KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

09-12-2010, 21:18

chłopaki, czytajcie ze zrozumieniem, please :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-12-2010, 21:22

Castor pisze:Nie zrozumieliśmy się. Nie chodzi mi o to w jakim stanie przychodzą Ci płyty zamawiane w Pagan, tylko o to jak pagan te płyty wydaje.

a pudełka to nie że połamane tylko, że są miernej jakości :!:
Jedynym zbukiem był digi Azarath "Infernal Blasting". Więcej grzechów Tomka nie pamiętam w tej kwestii.
Pewnie będzie to pytanie wykraczające poza ramy przyjętej tutaj kurtuazji, ale że tak sobie pozwolę - ile w ogóle krążków z oferty Pagan masz, bobrze?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:26

Ihasan pisze: Ja się wyleczyłem półtorej roku temu jak czekałem na realizacje zamówienia prawie pół roku.
W zeszłym roku miałem to samo... Czekałem 4 miesiące na zamówienie i w końcu je dostałem, ale oczywiście niepełne. Od tamtej pory basta. Omnio - nigdy więcej.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:29

@Castor

Ale nie rozumiem jednego - Pagan wydaje płyty w pękniętych pudełkach i naddartymi książeczkami? To jakieś limitowane serie? W wydaniu moze sie nie podobac grafika, layout, jakies dziwne digi pudelka ale co ma sposob WYDAWANIA do tego ze dostajesz pekniete pudelka? Ja pierdole... jestes miszcz
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:36

Drone pisze:Z omnio zamawiam tylko rzeczy, które wystawiają na allegro (pod starą nazwą foreshadow).
to jest zastanawiające, też kilka razy brałem z omnio przez allegro i zawsze wszystko było perfekcyjnie, najdłużej czekałem chyba 4 dni od przelewu, natomiast o realizacji zamówień przez ich sklep mogę powiedzieć tylko jedno: wielkie gówno; zrezygnowałem z ich usług jakieś 1,5 roku temu, ale po zamieszczanych tu opiniach widzę, że w tej materii niewiele się zmieniło... zaorać
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:41

Drone pisze:Z omnio zamawiam tylko rzeczy, które wystawiają na allegro (pod starą nazwą foreshadow).
No właśnie, kiedyś jak się kupowało na ich profilu Allegro to nie było problemów, ale rok temu i przy tej formie zakupów zaczęły się dziać cuda...

Drone pisze: Agonia natomiast miewa wpadki z zabezpieczaniem płyt, z tego powodu strach u nich zamawiać, nigdy nie wiadomo, czy płyty nie zostaną w transporcie sprasowane do formatu slim :lol:
Ja to mam chyba zajebiste szczęście, bo w Agonii zamawiałem nie raz i nigdy nie miałem najmniejszych problemów. A wokoło prawie wszyscy mają do Filipa jakieś zastrzeżenia.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:41

Drone pisze:Ale on ma trochę racji - mnie też to wkurwia, jak przychodzi płyta w żydelpejsie z cienkiego, miękkiego plastiku z wypadającym środkiem.
No ok, rozumiem, ale to też kwestia zabezpieczenia przesylki i tego, jak sie przy transporcie trafi z obsługą :) Dla mnie pojęcie wydawania płyt kojarzy się jednak troche z czym innym.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:50

Lykantrop pisze:
Castor pisze:Nie zrozumieliśmy się. Nie chodzi mi o to w jakim stanie przychodzą Ci płyty zamawiane w Pagan, tylko o to jak pagan te płyty wydaje.

a pudełka to nie że połamane tylko, że są miernej jakości :!:
Jedynym zbukiem był digi Azarath "Infernal Blasting". Więcej grzechów Tomka nie pamiętam w tej kwestii.
Pewnie będzie to pytanie wykraczające poza ramy przyjętej tutaj kurtuazji, ale że tak sobie pozwolę - ile w ogóle krążków z oferty Pagan masz, bobrze?
28, ale weź poprawkę na to że ja nie mam tak jak Ty 1000 płyt, tylko 318 (proszę się nie śmiać) i ich odsetek w mojej "kolekcji" jest dość znaczny. Zaznaczam w większości przypadków nie miałem problemów, ale jak zobaczyłem ten Azarath Demon Seed to ręce mi kurwa opadły. I wcale nie chodzi mi o to, że płyta uszkodzona została w transporcie tylko o to, że okładka to był jakiś wybrak, który powinien iść na makulaturę a nie na sprzedasz.
Deathless King pisze:@Castor

Ale nie rozumiem jednego - Pagan wydaje płyty w pękniętych pudełkach i naddartymi książeczkami? To jakieś limitowane serie? W wydaniu moze sie nie podobac grafika, layout, jakies dziwne digi pudelka ale co ma sposob WYDAWANIA do tego ze dostajesz pekniete pudelka? Ja pierdole... jestes miszcz
A czy do Ciebie to tylko wielkimi literami trzeba gadać, żebyś zrozumiał?

Nie chodzi mi o grafikę, Layout, ani o digi-packi same w sobie, tylko kurwa o jakość produktu jako całości w tym i pudełka.

CZY TO JEST KURWA JASNE :?:
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 21:58

Boberku, nie unoś się ;D
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 22:01

to nie dawaj mi już ku temu powodów.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

09-12-2010, 22:14

Castor pisze:
Nie chodzi mi o grafikę, Layout, ani o digi-packi same w sobie, tylko kurwa o jakość produktu jako całości w tym i pudełka.
To ja mam jakieś szpesial edyszyny z Pagana bo zastrzeżeń do pudełek nie mam. Booklecik tez na normalnym-śliskim papierze jak w tysiącu innych albumach w setkach innych firm.
Dziwne dziwności waść prawisz, ale może miałeś pecha i ci się jakieś wybrakowane trafiły.
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 22:36

no z Azarath to faktycznie miałem pecha i to nie raz. Np. na krążku Diabolic Impious Evil miałem jakąś czarną kropę od strony zapisu i za każdym razem w tym miejscu laser przeskakiwał. Próbowałem to czymś ściągnąć, ale z mizernym skutkiem. Nie wiem czy to było wtopione w ten plastik czy ki chuj. Wkurwiłem się i potraktowałem to spirytusem kosmetycznym. Ucieszyłem się bo zaczęło schodzić. Tylko że spirytus wszedł w reakcję z powłoką tego krążka i to dało efekt zupełnie odwrotny niż miało dać :lol: Po tym eksperymencie chodziło bez zarzutu tylko 5 pierwszych utworów :evil:
To tylko potwierdza fakt iż trzeba sceptycznie podchodzić do tego jak wydaje Pagan i im podobne firmy. Przez właśnie takie sytuacje, jak tylko mam możliwość, to sprawdzam spodnią stronę krążka przed zakupem.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-12-2010, 22:48

Wybacz, ale dla mnie to jest takie pierdolenie kotka za pomocą młotka. Używając zamiennika - pierdolenie od rzeczy, bez żadnego większego sensu i celu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

09-12-2010, 22:54

Co za debil czyści plastik za pomocą spirytusu. Kurwa. Po za tym z pagana dostawałem masę płyt i wszystkie chodziły nie było problemu. Wogóle jąk kupuje oryginały nigdy nie było problemu wiec co to za pieprzenie. Firma wydaje dobrze i nie ma co biadolic.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 23:00

Haha dokladnie, Tomek w każdej płycie nie siedzi i może się czasami trafić jakiś uszkodzony produkt, ale jak widac wszyscy oprocz Castora maja pozytywne doswiadczenia. Chlopak ma pecha i tyle.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 23:03

Lykantrop pisze:Wybacz, ale dla mnie to jest takie pierdolenie kotka za pomocą młotka. Używając zamiennika - pierdolenie od rzeczy, bez żadnego większego sensu i celu.
Dlaczego, przecież wyrażam tylko swoją opinię. Zresztą pewnie przyznałbyś mi rację gdybyś tylko zobaczył tą nieszczęsną okładkę do Demon Seed.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 23:09

FENIKS pisze:Co za debil czyści plastik za pomocą spirytusu. Kurwa.
tylko nie debil. Byłem zdesperowany, a słyszałeś powiedzenie że tonący brzytwy się chwyta ? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 23:19

Rozmowa sie toczy, gromy na Omnio spadaja(naleza im sie), w zwiazku ztym mam pytanie jakie sklepu sprzedajace plyty z różnych gatunków muzyki polecacie(po za fan.pl)?
DCI Hunt

09-12-2010, 23:19

Kiedy zamawiałeś te Azarathy? Może Krajewski zagląda na forum i specjalnie ci takie wysłał :lol: Ja zawsze dostaje wszystko w idealnym stanie. Czasem chyba nawet w takich zaklejanych foliach, które później przekładam na digipacki ;)
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

09-12-2010, 23:24

Conflagrator pisze:Kiedy zamawiałeś te Azarathy? Może Krajewski zagląda na forum i specjalnie ci takie wysłał :lol: Ja zawsze dostaje wszystko w idealnym stanie. Czasem chyba nawet w takich zaklejanych foliach, które później przekładam na digipacki ;)
Ja tez tak robie :lol: , Pagan super firma tak samo WItching, SMG i Old Temple
ODPOWIEDZ