The Meads of Asphodel

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

The Meads of Asphodel

21-11-2010, 17:35

Obrazek

Z zespołowego myspace:

"Our new opus 'The Murder of Jesus The Jew' will be released through Candlelight Records on the 15th of November. You can now pre -order a copy from the link below.

http://www.plastichead.com/catalogue.as ... HODEL,+THE

Cheers, Hails & Enjoy!"

Próbki oczywiście do odsłuchania tutaj: http://www.myspace.com/theofficialthemeadsofasphodel

Co generalnie sądzicie o brytyjskich wpierdalaczach grzybów? Dla mnie "The Excommunication of Christ" był mocarnym albumem, jednym z niewielu który wówczas z szeroko pojmowanego gatunku experimental BM wyróżniał się na korzyść i nie jebał sztucznizną. Potem nie było już tak zajebiście, ale o wydawanie gówna też ich nikt przy zdrowych zmysłach nie posądzi.

RISE IN GODLESS HELL!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

Re: The Meads of Asphodel

21-11-2010, 18:11

Ja znam tylko ich split z Mayhem i stwierdzam, że jest on dobrym materiałem, łatwo wpadającym w ucho. Nie wiem jak inne wydawnictwa, ale po tym splicie mam ochotę na więcej ;)

Posłuchałbym kawałka z nowej płyty, ale coś myspace nawala :? Sieć zbytnio obciążona czy cóś.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-11-2010, 18:18

Dziwna sprawa ten split. Nie wiem co kierowało wydawcą, ale pomysł z wciskaniem 2 kawałków Mayhem z Deadem na vokkilzz obok narkowygibasów The Meads of Asphodel jakieś takie nietwarzowe jest. Z resztą, to co na tym krążku zaprezentowali nie jest takie dobre jak na debiucie.

Nie fikaj tylko łykaj ten krążek, bo leży wszędzie za grosze.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

21-11-2010, 18:25

Lykantrop pisze:Dziwna sprawa ten split. Nie wiem co kierowało wydawcą, ale pomysł z wciskaniem 2 kawałków Mayhem z Deadem na vokkilzz obok narkowygibasów The Meads of Asphodel jakieś takie nietwarzowe jest.
Myślę że wydawca w ten sposób chciał zwiększyć sprzedaż, szyld Mayhem robi swoje, chociaż faktycznie jedno i drugie kompletnie do siebie nie pasuje. Jak czerń i biel. Bardziej pasowałoby dołożyć coś z okresu "Grand Declaration of War" np. to European Legion, ale może nie całe, a tylko te 5 ostatnich kawałków, tzw przedprodukcję "GDoW".
Lykantrop pisze:Nie fikaj tylko łykaj ten krążek, bo leży wszędzie za grosze.
No wiem, wiem, ale to co właśnie przesłuchałem na youtube z tej debiutanckiej płyty już takiego wrażenia nie robi jak kawałki ze splitu, może następne krążki bardziej mi podejdą.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Karkasonne

21-11-2010, 21:20

Kilka płyt kompletnie bez ładu i składu, melodyki, czegokolwiek co mogłoby przykuć człowieka wrażliwego na muzykę jako sztukę i unikającego tworów rozumianych głównie przez awangardowych krytyków z fioletową farbą na włosach i krążkiem robiącym wielką dziurę w uchu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

21-11-2010, 21:25

Kilka płyt kompletnie bez ładu i składu, melodyki ,
My na pewno mówimy o tym samym zespole?!?!

EDIT: Nie no, Twoje porównanie ni chuja pasuje do takiej kapeli jak tMoA. Obstawiam, że jednak zaszła pomyłka.
DCI Hunt

21-11-2010, 21:42

Nie słyszałem chyba ani jednego kawałka tego tworu, ale cover fajny zrobili (tzn tekst jest fajny) :mrgreen:

I see newborn graves
Dirt dimmed with steam
Open womb flesh
Death and disease

And I think to myself, what a wonderful world

I see ethnic cleansing
Pain beyond belief
Whole nations murdered
Sorrow and grief

And I think to myself what a wonderful world

The silhouettes of murder
So pretty in the sky
Where rapists stair and wonder
At children passing by
I see friends shaking hands
Saying 'How do you do'
But they're really saying
Hey, Fuck you!

I see men talking peace
Words full of shit
Eyes welled with war
Poison and deceit

And I think to my self what a wonderful world

Yeah
I think to my self, what a wonderful world.
Oh yeah.
Karkasonne

21-11-2010, 21:45

Przesłuchałem wszystkie płyty jakiś czas temu i miałem przemożne wrażenie, że ktoś to wszystko robi po prostu dla jaj. Czytałem nawet jakieś recki na m-a, bo nie mogłem uwierzyć, że ktoś to bierze na serio. Niemniej jednak widzę dwa punkty widzenia, mimo, że ten pro jest dla mnie niepojęty:
The lyrics are still as great and creative as ever or if any change have grown better with Metatron clearly outdoing his last effort. Every inch of this album is unconventional to the typical black metal genre with the growl of the vocalist, lyrical mastermind Metatron sounding like a death grunt with a strong and the psychedelic synths and guitar. The musicianship of the artists is exceptional, excellent shredding, some of the most creative drumming I’ve ever heard.

I truly recommend this album for fans of metal with an intellectual open mind. The unfathomable talent of these metal muses is astonishing.
Vs
The Meads Of Asphodel are a totally vapid and inconsequential band that has managed to convince the metal scene that they are actually composing something of interest. Fooling the metal scene is not difficult to do, but the profound degree that this band has managed to trick even reasonably intelligent listeners is quite frankly amazing. There's nothing of actual value on 'Exhuming The Grave Of Yeshua', just the cloying appearance of purpose and direction amidst all the masturbation. It could be a joke were people not so tragically serious about it.
"How dare can you say that metal is one-dimensional and unartistic! Have you heard The Meads Of Asphodel? They play heavy metal but also incorporate influences from rock music, electronica, prog, and even hip-hop! That PROVES that metal is open-minded!"
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

15-02-2011, 23:14

Bardzo oryginalny i wkręcający zespół. Materiał ze splitu z Mayhem, przez który pewnie zdecydowana większość z Angolami w ogóle się zetknęła, nie jest tak do końca reprezentatywny. Owszem, w dużej części ich twórczości obecny jest ten charakterystyczny średniowieczno-arabski klimat, nie brakuje też elektroniki, która daje ciut psychodeliczną aurę ale gdzieś na dnie tego wszystkiego tętni punk. Ja się tego nie spodziewałem i na początku miałem problem żeby to kupić, musiałem dopiero zmienić nastawienie, wyzbyć się oczekiwań i wtedy wkręciło mi się mocno. Trochę kojarzy mi ta muzyka z Venom – zaznaczam, że to luźne porównanie i że oni wcale nie grają jak Venom – chodzi mi głównie o te podskórne wpływy punku oraz o lekkie przymrużenie oka (ale bynajmniej nie zgrywę). Uważam, że tytuł ich splitu z Old Corpse Road "English Black Punk Metal" świetnie to wszystko charakteryzuje. No i można dodać, że sesyjnie udzielają się tam Huw Lloyd Langton (Hawkwind) i Mirai Kawashima (Sigh, Necrophagia itd.).

Dodam jeszcze, że pisałem to bez wczytywania się w powyższe wypowiedzi. Można oczywiście nie trawić takiego grania ale takie opinie:
Kilka płyt kompletnie bez ładu i składu, melodyki, czegokolwiek co mogłoby przykuć człowieka wrażliwego na muzykę jako sztukę i unikającego tworów rozumianych głównie przez awangardowych krytyków z fioletową farbą na włosach i krążkiem robiącym wielką dziurę w uchu.
są zwyczajnie idiotyczne.
Karkasonne

05-03-2011, 13:15

Dodam kolejną idiotyczną opinię. Otóż zaciekawiła mnie okładka niejakiego Jaldaboath. Zanim odpaliłem, odkryłem, że macza w tym palce ludność z Meads of Asphodel. I wiecie co? Kapela jest tak samo gówniana jak poprzednia. Polecam obczaić, z pewnością pokochacie to unikalne połączenie średniowiecznych klimatów z elektroniką, prawie jak gotyckie elektro.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-06-2015, 19:06

Nowe:
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Necropunk
w mackach Zła

09-06-2015, 19:46

wymuszona awangarda i dziwactwo. nie lubię. ponoć też kolesie mają jakieś neofaszystowskie odchyły, więc tym bardziej mają u mnie przesrane po całości i kładę na nich moją dorodną lachę.
Karkasonne

09-06-2015, 20:04

Świetne jak bigos z cynamonem i truskawkami.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

03-10-2019, 07:57

Obrazek

Jedna z najlepszych płyt tego roku, a tu cisza...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
aryman
postuje jak opętany!

12-07-2020, 11:34

Faktycznie, słucha się tego rewelacyjnie. Może nieco zbyt eklektyczne, by zdobyć uznanie., ale właściwie nie ma tu słabszych utworów.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
szczylun
rasowy masterfulowicz

01-02-2024, 19:04

...nowełe epe...
Awatar użytkownika
TrombaZaguady
rozkręca się

01-02-2024, 19:28

Słuchałem starszych dokonań kilkanaście lat temu, a potem zniknęli mi z radaru. Chyba wiele nie straciłem, bo straszne kupsko na tej epce. Możliwe, że stare też były do dupy, tylko już nie pamiętam :D
r o b e r t
weteran forumowych bitew

01-02-2024, 22:15

Odpalam ep-ke zatem .
ODPOWIEDZ