GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: GHOST - Swe
oj panie... 56 zł Ci żal na ten majstersztyk?
Zastanawiałem się od chwili premiery czy sobie kupić ten GHOST - tak zupełnie w ciemno, bo nie słyszałem nawet sekundy ich muzyki. Wreszcie przedwczoraj jak brałem w SHOCKROCKU ostatni Death in June, Amebix i ORE postanowiłem dorzucić do paczki też GHOST. Właśnie słucham i cholera... dawno już nie natrafiłem na płytę, która mnie tak zaskoczyła. Strasznie dziwne to jest i przy pierwszej konfrontacji dość ambiwalentne uczucia wywołuje. Gdzieś tam ktoś wspomniał o MERCYFUL FATE - zupełnie tego nie czuję. Raczej słyszę lekką nutkę ALICE COOPER, Blue Öyster Cult.... jakieś takie popowe, ale intrygujące zarazem. Potrzebuję czasu.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
dziwne że ten temat ma tylko 4 strony. Na forum NWN zespól wzbudził tyle kontrowersji że najpierw temat na 30 stron a później takie kwiatki się pojawiły: http://i111.photobucket.com/albums/n148 ... G_3216.jpg :D
- boroowa
- weteran forumowych bitew
a ja mam cały czas nadzieję, że na tym forum zawiązał się jakiś tajemny spisek i dla jaj wychwalają tą biedę :D
rozumiem ideę, ale, puścić z dymem coś co można za kilka lat za wiele ciaćków to jednak rozrzutność ;)Bloodcult pisze:dziwne że ten temat ma tylko 4 strony. Na forum NWN zespól wzbudził tyle kontrowersji że najpierw temat na 30 stron a później takie kwiatki się pojawiły: http://i111.photobucket.com/albums/n148 ... G_3216.jpg :D
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Glene
Zajebiste zdjecie, ludzie to chyba nie maja co z pieniedzmi robic;) Dziwi mnie tylko fakt, że zespol budzi takie kontrowersje. Przeciez to nie pierwszy raz w historii rocka/metalu muzyce przebieraja sie w glupkowate ciuchy, ukrywaja swoja tozsamosc i takie tam. Co do muzyki widac, ze jest coraz wiekszy tred do siegani po psychodeliczny i okultystyczny rock oraz mieszania go z heavy metalem.
- Bezdech
Ten trend to już dosyć długo trwa, gdzieś tak od sukcesów Witchcraft, zmieniają się tylko sładniki, tu np mniej Black Sabbath i Pagan Altar a zamiast tego Mercyul Fate. W ogóle chyba ten "retro-metal" zrobi zaraz zwrot w kierunku grania bardziej pod NWOBHM czy Judasów, jak robi np. Cauchemar czy Christian Mistress.Co do muzyki widac, ze jest coraz wiekszy tred do siegani po psychodeliczny i okultystyczny rock oraz mieszania go z heavy metalem.
Pierwszy post na furum więc dziń dybry.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Christian Mistress masa ok, Cauchemar... ich muza idealnie pasuje do nazywy... Koszmarna Chujnia!!!Bezdech pisze:Cauchemar czy Christian Mistress.
.
- Glene
Cauchemar -za malo slyszalem zeby sie wypowiedziec, chociaz sporo osob sie tym podnieca (chyba cala redakcja The Left Hand Path), Christian Mistress bardzo fajne. Co do wymienionych przez Bezdech zespołów dodał bym fascynacje takimi zespolamiBlack Widow, Coven i 13 Floors Elevators. Najlepiej z tego calego nurtu co by nie powiedziec wypada jak dal mnie Jex Thoth.
- twoja_stara_trotzky
zaraz przyjdzie jester i powie, że ten trend to wina mojego prania na Black Widow, Coven i 13th Floor Elevators ;)
- Glene
Bez przesady;) Warto sięgnąć do początku lat 90 i poczytać/posłuchać jakimi zespołami był zafascynowany Cathedral i Electric Wizard( u nich to w szczególności na ostatnich płytach słychać i widać) A tak wogleam ochotę posłuchać jakiejś szalonej mieszanki psychodelicznego rocka i folk rocka coś w stylu wymienionego wyżej Black Widow i Comus , macie jakieś propozycje( oczywiście tylko lata 60/70 wchodzą w grę;))
Ostatnio zmieniony 28-01-2011, 13:35 przez Glene, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
na początku lat 90 nie było żadnego Electric Wizard
- Bezdech
No te składniki raczej się nie zmieniają (może poza 13thFE) dlatego ich nie wymieniałemCo do wymienionych przez Bezdech zespołów dodał bym fascynacje takimi zespolamiBlack Widow, Coven i 13 Floors Elevators.
Haha, a tak nie jest? ;)zaraz przyjdzie jester i powie, że ten trend to wina mojego prania na Black Widow, Coven i 13th Floor Elevators ;)
- Glene
1993 to nie początek ?twoja_stara_trotzky pisze:na początku lat 90 nie było żadnego Electric Wizard
No te składniki raczej się nie zmieniają (może poza 13thFE) dlatego ich nie wymieniałemBezdech pisze:Co do wymienionych przez Bezdech zespołów dodał bym fascynacje takimi zespolamiBlack Widow, Coven i 13 Floors Elevators.
A Devil's Blood?
- twoja_stara_trotzky
nie znam żadnego materiału Electric Wizard nagranego przed 1995 rokiem, znam za to mkateriały z pierwszej połowy lat 90, np. Eternal - i nie było tam za grosz psychodelii.
- Glene
Tu się zgodze , ale miałem na myśli raczej, że słuchali psychodelicznej muzyki już wtedy, bo wątpię żeby tak nagle zaczęli słuchać acid rocka, a ich inspiracje wyszły dopiero później w muzyce którą tworzyli później.
- Bezdech
No tam właśnie masz "windy" ale już w Jex Thoth czy Burning Saviours jest tego jakby mniej ;)A Devil's Blood?
A w temacie Cathedral to w okolicah dwójki inspirowali się trochę innymi rzeczami z 70's niż nazwy które padały w temacie.
- twoja_stara_trotzky
no własnie.
- Bezdech
Otóż to.