Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Smartfon

07-11-2010, 17:09

no okno rozmowy / lista rozmow sa w zasadzie takie same (tylko ze mozna je gruntownie modyfikowac)
popup dziala tak: dostajesz smsa i wyswietla ci sie jego tresc (jesli telefon byl zablokowany, to najpierw trzeba odblokowac tudziez wykonac ustawiony w systemie gest - takze nie ma obaw, ze ktos niepowolany przeczyta) i pod nia odrazu masz pole tekstowe z ktorego od reki mozesz napisac odpowiedz. nie trzeba nigdzie wchodzic, wiec wszystko idzie znacznie szybciej. oczywiscie jest to wcholere konfigurowalne , ja w kazdym razie mam to ustawione tak i bardzo mi pasuje.

inna pierdolka (moze jest w samsungu by default, w htc nie) - mozna dostosowac notyfikacje/wyglad rozmowy/dzwiek powiadomienia do konkretnego odbiorcy . wbrew pozorom przydatna sprawa. na "papierze" nie brzmi to moze zbyt imponujaco, ale teraz nie wyobrazam sobie korzystania z innego softu do smsow.

co do modyfikacji wygladu - najpopularniejszy jest launcher pro, widzialem , ze ludzie robia w tym naprawde fajne rzeczy, ale mi jakos nerwow brakowalo do siedzenia przy tym i zostaje przy htc sense.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-11-2010, 17:16

no to ja wykonuję tylko jedno przeciągnięciokliknięcie więcej, żeby się dostać do smsa, jakieś 0,25sek dłużej przez to mi się schodzi ;) ale spoko, jak tam kto woli oczywiście.

personalizacja dzwonków/rozmów jest w samsungu, standard, ale nie bawiłem się tym jeszcze jakoś głębiej.

generalnie co by się nie chciało zrobić z wyglądem to na markecie są te wszystkie czary-mary do pobrania.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-11-2010, 20:15

kurwa, warto czasem przejrzec co tam za pierdoly sie ukazuja
wlasnie zainstalowalem PowerAmp - no i chyba wreszcie znalazlem playera muzyki z prawdziwego zdarzenia.

odtwarzaczc stockowy jest naprawde ok, ale ma jedna gigantyczna wade..brak EQ :roll: . probowalem po drodze kilku innych, pare bylo naprawde niezlych, ale kazdemu czegos brakowalo. w koncu przystalem na mixzing - mial EQ, ale nie do konca sprawny (trzeba bylo miec go na "full screen", zeby sie nie zacinal)

no a ten PowerAmp ma swietny equalizer, a wiec jakosc dzwieku mozna sobie wykrecic zajebista, calkiem przystepny interfejs i dobrze zorganizowana biblioteke (mozna tez bez problemu przestawic sie na widok "Files", co w niektorych wypadkach jest niezbedne). jedyna wada jest lekko taki przysadzisty wyglad - wolalbym cos bardziej minimalistycznego i mniej nachalnego. w tej chwili wyglada to jak ktorys ze skinow do winampa modnych 10 lat temu :lol:

ale coz - nie bede narzekal na pierdoly; jak sobie odpalilem ostatniego Ateiste na nowych sluchawkach i z dobrze ustawionym eq, to leciutko wbilo mnie w fotel.

To jest jakas wersja testowa, niestety pelna bedzie najpewniej platna. Ale - o ile nie znajde czegos konkurencyjnego z taka jakoscia dzwieku - z przyjemnoscia rzuce na tace pare groszy. polecam.

------
Osobna kwestia jest natomiast to, ze android nie ma wbudowanego EQ - i ze w ogole tak ciezko jest napisac playera z ta, wydawaloby sie, podstawowa funkcja. Scaarph, Samsung nie jest wyjatkiem, nie? bo z tego co czytalem to wszyscy na to narzekaja.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

07-11-2010, 22:54

obawiam się, że jest. galaxy ma w standardzie niezły odtwarzacz z equalizerem i kilkoma innymi fajnymi pierdółkami, jak np cover flow, biblioteka lub bezpośrednio z files to też nie problem. wygląda też bardzo fajnie, choć osobiście też wolałbym coś bardziej minimalistycznego.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-11-2010, 23:10

a, no to faktycznie git.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

09-11-2010, 16:36

znalazłem wyjebistą gierkę. mmo ;) się nazywa się cestos, zasady proste jak drut - trzeba utrzymać swoje kulki na platformie dłużej, niż przeciwnik jednocześnie starając się zbić kulki jego :) ale z żywym przeciwnikiem to wiadomo - nie tak jak z komputerem. już z godzinę chyba napierdalam :)
http://www.androlib.com/android.applica ... l-Cti.aspx
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-11-2010, 18:48

Pytanie poniekąd tyczące się Samsunga Galaxy, ale tego z oferty Plusa :-)
Za symbolicznego zeta go dostanę, jak bierę ten pakiet za 300 zł, tak? Kończy mi się właśnie umowa z Erą i mam serdecznie dosyć ich usług, stąd poszukiwanie alternatywy. A, że przypadkiem pojawiła się możliwość wymiany Ericssona K800i na coś bardziej jazzy to tym bardziej przychylam się do oferty Minusa.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-11-2010, 15:14

Obrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-11-2010, 16:27

Scaarph pisze:znalazłem wyjebistą gierkę. mmo ;) się nazywa się cestos, zasady proste jak drut - trzeba utrzymać swoje kulki na platformie dłużej, niż przeciwnik jednocześnie starając się zbić kulki jego :) ale z żywym przeciwnikiem to wiadomo - nie tak jak z komputerem. już z godzinę chyba napierdalam :)
http://www.androlib.com/android.applica ... l-Cti.aspx
mmo z kulkami mowisz?
to zobacz sobie to:
http://phandroid.com/2010/11/10/pocket- ... r-android/

;)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

11-11-2010, 16:49

instaluję! :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Hellseeker
starszy świeżak

13-11-2010, 16:23

Właśnie rozpakowuję Galaxy s :)

Dopiero teraz się zaczną pytania, hehe
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-11-2010, 23:08

gratuluję wyboru, będzie pan zadowolony ;)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

13-11-2010, 23:22

Galaxy S... Telefon z tej półki zrobiony właściwie w całości z plastiku, z gnącą się w każdą stronę klapką od baterii, debilnie umieszczonym od spodu głośnikiem (tak, wiem, słuchawki itp, ale jednak...) i nie mający lampy błyskowej to jest przęgięcie. Może dla kogoś pierdoły, dla mnie jednak mocno denerwujące. Poczekam do przyszłego roku na jego następców, zobaczymy co Samsung wypuści ciekawego. Choć nie da się ukryć, że akurat 4-calowego superamoleda chętnie bym przeszczepił do swojego Wave'a.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-11-2010, 23:44

ostatnio poczytalem o samsungach, bo sa ploty, ze kolejny nexus (flagowy telefon googla) ma byc produkcji tej firmy. ludzie bardzo narzekaja na bardzo slaba baterie i cienka jakosc wykonania + slaba nakladke graficzna. z drugiej strony nie wiadomo czy to bedzie nastepca nexus 1 czy jakas rzecz pomiedzy - a dwojka dopiero wyjdzie. w kazdym razie to co umieszczaja jako prawdopodobne foty teog telefonu wyglada jak plastikowe gowno dla dzieci ;/

http://www.engadget.com/photos/this-is- ... 1/#3562945
Hellseeker
starszy świeżak

14-11-2010, 00:10

Jak na razie jest zajebiście :D
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

14-11-2010, 00:37

Carnal_Malefactor pisze:Galaxy S... Telefon z tej półki zrobiony właściwie w całości z plastiku, z gnącą się w każdą stronę klapką od baterii, debilnie umieszczonym od spodu głośnikiem (tak, wiem, słuchawki itp, ale jednak...) i nie mający lampy błyskowej to jest przęgięcie. Może dla kogoś pierdoły, dla mnie jednak mocno denerwujące. Poczekam do przyszłego roku na jego następców, zobaczymy co Samsung wypuści ciekawego. Choć nie da się ukryć, że akurat 4-calowego superamoleda chętnie bym przeszczepił do swojego Wave'a.
klapka racja, gnie się, ale dla mnie to nie problem bo i tak telefon trzymam w sztywnym, skórzanym etui. ale fakt, tutaj mogłoby być lepiej. brak lampy błyskowej to dla mnie w ogóle żaden problem - nigdy, przenigdy nie robię zdjęć z lampą. głośnik od spodu również nie jest dla mnie żadnym problemem.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Hellseeker
starszy świeżak

14-11-2010, 10:06

Gdybym tą klapką musiał odgarniać śnieg albo mieszać jedzenia to pewnie by mnie wkurwiało że się gnie, hehe.
Założona w żaden sposób nie daje się we znaki.

Scaarph, poradź jakieś dobre appsy na początek.

Wczoraj zdążyłem poinstalować:

-APN on/off - jednym dotknięciem włącza/wyłącza 3G/EDGE/GPRS
-Retro Camera - nakładka foto symulująca kilka klasycznych aparatów,
-Astro File - manager plików,
-Mp3 Cover Fetcher - ściągadełko okładek,
-ColorFlashlight - latarka z bajerami,
-Angry Birds - gierka

Jak dotad jedyna wkurwiająca rzecz to Kies - przerośnięta, samsungowa aplikacja do transmisji plików pomiędzy telefonem a PC.

Plan na dzisiaj:

Zbadać ThinkFree Office, znaleźć jakiś fajny Flip Clock na "ekran oczekiwania", poszukać nawigacji GPS, spędzić kolejne godziny w markecie :)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

14-11-2010, 10:08

Angry Birds FTW :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-11-2010, 10:21

hellseeker, 1-2 strony wczesniej zapodalem liste aplikacji, ktore imo warto rozwazyc na kazdym telefonie.
Hellseeker
starszy świeżak

14-11-2010, 10:32

Widziałem :)
Pierwsze 2 z Twojej listy już mam, pozostałe 3 obadam dzisiaj.
ODPOWIEDZ