CRYSTAL VIPER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Wielki Hektor
- rozkręca się
Re: CRYSTAL VIPER
Meleficio? dlaczego masz w avatarze Nergala? właśnicie to do tej pory nie wiem jaki tym masz stosunek do Behemotha, czy ich lub isz czy śmiejesz się z nich może. Tak jak i nie wiem czy Drone jest naprawdę chrześijaninem.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
hahaTak jak i nie wiem czy Drone jest naprawdę chrześijaninem.

this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
- aginsiak
- w mackach Zła
No dobra ,Trocki bierz ich w obrone ,może sie ludzie przekonają
Pierwsza Ci sie podobała chyba??

aha, i ocena jest "światowa", a nie "polska" - w zasadzie, patrząc na dzisiejsze płyty z heavy metalem, to te 3 kawałki, szczególnie demonsdagger i the fury, wybijają się znacznie ponad przeciętną. ten 3 numer odstaje nieco... no i kurwa te przejściówki nieszczęsne...
biorę na to poprawkę, natomiast te gary nie brzmią ŻYWO. nie wnikam, czy to d-drum czy po prostu ktoś przesadził z kompresją, w każdym razie, heavy metal powinien mieś inne brzmienie perkusji... no ale, jak już pisałem, reszta jest ok. a nawet fajna. wokalnie do niczego nie można się przyczepić. akcent też mi aż tak nie wadzi.
-
- postuje jak opętany!
Jaki? Taki typowy polisz-inglisz? Słuchałem tej piosenki nawet z tekstem i rażącego polisz-inglisz w jej śpiewe nie uświadczyłem. Generalnie jest w porządku pod tym względem, przeważająca część tekstu zaśpiewana jest poprawnie. Wielkich błędów raczej nie ma: wymowa "blind", "eyesight" w refrenie (chyba, że tylko ja tam słyszę blajncz i ajsajcz, swoją drogą nie wiem skąd się to tam wzięło), no i nieco sztucznie brzmi akcent (w sensie nacisk) w "poVErty" czy paru innych słowach, ale to jest raczej spowodowane okolicznościami stricte muzycznymi. Możliwe, że gdyby pani z CV zaśpiewała jakąś ckliwą balladę, to wówczas wpływ mowy ojczystej dałby się mocno we znaki.Pan_Kimono pisze:ale ta laska ma akcent
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Teledysk na światowym poziomie, nawiązuje nie tylko do starych klasycznych zespołów HEYVY METAL'owych ale też do TRASHU z końca lat 80. (najbardziej wielbionego!) kiedy to zespoły najchętniej podejmowały takie tematy wazne jak ochrona środowiska, polityka albo właśnie ubustwo! Nie rozumiem zarzutów do Pani Gabryel bo są nietrafione.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Obejrzałem sobie ten teledysk i na trzeźwo ,i po pijaku... i za chuja nie mogę strawić tej muzyki, to już nawet nie chodzi o samą stylistykę. Po prostu ten kawałek jest arcy chujowy nawet jak na power/heavy metal. Jeśli cała płyta jest utrzymana w takich klimatach, to żadne słowa nie są w stanie opisać jaka to jest chujnia.
Dziękuję za uwagę
Dziękuję za uwagę

Hello darkness, my old friend
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Uff, jak dla mnie, to już zdecydowanie za daleko posunięta patologia. Dobrze, że listonosz nie wpadł na pomysł aby ich na Live Evil Fest wkręcićMaleficio pisze:

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Tam nie ma akcentu. Ona spiewa tak jak jej wygodnie, albo poprostu lepiej nie umie.Pan_Kimono pisze:ale ta laska ma akcent
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Przecież Maleficio na serio pisze tylkow temacie o aukcjach na allegro/ebay
Z ciekawości obejrzałem ten teledysk na youtube. Za mało ognia jak dla mnie, ale posmiać się nie ma z czego.

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
oj Niemcy to muszą ich kochać
- Husar
- weteran forumowych bitew
Moim zdaniem to takie kapele są tworzone dlatego, że metal w większości przypadków "metalowców" to bardziej poza i styl, niż muza. I oni chcą się wyróżniać i w ogóle być zajebiści i chuj wie jacy, ale nie mogą zdzierżyć prawdziwego pierdolnięcia to sluchają takiego plumkania i nazywają to metalem. Jeszcze wkręcają wszystkim na około, że to jest zajebisty metal. Ide sobie zapierdolić endless pain. fuck
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Riven
- Kontakt:
- BadBlood
weź se zapodaj Brocas Helm i nie marudź 

Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
-
- postuje jak opętany!
A rasowemu, bezkompromisowemu metalowcowi, który lubi sobie "zapier*olić" "prawdziwe pier*olnięcie", którego nie mogą zdzierżyć pozerzy i plumkacze, takie pojęcia jak poza i styl w ogóle nie są znaneHusar pisze:Moim zdaniem to takie kapele są tworzone dlatego, że metal w większości przypadków "metalowców" to bardziej poza i styl, niż muza. I oni chcą się wyróżniać i w ogóle być zajebiści i chuj wie jacy, ale nie mogą zdzierżyć prawdziwego pierdolnięcia to sluchają takiego plumkania i nazywają to metalem. Jeszcze wkręcają wszystkim na około, że to jest zajebisty metal. Ide sobie zapierdolić endless pain. fuck

- BadBlood
No ba! Jak słuchasz heavy/power to znaczy, że nie jesteś wystarczająco antypozerski
Kurwa, jak ja się cieszę, że liznąłem trochę niemieckich festiwali i nie muszę się ograniczać do polskiego pierdolnika

Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- brb
- postuje jak opętany!
sa geje i pedaly, jest metal i crystal viper
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
I można zamknąć temat.Riven pisze:chujowe i tyle
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
no wlasnie nie wiem co sie tak rozwodzic. 10 sekund na youtube styknie i nara
this is a land of wolves now