JUMALHÄMÄRÄ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
JUMALHÄMÄRÄ
Nudno się ostatnio w tym dziale robi, trzeba trochę świeżego mięska.
"Slaughter the Messanger" to na pewno jedno z ciekawszych wydarzeń w BM w tym roku. Niechętny wynalazkom różnym trochę to olewałem, zwłaszcza jak zobaczyłem "zachętę" pod tytułem "Ulver meets Deathspell Omega". Ale któregoś dnia z nudów poświęciłem 2 minuty na ściągnięcie MP3 i zostałem dość mile zaskoczony. Ulvera nie uświadczyłem, DsO raczej też nie bardzo, ale mamy tutaj dość pokręcony, lekko "filozofujący" BM w dość oryginalnych klimatach. Ja tam polecam, ale pewnie zaraz co najmniej jeden malkontent się znajdzie. Aha, to MCD kosztuje jakąś śmieszną kasę więc nie ma się raczej co długo zastanawiać.
"Slaughter the Messanger" to na pewno jedno z ciekawszych wydarzeń w BM w tym roku. Niechętny wynalazkom różnym trochę to olewałem, zwłaszcza jak zobaczyłem "zachętę" pod tytułem "Ulver meets Deathspell Omega". Ale któregoś dnia z nudów poświęciłem 2 minuty na ściągnięcie MP3 i zostałem dość mile zaskoczony. Ulvera nie uświadczyłem, DsO raczej też nie bardzo, ale mamy tutaj dość pokręcony, lekko "filozofujący" BM w dość oryginalnych klimatach. Ja tam polecam, ale pewnie zaraz co najmniej jeden malkontent się znajdzie. Aha, to MCD kosztuje jakąś śmieszną kasę więc nie ma się raczej co długo zastanawiać.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Block69
- zahartowany metalizator
Przesłuchałem dwa fragmenty po 50sek, ciekawe granie ale za krótkie to by powiedzieć coś więcej. Ktoś usłyszał plumkanie w tle i pewnie powiedział, że Ulver a komu innemu wokal przypominał Aspe i wyszło Deathspell Omega. Oczywiście tych 2 kapel specjalnie tam nie uświadczyłem ale jest to na tyle dobre by całą EP przesłuchać.
PENIS METAL
-
- postuje jak opętany!
- Morph
- Kontakt:
- klaun
- zaczyna szaleć
- Morph
- Kontakt:
Re: JUMALHÄMÄRÄ
Ciekawe czy ktoś przez te 3 lata zadał sobie trud przesłuchania tego
.
A co do ich muzyki - brzmienie, kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurwa, brzmienie
.

A co do ich muzyki - brzmienie, kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurwa, brzmienie

- Morph
- Kontakt:
Nie mulisto-dziwaczne tylko zjebano-spierdolone. Jak wczoraj to sobie puściłem po Wormwood to myślałem, że mi słuchawki padły
.
I niestety nie zanosi się na poprawę tegoż brzmienia na nowym krążku.

I niestety nie zanosi się na poprawę tegoż brzmienia na nowym krążku.
- Morph
- Kontakt:
Można ująć to inaczej, jak z flyera reklamowego - "Potężna płyta o nietuzinkowym, awangardowym brzmieniu."
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Z drugiej strony, to brzmienie ma jednak swój "urok". I nie wiem czy z wypasionym soundem twórczość tego zespołu miała by taki sam świetny klimat.
Hello darkness, my old friend
- Morph
- Kontakt:
Ale tu nie trzeba brzmienia "wypasionego". Mozna np. takie jak na SMRC - dalekie od doskonalosci ale przejrzyste i klimatyczne, a nie nagrywane przez warstwe runa lesnego.Tymothy pisze:Z drugiej strony, to brzmienie ma jednak swój "urok". I nie wiem czy z wypasionym soundem twórczość tego zespołu miała by taki sam świetny klimat.
-
- świeżak
- Tymothy
- postuje jak opętany!
oj chyba nie u Bartdeatha tylko hellthrasheraDrone pisze:U Bartdeatha na allegro leży nowym album za 30 zeta - naprawdę warto.
- maciek z klanu
Ja sie nie wypowiem, bo czekam na paczke od sovy az bedzie mial dso i ksm/iw. Ale czekam na ten material z bardzo duzymi oczekiwaniami, bo wiadomo EPka byla bardzo mocna pozycja.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Moim zdaniem płyta przebiła epkę, podzielam zdanie Drone, że to rewelacyjny album.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
właśnie robię pierwsze przesłuchanie i przy trzecim numerze już jestem mile zaskoczony, płyta ma niesamowity klimat!Tymothy pisze:Moim zdaniem płyta przebiła epkę, podzielam zdanie Drone, że to rewelacyjny album.
... i chyba śmiało można powiedzieć iż jest to nietuzinkowe granie;
- Adrian696
wczoraj raz posłuchałem, ale niezbyt uważnie, podobał mi sie strasznie klimat płyty, a szczególnie to co dzieje sie w tle...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
Właśnie odechciało mi się jej dalej słuchać
.

- Scaarph