MUSE

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: MUSE

16-12-2010, 17:03

[V] pisze: znam ,myslisz,ze szukam taniej sensacji?bynajmniej. o tym jaka jest skala tego zjawiska w branzowych tytulach mozna spekulowac.mozne jest marginalna,moze jest tego wiecej.przestrzegam tylko przed naiwnoscia i slepym zaufaniem w tzw dziennikarska rzetelnosc.
Skoro twierdzisz, że spotkałeś się z takimi przypadkami, to nie mam powodu, by Ci nie wierzyć. Mnie chodziło wyłącznie o to, że nie znając "zaplecza" ciężko jest tak naprawdę oceniać co kim kieruje i ile jest prawdy w tym, co ten ktoś pisze (przykładem choćby wcześniejsze nawiązanie w tej dyskusji do recenzji w Teraz Rocku). Może było tak, jak sugerował Kreator, a może inaczej - ale prawdę znają tylko ci, którzy te teksty pisali i być może osoby z ich otoczenia. Poza przypadkami znanymi z autopsji możemy jedynie snuć domysły, a pozory często mylą. Dlatego napisałem, ze byłbym ostrożny z zarzutami. Natomiast ślepe zaufanie nigdy nie jest dobrą rzeczą.
Karkasonne

16-12-2010, 18:15

ultravox pisze:
Skoro twierdzisz, że spotkałeś się z takimi przypadkami, to nie mam powodu, by Ci nie wierzyć.
ślepe zaufanie nigdy nie jest dobrą rzeczą.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-12-2010, 19:10

KreatoR pisze:Deftones może i fajna kapela, u Ciebie w szkole ich lubią? :wink:
No to jak taka fajna to dlaczego to byl skandal z ta plyta miesiaca? Masz cos do nich? Sluchales ostatnia plyte, i jest wedlug ciebie skandalicznie slaba? Nie rozumiem, nagrali bardzo dobra plyte w swojej dyskografii, nie przeskocza innych ale oceniona zostala dobrze.
Nie odpowiedziales na pytanie o te Iron Maideny, Helloweeny etc.
KreatoR pisze: Metallica - kamień milowy i feniks z popiołów, powinni dać 666/5. :wink:
The Cure kocham bezgranicznie ale nie jestem tak ślepy w ocenach ostatnich albumów.
Zglos akces, zacznij pisac. Nie ma takiej plyty co do ktorej nie ma rozbieznych zdan. Nawet ex-redaktor Pure Metal i obecny chyba Bart Rockera, niejaki Vlad, plyte Slayera Reign In Blood uwaza za gowno. A to przeciez superthrashowy facio i w ogole.
KreatoR pisze: nie mam, promował 4AD swego czasu ale John Peel to z niego nie jest.
Bylbym niepocieszony jakby mial ambicje byc Johnem Peelem, na szczescie ma ambicje byc samym soba i to sie ceni. Bycie czyims klonem to zaden zaszczyt ani powod do dumy.
KreatoR pisze: błędna teza. kwestia jest taka - czy lepsze to, co znane mainstreamowi czy węższej publiczności? idąc tym tropem można powiedzieć, że U2 jest lepsze od The Shamen.
Oczywiscie, ze mozna, i np ja to powiem, mimo, ze The Shamen lubie. No ale gdzie Rzym a gdzie Krym, U2 , zespol dzisiaj chujowy wydal 5 pierwszych znakomitych albo wrecz genialnych plyt.

Ogolnie to wyczuwam jebanie kina za nie ten repertuar, po prostu sie idzie do innego a nie narzeka ze chujowe filmy puszczaja. To nie wina kina.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

17-12-2010, 23:04

Rozwodniona muza dla współczesnej, metro-seksualnej publiczności. Dziękuję.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

17-12-2010, 23:05

Jw.

Co wy macie z tym Muse??
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

18-12-2010, 02:31

Mi Muse kojarzy sie z Queen... troche popu, troche rocka, niezle prezentuja sie na zywo. Ale w całosci nie poznałem ani jednego albumu
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
est

18-12-2010, 02:43

longinus696 pisze:Rozwodniona muza dla współczesnej, metro-seksualnej publiczności. Dziękuję.
Chyba będę się musiał zgodzić. Pozornie rozbudowany i wciągający twór, który w efekcie ma jedynie wabić wątłych seksualnie chłopców, wyciąganych notorycznie przez wuja Władzaia na ryby, żeby potrzymać robaka. Zalać betonem!!!
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

18-12-2010, 09:47

:evil: Nie mam na imię Władziu, kurwa!

:lol:
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
est

18-12-2010, 13:13

Twój Wujek pisze::evil: Nie mam na imię Władziu, kurwa!

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-12-2010, 13:18

longinus696 pisze:Rozwodniona muza dla współczesnej, metro-seksualnej publiczności. Dziękuję.
dzieki ze to napisales, nie mam zadnego pojecia o tej kapeli i mialem sprawdzac, ale skoro tak mowisz to pierdole to
a ktos wspominal ze na nowym DSO slychac Muse :D moze dlatego taka smętna i miekka plyta wyszla
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

18-12-2010, 20:01

Edinazzu pisze:Mi Muse kojarzy sie z Queen
O TO TO :!:
było też coś takiego The Darkness, ci to dopiero rżnęli Freddie'go :lol:
Triceratops pisze:Zglos akces, zacznij pisac. Nie ma takiej plyty co do ktorej nie ma rozbieznych zdan. Nawet ex-redaktor Pure Metal i obecny chyba Bart Rockera, niejaki Vlad, plyte Slayera Reign In Blood uwaza za gowno. A to przeciez superthrashowy facio i w ogole.
a to nie przypadkiem white_pony, nasz spec od riffów? :lol:
Triceratops pisze:
KreatoR pisze: promował 4AD swego czasu ale John Peel to z niego nie jest.
Bylbym niepocieszony jakby mial ambicje byc Johnem Peelem, na szczescie ma ambicje byc samym soba i to sie ceni. Bycie czyims klonem to zaden zaszczyt ani powod do dumy.
no to w takim razie powiedz mi - czy dziennikarz muzyczny ma prawo KAŻDĄ płytę rozgrzeszać stwierdzeniami "ale grać potrafią" "są momenty" itp? NIE! bo to nie jest już recenzowanie, tylko zanik wyczucia, starcza demencja. żadna ambicja bycia otwartym na wszystko, bo inaczej kończy się jak Maria.
Triceratops pisze:
KreatoR pisze: błędna teza. kwestia jest taka - czy lepsze to, co znane mainstreamowi czy węższej publiczności? idąc tym tropem można powiedzieć, że U2 jest lepsze od The Shamen.
Oczywiscie, ze mozna, i np ja to powiem, mimo, ze The Shamen lubie. No ale gdzie Rzym a gdzie Krym, U2 , zespol dzisiaj chujowy wydal 5 pierwszych znakomitych albo wrecz genialnych plyt.
nie zrozumiałeś paraleli. też cenię Szamanów, również uważam to co wydało U2 do Achtung Baby (z wyjątkiem nadmuchanego balona R&H) za ważne rzeczy. chodziło mi o Twoje rozumowanie względem Something Like Elvis, że byli słabi, a ni huhu nie byli, tylko nasz rodzimy rynek woli podać ludziom pseudoartystyczną papkę pokroju Comy (że niby alternatywa dla Feel buehehehehe) nawet w tak - wypadałoby! - porządnym periodyku jak Teraz Rock. i tu jest sedno.
Triceratops pisze:Ogolnie to wyczuwam jebanie kina za nie ten repertuar, po prostu sie idzie do innego a nie narzeka ze chujowe filmy puszczaja. To nie wina kina.
może i tak. a mnie boli, że nabiliśmy naszą dyskusja 3 strony w temacie o takiej hujni jak Muse :(
Arisowicz
w mackach Zła

18-12-2010, 20:08

Też mi się podoboa to porównanie do Queen - bo uważam, że tak jak im udało się "Tie your mother down" tak Muse wyszły "Knights of Cydonia" i "Assasin". No i obie grupy kładzie wokal, nie lubię maniery zarówno pedała jak i tego kogoś z Muse.
Awatar użytkownika
Triceratops

18-12-2010, 23:21

KreatoR pisze:[no to w takim razie powiedz mi - czy dziennikarz muzyczny ma prawo KAŻDĄ płytę rozgrzeszać stwierdzeniami "ale grać potrafią" "są momenty" itp? NIE! bo to nie jest już recenzowanie, tylko zanik wyczucia, starcza demencja. żadna ambicja bycia otwartym na wszystko, bo inaczej kończy się jak Maria.
O kim konkretnie teraz piszesz, bo juz nie lapie. O Kaczkowskim? Jezeli o nim to chyba nie ten adres z tymi abicjami, on juz jest na etapie wyrobionej marki i spelnienia w ramach ambicji. Slucha czego lubi, mowi o tym czego slucha, nikt nie kazde go sluchac.
KreatoR pisze:a mnie boli, że nabiliśmy naszą dyskusja 3 strony w temacie o takiej hujni jak Muse :(
ojtam ojtam, otwieraj umysl, widze, ze sluchanie chujni pt korn jakos ci idzie, bo paru milosnikow opsranego numetalu cie przekonalo, przekonaj sie do muse
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

02-10-2012, 15:08

LUUUUUDZIE!!!!!
Nowe Muse od wczoraj na półkach sklepowych a tu nawet słowem nie wspomną!?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Drone

02-10-2012, 15:11

Ten jakie sobie żarty robi :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Bambi
rasowy masterfulowicz

02-10-2012, 15:11

:D:D:D:D:D
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

03-10-2012, 00:18

sciagnalem i zapomnialem odpalic. ten singiel na igrzyska czy cos byl chujowy, zobaczymy jak reszta.

w listopadzie koncert w polszy.
Awatar użytkownika
Skaut

03-10-2012, 00:55

Morph pisze:LUUUUUDZIE!!!!!
Nowe Muse od wczoraj na półkach sklepowych a tu nawet słowem nie wspomną!?
ja wspomnę.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

03-10-2012, 01:23

przesluchalem pobierznie - zjebane, prawdopodobnie nie wroce
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

03-10-2012, 21:43

dzisiaj wbrew swej woli słuchałem w pracy i bardzo mi się nie podobało, powiem więcej, ten zespół to chujnia i szkoda nań czasu
ODPOWIEDZ