Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
+1 za attitude.
mają jaja. zostali i jadą dalej swoją drogą, choć to już nie moja bajka. ambiwalencja się tu kłania - z jednaj strony nie miałem ochoty poznawać niczego po Roots ale choć chciałbym zobaczyć za scenie najlepszy skład Sepy to wg mnie lepiej żeby bracia Redneck i Titty Bar dalej szli swoją drogą. oni tylko zarabiają, a Kisser i Paulo musieliby się sprzedać, dlatego nie chcą. podoba mi się to podejście.
Dante XXI jest całkiem przyzwoitym albumem, na pewno najmocniejszym jaki wydali z bamboo na wokalu. Natomiast A-Lex jest też bardzo dobra, ale ktoś musi lubić awangardowe dźwięki.
Buła pisze: ja nie jestem w kwestii Sepultury obiektywny
No ale serio bym coś poczytał konstruktywnego o tych albumach, nie jakieś oklepane populistyczne "nie ma Maxa niech spierdalają, słyszałem pół kawałka i z góry wiem że to kiła" a właśnie jako fany Sepy mógłbyś scharakteryzować dokładniej te płyty. "Nation" wspominam baaardzo średnio (może na 5/10) o ile pamiętam był tam co najwyżej niezły numer "Uma-Cura" i jakiś dramat nagrany z APOCALYPTICA, ale to było dość dawno, więc może teraz zupełnie inaczej bym odebrał ten krążek. No i po niej jednak jeszcze kilka płyt, może im się polepszyło.
może Nation i Against jakies super wybitne nie są - ale dają rade
ale już Roorback czy Dante XXI do bardzo dobre albumy są
A-Lex jak dla mnie troche slabszy od Roorback i Dante XXI
Dante i A-Lex to koncept albumy
Dante to boska komedia a A-Lex Mechaniczna pomarańcza
a i jeszcze bardzo dającą rade płytą jest Revolusongs - no ale tu są tylko covery
Predator maczając swe łapska w Integrity mógłby wyciągnąć z tego słuszne wnioski i nakierować muzyke Sepy na coś w lepszym stylu, bo póki co te ich wypociny są w większości nijakie.
Max zawsze byl zaniedbanym ,zjaranym zielem typem,teraz jeszcze doszly kg,choc patrzac na raporty ze studio spokojny misio Paulo Jr rowniez zdziadzial i bebech wyskoczyl nad fiutem.
Sepultura skonczyla sie na Roots.