem chcę przeżyć przy świetle księżyca, lampce wina i rozgwieżdżonym niebie, a nie po alpadze w krzakach jałowca, między budynkiem poczty, a torami kolejowymi.
Cieszy mnie ekscytacja Drona, bo o DsO mam podobne zdanie i doskonale odczuwam tę bezkresną otchłań, dzielącą ich twórczość od tego, co dzieje się na scenie metalowej.
Inna sprawa, że nie samym kawiorem człowiek żyje i na codzień odczuwam nieskrępowaną chęć wbicia zębów w pęto kiełbasy i pajdę chleba, popijając zimnym piwem. Dlatego nie z mniejszą ekscytację czekam na nowy krążek Sodom :)
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

15-10-2010, 23:46

koreaniec pisze:
Drone pisze: Jeżeli ktoś nie słyszy progresu w stosunku do SMRC czy Fas, to niech nie ustaje w słuchaniu.
niedokładnie mnie zrozumiałeś, między FAS a nowym wałkiem (który chyba w jakimś sensie jest reprezentatywny dla Paracletus) , nie czuję takiego progresu jak między SMRC a FAS, w tym sensie oceniam go zachowawczo - ale jak już tez sam stwierdziłem, użycie słowa "zachowawczy" jest w przypadku DsO nie do końca uzasadnione, ze względu na bogactwo jakie charakteryzuje ich muzykę
to co na pewno uległo zmianie to brzmienie, które jest bardziej "oczywiste", można nawet pokusić się o rozkład "Devouring famine" na czynniki pierwsze , co w przypadku FAS jest chyba niemożliwe (nie ma w sieci ani jednej tabulatury dla utworów z FAS natomiast jest parę świetnych dla SMRC - dla posiadaczy Giutar pro bardzo dobra transkrypcja wszystkich instrumentów dla Blessed are the dead whiche dye in the Lorde http://metaltabs.com/tab/13298)
jak kurwa w guitar pro 6 odblokowac volume itp gowno w sciezkach ktore sa 'zablokowane' i maja znaczek 'A' obok volume?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-10-2010, 00:03

piękna języka składnia polskiego....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ