INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS
Panowie - z jednego i drugiego będu - RISPEKT, znakomite materiały 

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie na plyte czekalem juz dosc dlugo. Wkoncu dostalem i przesluchalem kilkanascie razy i co? Średnio. Wszyscy tutaj pisza ze jedna z plyt roku itd.. Po 1wsze - za malo muzyki obu zespolow, jak dla mnie. Malo prawdy jest w tym, ze IW gra inaczej, bo oprocz wolnego poczatku w utworze nr1 dalej jest ostro i z latwoscia mozna powiedziec, ze mamy do czynienia z IW. KSM wypada moim zdaniem lepiej, choc liczylem na wiecej. Dobra pozycja, choc bez ejakulacji. 7/10
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Kilka pierwszych przesłuchań i w moim mniemaniu jest tak: IW niźle, ale jakoś wolę ich z poprzedniego materiału, który nieco zahaczał o "Terrorfront". KSM też dobrze, ale bez rewelacji. Za mało tego grania. Czegoś mi cały czas brakuje... pewnie więcej muzyki. Jest solidnie, a miało rozpierdalać. Słucham dalej.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Główną wadą tego splitu jest czas trwania. Tylko trzy/dwa kawałki to zdecydowanie za mało. IW trochę rozczarowuje, mam wrażenie że gdzieś uleciała cała ta drapieżność znana z Redesekration. No ale to był tytuł z cyklu "taką płytę nagrywa się raz w życiu" i przeskoczyć tego poziomu chyba już nie przeskoczą. KSM ciągle rozkminiam, jest jakieś drugie dno w tych utworach, nie poszli na łatwiznę i nie nagrali czegoś na modłę "Altered...", zresztą na poprzednim splicie ze Szronem było tak samo i chwała im za takie podejście.
- koreaniec
- w mackach Zła
IW dla mnie lepiej niż kiedykolwiek. Porównania do Satyricon to "daleko idąca paralela"- brzmienie jeszcze o niczym nie świadczy, a te parę podobnych podziałów... no cóż klasyczne black metalowe granie i tyle, równie dobrze można by to porównać do Watain. Mniej napierdalania, a i tak słychać ze to IW, konsekwentny rozwój w dobrym kierunku.
KSM wysmażyło dość nietypowy materiał. Znów nieco zmienili oblicze. Słychać dużo różnych wpływów. Momentami np. przebija mi kilkoma patentami a nawet brzmieniowo "Satanica" Behemoth. Nigdy nie lubiłem płyty pomorzan, muzyka a szczególnie brzmienie wydawało mi się pretensjonalne i plastikowe, natomiast tu podobne motywy zmieszane z innymi wpływami nabrały rasowego charakteru.
KSM wysmażyło dość nietypowy materiał. Znów nieco zmienili oblicze. Słychać dużo różnych wpływów. Momentami np. przebija mi kilkoma patentami a nawet brzmieniowo "Satanica" Behemoth. Nigdy nie lubiłem płyty pomorzan, muzyka a szczególnie brzmienie wydawało mi się pretensjonalne i plastikowe, natomiast tu podobne motywy zmieszane z innymi wpływami nabrały rasowego charakteru.
Lefthandpathyoga
-
- świeżak
Ja się nie znam, jestem tu tylko gość, ale ten riff na początku Incipit Chaos cholernie mi się kojarzy z jakimś utworem...tylko nie przypomnę sobie , z jakim
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
no i dobrze.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobry split!
Celem życia nie jest przeżycie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Kriegsmaschine wypadlo znacznie lepiej niz Infernal War. Calosc jest niezla, ale wczesniejsze dokonania obydwu zespolow przemawiaja do mnie bardziej
-
- zaczyna szaleć
Dokładnie,Kriegsmaschine (mimo że to tylko dwa kawałki ) urywa dupę.0ms pisze:Kriegsmaschine wypadlo znacznie lepiej niz Infernal War.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Bardzo mi sie podoba pomysl Witching Hour zeby sprzedawac ten split z plyta Mastiphal jako bonus
-
- świeżak
Kriegsmaschine wypadło fenomenalnie, doskonałe dwa kawałki! Infernal War za to żenująco słabo. Z najlepszego polskiego zespołu obracającego się w tych klimatach zrobił się trzecioligowy, geriatryczny, pozbawiony pazura i energii marniutki zespolik. Jakiekolwiek 3 sekundy z "Terrorfront" czy "Redesekration" rozpierdalają w pył te trzy nędzne kawałki.
- Realista
to jest dobry pomysł i jednocześnie nie jest.Maleficio pisze:Bardzo mi sie podoba pomysl Witching Hour zeby sprzedawac ten split z plyta Mastiphal jako bonus
- Sova
- rasowy masterfulowicz
winyl i kaseta najpewniej w lutym/marcu. możliwe, że będzie inny sound niż na CD.
oprawa graficzna LP również zostanie trochę zmieniona.
bluzy z kapturem są już od jakiegoś czasu dostępne. 115 zeta + wysyłka.
bluzy z kapturem są już od jakiegoś czasu dostępne. 115 zeta + wysyłka.
- Maleficio
- Kontakt:
kazdy ma slabsze dni, mysle, ze na dlugograju pokaza na co ich stac.Orcio pisze:Infernal War za to żenująco słabo. Z najlepszego polskiego zespołu obracającego się w tych klimatach zrobił się trzecioligowy, geriatryczny, pozbawiony pazura i energii marniutki zespolik. Jakiekolwiek 3 sekundy z "Terrorfront" czy "Redesekration" rozpierdalają w pył te trzy nędzne kawałki.
-
- postuje jak opętany!
Sova pisze:winyl i kaseta najpewniej w lutym/marcu. możliwe, że będzie inny sound niż na CD.
i to jest zajebista wiadomosc!!! ;) czarna plytka "to je to" na tego typu wydawnictwa :)
- Realista
nie wiem co Wy kurwa chcecie od IW, cały czas maja bezsensu napierdalać to samo? Poza tym to jest split wiec też się innymi prawami rządzi niż normalne wydawnictwo zespołu.
-
- świeżak
Wole jak "bezsensu napierdalają to samo", bo przynajmniej napierdalają, a nie nużąco stękają jak na "Transfigurations".
- Adrian696
nie ma bata - czas rozwiązać ten zespolik... SIID i Orcio nie mogą sie mylić... szczególnie Orcio - wyrasta nam nowy król forum 

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- świeżak
Pewnie, tylko SIID i Orcio narzekają, że IW wypadł o wiele słabiej niż zazwyczaj. Ty już się lepiej w ogóle nie odzywaj, boś chyba najgłupszy tutaj. Choć może za dużo wymagam od "człowieka" dla którego Orcio pochodzi od Oriasa.