IMPIETY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Re: IMPIETY
Ja szczerze mówiąc wogóle nie znam (i raczej nie zamierzam poznać) Porkfarm, Origin ni Disincarnate. A swoją drogą, to czy grając jakiś gatunek muzyki trzeba być koniecznie ekspertem w temacie?
-
- rasowy masterfulowicz
Porkfarm i Disincarnate bym nie rozpoznal bo tych kapel nigdy nie slyszalem, ale reszte bez problemu :+)[V] pisze: zaprezentowano im fragmenty następujących płyt:
DEVOURMENT - MOLESTING THE DECAPITATED
PORKFARM - BLOOD HARVEST
GORGUTS - CONSIDERED DEAD
DISINCARNATE - THE STENCH OF PARADISE BURNING
ORIGIN - ANTITHESIS
NAPALM DEATH - HARMONY CORRUPTION
INCANTATION - ONWARD TO GOLGOTHA
SUFFOCATION - EFFIGY OF FORGOTTEN
ABORTED - GOREMAGEDDON...
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Panie kraj marnieje, młódź dziczeje.Gore_Obsessed pisze: Swoją drogą: nie rozpoznawać debiutów INCANTATION i SUFFOCATION... nie skojarzyć "Harmony corruption"... Ech, ta młodzież...
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Nie wydaje mi się, żeby znajomość tych trzech albumów to był poziom "ekspert". To są podstawy kiedy się gra brutalny Death Metal.PrzemoC pisze:czy grając jakiś gatunek muzyki trzeba być koniecznie ekspertem w temacie?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Zainteresowal sie ktos moze z szanownych Forumowiczow nowym wydawnictwem azjatow? Ja wlasnie ukradlem go z sieci, zeby przed ewentualnym zakupem przesluchac. Pierwsze rzecz, jaka sie narzuca - mniej zmasowane brzmienie. No i atmosfera nie jest juz tak duszna jak Terroreign. Czy to dobrze? Sie okaze.
No i szkoda, ze tylko jeden utwor...
No i szkoda, ze tylko jeden utwor...
I will burn alright
Ja wezmę w ciemno. Ten zespół ma u mnie spory kredyt zaufania. To chyba taki bardziej eksperymentalny album, tak?
- Adrian696
ja go przesłuchałem juz kilka razy i powiem Ci - nie bierz w ciemno - odsluchaj - bo eksperymentalne to to nie jest - ale chwilami rozwodnione to owszem... nie wiem co o tym sadzic - bo oczekiwałem morderczego ataku jak zawsze - a tutaj jekies pierdółki w muzyke sie wkradły, fajnie ze sa przytłaczajace zwolnienia - ale po co te life metalowe pierdółki?? dziwna płyta - ja bym to nazwał odrzutem z innych sesji skleconym na chybił trafił - duzo fajnych momentów i zażenowanie do czasu do czasuConflagrator pisze:Ja wezmę w ciemno. Ten zespół ma u mnie spory kredyt zaufania. To chyba taki bardziej eksperymentalny album, tak?
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Zgodze sie z powyzsza wypowiedzia. U mnie tez maja (mieli?) spory kredyt zaufania i po Terroreign spodziewalem sie czegos naprawde solidnego. A teraz? Momentami zrzynaja z Celtic Frost, jakies stare thrashowe echa tez sie przebijaja. Summa summarum, jezeli eksperyment - to w chuj nieudany. Poslucham jeszcze pare razy, ale watpie, zebym stanowisko w tej kwestii zmienil.
I will burn alright
Cóż, przypuszczam, że na kolejnej płycie i tak wrócą do napierdalania na najwyższych obrotach.
-
- w mackach Zła
trza będzie przesłuchać
- Block69
Dobry, gęsty początek który z czasem tak sie rozwadnia, że w połowie chce sie to wszystko wylać do kibla. A szkoda, bo fest ich lubie i raczej nigdy nie zawodzili.
PENIS METAL
- Perversor
- zaczyna szaleć
e to, że kawałki są dłuższe, z mniejszą ilością blastów i lecą w klimat bathory, hellhammer/cf, raczej chyba było jednorazowym założeniem i hołdem dla tych bandów
mi w każdym bądź razie album robi bardzo dobrze. Płyta jest naprawdę monumentalna, przynajmniej w moim odczuciu, no może nie aż tak jak nowe Inquisition ale dość blisko 

- Block69
Kawałki ? Przeca to je jeden rozwodniony klocek kiery by sie dało ucisnąć w ~10min.
PENIS METAL
- Perversor
- zaczyna szaleć
e bez przesady ten klocek ewidentnie dzieli się na 7 części dlatego mówię o tym "kawałki"
to, że to jedna ścieżka grana razem to inna sprawa 

- choronzon14
- postuje jak opętany!
Jakby mi ktos taki 'hold' zlozyl, to bym chyba zajebalPerversor pisze:e to, że kawałki są dłuższe, z mniejszą ilością blastów i lecą w klimat bathory, hellhammer/cf, raczej chyba było jednorazowym założeniem i hołdem dla tych bandów

I will burn alright
Słaby ten Worshippers of the Sevennth Tyrany. Jestem po pierwszym przesłuchaniu i zupełnie nie chce mi się włączyć po raz drugi - brzmi archaicznie i sucho - utwory ciągną się jak glut po policzku zarzniętego motocyklisty. Najlepsza z tego wszystkiego jest chyba okładka. Nie tego się spodziewałem po kapeli, która ma na koncie takie petardy jak choćby "Formidonis Nex Cultus" . Póki co - ROZCZAROWANIE ROKU 2011.
- FENIKS
- w mackach Zła
z informacji jaka otrzymałem w mailu od Pulverised Impiety zamierza nagrać w tym miesiącu 3 kawałki na MCD "Advent of.."

Impiety " Advent Of..."
1) Advent Of The Nuclear Baphomet
2) Ave Satanas
3) Blood Ritual Defamation

Impiety " Advent Of..."
1) Advent Of The Nuclear Baphomet
2) Ave Satanas
3) Blood Ritual Defamation
- Block69