WHIPLASH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: WHIPLASH
Kilka dni temu kupiłem "Sit stand kneel prey". Piękna mieszanka tego co na początku lat 90. proponowały METALLICA oraz MEGADETH ze stylem ALICE IN CHAINS. Tak bym to określił. Może jeszcze szczypta schyłkowego SACRED REICH? Utwór tytułowy robi wielkie wrażenie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Rattlehead
Ostatnio odświeżyłem sobie jedynkę. Moc jak 100 chujów. Przyznam szczerze że "Sit Stand Kneel Prey" nie słyszałem nawet.
support music, not rumors
- Gore_Obsessed
Polecam. Do muzycznych drogowskazów mogę dorzucić też schyłkowy SOUNDGARDEN (słychać na przykład w "Knock me down"). To w zasadzie nie jest nawet Thrash, a już na pewno ma niewiele wspólnego z ich początkami w stylu "The burning of Atlanta". W większości to takie ciepłe, radiowe granie, zahaczające wręcz o rejony Seattle. Klasy temu odmówić nie można, a dla zwolenników bardziej energetycznego grania też się tu coś na pewno znajdzie, choćby otwierający płytę "Climb out of Hell" - piękna sprawa.
- Rattlehead
Ty mnie zachęciłeś już strzałem z poprzedniego posta - słowo klucz - MEGADETH 

- Gore_Obsessed
- Rattlehead
Dzisiaj się chyba wybiorę do MM, więc poszukam, poszperam, a może coś się trafi.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Jeszcze tylko doceńcie wreszcie CoO i będzie git
(chociaż oczywiście 2 pierwsze najlepsze).

Yare Yare Daze
- Gore_Obsessed
Ja doceniam ten zespół. Po prostu wreszcie kupiłem sobie wspomniany wyżej album na CD i ze względu na odświeżenie postanowiłem podzielić się wrażeniami.
Czyż to nie brzmi jak MEGADETH z płyt 5/6:
?
Czyż to nie brzmi jak MEGADETH z płyt 5/6:
?
- Rattlehead
hehe coś w tym jest, takie trochę "High Speed Dirt"Gore_Obsessed pisze:Czyż to nie brzmi jak MEGADETH z płyt 5/6:
?

- Gore_Obsessed
Tylko nie traktuj tego jak wyznacznika. Tu KAŻDY utwór jest inny. Raz METALLICA / MEGADETH / ANNIHILATOR, za chwilę ALICE IN CHAINS / SOUNDGARDEN, za moment PANTERA, potem OVERKILL / TESTAMENT, w paru chwilach skojarzenia biegną nawet w stronę KYUSS i tak dalej.
- Rattlehead
ok będę miał to na uwadze, chociaż przyznam, szkoda że cały album nie jest w klimacie tego kawałka.
- Gore_Obsessed
-
doceniam,slucham regularnie,mam na pólcehcpig pisze:Jeszcze tylko doceńcie wreszcie CoO i będzie git![]()

bardzo fajny krazek.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gore_Obsessed
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Nie wiem, co to za nowy chłop za perkusją, tego ostatniego albumu nie słyszałem i pewnie się to szybko nie zmieni, ale wczesny Whiplash (1+2) to świetne granie. Prawy prosty prosto w twarz, brak jakichś niepotrzebnych udziwnień, dzikie solówki i wielki ładunek energii. Można sobie to postawić na półce obok Dark Angel. Trójki bardzo dawno już nie słuchałem, bo nigdy mnie nie rozwalała jak pierwsze dwie. Bardzo bym chciał ich obejrzeć na żywo, najchętniej z Dark Angel właśnie, no ale to niestety nierealne.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ktoś ma zamiar ich wznowić ?
przy dodawaniu kaset na discogs odkopałem 2 pierwsze albumy a trójke se posłuchałem na yt
chetnie bym postawił na półce
przy dodawaniu kaset na discogs odkopałem 2 pierwsze albumy a trójke se posłuchałem na yt
chetnie bym postawił na półce
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- hcpig
- Żułek
bo to dobra płyta mimo innego wokalu 
znalazłem info ze w 2018 podpisali papiery z Metal Blade i że Lipnicki (eks Overkill) u niech bębni ale od tego czasu cisza

znalazłem info ze w 2018 podpisali papiery z Metal Blade i że Lipnicki (eks Overkill) u niech bębni ale od tego czasu cisza

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- hcpig
Całe szaleństwo tego zespołu poszło się j***ć, zrobiło się ładnie, techniczne, no ni chuja, w swojej kategorii mistrzostwo ale sama kategoria wali ch...
Yare Yare Daze
- Żułek
a wez nie obrzydzaj dobra ?