DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

Re: DEATHSPELL OMEGA

09-11-2010, 15:28

Drone ostatnio przchodzi transformację muzyczno-proroczą. Wskazując drogę, którą podąża obecny Darkthrone lekko sugerował, że jest to wielka lipa i cyrk na kółkach ("Circle the wagons" hehehe) i oczekiwał od reszty poddanych opatrznego zrozumienia jego teorii. Zadziałało.

Teraz liczy na to, że tym samym wypróbowanym już sposobem namówi Was na zrzucenie z piedestału DsO. Jeśli to chwyci, będzie mógł uznać się za nestora poznającego po okładkach płyt czy będzie ona lepsza niż poprzednia czy gorsza. A jeśli nie przekona większości do swych racji najzwyczajniej umyje ręcę.

Beware the Sterile Prophet!!!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-11-2010, 15:34

Drone pisze:Wiesiu czy inny robciu, idź se włącz gejszional, duran duran czy inną gejowiznę i odpierdol się raz na zawsze od tematów, w których nie masz nic do powiedzenia.
No ale umowmy sie stulejarzu, ze mowic co kto ma robic to mozesz swojemu ksiedzu z lozka i nikomu wiecej. No ewentualnie na targach warzywnych podczas tych twoich "spotkan biznesowych"
Przeciez ja np przez grzecznosc nie komentuje twoich nawiedzonych spustow i naboznych ejakulacji.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-11-2010, 15:38

Drone pisze:
Riven pisze:nie, mowie to kompletnie abstrahujac od roznic formalnych. chodzi mi o jakosc. na Katechonie tez masz selektywne i krystaliczne brzmienie i jakos nie odstaje poziomem, ZWLASZCZA w tych melodyjnych, przystepnych momentach.

edit: zeby to rozjasnic, taki przyklad: na Si Monumentum sa momenty na poziomie The Shrine mimo, ze to kompletnie inne podejscie do grania
Ale ja się nie zgodzę - weź chociażby 1 kawałek z Parakleta, niby niepozorny, niby wprowadzający, a zobacz, co się tam dzieje. Weź "Abscission" czy "Phosphene" i zobacz, że są tam fragmenty, które mają intensywność i nieprzewidywalność "The Shrine". Zresztą, ja nie uważam samego "The Shrine" za jakiś punkty szczytowy "Fas". To był moment wyklucia i pojawienia się w tak wyrazistej formie łamania rytmu i tych zgrzytliwych, atonalnych akordów, wykorzystywanych już masowo i na Katechonie, i na Paraklecie.
akurat 1 kawalek jest absolutnie zajebisty - ten prymitywny rytm na stopie dodaje mu jakiegos bardzo dziwnego, rytualnego (?) wydzwieku. co do reszty: na razie nie rozdrabniam sie na poszczegolne utwory, bo dopoki nie odbiore oryginalu (ma byc jutro), slucham tej plyty w calosci jak leci.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

09-11-2010, 15:39

KreatoR pisze:Drone ostatnio przchodzi transformację muzyczno-proroczą. Wskazując drogę, którą podąża obecny Darkthrone lekko sugerował, że jest to wielka lipa i cyrk na kółkach ("Circle the wagons" hehehe) i oczekiwał od reszty poddanych opatrznego zrozumienia jego teorii. Zadziałało.

Teraz liczy na to, że tym samym wypróbowanym już sposobem namówi Was na zrzucenie z piedestału DsO. Jeśli to chwyci, będzie mógł uznać się za nestora poznającego po okładkach płyt czy będzie ona lepsza niż poprzednia czy gorsza. A jeśli nie przekona większości do swych racji najzwyczajniej umyje ręcę.

Beware the Sterile Prophet!!!
No ale to nie ma nic zwiazanego z muzyka , to takie silenie sie na manieryzm i pierdolenie czego slina na jezyk przyniesie niezaleznie od zawartosci muzycznej. Mozna podstawic pod to dowolna nazwe i tez bedzie pasowac. Trocki np poslucha i dopiero mowi a ten kretyn juz dawno w wordzie napierdolil kilka elaboratow, a teraz je wstawia po kolei.
No przeciez zeby mowic i krystalicznym i selektywnym brzmieniu na podstawie mp3 to trzeba miec cos z glowa - i tak jest - ma. Pewnie jeszcze na agrotargach na laptopie sluchal
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-11-2010, 15:45

Triceratops pisze:Pewnie jeszcze na agrotargach na laptopie sluchal
jak kiedys umrę, to bedzie mi waszej pary brakowało :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

09-11-2010, 16:44

Kurwa, kolejny strzał w newralgiczne rejony śmiechu :). Zajebiście od pewnego czasu spodobał mi się Deathspell Omega :)
support music, not rumors
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

09-11-2010, 17:39

posłuchałem tego nowego wydawnictwa i muszę powiedzieć, że spodobał mi się od pierwszego przesłuchania (co dziwne, bo Fas...do tej pory mnie nie przekonało). plyta rzeczywiście bardziej przystępna- bardzo mnie to zaskoczyło. fajnie bas brzmi, motywy gitarowe można z grubsza zapamiętać po pierwszym przesłuchaniu, to tez mnie zaskoczyło. Jest trochę niezrozumiałej dla mnie kakofonii jak na Fas...ale całościowo mnie przekonuje. Utwory nie trwają po 10 minut i nie męczą słuchacza. z tą płytą mam podobnie jak z Katharsis- zupełnie nie rozumiem World...ale Fourth Reich to ideał BM płyty. Podobnie mam z ostatnim DsO i Fas.... może jestem profanem i nie zrobię doktoratu z twórczości kapeli jak niektóre autorytety na forum ale nowa płyta najzwyczajniej podoba mi się jako słuchaczowi, bez spuszczania się na pozamuzyczne kwestie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 18:05

przeciez ten 1 track brzmi jak wyjety z plyt vbe/virus nagranych pierdyliard lat temu
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-11-2010, 18:20

Kaj jest ta dyskusja, Kaszebe? Poratowałbyś linkiem albo chociaz wytycznymi?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Triceratops

09-11-2010, 18:30

rm
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-11-2010, 18:33

Z cyklu "rozmowy niedokończone"? :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 18:51

czyli można zamknąć temat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

09-11-2010, 20:41

Lykantrop pisze: Wszyscy mierzą ten album przez pryzmat "Fas...", "Kenose" i "SMRC", zamiast pozwolić mu żyć bytem niezależnym i tak go też traktować.
jakby nie patrzeć to ostatnia część trylogii, więc porównania z FAS i SMRC nasuwają się w sposób naturalny, mam wrażenie że Paracletus to wyciągnięcie średniej z dwóch poprzednich długograjów, a uśrednienie nigdy nie wychodzi muzyce na dobre
mimo wszystko:

FAS >> P > SMRC 8)
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

09-11-2010, 21:25

Dawno mnie tu nie było, widzę, że jest wesoło czyli po staremu ;)
Ale do rzeczy, przesłuchałem sobie nowe DSO na empechujkach (thx Son of Satan :) ) i na tej podstawie uważam, że szału nie ma. Nie jest to oczywiście zła płyta, więcej jest dobra, ale bez przesady, takie FAS wciąga ją nosem. Jak już kilka osób wcześniej stwierdziło jest klarownie, przejrzyście, tu słychać trochę VOI VOD, tam trochę BM, gdzie indziej math-core itp. Nie są to bynajmniej zarzuty. Czy mnie ta płyta zaskoczyła? Owszem, przystępnością, spodziewałem się czegoś zupełnie odwrotnego.
Co do oceny brzmienia to poczekam na CD, bo mp3 jak to mp3 zazwyczaj jest dosyć marnej jakości i tak jest w tym przypadku.
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-11-2010, 21:28

a ja tam chyba zaczynam troche lepiej lapac o co im tym razem chodzilo - nadal nie przemawia do mnie jako calosc z taka sila jak powinna, ale pewne rzeczy sie klaruja
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Skaut

09-11-2010, 21:29

platynowe wary masterfula :lol: :lol: :lol:
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bloodcult

09-11-2010, 21:32

mnie bardziej rozjebało to:
Triceratops pisze:Trocki np poslucha i dopiero mowi a ten kretyn juz dawno w wordzie napierdolil kilka elaboratow, a teraz je wstawia po kolei.
:lol:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

09-11-2010, 21:39

Podoba mnie się to, co prawda nie tak bardzo jak dwa inne wydawnictwa DsO, ale mimo wszystko się podoba.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Skaut

09-11-2010, 21:48

Morph pisze:Podoba mnie się to, co prawda nie tak bardzo jak dwa inne wydawnictwa DsO, ale mimo wszystko się podoba.
Myślę, że nie ma na tym forum takiej osoby której nowe DsO się nie podoba. Nawet triceps, jeśli zmusi się do przesłuchania, tak stwierdzi.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

09-11-2010, 21:52

Mam wrażenie że jakby Drone'owi DsO nasrało na wycieraczkę (lub na próg jeżeli na wsi nie używają wycieraczek) to by nam tutaj zachwalał aromat i wspaniałość konsystencji :lol:.
Give birth to something dead
Give birth to something old
ODPOWIEDZ