HATE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

Re: HATE

20-11-2010, 22:33

[V] pisze:wlasnie przez ten brak dystansu ludzie dra lacha z BM jak swiat dlugi i szeroki.
A niech drą, tak jak drą z metalu w ogóle. Z bogiem i krzyż na drogę.
Jest sporo fabryk z zajebistymi wyrobami, które zresztą kupuję z przyjemnością. Jednak esencję tego gatunku trzymają ci zaangażowani w coś więcej niż tylko w kunszt muzycznej formy. Forma powstała właśnie do wyrażania czegoś adekwatnego.
Ostatnio zmieniony 20-11-2010, 22:35 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

20-11-2010, 22:34

wolf pisze:
Kingu pisze: Sedno. Tyle, że oni tak jak parę innych zespołów, mrocznych za młodu, odpłynęła w inne rejony i nie czują już mroku :)
Inna sprawa, że nazwa jakoś się przykleiła do dupy ;)
Hate zamiast zjadać własny ogonek, poszedł na dwóch poprzednich w interesujące rejony. Tym bardziej ciekaw jestem Erebos.
Jednak moim zdaniem od "The Cult Is Alive" powinni wydawać materiał pod inną nazwą.
O Hate jak pisałem wczesniej kompozycyjnie ok ,brzmieniowo średnio (ostatnie dwie).
hahaha uwielbiam takie pierdolenie "pod inna nazwa".
this is a land of wolves now
[V]
mistrz forumowej ceremonii

20-11-2010, 22:43

Kingu pisze:
[V] pisze:wlasnie przez ten brak dystansu ludzie dra lacha z BM jak swiat dlugi i szeroki.
A niech drą, tak jak drą z metalu w ogóle. Z bogiem i krzyż na drogę.
Jest sporo fabryk z zajebistymi wyrobami, które zresztą kupuję z przyjemnością. Jednak esencję tego gatunku trzymają ci zaangażowani w coś więcej niż tylko w kunszt muzycznej formy. Forma powstała właśnie do wyrażania czegoś adekwatnego.
Ta forma podlega nieustannym przeobrazeniom,i ci którzy tego nie kumaja sa smutnymi chujkami przylepionymi do jednej konwencji,na tym ich swiat sie zaczyna i konczy.

no hard feelings man :wink:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

20-11-2010, 22:52

[V] pisze: Ta forma podlega nieustannym przeobrazeniom,i ci którzy tego nie kumaja sa smutnymi chujkami przylepionymi do jednej konwencji,na tym ich swiat sie zaczyna i konczy.
Owszem podlega ale DT nie jest tego przykładem. Ten zespół zmienił klub, zapomniał się przebrać. Akurat w tym klubie ja nie bywam.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

20-11-2010, 22:56

no Błękitna Ostryga to to nie jest, co racja, to racja ;)
[V]

20-11-2010, 22:59

Kingu pisze:
[V] pisze: Ta forma podlega nieustannym przeobrazeniom,i ci którzy tego nie kumaja sa smutnymi chujkami przylepionymi do jednej konwencji,na tym ich swiat sie zaczyna i konczy.
Owszem podlega ale DT nie jest tego przykładem. Ten zespół zmienił klub, zapomniał się przebrać. Akurat w tym klubie ja nie bywam.

masz cala historie BM na ich najnowszych plytach,prace u podstaw. nie zmienili klubu.siegneli glebiej. interesujace przeistoczenie ,które pociagnelo ze soba maly lifting wizerunkowy, wiecej humoru,luzu i upadek mrocznych tajemnic z najciemniejszych lasów :wink:

chcialbys,zeby wciaz nagrywali takie mielizny jak Total Death?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
wolf

20-11-2010, 23:02

Taaaaaaa luz i humor to domena BM jasneeeeee.Total Death to akurat ostatnia słuchalna płyta tych nudziarzy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2010, 23:02

Total Death to ZAJEBISTA plyta. jedyna mielizna w ich dyskografii jest Ravishing Grimness
[V]

20-11-2010, 23:06

Riven pisze:Total Death to ZAJEBISTA plyta.
najslabszy Darkthrone, dalej ta która wymieniles.zreszta,Fenriz mysli tak samo. :wink:

zwykles mówic ,ze Earth Last Picture zajebisty a reszta ta se :wink:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2010, 23:13

w takich wypadkach nie interesuje mnie co mysli artysta, patrz casus Clandestine ;)
ale na serio, tej plycie daleko do geniuszu, ale poza tym wykurwistym coverem Celtic Frost jest tam duzo dobrego klimatu
daj jej jeszcze jedna szanse

edit: to prawda, tak mowilem, bo ELP mocno odstaje, reszta utworow jest pod wzgledem kompozycji faktycznie "taka se", ale ostatnio jakos urzeka mnie klimat tej plyty jako calosci. zreszta wypilem troche to moze przesadzam, na pewno jednak nie jest to slaby album :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20-11-2010, 23:28 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
[V]

20-11-2010, 23:20

wolf pisze:Taaaaaaa luz i humor to domena BM jasneeeeee.Total Death to akurat ostatnia słuchalna płyta tych nudziarzy.
Fenriz, do you believe that Darkthrone have received the appreciation that a band of your status truly deserves? Which have been the main obstacles that you had to overcome so far in your career?

Fenriz: Idiocy.

:wink:
wolf

20-11-2010, 23:29

Fenriz duzo pierdoli,szkoda ,że im więcej tym chujowszą muzykę robi.
Dla mnie ta kapela jest skończona ,typowy przypadek upadku i komerchy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2010, 23:31

komerchy... ja pierdole, po pierwsze, to przy takich wynikach sprzedazy ciezko mowic "komercha"
po drugie, jestem pewien, ze sprzedaliby wiecej plyt gdyby nagle wrocili do lesnego black metalu
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

20-11-2010, 23:35

[V] pisze: nie zmienili klubu.siegneli glebiej. interesujace przeistoczenie ,które pociagnelo ze soba maly lifting wizerunkowy, wiecej humoru,luzu i upadek mrocznych tajemnic z najciemniejszych lasów :wink:
Gdy już nic nie widać z przodu, to się zwalnia, hamuje i patrzy we wsteczne lusterko...
Tom Fischer jakoś się nie wyluzował, ciekawe dlaczego. Może jest smutnym chujkiem... :lol: ...a może ma jeszcze coś do powiedzenia w swoim dotychczasowym klubie.
[V] pisze:
chcialbys,zeby wciaz nagrywali takie mielizny jak Total Death?
Pasuje mi kilka pozycji z ich dyskografii i to jak to robili w latach 90-tych i to wszystko. Dla mnie mogą już nic nie nagrywać.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2010, 23:37

no wlasnie patrzac na triptykon to chuja ma do powiedzenia niestety...
wolf

20-11-2010, 23:37

Oceniasz muzykę po ilości sprzedanych egzmeplarzy,to spoko.Na ostatnich płytach skończyly im się pomysły więc nagrywają gówno ku uciesze gawiedzi.Niebawem niesławny Darkthrone zagości na łamach Bravo jako odkrycie emo nastolatków.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2010, 23:38

kurwa, czy ty w ogole zrozumiales o co mi chodzilo? ;) chyba nie.
wolf

20-11-2010, 23:41

No nie kumam jak można pisać o sprzedarzy płyt,kogo to kurwa obchodzi co to ma wspólnego z muzyką chyba ,że siedzisz głeboko w muzyce pop.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2010, 23:43

no ty mi powiedz - sam zaczales temat pare postow wyzej piszac "komercha" - do tego sie odnioslem i w ogole nie skumales co chcialem przekazac

/thread
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

20-11-2010, 23:46

Riven pisze:no wlasnie patrzac na triptykon to chuja ma do powiedzenia niestety...
To już kwestia potrzeb słuchacza. Natomiast faktem jest, że Tom nie robi z siebie zdystansowanego klauna i traktuje serio swoją sztukę, zresztą przez parę lat więcej niż DT.
ODPOWIEDZ