Ja mam identycznie, chociaz co do Intronaut mam pewne obawy. Tak wogle zajebisty news![V] pisze:bedzie wybuchowo.
btw,ucialem sobie krótka pogawedke z zespolem, bardzo interesujacy ludzie,zainteresowanych odsylam do kolejnego numeru 7G
a The Man Closing Up rosnie z czasem, i to bardzo.
wlasciwie na ta plyte i nowy INTRONAUT chyba najbardziej czekam ostatnio..
EHNAHRE - The Man Closing Up [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: EHNAHRE - The Man Closing Up [2008]
-
- rasowy masterfulowicz
Dużo za mało się o nowej płycie pisze, czyżby nikt nie słyszał lub nie był w stanie poskromić kanibali? Piękne rozwinięcie patentów z debiutu, płyta bardziej wokalna (nazwijmy to w ten sposób), wolniejsza i bardziej szarpana. Wpływy Incantation w szybkich partiach też jakby słabiej słychać, co z pewnością przysłuży się wykuwaniu własnej tożsamości. Więcej za to nawiązań do DsO, zwłaszcza przez specyficzne użycie chaotycznych i dysonansowych riffów przechodzących bez ostrzeżenia w kolejna zagrywkę.
Jak dla mnie świetny materiał, przestrzenny, bardziej eksperymentalny, trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale przede wszystkim świeży i zmuszający do skupienia. Kilka osób powinno się zainteresować.
Jak dla mnie świetny materiał, przestrzenny, bardziej eksperymentalny, trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale przede wszystkim świeży i zmuszający do skupienia. Kilka osób powinno się zainteresować.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Dużo za mało się o nowej płycie pisze, czyżby nikt nie słyszał lub nie był w stanie poskromić kanibali? Piękne rozwinięcie patentów z debiutu, płyta bardziej wokalna (nazwijmy to w ten sposób), wolniejsza i bardziej szarpana. Wpływy Incantation w szybkich partiach też jakby słabiej słychać, co z pewnością przysłuży się wykuwaniu własnej tożsamości. Więcej za to nawiązań do Marca Ribot'a i Johna Zorna, zwłaszcza przez specyficzne użycie chaotycznych i dysonansowych melodii przechodzących bez ostrzeżenia w kolejna zagrywkę.
Jak dla mnie świetny materiał, przestrzenny, bardziej eksperymentalny, trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale przede wszystkim świeży i zmuszający do skupienia. z 5 osób powinno się zainteresować.
Jak dla mnie świetny materiał, przestrzenny, bardziej eksperymentalny, trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale przede wszystkim świeży i zmuszający do skupienia. z 5 osób powinno się zainteresować.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Już jest dwóch. Cierpliwie czekamy na resztę.
- Skaut
Dużo za mało się o nowej płycie pisze, czyżby nikt nie słyszał lub nie był w stanie poskromić kanibali? Piękne rozwinięcie patentów z debiutu, płyta bardziej wokalna (nazwijmy to w ten sposób), wolniejsza i bardziej szarpana. Wpływy Incantation w szybkich partiach też jakby słabiej słychać, co z pewnością przysłuży się wykuwaniu własnej tożsamości. Więcej za to nawiązań do Marca Ribot'a i Johna Zorna, zwłaszcza przez specyficzne użycie chaotycznych i dysonansowych melodii przechodzących bez ostrzeżenia w kolejna zagrywkę.
Jak dla mnie świetny materiał, przestrzenny, bardziej eksperymentalny, trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale przede wszystkim świeży i zmuszający do skupienia. z 4 osoby powinny się zainteresować.
Jak dla mnie świetny materiał, przestrzenny, bardziej eksperymentalny, trudniejszy w odbiorze niż debiut, ale przede wszystkim świeży i zmuszający do skupienia. z 4 osoby powinny się zainteresować.
Coś tam było! Człowiek!
- Glene
- weteran forumowych bitew
Mam takie samo zdanie!Drone pisze:Chętnie napiszę jakiś pean, ale najpierw muszę mieć płytę w ręku. Jedynka była wspaniała, więc malizny się nie spodziewam.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Drone pisze:Chętnie napiszę jakiś pean, ale najpierw muszę mieć płytę w ręku. Jedynka była wspaniała, więc malizny się nie spodziewam.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
dużo za mało się o nowej płycie pisze, czyżbym jej jeszcze nie słyszał? a owszem.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Też bym się chętnie wypowiedział, bo po bardzo udanym debiucie oczekuje świetnego krążka, ale akurat ta płyta ciągle się nie doczołgała...
- twoja_stara_trotzky
no jedna z lepszych płyt w tym roku, to bez dwóch zdań. ale nie zgodzę się, że jest bardziej rwana - jest właśnie bardziej spójna, jednolita. i jakby trochę spektrum rozszerzyli - ale właśnie w te ekstremalne rejony - jest więcej black metalu, więcej grind core, i rzeczywiście (i dzięki Bogu) mniej Incantation 

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Zdecydowanie świetna płyta. Przesłuchałem dopiero kilka razy, ale chyba już mogę stwierdzić, że debiut przeskoczyli. Jeszcze bardziej to wszystko popierdolone ale tak patologia wynika z bardziej zwartej konstrukcji tej płyty. Dlatego zgadzam się ( o rety) z Trotzky'm , ze nie zgadza się ,że jest ona bardziej rwana
Nie myślałem ,że w tym roku ukaże się jeszcze jakiś album który wskoczy do mojej 'dziesiatki', pomyliłem się...

-
- rasowy masterfulowicz
Przeskoczyli debiut, a tym samym i to chyba najważniejsze dali wyraźny krok do przodu. Czołówka tego roku.
-
- rasowy masterfulowicz
Słucham coraz bardziej namiętnie. To może być właśnie TA płyta z 2010, która zrobi mi największe ała.
-
- rasowy masterfulowicz
Pojawiła się znowu w selfmadegod
http://allegro.pl/ehnahre-taming-the-ca ... 42297.html
http://allegro.pl/ehnahre-taming-the-ca ... 42297.html
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wreszcie jestem po kilkunastu przesłuchaniach tej płyty, i muszę powiedzieć, że jestem nią zauroczony, totalnie onieśmieliony jej zawartością, przytłoczony i zdruzgotany. Jest po prostu genialna (tak, tutaj to słowo idealnie pasuje). Pozorny chaos i kanonady dźwięków dopiero z czasem układają się w misternie tkaną, starannie przemyślaną całość, niemal jazzowe, chaotyczne elementy przeplatają się z deathowymi, by przejść w doomowe (a nawet drone'owe momentami) piekielne zwolnienia, aby znów dojebać grindcore'woym przyspieszeniem, żeby móc zwieńczyć to wszystko niemal black-metalowym riffem. Wszystkie środki tutaj użyte są dobrane w idealnych proporcjach. Te perkusyjne nawałnice, te zwolnienia (niemal drone'owe) ten miażdżący bas, niesamowite, niespokojne, dysonansowe riffy a wszystko to wzbogacone nawiedzonymi wrzaskami i innego rodzaju wokalizami. Nierzadko każdy instrument gra swoje, w swoim metrum i tylko dzięki kunsztowi muzyków to wszystko ma sens. Długo się zmagałem z tą płytą, zdecydowanie ma wiele do zaoferowania, różne smaczki poukrywane na całej płycie tylko czekają, aby je odkryć. Okładka idealnie pasuję do jej zawartości, polecam każdemu.
The madness and the damage done.
-
- rasowy masterfulowicz
Kupiłem "Taming the Cannibals" z miesiąc temu, przy pierwszych kilku przesluchaniach bylem zachwycony a teraz mi sie wydaje, ze udziwniaja na sile. Na pewno jest to ciekawy album i warto go sprawdzić.
I AM MORBID
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego na siłę ? Nie wiem, jak dla mnie na pewno nie udziwniają, biorąc pod uwagę jak wielowątkowa jest ta płyta. To raczej jest zamierzony chaos, który trzeba oswoić :)
-
- rasowy masterfulowicz
chyba już mnie męczą, te:
Okładka Taming jest w pyte!
Nowy Morbid Angel zafunodwał mi przerwe od wszystkich innych płyt, ale jak kiedyś przystopuje z Illud to poslucham Taming.Kurt pisze: niesamowite, niespokojne, dysonansowe riffy
Okładka Taming jest w pyte!
I AM MORBID
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba, że tak ;) A okładka dokładnie oddaje to co się dzieję na płycie, cały ten chaos i niemoc przy zetknięciu się z nią pierwszy raz. Powtarzam raz jeszcze, bardzo polecam każdemu bo płyta jest niesamowita.
A MA to nie wiem.... raz przesłuchałem (i żałuję), i chyba jednak poczekam na CD, nie chce oceniać na podstawie mp3 (tak definitywnie), ale chyba nie trafi do mnie ta płyta.
A MA to nie wiem.... raz przesłuchałem (i żałuję), i chyba jednak poczekam na CD, nie chce oceniać na podstawie mp3 (tak definitywnie), ale chyba nie trafi do mnie ta płyta.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja już słucham z płyty i różnicy w brzmieniu nie wychwyciłem. Warto dać Illud szanse, wciąga, to takie imprezowo-zabawowe granie, moim zdaniem bardzo wysokiej klasy.Kurt pisze:
Wracając do Ehnahre, w wywiadzie dla 7 Gates czytałem, że Taming... ma brzmieć przy trzecim krążku Ehnahre jak pop. Mają już kilka gotowych utworów.
I AM MORBID