KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

13-01-2011, 15:02

Ale fan.pl też nie ma w większości tego czym handluje. Różnica jest taka, że płacisz dopiero jak sprowadzą płytę. Przychodzi e-mail "mamy już płytę w magazynie, prosimy o wpłatę", wpłacasz i po 1-2 dniach przychodzi listonosz. Nie sprowadzą - nie płacisz. Chyba tylko za pierwszym razem jak zamawiałem (i od razu sprowadzane z zagranicy) poprosili o zaliczkę (chyba 30% wartości), potem już nigdy.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

14-01-2011, 09:42

mysticcum pisze:Ale fan.pl też nie ma w większości tego czym handluje. Różnica jest taka, że płacisz dopiero jak sprowadzą płytę. Przychodzi e-mail "mamy już płytę w magazynie, prosimy o wpłatę", wpłacasz i po 1-2 dniach przychodzi listonosz. Nie sprowadzą - nie płacisz.
Dokładnie tak samo jest w Rock-Serwis.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Herne the Hunter
postuje jak opętany!

14-01-2011, 10:08

Castor pisze:Podstawową różnicą pomiędzy Omnio a np. Pagan czy WH jest to że Ci drudzy handlują tylko tym, co de facto mają na stanie, natomiast Omnio, w swych zasobach ma jedynie ułamek tego co "reklamuje" na swej stronie i tu jest pies pogrzebany. Jak ktoś złoży tam zamówienie i zapłaci za nie, to dopiero wtedy Omnio próbuje to ściągnąć i to z różnym skutkiem. Stąd właśnie biorą się te opóźnienia. Dla mnie to całe omnio.pl to pic na wodę, fotomontaż, nic więcej. Szkoda sobie robić nadzieję, tracić czas i nie daj bóg pieniądze.

Przecież w Omnio.pl też nie trzeba płacić za nic z góry, mnie tam nigdy nikt do tego nie zmuszał. Nigdy z nimi nie miałem problemów za wyjątkiem ostatniego zamówienia, które już mi realizują prawie dwa miesiące i już niby prawie wszystko mają, ale kurwa dwóch płyt jeszcze nie i mocno się zastanawiam czy w ogóle nie olać takiego czekania, bo już mi o parę złotych drożej w innym sklepie nie chodzi. Ze fan.pl jest z kolei tak że przynajmniej orientacyjnie powiedzą ile trzeba na daną rzecz poczekać i z reguły w tym czasie się mieszczą. W Omnio pod tym względem jest amatorka, bo generalnie nic nie wiadomo. Aktualnie uzyskuję tłumaczenia, że dystrybutorzy są w trakcie remanentów i obudzą się gotowi do działania pewnie w lutym.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

14-01-2011, 11:04

Ale tak chyba w Omnio nie jest oficjalnie.Ten orientacyjny czas oczekiwania w fan.pl jest nawet często zawyżony, nieraz już po połowie tego okresu realizują. Najlepsze jest to, że płyty, których Omnio nijak nie potrafił sprowadzić Fan załatwiał bez problemów.
Awatar użytkownika
Herne the Hunter
postuje jak opętany!

14-01-2011, 11:26

mysticcum pisze:Ale tak chyba w Omnio nie jest oficjalnie.Ten orientacyjny czas oczekiwania w fan.pl jest nawet często zawyżony, nieraz już po połowie tego okresu realizują. Najlepsze jest to, że płyty, których Omnio nijak nie potrafił sprowadzić Fan załatwiał bez problemów.
W sumie to lepiej, że jest zawyżony, bo raz że pojęcie mam ile to może najdłużej potrwać, a dwa, że się przynajmniej miło rozczarowuję, gdy coś przychodzi szybciej niż się spodziewałem. A z Omnio jak jest oficjalnie, bo nie wiedziałem że coś robię niestandardowo? Ostatnio to oni są bardzo niestandardowi, chociaż wcześniej nie było problemów. Ostatnio nie działa telefon będący oficjalnym kontaktem, a na maile są odpowiedzi raczej mętne. W sumie nie wiadomo kiedy raczą przesyłkę zrealizować.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

14-01-2011, 12:24

Z regulaminu Omnio:
"Obsługa sklepu przystępuje do realizacji zamówienia w dniu, w którym przelew zostanie zaksięgowany na koncie bankowym naszej firmy."
Z maila jaki przychodzi po złożeniu zamówienia z fan.pl:
"Po skompletowaniu zamówienia wyślemy e-mail z prośbą o dokonanie wpłaty i podanie dogodnego terminu wysyłki."

Co do czasu realizacji to oczywiście, że lepiej.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

14-01-2011, 12:52

ja miałem kiedyś taką sytuację z Omnio, że napisali mi maila, w którym stwierdzili, że nie są w stanie ściągnąć znikąd płyty, którą zamówiłem, że jest ona praktycznie nie do dostania, a już na pewno nie w Polsce. pomyślałem "luz, jakoś przeżyję" ale z ciekawości wszedłem sobie na stronę Agonii i o dziwo, płytkę znalazłem i zakupiłem bezproblemowo :D
Awatar użytkownika
Herne the Hunter
postuje jak opętany!

14-01-2011, 12:55

Szczerze powiem, że nie czytałem tego regulaminu, a zamówienia były realizowane dotychczas bezproblemowo na zasadzie płatności po skompletowaniu wysyłki. W sumie tak to działało od kilku lat w moich kontaktach z nimi. Teraz też przynajmniej nie ryzykuję, że wtopiłem kasę i nie ma od kogo domagać się jej zwrotu w razie braku realizacji płyt. Ze sklep fan jest tak jak mówisz.
Heretyk

14-01-2011, 13:05

właściwie nie pamiętam już, to było kurewsko duże zamówienie (jak na moje możliwości) - ok. 25 CD, poza tym chyba z 2 lata temu. w każdym razie sama sytuacja mocno utkwiła mi w pamięci, bo po chuj pisać takie bzdury, zamiast normalnie poinformować, że nie ma i tyle ? :)
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

14-01-2011, 13:26

To widać po cenach kto skąd bierze. Agonia, Pagan WH mają swoje z reguły niższe ceny i swoje kanały (jak mniemam). W Omnio, Fan czy Wielkiej Płycie ceny są takie same (więc pewnie ci sami dystrybutorzy) i tylko Omnio nawala.
DCI Hunt

26-01-2011, 12:05

mysticcum pisze:Ale fan.pl też nie ma w większości tego czym handluje. Różnica jest taka, że płacisz dopiero jak sprowadzą płytę. Przychodzi e-mail "mamy już płytę w magazynie, prosimy o wpłatę", wpłacasz i po 1-2 dniach przychodzi listonosz. Nie sprowadzą - nie płacisz. Chyba tylko za pierwszym razem jak zamawiałem (i od razu sprowadzane z zagranicy) poprosili o zaliczkę (chyba 30% wartości), potem już nigdy.
Zamówiłem w fan.pl pierwszy raz i jestem zadowolony. Płyta przyszła przed terminem realizacji.
Aegir
postuje jak opętany!

26-01-2011, 12:31

I ja przyłączę się do chóru niezadowolonych z usług sklepu na "o".
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

26-01-2011, 20:42

fan masa ok. NIGDY nie miałem z nimi problemu. owszem, tani nie są, terminy też mają czasami konkretne, a i zdarza się im jednej na 10 płyt nie ściągnąć w ogóle, ale OBSŁUGA KLIENTA na najwyższym poziomie: WIEM ile będę czekać, w każdej chwili mogę sprawdzić czy i jakie z zamówionych płyt mają już na stanie i w każdej chwili mogę poprosić o przysłanie ich. no i kasę chcą jak już ściągną płyty...
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

26-01-2011, 21:20

ja niedawno dałem się podkusić na złożenie kolejnego zamówienia w omnio. teraz już wiem, że ostatni raz.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

26-01-2011, 21:23

twoja_stara_trotzky pisze:fan masa ok. NIGDY nie miałem z nimi problemu. owszem, tani nie są, terminy też mają czasami konkretne, a i zdarza się im jednej na 10 płyt nie ściągnąć w ogóle, ale OBSŁUGA KLIENTA na najwyższym poziomie: WIEM ile będę czekać, w każdej chwili mogę sprawdzić czy i jakie z zamówionych płyt mają już na stanie i w każdej chwili mogę poprosić o przysłanie ich. no i kasę chcą jak już ściągną płyty...
Nic dodać, nic ująć. Hehe, właśnie policzyłem, że na 20 zamówionych płyt dwóch nie dali rady mi skombinować więc wszystko się zgadza ;) No i gdzie jeszcze proszą o kliknięcie, że przesyłka doszła?
btw, regularnie dostaję samo awizo z poczty a do drzwi nikt nie dzwonił.
Cykomaton
starszy świeżak

27-01-2011, 09:16

ma ktoś może jakiś numer telefonu do omnio.pl ? od dwóch tygodni nie odpisują na maile a kasy też nie zwrócili...
Awatar użytkownika
Herne the Hunter
postuje jak opętany!

27-01-2011, 10:35

Kasy jeszcze nie wpłaciłem, ale teraz zaczynam się lekko bać, że jeśli to zrobię, to płyt, które mają ponoć na stanie, nie doczekam się. Również nie ma z nimi kontaktu - telefonicznego w ogóle, mailowo od czasu do czasu i nie wiadomo czy w ich treść wierzyć.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

27-01-2011, 10:38

ja jebie co za firma, a ostatnio w mailach obiecywali taką poprawę
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

27-01-2011, 10:45

Cykomaton pisze:ma ktoś może jakiś numer telefonu do omnio.pl ? od dwóch tygodni nie odpisują na maile a kasy też nie zwrócili...
Ma taki sam problem, tutaj masz numer 48 509 408 908, jak sie dodzwonisz to daj znac jak zalatwiles sprawe.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

27-01-2011, 10:57

hahahaha ... dodzwonić się do "Omnio" graniczy z cudem :)
że się jeszcze nie wyleczyliście z zakupów u nich podziwiam, ja od półtorej roku o nich już nie chcę pamiętać, nawet nie zaglądam co mają w ofercie - zostali wymazani! :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
ODPOWIEDZ